הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תכנית בודיבילדיג שמשלבת כוח

edenhemo10

משתמש מתחיל
213
14
נק' מוניטין:
9
213
14
אהלן אני ידוע שהנושא קצת נטחן אבל אני חייב להבין שנייה משהו אחת ולתמיד. כרגע אני בצבא משתחרר עוד חודש
שוקל 82 גובה 173 אני במסה כבר תקופה, דיי מלוכלכת בעקבות האוכל של צהל, הגעתי לתוצאות יפות יחסית מבחינת משקלים וגדלתי בכללי אמנם אני לא נראה אסתטי.

סקוואט 130 ל5
דדליפט 142.5
פרס 57.5
בנצ 90
חתירה 100
מתח עם 25 קג
מקבילים עם 40

אני עובד הרוב כוח טווחים של 5-8
השאלה שלי היא, כשאתשחרר ואתחיל להתאמן בחדכ נורמלי עם תזונה נורמלי המטרה שלי היא בעיקר בעיקר בעיקר אסתטיקה ואתלטיות בעיקר להיראות טוב ,מצד שני אני נהנה מאוד מאימוני כוח ומהאתגר של לעלות משקלים כל הזמן וכו, האם באמת למטרת אסתטיקה נטו (90 אחוז) מומלץ לעבוד נטו בודיבילדינג? למשל בנצ 8 חזרות ומעלה(סתם הבאתי דוגמה לתרגיל אחד) ועבודה איטית ולא לרדוף אחרי משקלים גבוהים? אלא להתמקד יותר בחזרות גבוהות ומנוחה קצרה וטמפו וכל זה? אני חשבתי לעשות תכנית שמשלבת למשל להתחיל בנצ 5*3 ולהמשיך בתרגילים לא מורכבים בטווח חזרות גבוה יותר כך שאוכל לשלב גם חזרות כוח וגם חזרות גבוהות. מה לדעתכם לעשות?

מספר חזרות גבוה כמו 8 ומעלה זה יעיל כדי לשמור על העצימות והתשישות הכללית (של כל הגוף וכל המערכות) נמוכים יחסית. מתחילים גם עם עצימות גבוהה בחזרות נמוכות בתרגילים המורכבים לא הולכים ליצור כמות מספיק גדולה של תשישות כללית שתצריך מהם להוריד הילוך ולהיזהר בבחירה של שיטת האימונים שלהם. לרוב הגורם המגביל אצליהם הוא עייות של שריר ספציפי בביצוע התנועה, ולא כשל מכני רב מערכתי. במצב כזה אפשר להמשיך לתת נפח לשרירים שלא כשלו, גם אחרי הרבה עבודה קשה בתרגילים המורכבים.
ככל שאתה מתקדם יותר, ומשקלי העבודה שלך גבוהים יותר, ככה התרגילים מתחילים להיות קשים יותר על הגוף, ולכן עצימות גבוהה יחסית, גם בתרגילים לא הכי קשים, נגיד חתירה, יעמיסו משמעותית יותר על הגוף, ויפריעו להמשיך לאמן את השרירים המעורבים, גם אם לא נעשתה הרבה עבודה.
צריך לקחת בחשבון את יחס העומס מול תועלת.
עבודה בתרגילים המורכבים בטווח של 5-8 חזרות זה עדיין צריך להיות חלק חשוב יחסית בתוכנית של מישהו ברמת ביניים כמוך, גם אם הוא רוצה רק בילדינג, אבל צריך להתמקד עליהם פחות, נגיד לעבוד איתם בפחות סטים במהלך השבוע כדי שתוכל לתת עוד נפח בתרגילים אחרים, עמוסים פחות

• פותח/ת השרשור
מספר חזרות גבוה כמו 8 ומעלה זה יעיל כדי לשמור על העצימות והתשישות הכללית (של כל הגוף וכל המערכות) נמוכים יחסית. מתחילים גם עם עצימות גבוהה בחזרות נמוכות בתרגילים המורכבים לא הולכים ליצור כמות מספיק גדולה של תשישות כללית שתצריך מהם להוריד הילוך ולהיזהר בבחירה של שיטת האימונים שלהם. לרוב הגורם המגביל אצליהם הוא עייות של שריר ספציפי בביצוע התנועה, ולא כשל מכני רב מערכתי. במצב כזה אפשר להמשיך לתת נפח לשרירים שלא כשלו, גם אחרי הרבה עבודה קשה בתרגילים המורכבים.
ככל שאתה מתקדם יותר, ומשקלי העבודה שלך גבוהים יותר, ככה התרגילים מתחילים להיות קשים יותר על הגוף, ולכן עצימות גבוהה יחסית, גם בתרגילים לא הכי קשים, נגיד חתירה, יעמיסו משמעותית יותר על הגוף, ויפריעו להמשיך לאמן את השרירים המעורבים, גם אם לא נעשתה הרבה עבודה.
צריך לקחת בחשבון את יחס העומס מול תועלת.
עבודה בתרגילים המורכבים בטווח של 5-8 חזרות זה עדיין צריך להיות חלק חשוב יחסית בתוכנית של מישהו ברמת ביניים כמוך, גם אם הוא רוצה רק בילדינג, אבל צריך להתמקד עליהם פחות, נגיד לעבוד איתם בפחות סטים במהלך השבוע כדי שתוכל לתת עוד נפח בתרגילים אחרים, עמוסים פחות
אוקיי קודם כל תודה על העזרה
איך אני לוקח את המידע שנתת ומרכיב מזה תכנית שתתאים לי? משהו בסגנון ppl של מורכבים בתבנית 5*3 וכל השאר מבודדים בטווחים גבוהים למשל?

אוקיי קודם כל תודה על העזרה
איך אני לוקח את המידע שנתת ומרכיב מזה תכנית שתתאים לי? משהו בסגנון ppl של מורכבים בתבנית 5*3 וכל השאר מבודדים בטווחים גבוהים למשל?
בהחלט אפשר ככה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית