הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

לוג שמחה

שיר1 עדכן/ה את הלוג ״הלוג שהחליט להפוך לב!דיבילדער״:

עדכון לוג: 12/11/20

השבוע האחרון מצא אותי שחוקה היטב. זאת בהמשך לשבועות של עומס שאיני בנויה לו. מרגישה קרובה לקריסה.
אתמול - בוחרת להתחיל להתאמן מעט בבוקר עד שאצא לעבודה (לסירוגין עם סידור הבית, שטיפת כלים, הכנת אוכל ושאר התארגנות. לא בהכרח אידיאלי אבל יש אילוצים). בכוונה להשלים אותו בערב.

תחילת אימון בוקר

שכיבות סמיכה
4*3

חתירת מסור
18*12*3
נמנעת מלהחזיר לרצפה ולא אוהבת את זה.
עד כה לכתף שלום.

בודקת את תנועות הכתף שלי, שמיניות כנגד 3 קילו, יד יד:
- כפיפת כתף בסדר
- ‏הרחקת כתף אנכית סביר, אולי רמז דרמז למשהו
- ‏ריוורס פלייס - וואי. לא.
- ‏לחיצת כתף מפציע כאב
- ‏אפרייט רואו לכאורה בסדר, אבל הכאב מהריוורס פלייס ומהלחיצה עוד פה, מחליטה להפסיק לגמרי האימון ולהמשיך בערב אם אהיה במצב.

לבסוף הגעתי בערב עייפה כל כך שקרסתי למיטה, קמתי שעתיים + אחרי, ואז כבר בחרתי לצאת ללכת. המשך אימון לא היה.

היום גם נפלתי בצורה קשה על שוקולד חלב עתיר סוכר. זה כל כך לא נעים לגוף שלי, שאני מקווה שלהבא אדע להיות מתחשבת יותר ולחסוך את זה.

אני לא ממש יודעת מה עליי לעשות כדי שיהיה טוב ונעים יותר לגוף ולנפש. מקסימום יכולה לנחש.
עצות לקורסת תחת עומס מישהו/י?

קרא את שאר עדכון הלוג...

מי קבע לאיזה עומס את בנויה?

את ראית איך אני מסדר לי את היום כשאני רוצה, ממליץ לעשות כך גם כן.
אצלי בפתקים בטלפון יש אופציה לסמן וי על מה שבוצע וזה מסמן פס על המטלה.
נותן מוטיבציה לימים עמוסים, אפילו אפשר למצוא בזה הנאה.
תוסיפי לך הפסקות מראש. אינדיבידואלי, אבל אולי זה מה שאת צריכה.

יש דברים שנותנים מעין ריסטרט כזה.
אצלי זה קפה, למשל.
זה יכול להיות מקלחת, חטיף, קפה.., וכו'.

נסי לשמוע מוזיקה תוך כדי ביצוע מטלות.

תייעלי את היום שלך.
אצלי זה ספר בין הסטים באימון, ווינט תוך כדי נסיעה, פודקאסט תוך כדי עבודה וכו'.
נסי למצוא איך את חוסכת זמן לטובת הפסקות(אם תרצי). כמובן שזה כלי לחיים בלי קשר.

סדר מטלות.
תמצאי את הסדר שיהיה לך הכי קל לעמוד בו.
לי יותר חשוב אימון מעבודה, אבל לעבוד כמה שעות בסבל של אחרי אימון לעומת להתאמן קצת אחרי עבודה יותר קל לי בדרך כלל, אז כרגע זה מה שאני עושה.
שוב, אינדיבידואלי. ניסוי ותהיה 😃

אני מוצא את זה קשה יותר להתאמן ובכלל, להספיק דברים כשחשוך בחוץ(ודווקא קל יותר לרוץ), אז אולי לקום ממש מוקדם(5 בבוקר) יכול דווקא להטיב בהמשך היום.
אצלי זה עזר עד שקרסתי(אחרי כמה ימים).
קשה לשמר את זה, במיוחד כשזה "בבום".

נערך לאחרונה:
מזל טוב על הדירה 🙌
תודה 🤭
זו בהחלט נקודת אור
מי קבע לאיזה עומס את בנויה?
הגוף מאותת. וגם הנפש.

תודה על הטיפים. אנסה ליישם חשיבה על התייעלות.
עם זאת שזה לא בהכרח ריבוי משימות, כמו מספר עניינים מרכזיים שלא משאירים לי כמעט זמן לנוח, והמון המון עומס מנטלי.
לכאורה זה עתיד להתאזן קצת בשבוע הבא (שביב אופטימיות קלוש), אבל רק קצת 🥷

עדכון לוג: 14/11/20

יום שישי לא הספקתי להתאמן. אני תוהה איך ולאן נוזל לי כך הזמן. שבת טובה יחסית, אבל עכשיו בבואי להתאמן קלות איזה עצב באוויר. אז מוזיקה שאני אוהבת שמרגיעה אותי לאט (דוגמה למטה), ואיזה תערובת שמנים נסיונית במבער (4 לבנדר, 1 גרניום, 2 אשכולית). לא רע.

אימון מוצ"ש שנגדע באיבו (ספוילר 👎)

שכיבות סמיכה
5*5
מה שנחמד בלהתאמן בבית זה שבין סט לסט אני פנויה לקפל כביסה, להכניס מכונה, לשטוף כלים ושאר ירקות. זה לא מתחיל לפצות כמובן על הבאסה שבהיעדר חדר הכושר.
לעניין, סהכ בסדר, לקראת הסוף רמזים מצד כתף שמאל.
וגם מצב הרוח משתפר.

חתירת מסור
20.5*8*3
ירדתי לחניה. מתה להביא גומי כבר 🥷

Single leg rdl
20.5*12,10
עם תמיכה מכסא כתר לשיווי משקל.
בחזרה עשירית לרגל ימין זץ בסמוך לחלק החיצוני של הברך. די כואב. נראה שמתפתח שטף דם קטן, אבל הכל עובד. נחה קצת, משלימה עשיריה לרגל שמאל ומחליטה לסיים בזאת.
אין לי מושג מה זה. מניחה שקשור לחוסר היציבות שלי (על אף שכאמור עבדתי עם תמיכה). כעניין שבשגרה מדי פעם מופיעים לי שטפי דם לא ברורים באיזור הברכיים. והנקודה הספציפית של היום היא בין המככבות. לא תמיד אני מרגישה בזמן אמת. לפעמים סתם בסופו של יום מבחינה בשטף דם פתאום, תוהה מאיפה ועל מה ולמה הגיע.
מה נסגר? 🤒

כמובטח:

ובעצם רוב ואולי כל הפרויקט הזה שלו.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 19/11/20

לא היה ככ זמן להתאמן השבוע בשלמות, אבל קצת הליכה, והתקדמויות בשכיבות סמיכה. הסיבולת של בכתף גדלה ב"ה, ומצליחה לעשות יותר ללא כאב.
שני:
6*3
שלישי:
7*2
רביעי:
8*2
חמישי:
8*3

וקצת חתירות מזדמנות בגלון מים. אבל זה ממש מעט.

אולי מחר אספיק להכניס אימון קצר.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 22/11/20

אימון בוקר בחסות אדוויל

קירוב והרחקת שכמות במנח פלאנק
8*2

חתירת מסור
25.5*8*3

שכיבות סמיכה
10*3

היפטראסט משקל גוף עם גומיה xx-heavy
30 חזרות

פרוג פאמפס עם גומיה xx-heavy
30 חזרות

Kas glute bridge
25.5*40*2
ברכיים יחסית בסדר לאורך הסשן.

קיובן פרס
2.5*8*3

6 דקות בטן
איפשהו בדקה האחרונה כבר די קרסתי. כמה שניות לנשום וממשיכים. ושוב.

ביום חמישי ניגשתי סוף כל סוף לטסט, בחוסר אמונה מובהק. עברתי. מה שאולי אומר מעט יותר פנאי לחזור לסדר באימונים, או על כל פנים לתת קצת יותר מאימון וחצי קלילים ומקוצרים בשבוע.

בכל הקשור לתזונה רופפתי אחיזה. אני לא שוקלת מזון, לפעמים סופרת בערך ולפעמים גם זה לא, אך כן נשקלת כל יום. בגדול התזונה שלי די נקיה אך לא מאה אחוז. נראה שפלוס מינוס עומדת על אותו משקל גוף. השבוע זכיתי לראות את השישים מלמטה (59.8) אבל זה חריג. עוד לא סגורה לאן פניי אבל יש מחשבות בדבר נייטרלי בתקווה לריקומפ נחמד. בינתיים משתדלת להיות רכה עם עצמי ולטפל בגוף באהבה. כך גם השבוע השתדלתי לישון הרבה, משמע 7 שעות בלילה. אמנם השינה לא הייתה לגמרי איכותית - התעוררתי במהלכה, סתם באמצע, וכן לקראת תום 5-6 שעות שינה (הרגל?), אבל עדיין זה ממש ממש עושה הבדל, בכל. Better sleep better everything?

רגשית ימים של הצפה. קולות, ריחות, תחושות וחלומות עבר. כמו תהום שנפערת. עם הזרות והפחד מברכת על מקום מעט חסון יותר בתוכי שזוכר לקבל, לטפל בגוף, לנשום (ככל שאפשר), לזכור שזה יעבור ולהמשיך לנוע.
זהו יותר מתמיד הזמן לחמלה. ולרכות.

קרא את שאר עדכון הלוג...

מזל טוב על הטסט.
אני זוכר את ההקלה שהיה לי אחרי.

ואימוני אדוויל זה נורא, תרגישי טוב.

Better sleep better everything?
ממש לא.
אם כבר better everything better sleep.
טסט על רכב? כלומר, רישיון?
פש...אלופה...
אני, כמו אלחנן, חשתי הקלה מטורפת.
לפני שבוע הסתיים לי הצורך במלווה לילה וזה נותן תחושה מסוימת מוגברת של חופש.

ברכות על הטסט הראשון
זןכר את שלי..(היה לי קצת שיער)

כמו כן,על המשקל מלמטה
בהצלחה

נ.ב
קורין זמרת מעולה עם קול נדיר

מזל טוב על הטסט.
אני זוכר את ההקלה שהיה לי אחרי.
תודה!!
הקלה, ואצלי בעיקר הפתעה חח
לא האמנתי שאני יכולה לעבור בטסט ראשון. רק קיוויתי שלא אגיע ל-7-8..
איך המורה המצחיק אמר? "את נוהגת מצויין רק ששיקול הדעת שלך לא תואם את שיקול הדעת של החוק" (#הפרעות_קשב_וריכוז_בפעולה). עד עכשיו נקרעת מצחוק מזה..

Better sleep better everything?
בהחלט. וכמו רוב הדברים בחיים, ההשפעות הן הדדיות.
נכון?
התחלתי מנקודת פתיחה נמוכה, אבל נתתי את עצמי. תודה לאל שזה מאחוריי (אם כי מאמינה שיחסר לי קצת..)
עכשיו זה להתרגל לירידת המדרגה מהמרצדס לה' יודע מה חח

(#הפרעות_קשב_וריכוז_בפעולה)
אני בהתחלה הייתי סוטה מהנתיב בגלל שהייתי סוטה במחשבות(לא ככה, נו).
פעם אחת הוא אפילו אמר לי, "תגיד לי על מה אתה חושב, אני חייב לדעת"
@elchonon עוד דוגמה איפה זה תפס אותי בחיים.
והנה לי ההוכחה שזה כן יכול להשתפר!
שאלתי שאלה רטורית,
לא הכול יותר טוב כשהשינה יותר טובה.
דרך אגב, גם לא צריך שהכול יהיה בסדר בשביל שינה טובה יותר.
למשל, מניסיון, יותר קל לישון טוב כשהלחץ יורד ולישון טוב לבדו לא מוריד לחץ.
(;
אם כי מאמינה שיחסר לי קצת..
ראיתי פוסט פעם שאומר
"במשך חודשים אתה מדבר/פותח את הלב שלך בפני המורה נהיגה ואז ברגע שאתה עובר טסט אתם ממשיכים הלאה בחיים כאילו כלום.
ובאותה נימה, אמרתי לאחותי שעכשיו לומדת אצל אותו מורה שאולי אצטרף בהזדמנות והיא הזמינה אותי מחר. אולי באמת אצטרף, אם יהיה לי זמן ועצבים.
התחלתי מנקודת פתיחה נמוכה, אבל נתתי את עצמי.
הקשב וריכוז?
כל הכבוד, בכל מקרה.

עדכון לוג: 25/11/20

איזו תחילה של אימון בעשרים להגעת אורחים

חתירת מסור
28*5*3
אני די מרמה. טווח התנועה גם הוא לא מהמם, אבל המשקולת גדולה למדי, אז אולי טוב שכך. רק בפירוק וההרכבה הספקתי לחבול את עצמי שלוש פעמים ברמה של לעצור לנוח. כישרון מדהים. אז עם קצת יותר עיזוז וטווח תנועה לא מופרך שהייתי מסיימת את האימון חבולה מכף עד קודקוד. סתם. אבל משהו כזה. אניווי, יש לי סבלנות. אשאר עם המשקל והחזרות גם פעם הבאה ואשתדל להשתפר. אחר כך העלאת חזרות, ואחר כך נדבר כבר.

שכיבות סמיכה
12*3
ללא כאב. סט אחרון רק לאחר לכתו של אחרון אורחיי (מה שקרה רק מאוחר מאוד), אז חלש יותר עם שתי הפסקות בנות שניה-שתיים לרגל חולשת גב ורגליים.

מאוחר, ויש עוד דברים שצריכים להיעשות (ולמשל התארגנות לקראת לייזר מחר 🤒🤒🫤 לא התגעגעתי לזה), מקווה להמשיך מחר. אם יהיה זמן.

- הבית שלי אפוף ניחוח צ'אי משכר שהכנתי בסיר.
- ‏האורחים שלי (אח ואחיות סופר מדהימים) היו חתיכת חיבוק שהייתי זקוקה לו בימים אלו של געגוע איום.
- בדמדומים ‏הייתה תחילת שיחה משמעותית שנגעה בהבנה העמוקה יותר מתמיד שלי בדבר המצוקה הבין דורית שבשרשרת שלה אני חוליה. וחמלה.
- ‏היום יצאתי לראשונה ממקום המחסה שלי כפדחנית-אחורי-קלעים ונדרשתי לתת מענה בלייב לריג'קטים של גרסה ששלחתי אתמול להעברה. מה שעורר בי כל כך הרבה פחד ומבוכה התגלה כחוויה טובה למדי (מלאת צחוק כמובן מאליו), שבה התברר לי שככל הנראה אני פחות מטומטמת משאני נוטה לפעמים לחשוב, התחזקה בי תחושת מסוגלות, מה גם שרכשתי ידע חדש ועוד ניסיון בשטח.

תודה.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 28/11/20

אימון שישי שנקטע די באיבו

חתירת מסור
28*5*3
שיפור משמעותי מהפעם הקודמת. עדיין טכניקה לא מרהיבה, אבל מילא. כנראה שאעלה חזרות.

שכיבות סמיכה
13,12
התחלתי להרגיש קצת את הכתף איפשהו ב-8, עצרתי ב-12. סט ראשון ללא כאב כלל.
בהמשך ניסיתי לבדוק שינויים בזווית המרפקים, יעני טכניקה שכביכול נכונה יותר, לא היה כזה נוח אבל לא נורא, ואז את הוורסיה שבה נהגתי לעשות שכיבות סמיכה בעבר (ידיים ברוחב כתפיים, מרפקים מצביעים בכ-45 מעלות החוצה. (היום האחיזה שלי רחבה, אפילו מאוד, והמרפקים מצביעים הרבה החוצה)). די בתחילת החזרה כאב חד בכתף הביא אותי לזנוח את המשכה, וגם את המשכו של האימון.
תזכורת פשוטה לסמוך על חוכמת הגוף, לא סתם זו הצורה שבה אני מבצעת כרגע את התרגיל. ולהקשיב. הקולות מבחוץ לא רלוונטיים.
בין כך ובין כך הכאב במנוחה שכך, ונותר רק בהפעלת כוח, אפילו מינימלי, ובמגע. פחות בכתף ויותר בכיוון החזה עצמו. מקווה ומאמינה שיעבור תוך כמה ימים. מה שכן, זה מעציב.

היום:

6 דקות בטן
וכרגיל צונחת בחצי דקה האחרונה, ומבצעת אותה למקוטעין.

הברכיים לא מגיבות בטוב כמעט לשום דבר. בוחרת כמה תרגילים עם סיכוי טוב יותר לעבור בשקט ומקווה לטוב:

- מכרעים לאחור משקל גוף, 4 דקות
- ‏גלוט ברידג' עם גומיה xx-heavy מעל הברכיים, 3:45 דקות
- ‏סטפ אפ משקל גוף, 1:30 דק' לרגל
- ‏kas glute bridge עם 28 ק"ג (המשקל שכבר מונח על המוט, כעצלנית מדופלמת), 2 דקות

הליכה של 35 דקות לשיפור מצב הרוח.

קרא את שאר עדכון הלוג...

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית