עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
ההמלצה היא להפסיק לאכול כ-שעתיים לפני השינה.
למה?
מאיפה ההמלצה הזאת?
בקצרה : העיכול דורש הרבה מאוד אנרגיה מהגוף, ובלילה הגוף צריך לפנות את האנרגיה שלו לתהליכים אחרים חשובים. אם אתה אוכל לפני השינה אתה מאלץ את הגוף שלך להשקיע הרבה אנרגיה בעיכול וזה בא על חשבון איכות השינה והיכולת של הגוף "לתקן" את עצמו.
זה מה שהוא אמר בהרצאה.
מסכים שחלק מהאנשים ירגישו אי נוחות אם יאכלו ארוחה גדולה זמן קצר לפני השינה, זה לא מצריך הסבר מיוחד.
הטענה שעיכול בא על חשבון תהליכים אחרים לא משכנעת, זה שאת זוכרת את זה מאיזו הרצאה זה סבבה אבל זה לא באמת הסבר לטענה.
אני לא יכולה להביא לך את הוכחות מדעיות, כי אני עצמי לא דוקטור בנושא, אבל בסך הכל יש היגיון מאוד בריא בדברים... יש שני דברים מכריעים שאני יודעת בוודאות:
1. האנרגיה הנדרשת לעיכול היא עצומה.
ביחס לתהליכים אחרים שמתרחשים בגוף, ובכלל.
2. בלילה הגוף מבצע תהליכי ריפוי של רקמות בגוף, שימור זיכרון, שיפור מערכת החיסון ועוד ועוד.... הרבה דברים שבוודאי דורשים מהגוף מידת מה של פניות ואנרגיה...
אז... אני לא מסתמכת "על עיוור" כי
"איזה דוקטור אמר" 😛
לצערי אני מכיר טוב את מה שיש לד''ר גיל יוסף שחר להגיד והרוב שטויות.
אסור להקשיב לאנשים שמתנגדים לחיסונים.
וכל הדברים שאתה חושב שהם נכונים, הם לא דברים "שאיזה דוקטור אמר"?אבל אם אין לך יכולת להציג משהו שתומך בזה אז את כן "מסתמכת על עיוור כי איזה דוקטור אמר"
את מדברת עליו?ד"ר גיל יוסף שחר.
מה הקשר חיסונים? 🤦♂️
וזה שהוא טועה במשהו אחד לא אומר שכל הדברים שלו הם "שטויות"... בקטע זה מה שהוא אומר זה ממש נכון.
מי שרוצה לאכול לפני השניה - שירבח ויסעד.
לי ולעוד המוני המונים של אנשים זה עושה ממש ממש רע. פיזית. כולל קשיי הרדמות, שינה לא איכותית, צרבות וכו' וכו'.
ואני עדיין אוכלת לפעמים לפני השינה. אני לא פנאטית. אל אחכ בדכ משלמת על זה ביוקר...
וכל הדברים שאתה חושב שהם נכונים, הם לא דברים "שאיזה דוקטור אמר"?
תן לי הוכחה למשהו אחד בעולם, בלי קשר לאכילה, סתם משהו, שלא אמר "איזה דוקטור".
בכבוד, הבמה שלך.
עריכה:
אלוהים אדירים.
איך שאתם אוהבים להתנצח.
הבנאדם שאל לגבי אכילה לפני שינה
וכתבתי המלצה ככלית לא לאכול כשעתיים לפני השינה, והבאתי סיבות למה. סיבות הגיוניות סך הכל.
אתם לא חייבים לקבל אותן! אבל תפסיקו לדרוך על מי שמנסה סך הכל לעשות טוב.
תאכלו מצדי תוך כדי שינה. טוב?
עוד עריכה:
וסליחה שאני כותבת בעצבים. אני מתההה מעייפות.
אתמול עשיתי טעות ואכלתי לפני השינה ולקח לי שעתיים להרדם. (סיפור אמיתי. 🤦♂️)
גם קמתי מוקדם. אז בכלל.
אני רוצה לישון לנצח.
החיסונים הייתה דוגמא שממחישה את הקיצוניות של הבנאדם, ולדעתי גם את התפיסה המקולקלת שלו.
אני מכיר את מה שהוא אומר כי אמא שלי עשתה אצלו קורס שנקרא 'רפואה תזונתית', ולצערי יש שם הרבה שטויות...
וכל הדברים שאתה חושב שהם נכונים, הם לא דברים "שאיזה דוקטור אמר"?
תן לי הוכחה למשהו אחד בעולם, בלי קשר לאכילה, סתם משהו, שלא אמר "איזה דוקטור".
בכבוד, הבמה שלך.
אלוהים אדירים.
איך שאתם אוהבים להתנצח.
הבנאדם שאל לגבי אכילה לפני שינה
וכתבתי המלצה ככלית לא לאכול כשעתיים לפני השינה, והבאתי סיבות למה. סיבות הגיוניות סך הכל.
אתם לא חייבים לקבל אותן! אבל תפסיקו לדרוך על מי שמנסה סך הכל לעשות טוב.
תאכלו מצדי תוך כדי שינה. טוב?
וסליחה שאני כותבת בעצבים. אני מתההה מעייפות.
אתמול עשיתי טעות ואכלתי לפני השינה ולקח לי שעתיים להרדם. (סיפור אמיתי. 🤦♂️)
גם קמתי מוקדם. אז בכלל.
אני רוצה לישון לנצח.
הוא נותן הצהרות כלליות שיכולות לעבוד על חלק, ועל חלק לא, אבל מה שבטוח זה שזה עובד לא מהסיבות שהוא מתאר.שמעתי רק הרצאה אחת שלו חח...
יישמתי את מה שאמר ואני מרגישה שיפור משמעותי. לא רואה סיבה למה להפסיק עם זה... הוא קלע בול למה שהייתי צריכה, שרלטן או לא... מעדיפה לא לאכול שעתיים לפני השינה מאשר לקחת אומפרדקס כל חיי...
יש לא מסתדר ב-100%, ויש טועה ומטעה לחלוטין. הבנאדם יכול להיות גאון, אבל ברגע שהוא מדגים חוסר ידע מוחלט בתחום מסויים, אפשר למחוק אותו בתחום הזה.מה שמרגיז זה שכל מה שלא מסתדר לכם ב100% נחשב ישר ל100% חרטא.
זה שיש לו דעה מסוימת בנוגע לחיסונים, או שהוא מאמין בדרך כזו או אחרת של רפואה דרך תזונה, או שיש שם כמה דברים שנתפסים בעיניך כבולשיט, לא אומר שצריך לגמרי למחוק את הבנאדם.
לרוב זה המקרה, מדען שלא עובד לפי השיטה המדעית ומציג בולשיט לא מבוסס, לרוב הוא נמחק. הרופא שהמציא שחיסונים גורמים לאוטיזם איבד את הרישיון שלוגם המדען הכי דגול יכול להביא כמה מחקרים שהם בולשיט גולמי. האם זה אומר שצריך למחוק את המדען לגמרי?
יש לו סדרת כתבות שלמה בנושאאם אני אראה שהוא אומר דברים קיצוניים (לא להתחסן??)
הוא נותן הצהרות כלליות שיכולות לעבוד על חלק, ועל חלק לא, אבל מה שבטוח זה שזה עובד לא מהסיבות שהוא מתאר.
לך יש פשוט רפלוקס, למי שיש רפלוקס מומלץ לא לאכול לפני השינה, זה הכל, לא בגלל שמערכת העיכול גונבת אנרגיה מהגוף.
יש לא מסתדר ב-100%, ויש טועה ומטעה לחלוטין. הבנאדם יכול להיות גאון, אבל ברגע שהוא מדגים חוסר ידע מוחלט בתחום מסויים, אפשר למחוק אותו בתחום הזה.
ברשת הייתה פרסומת של מהנדסת שמתנגדת לחיסונים. יכול להיות שהיא מהנדסת מהוללת ולעבודה שלה היא מושלמת, אבל בתחום הביולוגיה והרפואה לא הייתי מקשיב לה.
כשמישהו רושם ספר על ניקוי רעלים, משהו שלא קיים בכלל, לא הייתי מקשיב לו בעניין תזונה ורפואה
לרוב זה המקרה, מדען שלא עובד לפי השיטה המדעית ומציג בולשיט לא מבוסס, לרוב הוא נמחק. הרופא שהמציא שחיסונים גורמים לאוטיזם איבד את הרישיון שלו
יש לו סדרת כתבות שלמה בנושא
בטח שכן, אבל יש להם תוקף מדעי מתועד (מאמרים, מחקרים, ניסויים ותוצאות שאפשר להציג).
והבמה היא שלך, לא שלי. את הצגת טיעון, חובת ההוכחה עלייך במקרה הזה.
אף אחד לא דורך על אף אחד. את הצגת טיעון, לא הצגת סיבות משכנעות לקבל אותו, אז לא קיבלתי אותו. זאת לא התנצחות, זה פורום, חולקים פה מידע ומנהלים דיונים. אם כתבת משהו שלא מסתדר לי אז אני אשאל עליו. קחי אחריות על מה שאת כותבת, בטח אם את מצטטת מישהו שהאמינות שלו מוטלת בספק. אל תשכחי שבסך הכל יש פה מישהו ששאל שאלה ומטרת הפורום לתת לו מענה, לא לזרוק עליו שטויות שאין להן ביסוס.
אז את יכולה גם לענות בצורה עניינית בלי להתעצבן