הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מעבר לתוכנית כוח חדשה

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
אני כבר בערך 5 חודשים על התוכנית הלינארית של קנדיטו מתוכם חודשיים ראשונים בחיטוב והיא פשוט לא עובדת לי, עליתי בבנץ' ובסקוואט בקושי 2.5 קילו ב3 חודשים וגם זה רק בחודש הראשון של המסה מאז אני תקוע ולא מתקדם.
אשמח להמלצה על תוכנית כוח שתתאים לרמתי אבל שיהיה בה גם נפח מספק כמו אצל קנדיטו כי כן חשוב לי גם לבנות מסת שריר. (זאת במטרה שלי בתכלס אבל רוצה קודם לעלות כח כדי שאני אוכל בעתיד לתת נפח יותר גדול)
נתונים עלי: בן 20 1.63 שוקל 59 עליתי מתחילת החיטוב 4.5 קילו, מתאמן 1.3 שנים (מתוכם הרוב חיטוב כי התחלתי שמן).
בנץ' 62.5 ל6
סקוואט 67.5 ל6
דדליפט 105 ל6
פרס 35 ל6

• פותח/ת השרשור
איפה רשמתי 3 תרגילים לכל שריר? שמתי 2 לחזה, 2 לגב, אחד לכתפיים ואחד ליד קדמית ואחורית.
ברגליים תעשה עוד תרגילים מן הסתם, זו הייתה רק דוגמא.
אם זה רק 2 תרגילים לגב חזה ו1 לכתפיים ויד קדמית ואחורית זה נפח נמוך ולא ממש מתאים לתוכנית בילדינג, זה רק 12 סטים לחזה וגב שזה כלום פחות ממה שאני עושה עכשיו

אם זה רק 2 תרגילים לגב חזה ו1 לכתפיים ויד קדמית ואחורית זה נפח נמוך ולא ממש מתאים לתוכנית בילדינג, זה רק 12 סטים לחזה וגב שזה כלום פחות ממה שאני עושה עכשיו
4 סטים כל תרגיל בחזה ובגב, פעמיים בשבוע, יוצא 16 סטים. לרמה שלך זה מעל ומעבר, חוץ מזה תעבור אימון אחד כזה ונראה אם תגיד שזה נפח נמוך.

• פותח/ת השרשור
4 סטים כל תרגיל בחזה ובגב, פעמיים בשבוע, יוצא 16 סטים. לרמה שלך זה מעל ומעבר, חוץ מזה תעבור אימון אחד כזה ונראה אם תגיד שזה נפח נמוך.
ברור שזה יהיה אימון מתיש כי זה יהיה מאוד ארוך אבל זה לא בהכרח אומר שהנפח הוא גבוה, בAB לבידלינג יש בדרך כלל 18 סטים לכל קבוצת שריר בנוסף אמרת רק תרגיל אחד לכתף יד קדמית ויד אחורית שזה בעצם רק 8 סטים שבועיים, מה שאני עושה כרגע זה בערך הכמות שאתה רשמת פה וזה תוכנית כח

כל ההגדרות של ״בדרך כלל״ ו״AB בילדינג״ זה מאוד מוטעה. זה מאוד משתנה בהתאם למליון ואחד פרמטרים.

הרי 16 סטים של דדליפט זה לא כמו 16 סטים של לג פרס או פולי עליון.

ברור שזה יהיה אימון מתיש כי זה יהיה מאוד ארוך אבל זה לא בהכרח אומר שהנפח הוא גבוה, בAB לבידלינג יש בדרך כלל 18 סטים לכל קבוצת שריר בנוסף אמרת רק תרגיל אחד לכתף יד קדמית ויד אחורית שזה בעצם רק 8 סטים שבועיים, מה שאני עושה כרגע זה בערך הכמות שאתה רשמת פה וזה תוכנית כח
אז תוסיף עוד 2 סטים מה אני אגיד לך.. תתאים את זה לעצמך.

• פותח/ת השרשור
כל ההגדרות של ״בדרך כלל״ ו״AB בילדינג״ זה מאוד מוטעה. זה מאוד משתנה בהתאם למליון ואחד פרמטרים.

הרי 16 סטים של דדליפט זה לא כמו 16 סטים של לג פרס או פולי עליון.
אתה רואה אפשרות שבה אני יכול להכניס דדליפט לתוכנית כזאת או שלדעתם רק אפר לוור זאת האפשרות היחידה? כי אם כן זה לא ריאלי כי זה יקח לי שעתיים פלוס האימון עליון ואז זאת אומרת שאני כנראה אוותר על דדליפט וזהו

עריכה:

רגע, למה שאני לא אעביר את הדדליפט לאימון גב פשוט ואעשה למשל דדליפט פולי וחתירה?

נערך לאחרונה:
אתה רואה אפשרות שבה אני יכול להכניס דדליפט לתוכנית כזאת או שלדעתם רק אפר לוור זאת האפשרות היחידה? כי אם כן זה לא ריאלי כי זה יקח לי שעתיים פלוס האימון עליון ואז זאת אומרת שאני כנראה אוותר על דדליפט וזהו

עריכה:

אתה יכול לעשות רוטציה בין דדליפט לסטיף לג / רומני

עריכה:

אפשר בהחלט.

• פותח/ת השרשור
אפשר בהחלט.
השאלה אם שוב פעם אחרי דדליפט די כבד בן אדם פיזית מסוגל לעשות עוד פולי חתירה ושאר האימון? אולי להוריד תרגיל ונגיד רק דדליפט ופולי או דדליפט וחתירה?

השאלה אם שוב פעם אחרי דדליפט די כבד בן אדם פיזית מסוגל לעשות עוד פולי חתירה ושאר האימון? אולי להוריד תרגיל ונגיד רק דדליפט ופולי או דדליפט וחתירה?
בהחלט אפשר, העצימות תהיה בהתאם.

לא הבנתי למה לעשות דדליפט אם אתה מעוניין בהיפרטרופיה
דדילפט צריך לעשות רק אם רוצים לעשות דדליפט להתחזק בדדליפט
קודם כל, הבנאדם נהנה לעשות דדליפט.
שנית, למה ״אסור״ לעשות דדליפט באימוני היפרטרופיה?

אם אתה לא נהנה להתאמן - שום דבר לא יעיל כי זה לא יחזיק לאורך זמן.
אני נהנה מהחלק של הכוח בתוכנית שלי ממש ממש לא נהנה מהבילדינג אבל יש דבר כזה משמעת עצמית ואם רוצים תוצאות לא תמיד עושים מה שכיף אלא עושים מה שצריך
כשהתחלתי להתאמן גם לא ידעתי בכלל מה זה כוח בנצ'/פרס/דד/סקוואט אבל רציתי תוצאות אז לא נהנתי אבל התמדתי עד שזה הפך לשגרה

קודם כל, הבנאדם נהנה לעשות דדליפט.
שנית, למה ״אסור״ לעשות דדליפט באימוני היפרטרופיה?
כי איכשהו מ-"דדליפט קלאסי כבד זה לא הכלי הכי אידאלי לפתח את השרירים הרלוונטיים למטרות באדי-בילדינג", ילדונים בפורומים אוהבים לקפוץ ל: "דדליפט זה חרא לבילדינג".

כי מה זה Programming, או קונטקסט, כשהחשיבה שלך תקועה ב-"תרגיל רע", ו-"תרגיל טוב"...

כי איכשהו מ-"דדליפט קלאסי כבד זה לא הכלי הכי אידאלי לבאדי-בילדינג", ילדונים בפורומים אוהבים לקפוץ ל: "דדליפט זה חרא לבילדינג".

כי מה זה Programming, או קונטקסט, כשהחשיבה שלך תקועה ב-"תרגיל רע", ו-"תרגיל טוב"...
בתוכנית נורמלית לבילדינג לא יעשו אותה לא יעילה מה שאומר שזה לא יעיל->לא טוב-> נוסח שונה אותה משמעות

נערך: *שמור על שפה הולמת*

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
בתוכנית נורמלית לבילדינג לא יעשו אותה לא יעילה מה שאומר שזה לא יעיל->לא טוב-> נוסח שונה אותה משמעות די להיות טמבל
אני מסכים אתך שלבאדיבילדר יש דברים יותר טובים לעשות עם ה-"התאוששות" שלו מאשר לאמן דד, לסינגלים כבדים.

אבל דדליפט זה כלי, ובכלי יש הרבה דרכים להשתמש, וצרכים שונים שהוא יכול לענות עליהם...

-וחוץ מזה שחבל להסתכל על דברים רק ב-"שחור", ו-"לבן", וגם ללא קונטקסט...

זה יהיה מאוד מגוחך לטעון שאי אפשר להשתמש בדדליפט ככלי להיפרטרופיה. אתה רוצה לומר שהשרירים הרלוונטיים אליו עובדים פארש?

אני מסכים אתך שלבאדיבילדר יש דברים יותר טובים לעשות עם ה-"התאוששות" שלו מאשר לאמן דד, לסינגלים כבדים.

אבל דדליפט זה כלי, ובכלי יש הרבה דרכים להשתמש, וצרכים שונים שהוא יכול לענות עליהם...

-וחוץ מזה שחבל להסתכל על דברים רק ב-"שחור", ו-"לבן", וגם ללא קונטקסט...זה יהיה מאוד מגוחך לטעון שאי אפשר להשתמש בדדליפט כדי לבנות רגליים וגב תחתון, וגם להוסיף נפח לשאר השרירים הרלוונטיים לתרגיל. (או שאתה בא לומר שהעבודה שנעשית בדדליפט לא מתורגמת לכלום, מעצם היותו דדליפט?)
אני לא מבין למה אני לא ברור יש שחור ולבן
במיוחד שמדובר על בן אדם שרוצה משהו ספציפי היפרטרופיה
גם אפשר לבנות כוח ברגליים רק ממכונות אתה תגיד לבן אדם שרוצה להיות חזק (להתחרות בלפיטינג) לעשות רק מכונות?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית