הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טעות בחישוב הניטרלי

gift1234

משתמש מתחיל
133
9
נק' מוניטין:
39
133
9
84 קילו
1.70
בן 19
א.ש 26 - 28 %

לפי MyFitnessPal הנייטרלי הוא 2500
(הגיוני שמבקשים אז לאכול 1700 בשביל הורדה של 800 גרם בשבוע ?)
לפי חישוב נוסחת האחוז שומן אני 2100
לפי נוסחה רגילה 2200

צריך להתחשב בכל שאחוז השומן גבוהה , כך שהניטרלי אמור להיות 2000 לא ?

דבר נוסף מוזר שקרה לי שהוא שהשבוע הורדתי רק 400 גרם (מ84.5 ל 84.1)
הלכתי עכשיו ברגל שעה ועליתי על המשקל וירד ל83.5..
אני יודע שמדובר בנוזלים , אבל יש המון בקרים שאני נשקל ורואה את אותו מספר על המשקל כבר כמה ימים ברציפות ..וזה לפעמים ממש מתסכל לחשוב שאני לא מתקדם ..

בקיצור , כדאי להוריד את הקלוריות ל1700 ביום ?
צרכתי בין 1800 עד 2000 עד עכשיו

אתה מנסה לרדת במשקל? אם כן זה באמת לא משנה מה הנייטרלי שחישבת, חישבת משהו והלכת לפיו, עכשיו תחפש ירידה של 0.5%-1% ממשקל הגוף בשבוע וזהו. אם אתה לא משיג את זה אז תוריד עוד קלוריות, ואם יותר אז זה לא נורא, אבל עדיף קצב יותר מבוקר. הנייטרלי שחישבת הוא רק נקודת פתיחה.
לגבי המשקל שזז במהלך היום, זה נורמלי לחלוטין, המשקל יכול להשתנות המון לאורך היום, למשל שלי יכול לזוז 2 קילו ביום. הכי חשוב שתעשה שקילה פעם ביום בזמן קבוע, נגיד בבוקר אחרי שהיית בשירותים, ואז תעשה ממוצע שבועי

• פותח/ת השרשור
אתה מנסה לרדת במשקל? אם כן זה באמת לא משנה מה הנייטרלי שחישבת, חישבת משהו והלכת לפיו, עכשיו תחפש ירידה של 0.5%-1% ממשקל הגוף בשבוע וזהו. אם אתה לא משיג את זה אז תוריד עוד קלוריות, ואם יותר אז זה לא נורא, אבל עדיף קצב יותר מבוקר. הנייטרלי שחישבת הוא רק נקודת פתיחה.
לגבי המשקל שזז במהלך היום, זה נורמלי לחלוטין, המשקל יכול להשתנות המון לאורך היום, למשל שלי יכול לזוז 2 קילו ביום. הכי חשוב שתעשה שקילה פעם ביום בזמן קבוע, נגיד בבוקר אחרי שהיית בשירותים, ואז תעשה ממוצע שבועי
הבעיה זה שכל יום אני אוכל בתפריט שונה , לדוגמא קם בבוקר לוקח לחם וקוטג ובולגרית שוקל אותם ומכניס לערכים וככה מסיים גם את היום , אז ייתכן שמאכלים מסוימים גורמים לנוזלים..
עוד בעיה היא שיש ימים שאני קם בשעות שונות , בוא נגיד עדיף לחכות שעה אחרי יקיצה ?

לגבי הממוצע , בוא נגיד שהוא בעצם 83.8 בערך
אז אני צריך להתחשב בהמשך כאילו בשבוע שעבר שקלתי 83.8 ? למרות שהיום בבוקר נשקלתי והייתה 83.5 (קח בחשבון שהיו ימים השבוע שהייתי על 84.4) ...

הבעיה זה שכל יום אני אוכל בתפריט שונה , לדוגמא קם בבוקר לוקח לחם וקוטג ובולגרית שוקל אותם ומכניס לערכים וככה מסיים גם את היום , אז ייתכן שמאכלים מסוימים גורמים לנוזלים..
מה זה משנה אם מאכלים מסויים מעלים מעט יותר את הנוזלים? הרעיון בממוצע הוא שאתה לא הולך גם ככה לשקול בצורה זהה כל יום עם ירידה קבועה, תמיד יהיה יום אחד שאתה שוקל מעט יותר ויום שמעט פחות. אתה צריך לראות ירידה משבוע לשבוע בממוצע, לא בכל יום בנפרד

עוד בעיה היא שיש ימים שאני קם בשעות שונות , בוא נגיד עדיף לחכות שעה אחרי יקיצה ?
מה זה משנה באיזה שעה אתה קם? אתה קם אחרי שלא אכלת כמה שעות טובות ועדיין לא אכלת, והתרוקנת.
אתה לא צריך לחפש את השעה ביום בה המשקל שלך הכי דומה למשקל של יום לפניו, פשוט אתה צריך תנאים כמה שיותר קרובים

לגבי הממוצע , בוא נגיד שהוא בעצם 83.8 בערך
אז אני צריך להתחשב בהמשך כאילו בשבוע שעבר שקלתי 83.8 ? למרות שהיום בבוקר נשקלתי והייתה 83.5 (קח בחשבון שהיו ימים השבוע שהייתי על 84.4) ...
תתעלם מכמה אתה שוקל בכל יום בנפרד. אם ביום ראשון שקלת 83.8, אז ביום ראשון אחריו אתה אמור לשקול 83.3-83, זה הכל

• פותח/ת השרשור
תתעלם מכמה אתה שוקל בכל יום בנפרד. אם ביום ראשון שקלת 83.8, אז ביום ראשון אחריו אתה אמור לשקול 83.3-83, זה הכל
ואם באותו יום ראשון אהיה 83.6 ויום לפניו בשבת אהיה 83.4 ..
יש לפעמים קפיצות כאלה
ומצב בו מספר ימים באותו משקל ?
סורי על החפירה אבל נושא השקילות מטריד אותי , אני חושב להתחיל למדוד היקפים וזהו..

ואם באותו יום ראשון אהיה 83.6 ויום לפניו בשבת אהיה 83.4 ..
יש לפעמים קפיצות כאלה
ומצב בו מספר ימים באותו משקל ?
סורי על החפירה אבל נושא השקילות מטריד אותי , אני חושב להתחיל למדוד היקפים וזהו..
אז כמו שאמרתי, זה לא משנה בכלל כי כן יהיו קפיצות מיום ליום כתוצאה ממה אכלת יום לפני ועוד כל מני משתנים.
זה בידיוק למה אתה עושה ממוצע, כדי לראות את הירידה בין הקפיצות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית