הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גירוי לשריר משתנה מאדם לאדם

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
אני מניח שכמו שבני אדם נבדלים בגנטיקה ובגובה, כנראה גם שלכל אדם סוג אחר של גירוי שמתאים לשרירים שלו.
האם יש מחקרים כלשהם שמראים שיש אנשים שמתאים להם יותר לעבוד בטווח של 10-15 חזרות לדוגמה ואחרים שמתאים להם יותר טווח של 5-10 חזרות?(למטרות היפרטרופיה לצורך העניין)?

בנוסף: האם יש אנשים שמספיק להם x סטים בשבוע כדי להתקדם ואנשים אחרים יצטרכו 2x סטים בשבוע כדי להתקדם?
(אני לא מדבר על מתאמן מתחיל מאוד אל מול מתאמן מתקדם מאוד אלא על מתאמנים שנמצאים באותה רמה פחות או יותר).

זה דבר שאי אפשר באמת לבדוק כי צריך לעשות ביופסיה לשרירים אבל זה תלוי בעיקר ביחס הסיבים לבנים-אדומים בגוף של כל אחד.
על קצה המזלג, סיבים לבנים אחראיים על פעילות אנאירובית וכוח מתפרץ בעוד האדומים מופעלים בעיקר בפעילות אירובית ממושכת או במספר רב של חזרות בפעילות אנאירובית לצורך העניין.
זה נושא ממש מעניין שלא מצאתי עליו חומר לקריאה ואשמח אם מישהו יוכל להרחיב עליו קצת.

אני מניח שכמו שבני אדם נבדלים בגנטיקה ובגובה, כנראה גם שלכל אדם סוג אחר של גירוי שמתאים לשרירים שלו.
האם יש מחקרים כלשהם שמראים שיש אנשים שמתאים להם יותר לעבוד בטווח של 10-15 חזרות לדוגמה ואחרים שמתאים להם יותר טווח של 5-10 חזרות?(למטרות היפרטרופיה לצורך העניין)?
בשביל היפרטרופיה טובה צריך לעבוד בכל טווחי החזרות, ככה שזה די מיותר לבדוק מה עובד לך הכי טוב אלא אם אתה ברמה סופר מתקדמת, שם אתה תרצה לעבוד מעט יותר בטווח החזרות שאידאלי לך לפי היחס של סוגי הסיבים בשריר שלך

בנוסף: האם יש אנשים שמספיק להם x סטים בשבוע כדי להתקדם ואנשים אחרים יצטרכו 2x סטים בשבוע כדי להתקדם?
(אני לא מדבר על מתאמן מתחיל מאוד אל מול מתאמן מתקדם מאוד אלא על מתאמנים שנמצאים באותה רמה פחות או יותר).
ברור, יכולים להיות הבדלים עצומים בין מה אנשים שונים יכולים וצריכים להתמודד איתו, גם אם הם בערך אותה רמה

• פותח/ת השרשור
זה אומר בעצם שיכול להיות מתאמן אחד שיקרע את הנשמה שלו בשביל לגדול בעוד מילימטר לחודש או להתקדם בעוד ק"ג בבנץ' בחודשיים בעוד שאחד אחר יעבוד 80% עצימות ויתקדם 2.5 ק"ג כל חודש...?

זה אומר בעצם שיכול להיות מתאמן אחד שיקרע את הנשמה שלו בשביל לגדול בעוד מילימטר לחודש או להתקדם בעוד ק"ג בבנץ' בחודשיים בעוד שאחד אחר יעבוד 80% עצימות ויתקדם 2.5 ק"ג כל חודש...?
הבאת פה דוגמה ספציפית מאוד, אבל תיאורטית כן. לא כולם צריכים לעבוד אותו דבר בשביל לראות תוצאות, חלק יעבדו קשה יותר

לגמרי כן,יש לי חבר במכון שאוכל כמו חרא ומתאמן כמו חרא ויכל לעלות על במה עם חדש הכנה. וטבעי.

אני מתאמן הרבה יותר נכון ממנו ואוכל יותר מסודר ואני מתקדם הרבה יותר לאט.
פשוט הגוף שלו מגיב להכל בקטע הזוי...

לגמרי כן,יש לי חבר במכון שאוכל כמו חרא ומתאמן כמו חרא ויכל לעלות על במה עם חדש הכנה. וטבעי.

אני מתאמן הרבה יותר נכון ממנו ואוכל יותר מסודר ואני מתקדם הרבה יותר לאט.
פשוט הגוף שלו מגיב להכל בקטע הזוי...
אף פעם אל תגיד אתזה לעצמך, גם אם זה נכון. פגשתי מספיק אנשים (שבצדק או לאו) מאשימים הכל בגנטיקה שלהם. זה הכי קל לעשות. ואם יש לך גנטיקה לא טובה לפיתוח גוף, תילחם בזה, להתבאס ולהאשים את המצב שלך בגנטיקה ממילא לא יקדם אותך לכלום

פחות או יותר. לכל אחד יש ספקטרום של תגובה אישי לכל סוגי האימונים. רוב האנשים הספקטרום שלהם חופף ברובו, זה למה הדברים הרגילים יעבדו פחות או יותר לכולם, אבל האידאל של כל אחד הוא שונה, ושם זה המקום שתתקדם הכי הרבה.
בנוסף, עם הזמן הספקטרום שלך מצטמצם, ככה שדברים שרחוקים יותר ממה שעובד לך אידאלית יעבדו פחות ופחות. בנוסף הספקטרום גם זז, כלומר מה שעבד לך הכי טוב פעם לא בהכרח יעבוד הכי טוב היום, והוא משתנה לפי הנקודות החזקות והחלשות שמשתנות עם הזמן

@kotzer סתם שאלה שמעניינת אותי וקשורה לנושא, אם סיבי שריר לבנים מתאפיינים ברמה גבוהה של קריאטינין וסיבים אדומים במיוגלובין אפשר לגלות מגמה מסוימת של יחס סיבים אדומים-לבנים לפי בדיקות דם של הערכים האלה או שאין קשר?
יש דרך לגלות פחות או יותר מה יחס הסיבים בגוף מבלי ללכת לאופציית הביופסיה הלא ריאלית?

@kotzer סתם שאלה שמעניינת אותי וקשורה לנושא, אם סיבי שריר לבנים מתאפיינים ברמה גבוהה של קריאטינין וסיבים אדומים במיוגלובין אפשר לגלות מגמה מסוימת של יחס סיבים אדומים-לבנים לפי בדיקות דם של הערכים האלה או שאין קשר?
יש דרך לגלות פחות או יותר מה יחס הסיבים בגוף מבלי ללכת לאופציית הביופסיה הלא ריאלית?
אפשר לגלות את סוגי הסיבים בבדיקת דם.
איך הבדיקה מתבצעת בידיוק אני לא יודע, אבל יש בדיקת דם לזה

אף פעם אל תגיד אתזה לעצמך, גם אם זה נכון. פגשתי מספיק אנשים (שבצדק או לאו) מאשימים הכל בגנטיקה שלהם. זה הכי קל לעשות. ואם יש לך גנטיקה לא טובה לפיתוח גוף, תילחם בזה, להתבאס ולהאשים את המצב שלך בגנטיקה ממילא לא יקדם אותך לכלום

ברור,לא תירוץ ומשתפר מחדש לחדש.
רק באמת יש מקרים של גנטיקה מעולה שכל מה שלא יעשו יעבוד אלהם.
אני 1.85 אז צריך הרבה מסה ועבודה בישביל להראות מלא...למי ש1.70 פי 10 יותר קל לקבל מראה מלא.

רק אמרתי שיש כאלה שיגיבו להכל ויש כאלה שנלחמים על הכל וזז לאט

• פותח/ת השרשור
אני 1.75 ולא מצליח לגדול כל כך בהשוואה לאחרים.
אני מכיר נער בן 18 משפרעם שבשנה אחת גדל פי 4 ממה שאהיה אי פעם ומרים יותר משארים אי פעם כנראה. סטרואידים? הוא טוען בתוקף שלא נוגע בזה. גם אם כן - בשנה אחת זה מטורף. ואני מתאמן כבר 15 שנים
@kotzer
יש לך מושג איך משיגים הפניה לבדיקת דם כזו שאמורה לתת לי אינדיקציה כלשהי לגבי חלוקת הסיבים בגוף או כל מידע כלשהו אחר שישפוך אור על הפוטנציאל הגנטי שלי/איזה סוג של סיבים יותר דומיננטי אצלי?

אני 1.75 ולא מצליח לגדול כל כך בהשוואה לאחרים.
אני מכיר נער בן 18 משפרעם שבשנה אחת גדל פי 4 ממה שאהיה אי פעם ומרים יותר משארים אי פעם כנראה. סטרואידים? הוא טוען בתוקף שלא נוגע בזה. גם אם כן - בשנה אחת זה מטורף. ואני מתאמן כבר 15 שנים
אני מכיר אנשים שמתאמנים 30 שנה אבל אין להם שום ידע אז הם אף פעם לא מגיעים לגודל רציני.
לך חסר הרבה ידע בתזונה ואימונים, ולדעתי שם אתה נופל. אתה מחפש ללמוד בנקודות קטנות, ושוכח להסתכל על הדברים הגדולים החשובים: פלוס קלורי, אימונים קשים שמתקרבים לכשל אבל לא כשל, והעמסה פרוגרסיבית, כלומר שיפור הדרגתי של הביצועים, בלי לקפוץ ממקום אחד לאחר.

יש לך מושג איך משיגים הפניה לבדיקת דם כזו שאמורה לתת לי אינדיקציה כלשהי לגבי חלוקת הסיבים בגוף או כל מידע כלשהו אחר שישפוך אור על הפוטנציאל הגנטי שלי/איזה סוג של סיבים יותר דומיננטי אצלי?
אין כזה דבר הפניה לבדיקה כזאת, זו בדיקה של מעבדות פרטיות ספציפיות מאוד, אני לא בטוח אפילו שעושים את זה בארץ.
וגם אם יהיה לך את המידע הזה, מה בידיוק תעשה איתו? אתה תדע איך לשנות את האימונים שלך בהתאם? זה גם לא מידע שימושי למתאמן הממוצע, ואתה יכול בקלות לעלות על מה עובד עליך בעזרת ניסוי וטעיה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית