הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

לוג שמחה

שיר1 עדכן/ה את הלוג ״הלוג שנחוש להחלים״:

עדכון לוג: 09/06/20

העלאת משקלים שבועית 😁
אני לבד כרגיל, אין מוטות ביטחון - התלבטות רצינית באשר לבנץ' שכבר שבוע שעבר היה כבד ומלחיץ.

סקוואט
37.5*5*3
קל כצפוי. ברכיים מציקות קמעה (צדה החיצוני של ברך ימין בעיקר). החלקת המוט מהיד ממשיכה לתפוס את כל הקשב בלי להותיר מספיק מקום לדברים החשובים באמת 🤦‍♂️:😳
היום או מחר אקדיש זמן לנסות ללמוד יותר.

בנץ'
42.5*5*3
לבסוף החלטתי ללכת לפי התכנון. משקשקת מפחד. הסטים כולם קשים ובפרט החזרה האחרונה, אבל היה סביר. מרפקים מציקים בקטנטונת בלבד.

צ'ין אפס רגל אחת בגומיה
5*3
משתפרת בכוח. היה יחסית קליל היום.

פרס
30*3*3
שוב התלבטות רצינית, פחד המוות הזה (אני פחדנית שחבל על הזמן ובעיקר בכיינית על חלל). 30 זה נשמע הרבה מדי לחלשלושה הזאת.
בסוף החלטתי להוריד חזרות (היו לי יותר משלוש בדוק), גם כי בכיינית ופחדנית כבר אמרנו, אבל בעיקר עקב קוצר הזמן וחוסר אפשרות לפרגן מנוחה ארוכה. גם ככה לא היה קל. אם יהיה כוח אעלה חזרות בהמשך השבוע.

ופה כבר נשארו לי אולי עשר דקות כדי לסיים ולהתקפל.

בנט אובר רואו סופינציה

42.5*8*3
קליל. מנוחות קצרות וזה.

דדליפט
65*6*2
רומני חזרות גבוהות לחימום ולהרגיש מה קורה (הייתה לי מחשבה אולי להחליף). ולבסוף קלאסי במשקל קל. גב תחתון ואמות עייפים כהוגן.
כל מיני מחשבות לעיצוב תכנית תומכת החלמת ההמס שעדיין כואב.

- בסה"כ מרוצה. שוב אעלק PR בבנץ', ובפרס. אפשר שלא?

- כמה דקות אחרי שהגעתי הביתה - אפס כאבים. כן רמיזות קלושות של מרפקים.

- כמעט שנה אחרי ומחר יתקיים התור לראומטולוג שביקשתי אי אז בקיץ שעבר. פייר, אין לי מושג למה אני הולכת, אבל לא נורא.

- עוד שבעה מהערב המוקדם וחד משמעית אין כוח להכניס עוד 60 גרם חלבון חסרים. בהתחשב בגרעון רציני של יותר מיומיים הולכת על מסירות נפש (שתי קופסאות טונה. למה לא להרוג אותי וזהו??)

- נדמה שחזרה טיפלה מסה בארבע ראשי. זה וההתחזקות הסולידית אך המפתיעה בבנץ' מפחיתים את אי שביעות הרצון שלי מהתבוננות בצמיג המקיף אותי כעת. עם זאת, פניי עדיין לחיטוב 🥷
ניצנים המבשרים את בואו - אשכרה מדדתי עכשיו טחינה לטונה שלי. כפית אחת. בדרך כלל שופכת וכפרההה.. 😅

- עדכון מהשטח: יצא לי סלט מדהים ואפילו נפתח לי רעב זעיר, אז כנראה שלא אחנק למוות היום.

טוב. חפרתי לעילא.
לילה טוב.

קרא את שאר עדכון הלוג...

היקפים/ או: משמינים ונהנים

אתמול לקחתי היקפים כדי שתהיה לי נקודת ייחוס כלשהי אם וכאשר ארצה. פניי לאעלק חיטוב וזה, אז מתבקש.
התעביתי והתרפדתי כהוגן ודי, זה לא כיף (מנצלת הבמה לקטר). הייתי אומרת שאני על אלפיים אחוזי שומן, אבל זו תהיה הגזמה. אתמול גם העליתי מהאוב סרטון חתירה מלפני חודשים ספורים, להשוואה עם מה שעשיתי באימון. כבר אז הייתי שמנה יותר מקודם, אבל ההתרפדות מאז, מגוחכת עד כאב. או שמא כואבת עד גיחוך?
לא. לא נגזים.

אין לי מושג איפה מודדים, והיו כמה הצעות, אז מדדתי בריבוי נקודות, בעיקר באזור ירך, שיהיה. לא מדייקת על המילימטר כמובן, יותר על החצי ס"מ.

- מותן נקודה צרה 74 (ארץ הולכת ונעלמת. הופכת לריבוע עוד רגע 🙁)

- קו טבור 84 (הצמיגגג 😭😭)

- אגן בנקודה הרחבה 106 (פה נראה שלא זז דבר, או מזערית)

- ירך בנקודה הרחבה (אזור מצבורי השומן של ירך פנימית כמובן) 63
ארבע ראשי (ככה קראו לזה בכתבה חח - 15 ס"מ מהפיקה כולל הפיקה) 55
אמצע ירך 60
(ועל זה אמר הכתוב: "כל ירך אלוהים בירך")

- שוק 38.5 (כבר אמרנו כל רגל גזע?)

- זרוע 28.5 (מסה חסרה בבייספ 🫤)

- קו פטמות 92

מי שרוצה לנסות לייצר דגם היפותטי מהנתונים (סתם. די לקריפיות 🥷), אז מדידה נוספת בלתי רלוונטית, לרגל הסקרנות (שלי כמובן):
מוטת כתפיים 39, רוחב מותן 25, רוחב אגן בנקודה הרחבה 40.

תם ונשלם.
נראה מתי אעשה זאת שוב, אבל עכשיו זה תלוי פה, מוכן בכל עת.

*אם לא היה ברור מגבב השטויות הזה, לא ממש ישנתי הלילה. עמכם ועימי הסליחה)

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 10/06/20

אימון אחרון אצל משה רבינו. עשר בערב לא שעה אידיאלית, אבל לבטח עדיפה מעשר בבוקר.

סקוואט
37.5*5*3
נראה שמצאתי המקום הנכון למוט (אימונים קודמים מסיבות שונות המוט ישב הרבה יותר אחורה. סלחני לברכיים אבל זוועה לאחיזה).
היה קל. מהיר.
היום ניסיון לשימוש בשרוולי ברכיים. עוד לא בטוחה איך אני עם זה וכמה זה משפיע. אבל ברך ימין החיצונית לא מדברת היום. כן מציק קצת באזור פנימי. בקטנטונת.

בנץ'
42.5*5*3
קריעה. משתפר מסט לסט אבל עדיין, טכניקה רעה. מרפקים מציקים. ברכיים מציקות.

צ'ין אפס רגל בגומייה
6*3

פרס
30*4,3,3
אכילת ראש עצמית של כמה להעמיס בהתחשב בחשש שחיקה, ובאמות עייפות. במהלך הסט המחשבה נודדת לאלף מקומות. עקום. אפילו התמר לא עזר.
דחוף לסדר תכנית חדשה.

בנט אובר רואו
45*8*3
קליל וזריז. יש לאן להשתפר עם זווית הגב (לקחת לכיוון אופקי יותר).

דדליפט
70*6
ידיים מזיעות ומוט מחליק. איזה כיף.

- בקצב של מה שמתרחש באימונים שלי אני צריכה לבוא על ריטלין 😳

- ייתכן שאממש המחשבה הישנה לעבור לטקסס.

- ‏קיוויתי שאצליח למשוך התקדמות בבנץ' לכיוון החמישים. לא נראה שזה יקרה. באסה 🙁
חושבת אולי זה הזמן לחזור אחורה ולעבוד על הטכניקה. עם זאת שלא 100% יודעת מה לעשות כדי להשתפר.

- ‏לא עבדתי עידנים על גמישות, ועל בטן, ועל פרופריוספציה, ועל כל מיני חלקות מוזנחות אחרות. איפה דוחסים את זה??

- כשדפדפתי בסרטונים האחרונים שלי לנסות לזהות את תורף הבעיה שלי באחיזה בסקוואט, הגעתי לאחד שהתרחש בשקט, ללא מוזיקה. החריקות והרעשים מהברכיים שלי, אם היה שם מרתף בעומק 3 קומות נראה שהיו שומעים גם שם. סיימתי לצפות כמעט בוכה מחלחלה. זו אגב הסיבה שאני בוחרת לאחרונה להדליק מוזיקה בניגוד להרגלי, ושתהיה בווליום מספיק גבוה כדי למנוע תחושת הזוועה.

- ‏פגישה עם ראומטולוג בדיליי של עשרה חודשים העלתה כי אין ממצאים לדלקת פעילה. עם זאת, אמר, לפעמים מחלות ראומטיות ובכלל אוטואימוניות מתנהגות בצורות שונות, כמו התפרצות ואז נסיגה, כך שאם אחוש בהחמרה אשוב להיבדק.
מקווה שזו הפעם הראשונה והאחרונה שלי שם 😃

קרא את שאר עדכון הלוג...

היקפים לא רעים בשביל 2000% שומן.
ואימון 10 בבוקר זה אחד הדברים היפים.

יש לי מתאמן עם בעיות ורעשים בברכיים, מה שאנחנו עושים עכשיו, זה למצוא את הנקודה בלי כאב ורעש, ולרדת עד העומק שאין בו כאב ורעש, ברגע שזה מתחזק, אפשר לרדת מוק יותר, ואחר כך להוסיף משקל, אני משתמש בקופסא כדי למדוד את העומק, זה בעצם בוקס סקוואט בלי משקל.

הסרטון הזה עזר לי לשנות הרבה דברים בסקוואט שלי ובאופן שאני מלמד סקוואט. זה מעולה ללמוד קצת מה עומד מאחורי הסקוואט ואיך למצוא את הטכניקה האידיאלית ולחזק את השרירים בצורה הכי בטוחה. אני סקרן אם זה יעזור לך.

יש לי מתאמן עם בעיות ורעשים בברכיים, מה שאנחנו עושים עכשיו, זה למצוא את הנקודה בלי כאב ורעש, ולרדת עד העומק שאין בו כאב ורעש, ברגע שזה מתחזק, אפשר לרדת מוק יותר, ואחר כך להוסיף משקל, אני משתמש בקופסא כדי למדוד את העומק, זה בעצם בוקס סקוואט בלי משקל.

הסרטון הזה עזר לי לשנות הרבה דברים בסקוואט שלי ובאופן שאני מלמד סקוואט. זה מעולה ללמוד קצת מה עומד מאחורי הסקוואט ואיך למצוא את הטכניקה האידיאלית ולחזק את השרירים בצורה הכי בטוחה. אני סקרן אם זה יעזור לך.

ממש ממש תודה על ההתייחסות. אציץ בסרטון בעז"ה.

אפשר להציק בכמה שאלות אם אתה כבר כאן? 😅

הכרתי לאחרונה את הטענה שלך שלג דרייב קריטי לכיווץ השכמות. עכשיו, הטכניקה שלי בבנץ' די רעה - רק התחלתי לנסות ליישם לג דרייב, לא בהצלחה מדהימה (כן מעבירה כוח דרך הקוואד אבל ממש לא סגורה על זה) , בעיה בכיווץ השכמות ושמירה על המנח, אני צריכה לחזור לסט אפ כל חזרה בנפרד, מרפקים בורחים לעיתים מזומנות.
יש משהו שהיית מציע לי לעשות בנקודה הנוכחית? זה בדיוק זמן שתוכנן בו שינוי תכנית, וגם השטח מספר שהגיע הזמן. להתקדם במשקלים זה נחמד, אבל יש לי עוד המון עבודת שורש לעשות..

עוד דבר - לגבי חתירה: זנחתי את הפנדליי באופן זמני עקב העדר במפרס, וחזרתי לבנט אובר רואו (ללא החזרה לרצפה בסיום חזרה וגב לא אופקי לרצפה). רואה שאני מתחילה חזרה בזווית של כ-30 מעלות ביחס לרצפה, ומסיימת אותה ב-45 מעלות ככה. מרגיש לי קצת רמאות (על אף שלפי הספר זו לכאורה זווית תקנית לבנט אובר). מצד שני לא יודעת אם ריאלי לשאוף לקבע את הגב לגמרי בביצוע הזה.
מה נשמע לך? תזוזה לגיטימית? לנסות משהו אחר?
בעבר שמתי על זה יותר דגש, תמיד הייתה תזוזה כלשהי, אבל מזערית יותר..

אם תהיה מוכן לענות אודה לך מאוד 😃

היקפים לא רעים בשביל 2000% שומן.
אתה צוחק עליי?? 🤒☝️

אפשר להציק בכמה שאלות אם אתה כבר כאן?
הכרתי לאחרונה את הטענה שלך שלג דרייב קריטי לכיווץ השכמות. עכשיו, הטכניקה שלי בבנץ' די רעה - רק התחלתי לנסות ליישם לג דרייב, לא בהצלחה מדהימה (כן מעבירה כוח דרך הקוואד אבל ממש לא סגורה על זה) , בעיה בכיווץ השכמות ושמירה על המנח, אני צריכה לחזור לסט אפ כל חזרה בנפרד, מרפקים בורחים לעיתים מזומנות.
יש משהו שהיית מציע לי לעשות בנקודה הנוכחית? זה בדיוק זמן שתוכנן בו שינוי תכנית, וגם השטח מספר שהגיע הזמן. להתקדם במשקלים זה נחמד, אבל יש לי עוד המון עבודת שורש לעשות..
לא משנה איזה תוכנית תעשי, תתחילי עם משקלים נמוכים ולתרגל טכניקה.
כדי להבין מהי טכניקה ואיך היא פועלת, צריך להבין שהטכניקה הנכונה היא הטכניקה שמרימה הכי הרבה משקל כי היא משתמשת בשרירים הנכונים ובצורה הנכוה.
אבל איך יודעים מהי הטכניקה הנכונה? למתחילים פשוט עוקבים אחרי היסודות ומוודאים שמיישמים אותם, למתקדמים רואים במה הגוף שלהם בחר, ומדוע, ואיזה תרגילים או ווריציות יעזרו לנו לשנות את זה לכיוון חזק יותר ואפקטיבי יותר.

אבל מה גורם לטכניקה להיות רעה? אם טכניקה נכונה מרימה הכי הרבה משקל, למה אנחנו לא עושים אותה אוטומטית?
התשובה לזה מתחלקת לשתיים.
1. יש לנו שרירים מסוימים חלשים, ואנחנו מזייפים בטכניקה כדי לא לחזק אותם אלא להסתמך על השרירים החזקים יותר.
2. אבל מה שהרבה יותר נפוץ זה חוסר שליטה בשרירים הרצויים. תחשבי על זה כמו כיתה עם 30 ילדים בני 5. את רוצה ללמד אותם לרקוד בקצב ובתנועות תואמות, אם תצליחי ללמד 10 מהם, את כבר בכיוון מעולה, תצטרכי לעבור אחד אחד ולהקדיש להם זמן כדי להביא את המטרה שלך לכיתה. במידה והצלחת לגרום לכל אחד מהילדים לרקוד באותו קצב ובתנועות תואמות, ללא ספק עשית משהו אדיר שדרש סובלנות ויחס לכל ילד בנפרד.

כשלומדים טכניקה חדשה, צריך להתיחס לכל שריר ותנועה ומושג בטכניקה החדשה כמו ילדים שונים שצריכים יחס נפרד ומדוייק כדי ללמוד.

אז מה שאני עושה, אני נותן למתאמן מתחיל מוט ריק, ומתחיל עם הבסיס, לג דרייב, אני אולי ידאג שיהיה בסוף המיטה, שרק השכמות יהיו על המיטה והישבן באוויר, שזה מכריח לג דרייב קצת, ומעיר על ישבן צונח. קימור גב, כתפיים אחורה, ולחשוב שדוחפים את המיטה אחורה ולא את המוט למעלה, כך נשמור על מיקום הכתפיים. הכתפיים הם הרגליים שלנו בבנץ' לעומת הסקוואט. אם נעשה סקוואט והרגליים יזוזו אחורה וקדימה, זה לא ילך, אותו דבר לבנץ'. אני לא אדבר על נשימות ודחיפת רגליים אחורה עדיין. נעמוד על הנקודות הראשונות.

אזרוק לו מספר, נגיד 100 חזרת שיעשה איך שמתחשק לו, 20 חזרות בסט או אחד, לא משנה לי, אבל מהצד אני דואג שכל חזרה נכונה, אחרת נשריש טכניקה רעה שקשה לתקן. אימון הבא עלינו ל30 ק"ג ל80 חזרות, וכן הלאה, עד שאני מרגיש מוכן לבנות תוכנית בכלל.

כשבונים טכניקה, אפשר להתאמן כל יום וכל היום, לא מעניין אותי אם השרירים תפוסים (הם לא נתפסים בדרך כלל כי המשקל נמוך), זה רק טכניקה.

שלב הבא, כשיש כבר תוכנית וכל סט הוא 5 חזרות (לא עושים היפוטרופיה עם טכניקה רעה ולא מושלמת בדרך כלל). אני מתחיל לדבר על ברייסינג, דחיפה אחורה, מיקום המרפק מתחת למוט, מסלול המוט ווכיווץ שרירים שונים בגוף.

אז מה אני ממליץ לך? קשה לדעת מה מצב הטכניקה שלך, ואיך לשפר אותו בלי לראות. אבל בגדול חשוב מישהו מהצד שיודע מה את מנסה לעשות ויודע לזהות אם הצלחת או לא. ומתאמנים מתחילים שעושים אימון אחד בלי שאני עוקב, אני כבר רואה איך הטכניקה מתפורר באימון הבא. המעקב הצמוד והמפרך הופך את התנועה הקשה להרגל.
אם את במצב שהטכניקה ממש זוועה, הייתי מתחיל ממוט ריק, ועושה בנץ' כל יום 100 חזרות ל3 ימים עד שהבסיס לטכניקה טובה מושרשת, ואחר כך, מעלה משקל לאט לאט כמו שתיארתי עם הוספת דגשי טכניקה ככל שהמשקל עולה. אם תצליחי לעשות טכניקה מושלמת במשקל נמוך, וזה מושרש היטב, כל ליקוי טכני במשקל כבד כנראה יבוא מנקודות חלשות שהווריאציות יעזרו לתקן.

מרפקים בורחים מביאים אותי לתת בנץ' צר. מרפק נמוך ולא מתחת למוט, מביא אותי לבנץ'עליון. נקודות תקיעה כנראה יוסיפו עצירות, ועליה איטית יביא אותי להוריד משקל, לעצור על החזה ולהתפרץ בעליה.
עוד דבר - לגבי חתירה: זנחתי את הפנדליי באופן זמני עקב העדר במפרס, וחזרתי לבנט אובר רואו (ללא החזרה לרצפה בסיום חזרה וגב אופקי לרצפה). רואה שאני מתחילה חזרה בזווית של כ-30 מעלות ביחס לרצפה, ומסיימת אותה ב-45 מעלות ככה. מרגיש לי קצת רמאות (על אף שלפי הספר זו לכאורה זווית תקנית לבנט אובר). מצד שני לא יודעת אם ריאלי לשאוף לקבע את הגב לגמרי בביצוע הזה.
מה נשמע לך? תזוזה לגיטימית? לנסות משהו אחר?
בעבר שמתי על זה יותר דגש, תמיד הייתה תזוזה כלשהי, אבל מזערית יותר..
זה תלוי מה המטרה שלך בתרגיל. אם מדובר בלפתוח גב רחב יותר בסגנון בילדינג, זה קריטי לא לעלות עם הגוף באמצע התנועה. אם המטרה זה לחזק את הדדליפט בסגנון פאוורליפטינג, זה אפילו מומלץ לעשות כמו שתיארת.

כשיש לי מתאמן עם גב תחתון חלש, אני זורם ונותן לא לעלות כמו שתיארת. במידה והדדליפט מצויין, והמתח זוועה, אני מאוד מקפיד שלא יזייף. אבל בגדול אפשר לומר שהם פשוט תרגילים לגטימים שונים.
אתה צוחק עליי?? 🤒☝️
חס וחלילה, זה פשוט מושגים שלא הכרתי.

לא משנה איזה תוכנית תעשי, תתחילי עם משקלים נמוכים ולתרגל טכניקה.
כדי להבין מהי טכניקה ואיך היא פועלת, צריך להבין שהטכניקה הנכונה היא הטכניקה שמרימה הכי הרבה משקל כי היא משתמשת בשרירים הנכונים ובצורה הנכוה.
אבל איך יודעים מהי הטכניקה הנכונה? למתחילים פשוט עוקבים אחרי היסודות ומוודאים שמיישמים אותם, למתקדמים רואים במה הגוף שלהם בחר, ומדוע, ואיזה תרגילים או ווריציות יעזרו לנו לשנות את זה לכיוון חזק יותר ואפקטיבי יותר.

אבל מה גורם לטכניקה להיות רעה? אם טכניקה נכונה מרימה הכי הרבה משקל, למה אנחנו לא עושים אותה אוטומטית?
התשובה לזה מתחלקת לשתיים.
1. יש לנו שרירים מסוימים חלשים, ואנחנו מזייפים בטכניקה כדי לא לחזק אותם אלא להסתמך על השרירים החזקים יותר.
2. אבל מה שהרבה יותר נפוץ זה חוסר שליטה בשרירים הרצויים. תחשבי על זה כמו כיתה עם 30 ילדים בני 5. את רוצה ללמד אותם לרקוד בקצב ובתנועות תואמות, אם תצליחי ללמד 10 מהם, את כבר בכיוון מעולה, תצטרכי לעבור אחד אחד ולהקדיש להם זמן כדי להביא את המטרה שלך לכיתה. במידה והצלחת לגרום לכל אחד מהילדים לרקוד באותו קצב ובתנועות תואמות, ללא ספק עשית משהו אדיר שדרש סובלנות ויחס לכל ילד בנפרד.

כשלומדים טכניקה חדשה, צריך להתיחס לכל שריר ותנועה ומושג בטכניקה החדשה כמו ילדים שונים שצריכים יחס נפרד ומדוייק כדי ללמוד.

אז מה שאני עושה, אני נותן למתאמן מתחיל מוט ריק, ומתחיל עם הבסיס, לג דרייב, אני אולי ידאג שיהיה בסוף המיטה, שרק השכמות יהיו על המיטה והישבן באוויר, שזה מכריח לג דרייב קצת, ומעיר על ישבן צונח. קימור גב, כתפיים אחורה, ולחשוב שדוחפים את המיטה אחורה ולא את המוט למעלה, כך נשמור על מיקום הכתפיים. הכתפיים הם הרגליים שלנו בבנץ' לעומת הסקוואט. אם נעשה סקוואט והרגליים יזוזו אחורה וקדימה, זה לא ילך, אותו דבר לבנץ'. אני לא אדבר על נשימות ודחיפת רגליים אחורה עדיין. נעמוד על הנקודות הראשונות.

אזרוק לו מספר, נגיד 100 חזרת שיעשה איך שמתחשק לו, 20 חזרות בסט או אחד, לא משנה לי, אבל מהצד אני דואג שכל חזרה נכונה, אחרת נשריש טכניקה רעה שקשה לתקן. אימון הבא עלינו ל30 ק"ג ל80 חזרות, וכן הלאה, עד שאני מרגיש מוכן לבנות תוכנית בכלל.

כשבונים טכניקה, אפשר להתאמן כל יום וכל היום, לא מעניין אותי אם השרירים תפוסים (הם לא נתפסים בדרך כלל כי המשקל נמוך), זה רק טכניקה.

שלב הבא, כשיש כבר תוכנית וכל סט הוא 5 חזרות (לא עושים היפוטרופיה עם טכניקה רעה ולא מושלמת בדרך כלל). אני מתחיל לדבר על ברייסינג, דחיפה אחורה, מיקום המרפק מתחת למוט, מסלול המוט ווכיווץ שרירים שונים בגוף.

אז מה אני ממליץ לך? קשה לדעת מה מצב הטכניקה שלך, ואיך לשפר אותו בלי לראות. אבל בגדול חשוב מישהו מהצד שיודע מה את מנסה לעשות ויודע לזהות אם הצלחת או לא. ומתאמנים מתחילים שעושים אימון אחד בלי שאני עוקב, אני כבר רואה איך הטכניקה מתפורר באימון הבא. המעקב הצמוד והמפרך הופך את התנועה הקשה להרגל.
אם את במצב שהטכניקה ממש זוועה, הייתי מתחיל ממוט ריק, ועושה בנץ' כל יום 100 חזרות ל3 ימים עד שהבסיס לטכניקה טובה מושרשת, ואחר כך, מעלה משקל לאט לאט כמו שתיארתי עם הוספת דגשי טכניקה ככל שהמשקל עולה. אם תצליחי לעשות טכניקה מושלמת במשקל נמוך, וזה מושרש היטב, כל ליקוי טכני במשקל כבד כנראה יבוא מנקודות חלשות שהווריאציות יעזרו לתקן.

מרפקים בורחים מביאים אותי לתת בנץ' צר. מרפק נמוך ולא מתחת למוט, מביא אותי לבנץ'עליון. נקודות תקיעה כנראה יוסיפו עצירות, ועליה איטית יביא אותי להוריד משקל, לעצור על החזה ולהתפרץ בעליה.
תודה ענקית.
לא סגורה על זה שהבנתי לג דרייב. יש לך אולי איזה טיפ או קיו שיעזרו לי ליישם את זה כמו שצריך? כי אם הבנתי נכון יש מרחב טעות גדול ביישום של זה..

באמת הבעיה שאין איתי מישהו שיכול לוודא שאני לא מטמיעה טכניקה רעה (כרגע היא רעה אניווי. מתכוונת כשאבחר ליישם את מה שהצעת פה).
בעתיד הייתי רוצה לעבוד עם מאמן תקופה, להבטיח טכניקה יעילה ובטוחה. זה פשוט לא אפשרי לי כרגע..

אגב, אם אעלה סרטון בנץ' לביקורת (לבושה והכל ;) תסכים לחוות דעה? (להרביץ אם צריך וזה. דרך המקלדת 😁)

זה תלוי מה המטרה שלך בתרגיל. אם מדובר בלפתוח גב רחב יותר בסגנון בילדינג, זה קריטי לא לעלות עם הגוף באמצע התנועה. אם המטרה זה לחזק את הדדליפט בסגנון פאוורליפטינג, זה אפילו מומלץ לעשות כמו שתיארת.

כשיש לי מתאמן עם גב תחתון חלש, אני זורם ונותן לא לעלות כמו שתיארת. במידה והדדליפט מצויין, והמתח זוועה, אני מאוד מקפיד שלא יזייף. אבל בגדול אפשר לומר שהם פשוט תרגילים לגטימים שונים.
קיבלתי.
בגדול כרגע יותר התחזקות כללית כזו. לאחרונה מבצעת אותו בסוף עם אפס זמן ושארית הכוח, אז סוג של מעלימה עין, אבל רושמת לי הפאלטות לטיפול עתידי (זה לא נורא כן? לא טכניקה מכוערת ברמות. אבל לא אידיאלי בעיניי בכלל)

חס וחלילה, זה פשוט מושגים שלא הכרתי.
חח הכל טוב. צחקתי

*מושגים לא מוכרים? מה כוונתך?? 🙄🙄

סתם בכיינית מקצועית אני, וגוזמאית לעת מצוא.

.
.
.

לא לקחת ברצינות את כל השטויות אה?

תודה ענקית.
לא סגורה על זה שהבנתי לג דרייב. יש לך אולי איזה טיפ או קיו שיעזרו לי ליישם את זה כמו שצריך? כי אם הבנתי נכון יש מרחב טעות גדול ביישום של זה..

באמת הבעיה שאין איתי מישהו שיכול לוודא שאני לא מטמיעה טכניקה רעה (כרגע היא רעה אניווי. מתכוונת כשאבחר ליישם את מה שהצעת פה).
בעתיד הייתי רוצה לעבוד עם מאמן תקופה, להבטיח טכניקה יעילה ובטוחה. זה פשוט לא אפשרי לי כרגע..

אגב, אם אעלה סרטון בנץ' לביקורת (לבושה והכל ;) תסכים לחוות דעה? (להרביץ אם צריך וזה. דרך המקלדת 😁)
הכרחת אותי לחפש כמה סרטונים שריאיתי בעבר ולא זכרתי בדיוק מי ומה הם היו. אבל לדעתי סקוט מנדלסון הוא פשוט מסביר את הנושא בצורה הכי יפה שאני מכיר, אז לא אכנס להסברים ארוכים מדי על זה, כי הוא עושה עבודה הרבה יותר טובה ממני וגם מדגים.

שיתפתי שתי סרטונים דומים, אבל חשבתי שכדאי לראות את מה שהוא טוען בשני הסרטונים האלו.

מה שעוזר לי, שאני גם כן מתאמן לבד, זה שאני מסריט את עצמי וצופה בסרטון אחר כך אבל עם משקפי המאמן ובלי שום הנחות.

אם תסריטי את עצמך, בדיעבד אצפה ואתן הערות. זה לא הדרך האהובה עלי, אבל לפעמים אני נאלץ, גם הייתי צריך להיות שופט נשים בתחרות פאוורליפטינג האחרון, אני מקווה שלא עשיתי חילול השם גדול מדי בכך, אבל כנראה שאוכל לסמוך על הפסק של הרב אלישב של "טרוד באומנותו".

אחד החסרונות בסרטונים, שאי אפשר לראות הכל, כשאני צופה במתאמן במכון, אני יורד לברכיים ורץ מסביבו בכל הכיוונים תוך כדי הסט שלו. אני בוחן הכל מכל זווית. אבל תנסי אולי להסריט מזוויות שונות.
מושגים לא מוכרים? מה כוונתך?? 🙄🙄
2000% שומן, זה הצלחה שלא תבייש אף לוחם סומו.

הכרחת אותי לחפש כמה סרטונים שריאיתי בעבר ולא זכרתי בדיוק מי ומה הם היו. אבל לדעתי סקוט מנדלסון הוא פשוט מסביר את הנושא בצורה הכי יפה שאני מכיר, אז לא אכנס להסברים ארוכים מדי על זה, כי הוא עושה עבודה הרבה יותר טובה ממני וגם מדגים.

שיתפתי שתי סרטונים דומים, אבל חשבתי שכדאי לראות את מה שהוא טוען בשני הסרטונים האלו.

מה שעוזר לי, שאני גם כן מתאמן לבד, זה שאני מסריט את עצמי וצופה בסרטון אחר כך אבל עם משקפי המאמן ובלי שום הנחות.

אם תסריטי את עצמך, בדיעבד אצפה ואתן הערות. זה לא הדרך האהובה עלי, אבל לפעמים אני נאלץ, גם הייתי צריך להיות שופט נשים בתחרות פאוורליפטינג האחרון, אני מקווה שלא עשיתי חילול השם גדול מדי בכך, אבל כנראה שאוכל לסמוך על הפסק של הרב אלישב של "טרוד באומנותו".

אחד החסרונות בסרטונים, שאי אפשר לראות הכל, כשאני צופה במתאמן במכון, אני יורד לברכיים ורץ מסביבו בכל הכיוונים תוך כדי הסט שלו. אני בוחן הכל מכל זווית. אבל תנסי אולי להסריט מזוויות שונות.

וואו. מעריכה ממש.
אעיין בסרטונים.

בדרכ משתדלת להסריט את עצמי במידת האפשר (בעיית מקום בפלא וזה אבל מה שאפשר). לאחרונה שהתאמנתי לבד התלבשתי איך שנוח לי, אז כן אחכה להזדמנות הקרובה - כבר אהיה בחדר כושר מסחרי על כל המשתמע ואשתדל לצלם..

2000% שומן, זה הצלחה שלא תבייש אף לוחם סומו.
צ'מע.. מה אתה יודע.. 😁😁
ככה זה כששופכים טחינה בלי חשבון

נערך לאחרונה:

עדכון לוג: 15/06/20

אימון ראשון בפרופיט מאז הקיץ שעבר. הלם. מליון אנשים. מוזיקת פופ טראשית בקולי קולות. ציוד זול משהו.
מה אוֹמַר?
אני מתה על זה!!

חוץ מהסעיף האחרון.

סקוואט
40*5*3
קליל.
סגירת מעגל מעניינת - המשקל שהרמתי היום, באימון הראשון שלי בחזרתי לפרופיט, הוא המשקל שהרמתי באימון הראשון שלי בכלל בפרופיט, אי אז כשהייתי נחושה להשתחרר מעול הסמיט ולקבל עולו של המשקל החופשי, ואם אין מי שיעזור לי עם זה, אעמיס המוט ואעשה זאת לבד, בלב הולם מפחד.

פרס
27.5*5*3
החימום רמז שאין מצב ליותר (מה גם שלחושך האימון הקודם מראש לא התכוונתי להיכנס עם 30). לא היה קל, אך כן נהיה קל מסט לסט. צריכה לחזק את היציבות שלי והכיווץ הכללי - כשהוא עובד כמו שצריך, (כמעט) הכל עובד כמו שצריך.

בנט אובר רואו סופינציה

47.5*8*3
ממשיכה לזרוק על הטכניקה ולהתרומם בכ-15 מעלות עם הגב. האם זמן לחזור לפדנטיות?

בנץ' פרס
20*10*10
טרלול. רק בסט הרביעי נזכרתי בתכנון לתת פאוז של שתי שניות בתחתית אז פאוז החל מסט רביעי. קשת של החיים כמו בימים הטובים (לא בהכרח גבוהה בהגזמה, אלא טעונה כזו, איך אסביר). נזכרתי מה גרם לי להדרדר משם - הגב התחתון שלי מגיב ברגישות לדחיסת החוליות הזו.
באיזשהו שלב של המהלך המטורלל הזה פאמפ מטורף במקרבי השכמות, והאמות שכבר בפרס השמיעו קולן הפכו לאבן.
לכתף שמאל נטייה עיקשת לברוח למעלה.
מילה לגבי הסטנד: מזעזע. ספה צרה ביותר, המתלים גבוהים לי מדי, ובאלו שתחתיהם המוט נוגע לי כמעט במצח. לא יודעת מה אעשה עם זה.

דדליפט
70*5
לרגל גב תחתון עייף לא מעלה משקל ואף מוותרת על חזרה אחרונה. או שלא וויתרתי? כבר לא זוכרת. לא חזקה בספירה.

קרא את שאר עדכון הלוג...

נערך לאחרונה:

עדכון השלכות קצר

חצי גוף בדומס שכמוהו לא חוויתי הרבה זמן. בגב - בעיקר מקרבי שכמות וזוקפים, אבל גם רחב גבי וטרפזים, בגלוטס ומרחיקי ירך (שזה גם גלוטס, אבל ליתר הדגשה חח), ואפילו קצת בחזה, ופה חשדתי.
מתברר שטרלול הבנץ' הקל אתמול העמיס יפה על הגוף בדרכו שלו, בעיקר בכל הנוגע לכיווץ וטעינה של הגוף כולו בסט אפ.

ועל זה נאמר - גז"י.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 17/06/20

נכנסת ב-59 דקות לסגירה. עדיף מכלום, אבל אני ממהרת בכל אופן.

סקוואט

40*5*3
הרצה

פרס
27.5*5*3
פה לקחתי הזמן. לכאורה תקועה.

חתירה
45*8*3
ויש לי עוד חצי שעה 🤯

בנץ' פרס
20*8*5
כאב בגב תחתון עוד מאימון קודם שהולך ומנכיח עצמו ומתגבר עם כל ההקשתות. וואללה לא יודעת מה לעשות.
וכמובן, כשיש יותר מדי דברים להתרכז בהם הספירה מתפקששת, וככה תשע או עשר חזרות בסט ראשון, שבע בשלישי 🥷
גרועה במולטי טסקינג כבר אמרתי?
אבל משם השתדלתי יותר והיו שמיניות עגולות. צל"ש.
בתכלס ממש לא בטוחה שקלטתי הפואנטה או שאפילו הכיוון.

משיכה מלמעלה
41*7*3

קצת יד אחורית בפולי.
נזכרתי שגם אימון קודם היו פמפומי ידיים משמחי לב ששכחתי לעדכן. שאהיה בריאה. איך אעקוב כך אחרי (חוסר) התקדמות בידיים??
נוסיף עכשיו 🤩

- הגיע זמן לכתוב תכנית חדשה נורמלית ולהפסיק לזרוק.
- ‏לא ברור לי אם הכאב בגב תחתון הוא מן הסוג הממש רע, או כזה שאפשר לחיות עימו בשלום כל עוד הוא זמני לעכשיו. מה שבטוח, שהוא מזכיר לי דברים רעים, ואיתו הפחד.

קרא את שאר עדכון הלוג...
הנה הנסיונות שלי ללמוד טכניקה. פתוח לצעקות (רק לצעוק בשקט, אה? אני רגישה לרעש):

@elchonon, ממש אשמח אם תעיף על זה מבט..

נערך לאחרונה:
גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית