הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה בחישוב קלוריות

נתן לוי

משתמש מתחיל
67
1
נק' מוניטין:
1
67
1
שלום לכולם , אני נמצא בתקופת מסה , ובין הפחמימות שלי נמצא לחם קל .
אני אוכל 360 גרם של הלחם אשר שווים ל- 597 קלוריות ו77 גרם פחמימה . אני מעוניין להמיר את זה לפירכיות אורז ולאורז אבל כאשר משווים את מספר הקלוריות למשל אז נמצא שכמות הפחמימה באורז תגיע ל 120 ששווים הרבה יותר מהלחם איך באמת ממירים כשאין את אותם ערכים ? תודה מראש

• פותח/ת השרשור
טעים מאוד, אבל אני רואה אצל כול מפתחי הגוף שאין לחם ויש בעיקר אורז\פסטה ושיבולת שועל ואצלי אין אורז בכלל אז חשבתי להמיר את הלחם באורז אבל כאשר משווים את כמות הקלוריות בשתיהם יוצא שבאורז כמות הפחמימות בגרם הרבה יותר מבלחם איך מתגברים על הבעיה?

טעים מאוד, אבל אני רואה אצל כול מפתחי הגוף שאין לחם ויש בעיקר אורז\פסטה ושיבולת שועל
אין שום הבדל בין לחם לפסטה.
זה אותו פחמימה,אותו גלוקוז,אותו סוכר בדם ואותו אינסולין מופרש.
פחמימה זה מילה נרדפת לסוכר. זה ממש לא משנה מאיפה תצרוך את זה.
תאכל מה שאתה אוהב,לא מה שמפתחי גוף אוהבים.

• פותח/ת השרשור
גם אני חושב ככה אבל בכול זאת זה מוזר כי הרוב המוחלט לא אוכל לחם . איך זה הגיוני שטעים להם פירכיות וטעים להם אורז בוקר צהריים וערב ולא להכניס לחם עם לכאורה זה אותו דבר? מה גם שלחם זה עם כול מיני חומרים משמרים או מייצבים יש בו יותר יד אדם מאשר אורז למשל..

על איזה "מפתחי גוף" אתה מדבר?
ראית את ג'יי קאלטר או פיל היט' אוכלים פרכיות?
ראית את אדי הול או בריאן שואו אוכלים פריכיות?

מפתחי גוף חיים ממיתוס אחד לשני.
העובדה היא שבפיתוח גוף הגנטיקה משחקת תפקיד עצום, והתזונה והאימונים משחקים תפקיד משני יחסית, בגלל שהיכולת שלך לבצע כל יום ויום לא נמדדת, ולכן כל מני שינויים קטנים, כמו מקור הפחמימה, הם די חסרי משמעות, אבל מספיק שיגיע מישהו עם שם מספיק גדול שיגיד ש-א' יותר טוב מ-ב', וכולם יעקבו אחריו, כי לו זה עובד

• פותח/ת השרשור
על איזה "מפתחי גוף" אתה מדבר?
ראית את ג'יי קאלטר או פיל היט' אוכלים פרכיות?
ראית את אדי הול או בריאן שואו אוכלים פריכיות?
מישהוא מהם אוכל לחם ?
והתכוונתי יותר לכיוון האורז ושיבולת שועל מאשר פריכיות

אולי..מניח שכן.
העניין הוא שהם אוכלים מה שהם אוהבים,כי ככה אפשר לשמור על תפריט לאורך זמן.
אתה יוצא מנקודת הנחה שיש הבדל בין פסטה,לפרכית,ללחם. אבל אין הבדל.זה אותו דבר

מישהוא מהם אוכל לחם ?
והתכוונתי יותר לכיוון האורז ושיבולת שועל מאשר פריכיות
בין אורז ללחם אתה לא תמצא שום הבדל משמעותי חוץ מטעם ונוחיות של מנת הגשה מדודה.
שיבולת שועל תיתן לך יותר סיבים, ואולי הבדל מסויים בויטמינים ומינרלים, וכשאתה בחיטוב נפח הופך לעניין משמעותי, כמה שיותר יותר טוב, אבל זהו בערך

הבנתי תודה. אם בכול זאת ארצה ( למען הגיוון) להמיר 360 גרם לחם קל לשיבולת שועל ואורז , איך עושים זאת?
פשוט תמיר את הקלוריות מאורז לפריכיות, פחות משנה הערכים של כל נוטריינט

• פותח/ת השרשור
פשוט תמיר את הקלוריות מאורז לפריכיות, פחות משנה הערכים של כל נוטריינט
הבנתי כלומר עם 360 גרם לחם שווים 600 קלוריות, אני צריך לחשב כמה גרם אורז נותן לי 600 קלוריות? ללא התחשבות בכמה גרם פחמימה זה יוצא?

הבנתי כלומר עם 360 גרם לחם שווים 600 קלוריות, אני צריך לחשב כמה גרם אורז נותן לי 600 קלוריות? ללא התחשבות בכמה גרם פחמימה זה יוצא?
כן ולא,
אתה לא חייב להחליף דבר בדבר עם אותם ערכים בדיוק אחד לאחד, אתה צריך רר לשים לב בסופו של יום מה יש לך בתפריט, מספיק חלבון שומן ופחמימה, אפשר לשחק לפה ולפה אבל תסתכל על התמונה הכוללת בקיצור

בידיוק, בגלל שההבדלים בין מקורות הפחמימה האלה כל כך קטנים שהם לא שווים את הטרחה של לבדוק הכל לפרטים קטנים

לחם מנפח בגלל השמרים, לא תהיה הבעיה הזאת בצנימים.
אורז מלא בנוזלים שעוזרת למי שיש בעיות עיכול, ואנשים שאוכלים קרוב ל 10,000 קלוריות יהיו הצקות בעיכול.
לכן פרכיות הם לא תחליף לאורז אם הסיבה שברחת אליו הוא בעיות עיכול.
לאדם ממוצע ומתחיל, לא אמור להיות שום הבדל בין סוג הפחמימה, אא"כ יש לך רגישות לגלוטן או משהו כזה.

• פותח/ת השרשור
לחם מנפח בגלל השמרים, לא תהיה הבעיה הזאת בצנימים.
אורז מלא בנוזלים שעוזרת למי שיש בעיות עיכול, ואנשים שאוכלים קרוב ל 10,000 קלוריות יהיו הצקות בעיכול.
לכן פרכיות הם לא תחליף לאורז אם הסיבה שברחת אליו הוא בעיות עיכול.
לאדם ממוצע ומתחיל, לא אמור להיות שום הבדל בין סוג הפחמימה, אא"כ יש לך רגישות לגלוטן או משהו כזה.
מזאת אומרת לחם מנפח ?
אם זה מנפח את הבטן אז לא נראלי מומלץ בחיטוב..

מזאת אומרת לחם מנפח ?
אם זה מנפח את הבטן אז לא נראלי מומלץ בחיטוב..
זה לא קשור לחיטוב או מסה, זה תחושה לא נעימה של נפיחות במעיים. לאנשים שאוכלים יותר מ 4000 קלוריות התחושה הזאת עוד יותר לא נעימה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית