הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חלבון מן הצומח/טבעונות

Diakover

משתמש פעיל
389
37
נק' מוניטין:
57
389
37
שלום לכולם
אשמח לקבל טיפים ושאלה קטנה לגבי טבעונות.
האם זה שאני אוכל חלבון מן הצומח אומר שאני צריך לצרוך יותר חלבון ממה שצרכתי מבשר? הוא נספג פחות טוב?
בנוסף אם יש פה טיפים למתכונים ורעיונות עם הרבה חלבון ופחות פחמימה אשמח לדעת.
תודה

שלום לכולם
אשמח לקבל טיפים ושאלה קטנה לגבי טבעונות.
האם זה שאני אוכל חלבון מן הצומח אומר שאני צריך לצרוך יותר חלבון ממה שצרכתי מבשר? הוא נספג פחות טוב?
בנוסף אם יש פה טיפים למתכונים ורעיונות עם הרבה חלבון ופחות פחמימה אשמח לדעת.
תודה

לא, תמשיך לצרוך באותה הכמות המומלצת, רק אולי תוודא שאתה צורך לפחות 70% מהצריכה מחלבון מלא. (@kotzer ?)
יש במיי פרוטאין אבקות חלבון צמחוניות מסויה, אפונה, חלקן לא רעות לבישול בכלל)
יש לי מתכונים לפנקייק ואפילו בצקים שאני מכין מהן.

ולגבי אוכל, המון אוכל הודי מבוסס על תזונה צמחונית ממליץ לך לבדוק קצת. (הרבה אוכל משאר עדות המזרח גם)
יש לי מתכונים למרקי עדשים/שעועית קארי טופו וכ'ד (יוצא עם בחורה צמחונית, ואוהב את המטבח, תעדכן אם מעוניין 😃)

נערך לאחרונה:
חלבון זה חלבון. תאכל אותו כמות שאכלת מבשר וזה יהיה מספיק.
רק שתדע שחוץ מבסויה אין לך חלבון מלא בצומח, תצטרך ללמוד על שילובי מזון כדי לקבל חלבון.
אני בעד טבעונות, אבל זה דורש ללמוד המון. אל תחליט החלטה של רגע להיות טבעוני, תחשוב באמת מאיפה זה מגיע, וכיצד לעשות את זה נכון.

שילוב קטניות עם דגנים משלימים חלבון.
תחפש אתר עם מתכונים טבעוניים.
גם בהתחלה יש מצב שתשלשל המון בגלל כל הסיבים.

האימונים הכי טובים שלי היו בשבוע שניסיתי להיות טבעוני, אבל לא שרדתי את השילשולים, ואני גם לא מאמין בדרך הזה באופן אישי.

בקיצור, שה לא פוגע באימונים, זה אותו חלבון אבל תצטרך ללמוד על הנושא לא מעט, ותחפש אתר מתכונים.
חלבון - המדריך המלא | אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

• פותח/ת השרשור
לא, תמשיך לצרוך באותה הכמות המומלצת, רק אולי תוודא שאתה צורך לפחות 70% מהצריכה מחלבון מלא. (@kotzer ?)

ולגבי אוכל, המון אוכל הודי מבוסס על תזונה צמחונית ממליץ לך לבדוק קצת. (הרבה אוכל משאר עדות המזרח גם)
יש לי מתכונים למרקי עדשים/שעועית קארי טופו וכ'ד (יוצא עם בחורה צמחונית, ואוהב את המטבח, תעדכן אם מעוניין 😃)

חח אוכל הודי זה אח, פעמיים בהודו ואני אוהב לאכול כל דבר הודי
אם תוכל לשלוח לכאן או לפרטי את המתכון של הפנקיק
וגם שאר הדברים שאמרת 😃

לזה שמעלי, תודה רבה על התגובה! אני הולך לקרוא את זה ותודה על הטיפ על החלבון המלא
אני בינתיים צמחוני, נפטרתי מהביצים והדבר היחיד שאני אוכל כרגע שהוא חלב זה קוטג שמשלים לי את הערכים
בינתיים אני צמחוני, אבל לאט לאט הופך את זה לטבעונות

חח אוכל הודי זה אח, פעמיים בהודו ואני אוהב לאכול כל דבר הודי
אם תוכל לשלוח לכאן או לפרטי את המתכון של הפנקיק
וגם שאר הדברים שאמרת 😃

לזה שמעלי, תודה רבה על התגובה! אני הולך לקרוא את זה ותודה על הטיפ על החלבון המלא
אני בינתיים צמחוני, נפטרתי מהביצים והדבר היחיד שאני אוכל כרגע שהוא חלב זה קוטג שמשלים לי את הערכים
בינתיים אני צמחוני, אבל לאט לאט הופך את זה לטבעונות

אחלה פושקר 🤣 אעלה לפה בהזדמנות או בפרטי

חשוב לשים לב שאתה צורך חלבון מלא,לדוגמא,אם תשלב חלבון אפונה וחלבון אורז,תקבל חלבון מלא.אם החלבון מלא,אין צורך לאכול יותר מאשר כשהייתי אוכל בשר.

• פותח/ת השרשור

אחלה פושקר 🤣 אעלה לפה בהזדמנות או בפרטי

פחות פושקאר, היה ישראלי לי מידי...
ותודה בהזדמנות על המתכון 😃

חשוב לשים לב שאתה צורך חלבון מלא,לדוגמא,אם תשלב חלבון אפונה וחלבון אורז,תקבל חלבון מלא.אם החלבון מלא,אין צורך לאכול יותר מאשר כשהייתי אוכל בשר.
אין על אפונה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית