הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

לוג שמחה

השגחה פרטית מופלאה. מה אתה יודע.

אה, וקצת רצון טוב של מישהו.

שיר1 עדכן/ה את הלוג ״הלוג שנחוש להחלים״:

עדכון לוג: 15/05/20

היום באתי בשעה מוקדמת יחסית, קרוב מדי לשעת הקימה, קיבה ריקה לבד מקפה. אף פעם לא עבד לי טוב להתאמן בבוקר ואני די חוששת, הכל נוקשה מדי ולא במוכנות, אבל זו האפשרות שלי להיום.
פיציתי בחימום כמעט משולש, אבל נראה שזה לא מספיק.

סקוואט
27.5*5*3
סט ראשון בניסיון לשנות קצת הטכניקה, לחשוב יותר אגן ואולי משהו אחר.
עעעעע o_Oo_O:fever2:
הייתי רוצה לומר שזה הסט הכי עקום שהיה לי בחיים, אבל יש עוד כמה שטוענים לכתר, אז אסתפק בלומר שהיה עקום. כהוגן.
מן הסתם הברכיים (ולא רק) לא ממש אהבו את מה שהלך שם. התלבטות רצינית אם להמשיך או להניח להיום הוכרעה בהחלטה להמשיך, אבל לשנות מנח מוט חזרה להיי (הסקוואט שאני רגילה אליו) ולראות מה קורה.
שני סטים הבאים היו בסדר לטעמי, לא עוררו כאב, ואף להיפך. כמובן שיש מה לשפר, אבל כנראה שאמשיך עם הוורסיה הזו.

בנץ'
32.5*5*3
אי נוחות התעוררה בחלק החיצוני של המרפק.

פנדליי רואו
40*8*3
קל.

פרס
22.5*5*3
סט ראשון עקום. כאב קל התעורר בחלק פנימי של המרפק. סט שני כבר ראיתי שחור בעיניים (ממש כפשוטו) אז עצירות למעלה לנסות ולהתאזן, אבל טכניקה משופרת - יותר כיווץ כללי, שכמות מהודקות יותר, מסלול מוט טוב יותר והמרפקים יחסית בסדר. עדיין מציקים. סט שלישי כבר טוב.
יחסית.

דדליפט
55*6*2
הטסה. בשבוע הבא אנסה להשקיע יותר.

מעט זמן בחום ששורר בחוץ ועוד קצת מנוחה, ואני מרגישה יחסית בסדר. המרפקים בטוב יותר, הברכיים לא בהחמרה יחסית לקודם האימון (נחיה ונראה כמובן מה המשך היום יגיד) והכל בסדר. מבואסת קצת על עקמומיות היום, אבל זה מה יש.

האם שעת האימון המוקדמת תרמה לזה? נוטה להאמין שכן, לפחות קצת. ובכל מקרה לוקחת את זה לתשומת ליבי.

שבת שלום!

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 18/05/20

הבוקר במקלחת הבזיקה לי ההבנה הפשוטה והכמעט טריוויאלית, אלא שאני נזקקתי להארה מיוחדת כדי להגיע אליה, בדבר השינוי הנכון שהסקוואט שלי צריך לעבור בדרך ללואו בר שמתחיל להיראות נורמלי.
הסקוואט הרגיל שלי הוא היי, ובעל תזוזה מאוד גדולה יחסית בציר ברך. אני יורדת מאוד למטה ומעט מאוד אחורה. מן הסתם שיש לי מה לשפר בו אחרי עשרה חודשים כמעט נטולי סקוואט, אבל זו גרסה שגם כאשר ביצעתי אותה היטב (והייתה עבודה קפדנית יחסית אי אז בנושא) די מעמיסה על הברכיים.
קיבלתי המלצה לשנות מיקום מוט, אבל זה לא בא בהלימה עם דפוס התנועה שהגוף רגיל אליו. היה ניסיון לשנות, אבל בלי להבין את תורף השינוי. וככה, בצירוף עם בוקר ועייפות, נולד לו הסקוואט המזעזע של שישי.
אז למרות שחשבתי לחזור פשוט להיי עד שאתחזק, החלטתי לתת להבנה החדשה וללואו צ'אנס נוסף. ההבנה אמרה שאני צריכה לתת לגב (כתלות בתזוזת אגן, אבל לחשוב רק על אגן לא עבד לי כאמור) לנוע יותר מאשר הברכיים. סוג של מה שהראש ה"היי" שלי כינה "להתקפל" ונמנע ממנו עד כה.

סקוואט
30*5*3
סביר. נראה שהקיו שהבזיק במקלחת הוא אכן המפתח עבורי ללואו בר. יש הרבה מקום לשיפורים, אבל הי - אני ממש חדשה לזה. אז בכל הסבלנות.
נראה שהברכיים אוהבות יותר את הגרסה הזו.

בנץ'
35*5*3
סט שני משהו דפוק בהוצאה שהכאיב לי בטירוף בשורש כף היד. החזרתי נחתי וחזרתי - מהלך לא טריוויאלי עבורי שהופך ונהיה יותר ויותר מובן מאליו, לשמחתי. עם זאת, משהו עדיין לא לגמרי בסדר עם הפרק, והסט השני כאב, ונותר מזה משהו גם בשלישי. אנסה לעיין בהסרטה ולזהות בעייתיות. אולי אפילו אעלה אותה לביקורת 🥷

בנט אובר רואו
42.5*8*3
מלוכלך לעילא. אבל לא אכפת לי כי אני לחוצההה בזמן. ניתן לזה להשתפר במהלך השבוע.

פרס
25*5*3
ושוב, בנקודה הזו כבר רואה שחור בעניים, אמנם פחות חמור מבשישי. כנראה שנס קפה במרחק של חמש שעות אחורה וחתיכת אבטיח מסכנה לפני שעתיים לא מספיקים כל כך.

דדליפט
60*6*2
מתחילה כבר להרגיש את זה.

צריכה למצוא דרך טובה יותר לארגן את האימונים שלי בלו"ז. בוקר צהריים לא עובד לי, אלא אם כן אלמד לאכול מספיק קודם לכן, וגם אז לא ברור שיהיה אידיאלי.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 22/05/20

תלונת פתיחה (טעם החיים): התענקתי. ממש. בעעעע 🤢🤒
חיטוב בדרך?

היום באתי בערב, ונזכרתי כמה אני אוהבת להתאמן. מדהים כמה התזמון של האימון בלו"ז משפיע. הייתי שמחה, חזקה, מבסוטה על החיים ועל האימון, ואפילו יעילה. אנסה להימנע מכאן ולהבא מאימוני בוקר/צהריים, ככל שמתאפשר.

סקוואט
30*5*3
ממשיכה לגשש ומקווה לטוב. ברכיים טיפהלה מציקות.

בנץ'
35*5*3
משהו לא סגור בפרק כף היד. איזה כאב? צריכה להתאפס על אחיזה נכונה מן הסתם.
מה שכן, הטרפזים שכה התמידו להציק לי בתרגיל הזה לא משמיעים קולם בכלל. שזה ממלא תקווה.

פנדליי רואו
42.5*8*3
קל יחסית. מה שכן, צריכה להגביה בפלטות (אין במפרס) וכל הקונסטלציה לא נוחה במיוחד. למפגש המוט עם הרצפה יש אימפקט לא נעים על ההמסטרינג שלי. טיפונת מדאיג.

פרס
25*5*3
קל. יחסית.

דדליפט
60*6*2
קל. עם זאת, ההמס הפצוע (לשעבר?) כאב השבוע יותר מהרגיל לאחרונה, כנראה עקב ישיבה רצופה, אז הוא ברגישות יתר. שוקלת לעלות שבוע הבא ב-2.5 בלבד לרגל הרגישות.

פשיטת מרפקים בכבל
14*10*2
בסופר סט עם
כפיפת מרפקים דאמבלים
6*12*2
שום דבר בבייספס, פאמפ מעצבן באמות, על אף שהאחיזה רפויה.

קצת בטן סטטי לקינוח.

- כל הטוב הזה בשעה וחצי 🤯
- ‏חדכ"ש פרטי זה מדהים. כל הלבד הלבד הזה. בקרוב אצלי בבית ואמרו אמן.
- ‏בואו נדבר על האושר. בעצם, אין מה לדבר. פשוט אושר.
- ‏האימון ככלל (אפילו בלי קשר לסקוואט) מעמיס לי על הברכיים ומכאיב משהו. מקווה לטוב.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 25/05/20

אימון לילה. הבילדר איחר לבוא לפתוח את החדר, כך שהאימון שגם כך נקבע לשעה מאוחרת נדחה עוד, והתרחק מספיק מזמן שבו הכנסתי משהו לפה כדי להשפיע על התחושה ועל הביצועים, החל ממחציתו.

סקוואט
32.5*5*3
הרגיש קל. יש מה לשפר בטכניקה.
לא מרגישה 100% טוב ונשימות גדולות מסחררות אותי. המשיך ככה לאורך האימון.

בנץ'
37.5*5*3
הרגיש קל מהמצופה. מרפקים מציקים, כאב קל ומפושט בחלק החיצוני.

פנדליי רואו
45*8*3
לא כבד. לא אוהבת את הצורה שבה ההמס מגיב ועל כן סט שלישי בנט אובר רואו.

פרס
27.5*5*3
מרוקנת מאנרגיה ומתה מפחד. ממש. סטים עקומים משהו. כשל בחזרה האחרונה אחרונה - חזרה לפניה הייתה עקומה, הביטחון ירד והפוקוס (שגם כך התביית על 'לא למות'), והחזרה החמישית לא עלתה. ויתרתי במחצית הדרך.
לא נורא. מקווה לשיפור בפעם הבאה.

דדליפט
65*6
כבר רבע לאחת, אז הסתפקתי בסט אחד. הרגיש קל.

- רוצה לשים לב לקחת איתי דרך קבע אוכל לעת מצוקה.

- ‏מתלבטת אם לדלג בשלישי על פרס כמתוכנן, או שבכל אופן לבצע. סימן שאלה על ההחלטה הזו שלי, אף שאני רואה בה הגיון.

- כשעה אחרי, מרפקים יחסית נינוחים. גם הברכיים. כאב באזור הפצע בהמס.

- ‏ערב בסימן של עצב. מוטרדת מהיותי מתהלכת בעולם ללא עור. כמעט.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 27/05/20

סקוואט
32.5*5*3
ממשיכים לנסות לדייק (לא בהמון הצלחה). די קל ואין כאבים ניכרים; אלו רק ברכיים מציקות ודקירות פה ושם. יש תקווה?

בנץ'
37.5*5*3
כנ"ל קל. לצערי לא צילמתי, אבל נדמה לי שבאופן יחסי הצלחתי להתחיל להחזיר מסלול מוט לפחות מתעגל. עוד לא יודעת אם זה טוב, רע או ווטאבר.
כרגיל אויב מספר אחת שלי הוא חוסר ריכוז (בעיות קשות 😁) אבל לא אתלונן הרבה, כי בסה"כ די מרוצה.

חתירה
45*8*3
התחלתי בפנדליי ופלטות הגבהה שזזות ואימפקט על ההמס הביאו אותי לנטוש לטובת בנט אובר רואו. מאוד רוצה לנסות סיל רואו, בהזדמנות.

פרס
27.5*5*3
פחד מוות כפשוטו. סט שני התחיל בסדר אך הפחד והפרעות בריכוז הביאו לצמצום טווח תנועה (ירידה רק עד לקו צוואר). סט שלישי על החיים ועל המוות וחוץ מכל מה שיש לשפר היה מצוין לטעמי.
קשה לי לראות את עצמי מעלה מפה משקל, פשוט רועדת מפחד. נראה מה יהיה.

דדליפט
65*6*2

ימים שאני לא כל כך אוכלת בהם וזה משפיע. גם היום מכסת החלבון אליה הגעתי מגיעה אולי ל-30% מהמינימום המומלץ לי. מקווה למזער נזק מחר. ובלי קשר להתאפס על עצמי.

מקווה להצליח לתת עוד אימון במוצ"ש. אם יילך אוותר על הדדליפט ואולי על הפרס.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 30/05/20

שתי תנועות שולטות בי בזמן האחרון ביחס למשקל שלי. האחת, השמנתי בטירוף, מעל ומעבר למה שהסכמתי לספוג, ואני מאוד לא אוהבת את זה. מאוד. השנייה, אני רוצה להחזיר מסת שריר, לפחות משהו. לפחות למלא קצת את הארבע ראשי המפורק, ולו במעט. בימים האחרונים התרחש המפנה במאזן הכוחות ביניהן, ושוב לא החזרת כוח ולא החזרת שריר שווים בעיניי את המשך טיפוח מצבורי השומן הבלתי רצויים הללו.

לפני כמה שנים היה הרגע שבו הבנתי שהכל וכולם משקרים לי. הסביבה משקרת, המראה משקרת, ויותר מכל, אני משקרת לעצמי. זה היה אחרי מגמת השמנה שצברה תאוצה עם שינוי סביבה ואורח חיים, כשבכל הזמן הזה, גם כשהסתכלתי במראה, ראיתי את עצמי הרזה (ואי אז עוד הייתה מציאות כזו 🤣), כמו שזכרתי את עצמי, ולא כפי שהייתי באמת. זה היה רגע מכונן של הכרה במציאות, ושם נפתח פתח אמיתי לשינוי.
באופן דומה זו ההרגשה הזו עכשיו ששוב אני לא יכולה לעצום עיניים, זו המציאות, הגם שאני מתקשה לקבל, והגיע הזמן לנקוט בפעולה, חרף הצידוקים והעצלות והפחד. והשריר יחכה.

אימון מוצאי שבת מקוצר ומוזר

בנץ'
37.5*5*3
קל.

סקוואט
32.5*5*3
שינוי סגנון האחיזה מסיח את דעתי כמו גם מכאיב למדי. לרגליים קל, מן הסתם.

פרס
27.5*5,4,5
סט אמצעי איבדתי ריכוז לחלוטין, וויתרתי על חזרה אחרונה. לא נראלי שמעלה משקל באימון הקרוב. עדיין מפחיד מדי.

איזשהי חתירה במוט T. נראלי שקוראים לזה ככה. לא יודעת עדיין איך מחשבים בו את המשקל, וכמה ממשקל המוט מורם על ידי.
די מוזר.

ויתרתי על דדליפט לרגל מוצ"ש, ולרגל המס לא סגור על עצמו. אולי אוותר עליו לכמה שבועות או אוריד משקל במקום לעלות, ואנסה לתת חיזוקים הדרגתיים ועדינים יותר (למרות הבאסה - בתוך שבועיים שלושה מפה אמורה לפי התכנית לחזור למשקלי עבודה קודמים. לא מדהימים, אבל לפחות משהו להתחיל איתו).

מתחילה להרגיש דגדוג של שמחה לקראת העלאת משקלים של השבוע. הנה זה בא.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 01/06/20

מעלים משקלים סוף סוף. הסבלנות שנדרשת ממני כדי לשמור על הקצב האיטי הזה היא רבה מאוד. אבל מאמינה ששווה את זה בגדול.

סקוואט
35*5*3
חימום מהיר (מדי?) היום. שינוי של אחיזה - כעת האגודל מונח על המוט - עוד לא מופנם ומסיח את דעתי. תחושה שהמוט נשמט בחזרה אחרונה. מה עוד? צד חיצוני של ברך ימין מציק. אחכ גם שמאל מצטרפת, אבל לא בקול רעש גדול. מקווה לרדת לשורש הבעיה.

בנץ'
40*5*3
יחסית קל (וזה PR אמיתי. ככה זה כשיש יותר מדי גורמים מגבילי התקדמות), אבל אני מוסחת כל הזמן מהפחד מכשל. אה, ומנדידת מבט. עוד לא בטוחה אם לתקוע אותו בנקודה בתקרה, או שסבבה שהוא עוקב אחרי המוט (לא נשמע לי). יש מקום נרחב לשיפור, בעיקר בהידוק שכמות רציף וחזק יותר והכנסת מרפקים, אבל יש לי את כל השבוע.

צ'ין אפס עם רגל אחת בגומיה
5*4
האפקט של הגומייה מוזר. כמובן מוריד המון משקל. סוף סוף ההרגשה של יד קדמית עובדת אחרי עידנים שלא.

פרס
27.5*5*3
הפעם זה היה שלי, ועדיין רועדת מפחד. מתלבטת אם להעלות משקל אימון הבא או להישאר, לצבור עוד קצת ביטחון וכוח.

דדליפט
60*6*3
לרגל ההמס שעדיין כואב מעט הורדת משקל במקום העלאה. באסה, אבל מתאזרת בסבלנות. מקווה להכניס עוד חיזוקיות קטנות ולתת לו את כל הזמן שהוא צריך כדי להחלים. (עם זאת שבתכלס הטריגר העיקרי הוא ששוב אני יושבת המון וזה פשוט מכאיב).

אימון סביר. יצאתי מרוצה.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 03/06/20

להגיע לאימון עם עייפות נוראית, פיזית ומנטלית, לא מתכון לדברים טובים, אבל כשהיא נדמית לי לא מוצדקת אני מנערת הראש והידיים והולכת על זה בכל זאת. מתברר שאי אפשר בלי קצת טיפשות בחיים.

בנץ'
40*5*3
היום היה קשה. כנראה שהייתה זו טעות להתעקש. המרפקים לא אוהבים את זה.

סקוואט
35*5*3
קל, מלבד עניין האחיזה שלא מוברג לי עדיין. לברכיים שלום.

פרס
27.5*5*2
וכאן כבר הסכמתי לעצור. באיחור משהו אבל גם משהו.

פול-אובר בפולי עליון
8*3
בעיקר מתוך עצלות ועייפות לסדר מוט.

עוד סט של חתירה בדאמבל יד-יד והביתה.

ערב של עצב משהו. האם קשור לעובדה שליל יום הולדת הלילה?
זמן למדיטציה.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 05/06/20

אימון קל לרגל עייפות החומר, דומס מוזרים ונוקשות קומפלקס השכמה והצוואר. ולרגל הבוקר עכשיו - הגוף בקושי מתחיל להתעורר.

סקוואט
35*5*3
המוט מחליק לי בקטע רע. צריכה להבין את זה יותר.

בנץ'
35*8*3

צ'ין אפס עם רגל אחת בגומיה
5*3

בנט אובר רואו
40*8*3

ולמרות שזה קליל לעילא, יש במפתיע רגע של דגדוג קל ברחב גבי, בלכתי לפרסס, שזה בדל תזכורת נעימה לתקווה שאולי תצליח להתממש מתישהו בקרוב (חודש? אולי אפילו קודם) - פאמפ ברחב גבי 🤤🤤

פרס
25*5*3
וזה לא היה כזה קליל. מקווה שלא סימן רע להמשך.

דדליפט רומני
40*10*2
סתם כי היה מוט בזה המשקל. וכי למרות שבלתי מורגש בהמס, זה כן גירוי כלשהו עבורם שצריכים להתחזק לאט ובהדרגה.
המנוחה הקצרצרה (חצי דקה) הביאה לכמעט כשל אמות (היו עייפות עוד מקודם), וכמובן פאמפ שבמפתיע הצלחתי לקבל באהבה.

נחמד להקליל מדי פעם. בונוס - היום שמתחיל אחר האימון מצוייד בחיוך כפול 🙄😁

קרא את שאר עדכון הלוג...

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית