הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

לוג שמחה

שיר1

משתמש קבוע
1,286
1,413
נק' מוניטין:
1,912
1,286
1,413
שיר1 הוסיף לוג חדש:

הלוג שנחוש להחלים - באתי לחפור ;)

אז אחרי שאני מוצאת את עצמי מחפשת יותר מדי את הפתקים שלי, או סתם לא כותבת ושוכחת מה עשיתי ומה עליי לעשות, החלטתי לתת צ'אנס ללוג פה.

מטרת הלוג: עבורי מקום מסודר לעקוב אחרי מה שקורה, ואחר מצב מערכת השלד שלי, כדי לוודא התקדמות וכדי שההתרוששות עקב פיזיותרפיה תצדיק את עצמה.. התיעוד מפה לפיזיותרפיסטית, אז הולכים להיות פה הרבה תיאורי כאב ושום דבר מעניין. מוזמנים לדלג 🤩

מטרות אימון: בעיקרון המטרה הכמעט יחידה שלי עכשיו זה לסיים להחלים, ואח"כ נראה (ספוילר: שיקום הסקוואט למשל ובניה ל-100 ק"ג כשלב...

למעבר ללוג המלא - לחץ כאן

• פותח/ת השרשור
שיר1 עדכן/ה את הלוג ״הלוג שנחוש להחלים״:

עדכון לוג: 08/09/19

בהוראת הפיזיותרפיסטית הורדת עומס גורפת. בעיקר בסקוואט.

סקוואט 50*8*3
היפטראסט 87*10*3
דדליפט 62*6*2
חתירה באחיזה רחבה 39.5*8*4 סטים
משיכה פולי עליון אחיזה רחבה 36*8*3
יד קדמית מוט w ע 15.5*12*3

הגעתי עם ברכים מעט כואבות בעיקר ברך ימין בחלק הפנימי, פואם רולר בסיום האימון נתן הקלה, עדיין כואב ותחושה של משהו שתופס את כל החלק הפנימי של ברך ימין (מקרין כלפי השוק) זה חוץ מכאבים קצת יותר חדים/ממוקדים בקדמת הברכיים.
המרפקים מציקים, אבל נראה שקצת עיסוי יכול להקל. אולי להקפיד לעצור בין החזרות ולוודא מפרק כף יד משוחרר ומיושר.

קרא את שאר עדכון הלוג...

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 10/09/19

בנץ'
32.5*5*5
לחיצת כתפיים דאמבלים
12.5*6*5
פשיטת מרפקים בחבל
27*10*4
בטן
סטטי 1:15 1:15 1:25
אלכסונים קאטלבל 20*15*2

תרגילי גומיה לrotator cuffs לפני ואחרי האימון, פשיטת ברכיים סטטית חצי דקה לצד*4.

הברכיים מאותתות, דקירות בקדמת הברך, הצד הפנימי ובעיקר של ברך ימין כואב ומתוח. כמו כן תחושת חוסר יציבות בשכמה ימין (כאילו לא במקום). המרפקים מציקים רק מעט.
לחיצת הכתפיים הייתה מפחידה מאוד, אבל עשינו את זה. הבנץ' היה קל מהמצופה.

קרא את שאר עדכון הלוג...

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 11/09/19

בהוראת הפיזיותרפיסטית לא מסקוויטה השבוע. אח"כ נצטרך לבנות מאפס מאוד בהדרגה.

היפטראסט
92*10*3
דדליפט
64.5*6*2
חתירה באחיזה רחבה סופינציה
42*8*4 תנועה לא מספיק נקייה. אולי לשוב ולהוריד משקל.
פולאובר בעמידה פולי עליון
36*8 7 8
כפיפת מרפקים מוט w
18*8*4 קשה

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 13/09/19

בנץ' פרס
32.5*8 7 7 7
לחיצת כתפיים
10*8
12.5*6
10*8
לחלוטין הגיע הזמן לריסט, אולי גם דילואד של אימון או שניים (הבנתי את זה בבהירות כשהרמתי את ה-12.5 אז חתכתי מאוד). תקועה על דאמבלים של 12.5 כבר מלא זמן, ומרגישה שאף נסוגה.
פשיטת מרפקים בחבל
32*4*5
בטן סטטי
1:15
עם חמש קילו
0:55 0:45

כתף ימין (זו הפצועה ;) לא משהו כבר איזה שבוע. מניחה שאתן יחסית מנוחה, ואז ריסט בלחיצת כתפיים.

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 15/09/19

היפטראסט
97*10*3 חזרה אחרונה בשני הסטים האחרונים קשה, יש מקביל אבל לא נעילה סופית כמו שאני אוהבת.
מרגישה את הזוקפים כבר מעכשיו.

דדליפט
67*6*2

בנט אובר רואו
32*12*4
הורדתי עשר קילו כדי להיסגר על טכניקה. היה קליל ביותר. לא סגורה לאן להביא את המוט וכו. הזוקפים גמורים.

פול אובר בעמידה (פולי עליון)
41*6*2 קשה
41*3 ודרופ בקפיצות של 4-5 ק"ג.

כפיפת מרפקים מוט w
18*10*3
קשה. החדכ"ש נסגר אז לא היה לי זמן לסט רביעי.

כתף ימין (קדמית) קצת מאותתת. נתתי קצת יותר מדי, אני צריכה לשמור את זה קליל יותר.

כמו כן האמות בפאמפ מעצבן מאז הפולאובר. תחושה שלא שמרתי כל כך על מנח נייטרלי בשורש כף היד לאורך כל הסט(ים). לשים לב לזה וגב ישר (חזרות אחרונות הגב מתקמר. גרוע).

להיסגר מה קורה בבנט אובר. כי באמת אין לי מושג.

הברכיים בסדר גמור (לראשונה מזה זמן רב) ואני מאוד מרוצה. קצת כאב בגב תחתון.

כמובן תרגילי פיזיותרפיה ועיסוי אכזרי עם כדור 😳

קרא את שאר עדכון הלוג...

נערך לאחרונה:
רפואה שלימה, ובהצלחה.
נשמע מאוד מעניין, אני עוקב.

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 16/09/19

באנה איזה כיף זה דילואד. לתקתק אימון בחצי שעה, לא משהו שאני מכירה 🤯

השכמה וכתף ימין כאבו כל היום.. אחרי אימון המצב מעט הוטב.

בנץ' פרס
32.5*8*4

לחיצת כתפיים דאמבלים
8*7*3

פשיטת מרפקים בחבל
32*6*4

בטן סטטי 5 ק"ג
1:00*3

גומייה וכו. יש לציין כי הכתף חזרה יחסית למקומה הטבעי לאחר ש'נפלה' לפני כשבועיים שלושה.. גומייה שטנית ויעילה מאין כמוה..

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 19/09/19

האימון היום היה עם הרבה סחרחורות בקטנה וחולשה.
(בימים האחרונים היה לחץ של עבודה, עד כדי לא לישון, לא לאכול נורמלי. מפרקי האצבעות נתפסו מהקלדה והגב שלא נדבר. היום השלמתי טיפונת שעות שינה אחרי לילה נטול אבל כמעט ולא אכלתי. קיצור התוצאה לא מפתיעה).
מצאתי איזה תמר מעוך בתיק וזה סידר אותי קצת. מעניין ממתי הוא.. 🤣

כאבים קלים יחסית בברכיים לאורך כל היום. בדקתי סקוואט משקל גוף ויש תחושה לא נעימה - צרורות של חריקות מברך שמאל משהו קיצוני, אי נוחות וכאב בקדמת הברך. גומייה מזערה את התופעה אז הלכנו על זה. חוזרת גם למכרעים, כנ"ל משקל גוף.

תרגילים אקססוריים עם גומיה לרגליים
גוד מורנינג 5 ק"ג 10*2

סקוואט מ.ג גומיה
10*4

היפטראסט
102*10*3
חזרה אחרונה בשני סטים אחרונים קשה. פה הגעתי קצת מעבר להיכן שעצרתי חודשיים שלושה אחורה. שוקלת אם להישאר פה לעוד אימון לעבוד קצת תודעת שריר יותר. אני מרגישה מעט את הישבן הימני ודי לא רוצה להיכנס שוב ללופ. או לסחוט התקדמות - יש עוד הרבה לאן.

מכרעים בולגריים מ.ג
10*3 כל צד
היה קשה יחסית, בעיקר עקב חולשה וסחרחורת. המון זמן של חוסר עבודה על ארבע ראשי ובפרט ללא מכרעים והוא די נתפס למרות שזה בסה"כ משקל גוף.

דדליפט
69.5*6*2 חזרה אחרונה כשל 🙁 איבדתי נעילה בגב תחתון וזרקתי מייד.
הזוקפים גמורים מתים

בנט אובר רואו
37*8*4
התנועה נקייה. קל יחסית. אני עדיין לא יודעת לאן אני רוצה להביא את המוט ובאיזו אחיזה. היום היה פרונציה (מרגישה את האמות כהוגן), שני סטים של הרמה גבוהה יחסית, ועוד שניים לאזור קו טבור.
בעיקרון אני אוהבת את הפרונציה יותר, אבל יד קדמית שלי בפיגור (בכוח) והפיזיותרפיסטית שלי סבורה שיש חוסר איזון שהוא שגורם לי לכאבים במרפקים. נחשוב על זה.

משיכה מלמעלה אחיזה צרה
36*8*3
קל אבל אני מאוד עייפה.

כפיפת מרפקים מוט w
18*8*3
מרגישה את הכתף. המרפקים ממשיכים להציק.

לפנינו ערמת חלבונים, גליל וכדור עיסוי. נראה איך נרגיש 😉

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 20/09/19

עדיין לא מרגישה כל כך טוב+מיהרתי מאוד אז די זרקתי. ועדיין דילואד כתפיים.

תרגילים אקססוריים לכתפיים בקצרה (גומיה)

בנץ' פרס
32.5*10 8 6

לחיצת כתפיים
9*7*3

פשיטת מרפקים בכבל
32*7*1
27*7*3

בטן סטטי 5 ק"ג 1:15

*איך שמרגישה היום אימון רגליים הבא יהיה לכיוון של אימון התאוששות. עם כל הכבוד להן שעומדות בזה, הייתה פה עלייה יחסית מהירה אחרי זמן ארוך של חוסר אימון/אימון חלקי.

*לכאורה היה עדיף לי לוותר על האימון היום. גאדד אני לומדת כל כך לאט את האומנות הזו 🤦‍♂️

*שבוע הבא נסדר תוכנית חדשה.

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 23/09/19

הגוף שלי מפורק. ככה פשוט.

אימון התאוששות קליל להזרים קצת דם.
כמו כן כנראה שעוברת לפיצול upper/lower. יש משהו שכתבה לי הפיזיותרפיסטית ולא כל כך מוצא חן בעיניי. מאמינה שארצה לשנות מעט.
מתנדבים להתייעצות?🤩

-תרגילים אקססוריים עם גומייה.
-סקוואט משקל גוף. ברך שמאל חורקת נוראות. פחד.
-גוד מורנינג

-היפטראסט
92*8*3

-מכרעים דינאמיים
6*10*3 מגוחך משהו. בכל אופן כואבות לי הברכיים.

-דדליפט
52*8*2

-בטן סטטי
1:30*3

קרא את שאר עדכון הלוג...

נערך לאחרונה:
ברט קונטררס פרסם מספר פוסטים באינסטגרם על תוכניות עם תרגילים חלופיים לברכיים כואבות, שווה לבדוק. קחי מנוחה מכל מה שגורם כואב ותעבדי על מה שאפשר בלי כאבים. שיהיה רק בריאות.

• פותח/ת השרשור
ברט קונטררס פרסם מספר פוסטים באינסטגרם על תוכניות עם תרגילים חלופיים לברכיים כואבות, שווה לבדוק. קחי מנוחה מכל מה שגורם כואב ותעבדי על מה שאפשר בלי כאבים. שיהיה רק בריאות.
תודה רבה על ההתייחסות.
זה אכן מה שמשתדלת לעשות. הבעיה שלי היא שיש לי כאבים במנוחה כמו גם בפעילות. מנוחה מכל מה שכואב זה די אומר להפסיק לחיות בערך 😆
אז אני מנסה, בעומס מזערי, קשובה למה שיש לגוף לספר לי ומתייעצת עם הפיזיו על כל צעד.
בכל אופן, אבדוק את העמוד שלו

תודה רבה על ההתייחסות.
זה אכן מה שמשתדלת לעשות. הבעיה שלי היא שיש לי כאבים במנוחה כמו גם בפעילות. מנוחה מכל מה שכואב זה די אומר להפסיק לחיות בערך 😆
אז אני מנסה, בעומס מזערי, קשובה למה שיש לגוף לספר לי ומתייעצת עם הפיזיו על כל צעד.
בכל אופן, אבדוק את העמוד שלו
עשית בדיקות דם לשלול דלקת פרקים, או חומצת שתן גבוה?
לפעמים זה יכול להשתפר משינוי תזונה אם אכן הבעיה שם.

בכל אופן, לוג מעניין, ותמיד כשאני נכנס, מקווה לשמוע שאת משתפרת ומרגישה יותר טוב.
חוץ מזה, אני חושב שזה מעולה שאת עובדת עם פזיו, זה מה שצריך לעשות.

אם כי אני והשריטות שלי, כנראה הייתי עושה דיקור סיני, כירופרקט, עיסוי רקמות עמוק, ועוד כמה דברים לא קונבנציונלים. אבל אני יודע שזה רק אני.

• פותח/ת השרשור
עשית בדיקות דם לשלול דלקת פרקים, או חומצת שתן גבוה?
לפעמים זה יכול להשתפר משינוי תזונה אם אכן הבעיה שם.
כן. לא יודעת לגבי חומצת שתן אבל בעיקרון הבדיקות שלי תקינות. עדיין מחכה לתור לראומטולוג (הגנטיקה המשפחתית בנושא מפרקים לא מזהירה) אבל מניחה שזה לא שם.

בכל אופן, לוג מעניין, ותמיד כשאני נכנס, מקווה לשמוע שאת משתפרת ומרגישה יותר טוב.
חוץ מזה, אני חושב שזה מעולה שאת עובדת עם פזיו, זה מה שצריך לעשות.

אם כי אני והשריטות שלי, כנראה הייתי עושה דיקור סיני, כירופרקט, עיסוי רקמות עמוק, ועוד כמה דברים לא קונבנציונלים. אבל אני יודע שזה רק אני.
מחמם את הלב. מצבי טוב בהרבה ואני מודה על זה בכל יום. עצם זה שאני מתאמנת כבר אסירות תודה ענקית, פלוס לפני כחודשיים היית מוצא אותי כאובה, מתאמצת לא לצלוע ומפוחדת עד עמקי נשמתי מדלקת פרקים כרונית.
אמנם, משתדלת לקבל את זה שההתאוששות והשיקום זה קדימה ואחורה ואין מנוס מזה..

לגבי מה שהצעת זה בהחלט נרשם ומאמינה שאנסה חלק מזה לפחות כאשר אוותר על הפיזיו הפרטי ואעבור לקבל פיזיותרפיה דרך הקופה.

בכל אופן, לוג מעניין

זה מפתיע 😆
מרגישה חפרנית ומשעממת לחלוטין (אין פה אפילו מספרים יפים שמצדיקים המצאות ברשימה בין הקאליברים פה) אבל זה באמת עוזר לי לעשות סדר ולעקוב. אצלי זה פשוט עובר דרך הרבה מילים (לא פלא. מילים זו אהבה שלי וגם הפרנסה הצדדית שלי)

בכל אופן, תודה רבה!!
מעריכה מאוד

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 24/09/19

היום הרגיש לגמרי הרבה יותר טוב 😁
הליכה של קילומטרים ספורים טרגרה לי כרגיל את הברכיים. מניחה שעם מנוחה זה ישתפר.
באתי עייפה אבל היה נחמד.

Upper 1

תרגילים אקססוריים לכתפיים בקצרה

בנץ' פרס
35*3*5 משקל חדש, רק לדגום אותו מעט. בחזרה אחרונה סט רביעי הספוטרית המתוקה נגעה לי במוט, אז סט חמישי היה ל-4 חזרות.

בנט אובר רואו סופינציה
40*8*4
התנועה נקייה למדי.

Upright row
27*8*4
קליל. פעם ראשונה שמבצעת את התרגיל (הפזיו לא אהבה שיש גם בנץ' וגם לחיצת כתפיים וגם פשיטת מרפקים באותו אימון, אז נוספה משיכה לכתף, והשתנתה החלוקה)

משיכה מלמעלה אחיזה רחבה
41*8*3
היה לי כבד

פשיטת מרפקים בכבל (עבודה בילטרלית)
32*8*4
דורש התגייסות

הופתעתי לטובה ממשך האימון (שלא היה ארוך מדי) וכן שלא היה קשה מדי או עמוס מדי כפי שחששתי. מעניין איך יהיה באימון עם לחיצת הכתף. מתלבטת ביחס אליו אם להקדים את הכתף לבנץ', שאותו אשמור קליל יותר.
בסה"כ מרגישה טוב. מרפקים טיפהלה מציקים.

קרא את שאר עדכון הלוג...
אגב, @elchonon
אם מדברים על לא קונבנציונלי, שוקלת להוסיף דרך קבע איזו רוטינת הרפייה ומדיטציה בסוף. כשאני עושה את זה אני מרגישה שמועיל לנטייה המעצבנת של השרירים שלי לאגור נוקשות, ולעשות את זה במהירות וברמה גבוהה 🤭

כמו כן חשוב לציין שפאמפ באמות זה אחד המעצבנים.
סתם. חח

וואי אחווות אני מתה על איך שאת כותבת חחחחח
מהממת שאת.
וזה נראה סופר יעיל, הלוג הזה. אני כבר לגמרי מאבדת את כל ההתקדמות שלי, לא זוכרת איפה התחלתי בכלל. זה אמור להיות כתוב לי אפשהו ב... זה... אממ שמה אולי? או פה?.... אני כבר אמצא.... 😳
קיצר, שיכנעת אותי, בע"ה אפתח לי גם לוגון נחמד לעקוב אחרי עצמי.
שיהיה לך המון בהצלחה והחלמה מהירה ורפואה שלמה בע"ה!!!

אין לי ספק שמדטציה והרגעה יעזרו פלאים.
אני משתדל לעשות מעט כל יום.
גם דמיון מודרך מאוד יכול להעצים.

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית