מעבר לתוכנית כוח חדשה

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
אני כבר בערך 5 חודשים על התוכנית הלינארית של קנדיטו מתוכם חודשיים ראשונים בחיטוב והיא פשוט לא עובדת לי, עליתי בבנץ' ובסקוואט בקושי 2.5 קילו ב3 חודשים וגם זה רק בחודש הראשון של המסה מאז אני תקוע ולא מתקדם.
אשמח להמלצה על תוכנית כוח שתתאים לרמתי אבל שיהיה בה גם נפח מספק כמו אצל קנדיטו כי כן חשוב לי גם לבנות מסת שריר. (זאת במטרה שלי בתכלס אבל רוצה קודם לעלות כח כדי שאני אוכל בעתיד לתת נפח יותר גדול)
נתונים עלי: בן 20 1.63 שוקל 59 עליתי מתחילת החיטוב 4.5 קילו, מתאמן 1.3 שנים (מתוכם הרוב חיטוב כי התחלתי שמן).
בנץ' 62.5 ל6
סקוואט 67.5 ל6
דדליפט 105 ל6
פרס 35 ל6

אני לא מבין למה אני לא ברור יש שחור ולבן
במיוחד שמדובר על בן אדם שרוצה משהו ספציפי היפרטרופיה
גם אפשר לבנות כוח ברגליים רק ממכונות אתה תגיד לבן אדם שרוצה להיות חזק (להתחרות בלפיטינג) לעשות רק מכונות?

אין שחור ולבן.

כמו שדיסוננס הרמוני אמר, דדליפט זה כלי, לא מטרה (בקונוטציה של בילדינג). בסופו של דבר בבילדינג אתה יוצר עומס מכאני, סטרס מטבולי ונזק שרירי. אפשר להגיע לזה במליון צורות ומליון תרגילים.

לעשות דדליפט כבד לסינגלים עד כשל זה לא אותו דבר כמו לעשות דדליפט 50% לעשיריות, או בכלל וריאציה אחרת של דדליפט.

אף אחד לא אמר לעשות -רק- דדליפט למי שרוצה להתאמן בילדינג.

אבל כן, מי שעובד ליפטינג - יש הרבה מקום למכונות ועבודה מבודדת, בקונטקס המתאים.

אני לא מבין למה אני לא ברור יש שחור ולבן
במיוחד שמדובר על בן אדם שרוצה משהו ספציפי היפרטרופיה
גם אפשר לבנות כוח ברגליים רק ממכונות אתה תגיד לבן אדם שרוצה להיות חזק (להתחרות בלפיטינג) לעשות רק מכונות?
למה אתה חושב שאתה לא ברור?
אתה יכול להיות גם ברור - וגם טועה.

לשאלתך:
אני אגיד לו שהוא יכול לבנות כוח במכונות, אבל הכוח הזה לא ספציפי לפאוורליפטינג, ואם מעניין אותו פאוורליפטינג - כדאי לו להשקיע את המשאבים שלו בתרגילי פאוורליפטינג. (ואגב - גם שם יש מקום למכונות!)

*שים לב שהאנלוגיה הזו לא מקבילה לנושא שאנחנו מדברים עליו.

דוגמה מקבילה באמת למה שאתה העלית, תהיה בילדר תחרותי שמתעקש לבסס את אימוני הגב שלו על דדליפט כבד. ואז כאן אפשר להגיד לו שאם הוא רוצה להיות בילדר, הוא רוצה להתקדם בנפח שלו לאורך זמן, וזה משהו שקשה לעשות עם דדליפט כבד, ולכן כדאי לו לטפס דווקא בכמות החזרות, ולא במשקלים לחזרה אחת. אני גם אומר לו שבתור בילדר הוא רוצה להתחיל לעקוב אחרי השינויים בגוף שלו ו-"לפסל" את עצמו לפי כל מני פרופורציות, ומכיוון שדדליפט הוא תרגיל מאוד "גדול" וקשה "לכוון" על מה הוא עובד, יהיה עדיף לו לבסס את אימוני הגב שלו על פולאפס, חתירה, ותרגילים "קטנים", כי אתם קל יותר לתכנן את השינויים בגוף שלו.

-----

אבל מפה ועד - "לא לעשות דדליפט אם אתה מעוניין בהיפרטרופיה"?

-דדליפט לא בונה רגליים וגב תחתון?
-הוא לא מוסיף נפח ללאטס, לטרפזים ולאמות?
-אי אפשר לעבוד אתו לכמות חזרות גבוהה?

איזה שטויות אתה מדבר.
לא. אין שחור ולבן. יש המון אפשרויות באמצע.
אתה פשוט מתעלם מקיומן...

אני לא חושב שדדליפט קלאסי, בייחוד כבד - זו הבחירה האידאלית לבילדר...אבל בחייאת - כן אפשר להשתמש בדדליפט.

וחוץ מזה, מי שלא "בילדר" (בוא נזכור שבילדינג זה ספורט מאוד ספציפי, והמונח הזה מתייחס בדרך כלל למתאמנים מתקדמים...), אבל כן מעוניין בהיפרטרופיה - יכול להשתמש בדדליפט, וזה לאוקדווקא יהיה בזבוז. זה שזו לא הבחירה הכי טובה לבילדינג לא אומר שהתרגיל "חרא להיפרטרופיה"...ואם אף נגדיל ונדבר על מתחילים (שיכולים להגיב יפה לכל גירוי) - אז דדליפט זה בכלל כלי טוב, והוא מחזק, והוא "פינישר" ש-"מאתר חולשות" ו-"תופר אותן", והוא יכול לתת למתחילים בטחון ובוסט מנטלי...

אז חלאס. קונטקסט.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית