הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

RPE או אחוזים

• פותח/ת השרשור Omgelad
  • פורסם בתאריך

Omgelad

משתמש מתחיל
76
21
נק' מוניטין:
21
76
21
מתאמן בבלוק של 6 שבועות כוח

השאלה אם עדיף ללכת על RPE או על מספרים,
מבחינת ההתקדמות והסיכונים בכשל הייתי שמח לשמוע את דעתכם מה יותר יעיל

rpe זה ממש לא בולשיט. ויש לו מקום.
אבל בשביל מתחיל, או לבן אדם שלא מבין לגמרי בדיוק מה הוא עושה, עדיף מספרים.

רוב האנשים לא באמת מבינים מה הם עושים. להתאמן עפ הרגשה זה לא מדיד. יש ימים שאתה בא ומשקל של 60 אחוז מרגיש לך כמו 90, מה תעשה אז? תבנה את התכנון ע"פ זה? אחוזים זה מספרים ולא הרגשה סובייקטיבית, ואחרי דברים כאלה יעיל יותר לעקוב.

• פותח/ת השרשור
לעומת זאת במשקלים של 80 90 אחוז הכשל יכול להגיע באומדן לא נכון של המאמץ כי ההפרשים קטנים

למה לא שילוב של שניהם.
אחוזים זה לא משהו אבסולוטי, זה רק כלי שאפשר להשתמש בו בשילוב עם מספר חזרות וסטים כדי לתת רמת קושי מסויימת, אבל בסופו של דבר סוג הגירוי שאנחנו רוצים לתת למתאמן הוא החלק החשוב.
ברור ש-RPE אצל מישהו ללא ניסיון לא ייתן את האפקט שאנחנו רוצים, כי אם אנחנו רוצים לתת למישהו רמת קושי מסויימת, והוא לא יודע לשפוט אותה כמו שצריך אז או שהוא ילך כבד מדי או קל מדי.
אותו הדבר עם אחוזים, בסופו של דבר אנחנו מתבססים על נקודת מוצא קבועה, למרות שאנחנו לא קבועים. ה-100% שנתתי ביום מסויים הוא לא ה-100% שיש לי היום, לטובה או לרעה.
RPE הוא בסה"כ כלי של אוטורגלוציה. אתה יכול בכיף לעבוד עם אחוזים קבועים מראש ולכוון ל-RPE מסויים, ולשנות את משקלי העבודה בהתאם להרגשה הכללית, או לתת לעצמך יד חופשית יותר, ולעבוד על בסיס E1RM שנקבע ע"פ RPE. אני אישית מעדיף את השיטה השניה, אבל אצל אנשים שלא יודעים להעריך RPE כמו שצריך מומלץ לתת מסגרת נוקשה יותר ולהשתמש ב-RPE רק כעזר

RPE עובד וזו שיטה מעולה - אם אתה מצליח ליישם אותה.

אני גם עם 7 שנים של נסיון תחרותי לא חושב שאוכל ליישם RPE כמו שצריך, אני מעדיף להמנע מזה, אבל יש בהחלט המון דוגמאות חיוביות לשיטה הזאת.

מספרים. תשתמש במספר על המוט כמדד להתקדמות.. תנסה כל מחזור אימונים לעלות אותם וזה הכל.. rpe מדד שמצריך המון אובייקטיביות שגם מתאמנים מאוד מנוסים לא יכולים להגיע אליו והוא גם מצריך ידע מסויים בתכנון תוכנית שמשתנה כל הזמן על פי המדד הזה אז אלא אם כן יש לך מאמן עם שנים של ניסיון עם המדד הזה תתרחק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית