הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טיפים לחיטוב מוצלח

גבינה

משתמש מתחיל
39
2
נק' מוניטין:
-9
39
2
אני רוצה להתחיל חיטוב של חודשיים, לא בשביל תחרות אלא בשביל להגיע לבערך 14/15% שומן (אני עכשיו ב18%). אני שורף ביום בערך 2300 קלוריות (הליכה בדרך, חזרה לבית ספר ומהחדכ, אימון בחדכ, ועוד שריפת קלוריות במנוחה.) ואני אוכל 3200 קלוריות ביום.
יש לי כמה שאלות
1)האם חודשיים לחיטוב כזה, נחשב לחיטוב רצחני או לחיטוב ארוך?
2)באיזה גירעון קלורי עליי להמצא, 500-700 קלוריות או 1000-1200
3)בשביל לא לאבד מסת שריר האם כדאי להיכנס לתקופה של שימור לשבועיים-שלוש?
4)האם לאכול כמות חלבון גדולה יותר ממה שאני אוכל עכשיו, להפחית בכמות פחמימות שאני מכניס, ולהגדיל בכמות שומנים שאני מכניס(חזה עוף, ביצים וכו׳)?
5)טיפים לשמירה על מסת השריר הקיימת תוך כדי חיטוב זאת אומרת, נפח האימונים, כמות האימונים והאם להמנע מקרדיו?

1.כן זה מהר
מומלץ לרדת בקצב של 1-1.5אחוז ממשקל גוף*בחודש*

2.מספרים מיותרים ולא מדוייקים
תתחיל מערכים מסויימים שלפי מחשבון אינטרנטי הוא גירעון עבורך,ותבצע בדיקות יומיות ותראה לאורך זמן אם אתה יורד בקצב שתיכננת
אם לא תוריד פחמימה ואם כן אז מעולה

3.אין צורך אם החיטוב מבוצע כמו שצריך

4.תקפיד על 2-2.5 גרם על כל קילו משקל גוף

5.כן,תנסה לשמור כמה שיותר על מה שעשית עד עכשיו ולא להתחיל להמציא את הגלגל מחדש
תנסה לשמור על כוח ולא להגזים עם נפח עבודה
(פחות קלוריות=פחות התאוששות)

בהצלחה

אחי אתה איתי במכון אתה לא צריך חיטוב אתזה 9% אחוז שומן יסוס
לא ואתה אחי עם ה5% שומן שלך ימר אולימפיה
טוב תשכרו חדר לבד או משהו:79nb:😛

פותח הנושא, כתוב שאתה בן 15, בגיל הזה לא הייתי נכנס לגירעון קלורי בכלל, הגוף שלך גודל ומתפתח עדיין, אל תמנע ממנו דלק וחומרי בניין לזה

אתה אוכל 3200 ושורף 2300 (משוער) - אתה בפלוס קלורי, פספסתי פה משהו?
אם הבנתי אותו נכון, זה מה שהוא אוכל עכשיו, והוא רוצה להכנס לגרעון כלומר לאכול פחות מ 2300, אבל נחכה להבהרה שלו

• פותח/ת השרשור
אתה אוכל 3200 ושורף 2300 (משוער) - אתה בפלוס קלורי, פספסתי פה משהו?
כן פספסת את הנקודה של כל הפוסט הזה, אני עכשיו במאזן קלורי חיובי של בערך 900 קלוריות, ובשביל חיטוב אני צריך להיות במאזן קלורי שלילי,וציינתי כמה שאלות לגבי החיטוב.

אוקיי הבנתי,

ההמלצה שלי - אל תתייחס לכמה אתה חושב שאתה שורף.

תוריד קלוריות בהדרגה לפי הממוצע המשקל שבועי. אפשר בשבוע הראשון להוריד ישר 500 קלוריות, כי אתה כרגע בעודף קלורי (עולה במשקל) ל2700, תשאר שבוע-שבועיים, ירדת? תמשיך ככה. לא ירדת? תוריד עוד קלוריות (הייתי ממליץ ירידות קטנות יחסית, לא להוריד עוד 500 קלוריות)ץ

אוקיי הבנתי,

ההמלצה שלי - אל תתייחס לכמה אתה חושב שאתה שורף.

תוריד קלוריות בהדרגה לפי הממוצע המשקל שבועי. אפשר בשבוע הראשון להוריד ישר 500 קלוריות, כי אתה כרגע בעודף קלורי (עולה במשקל) ל2700, תשאר שבוע-שבועיים, ירדת? תמשיך ככה. לא ירדת? תוריד עוד קלוריות (הייתי ממליץ ירידות קטנות יחסית, לא להוריד עוד 500 קלוריות)ץ
מה אתה חושב לגבי זה שהוא בן 15? היית ממליץ לו על גירעון קלורי בכל זאת?

את האמת אין לי ידע מעמיק בתזונה של בני נוער בשביל להגיב.

מנגד, הלוואי שהייתי יודע בגיל 15 מה זה גרעון קלורי והייתי יכול להיות מעט פחות שמנמן בתיכון.

את האמת אין לי ידע מעמיק בתזונה של בני נוער בשביל להגיב.

מנגד, הלוואי שהייתי יודע בגיל 15 מה זה גרעון קלורי והייתי יכול להיות מעט פחות שמנמן בתיכון.
מצד שני הגוף מתפתח וגודל, כלומר הוא אמור לעלות במשקל (גובה, גדילה של עצמות, איברים וכו'), אז נראה שגירעון קלורי יפריע לזה. אולי אתה פשוט היית בפלוס גדול מדי בגיל הזה.
זה דברים שנשמעים לי הגיוניים, לא משהו שאני יכול להגיד שזה מוכח

• פותח/ת השרשור
מצד שני הגוף מתפתח וגודל, כלומר הוא אמור לעלות במשקל (גובה, גדילה של עצמות, איברים וכו'), אז נראה שגירעון קלורי יפריע לזה. אולי אתה פשוט היית בפלוס גדול מדי בגיל הזה.
זה דברים שנשמעים לי הגיוניים, לא משהו שאני יכול להגיד שזה מוכח
אז אתה אומר לא להיות בגירעון קלורי, פשוט להיות להפחית בצריכה הקלורית שלי?

אז אתה אומר לא להיות בגירעון קלורי, פשוט להיות להפחית בצריכה הקלורית שלי?
לדעתי כן, לא גירעון אלא פלוס אולי קטן יותר. מה קצב העליה במשקל שלך כרגע? אתה גובהה גם?

אתה שואל כנראה את כל השאלות הלא נכונות. אתה נכנס לפרטים, שכן חשובים בחיטוב, אבל אתה לא שואל האם זה משהו שאתה צריך או כדאי.
בגיל שלך אני בכלל לא ממליץ על חיטוב אלא אם אתה בעודף משקל רציני. לרוב אכילה לא מוגזמת ואימוני משקולות יהיו מספיקים כדי לגדול במסת השריר וירידה באחוז השומן.

אני עכשיו ב18%
לפי מה אתה יודע את זה? גם יש הבדל עצום בין 18% עם הרבה מסת שריר למעט, ככה שזה נתון חסר תועלת

אני שורף ביום בערך 2300 קלוריות (הליכה בדרך, חזרה לבית ספר ומהחדכ, אימון בחדכ, ועוד שריפת קלוריות במנוחה.) ואני אוכל 3200 קלוריות ביום.
לפי זה אתה אמור לעלות בערך חצי קילו בשבוע. זה המצב? אם לא כבר החישובים יכולים ללכת לפח

1)האם חודשיים לחיטוב כזה, נחשב לחיטוב רצחני או לחיטוב ארוך?
בגלל שאחוז שומן לא מנבע כלום, צריך להסתכל על מדדים יותר פרקטיים, כמו המשקל הנוכחי שלך ומשקל היעד.
קצב ירידה אידאלי הוא 0.5%-1% ממשקל הגוף שלך בשבוע, כדי להבטיח ירידה בשומן ולמזער ירידה בשריר. כל מה שמעבר לזה יהיה חיטוב קשה יותר שעלול לפגוע במסת השריר, והרבה מעבר לזה גם כנראה יפגע במאזן ההורמונלי, מה שמאוד לא מומלץ, במיוחד בגיל שלך

2)באיזה גירעון קלורי עליי להמצא, 500-700 קלוריות או 1000-1200
יותר לכיוון ה-300-400, אם בכלל.

3)בשביל לא לאבד מסת שריר האם כדאי להיכנס לתקופה של שימור לשבועיים-שלוש?
מה זה תקופת שימור? שימור של מה? איך זה ימנע איבוד של מסת שריר

4)האם לאכול כמות חלבון גדולה יותר ממה שאני אוכל עכשיו, להפחית בכמות פחמימות שאני מכניס, ולהגדיל בכמות שומנים שאני מכניס(חזה עוף, ביצים וכו׳)?
תלוי, כמה אתה אוכל עכשיו? אם אתה כבר על 2 גרם לקילו או יותר אז אין לך מה להעלות משם.
לגבי שומן, חשוב לשמור על כמות מינימלית של 0.8 גרם לקילו, ומה שמעבר זה העדפה אישית, אבל שומן הוא דחוס יותר אנרגטית, אז אתה אוכל פחות ממנו בשביל אותה כמות קלוריות. פחמימה דווקא עדיף להשאיר לפחות 1 גרם לקילו

5)טיפים לשמירה על מסת השריר הקיימת תוך כדי חיטוב זאת אומרת, נפח האימונים, כמות האימונים והאם להמנע מקרדיו?
הדבר הכי טוב שאפשר לעשות זה לשמור על חלבון גבוה יחסית, להתאמן, ולדאוג לקצב ירידה איטי ומסודר, זה הדבר הכי טוב שאפשר לעשות

• פותח/ת השרשור
תלוי, כמה אתה אוכל עכשיו? אם אתה כבר על 2 גרם לקילו או יותר אז אין לך מה להעלות משם.
לגבי שומן, חשוב לשמור על כמות מינימלית של 0.8 גרם לקילו, ומה שמעבר זה העדפה אישית, אבל שומן הוא דחוס יותר אנרגטית, אז אתה אוכל פחות ממנו בשביל אותה כמות קלוריות. פחמימה דווקא עדיף להשאיר לפחות 1 גרם לקילו
אני אוכל
205 גרם חלבון
102 גרם שומן
301 גרם פחמימה
אני שוקל 74 ק״ג
המדדים האלה מתייחסים לחיטוב או למסה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית