הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך אתם מתקדמים לאימון לאימון?

• פותח/ת השרשור Bolt
  • פורסם בתאריך

Bolt

משתמש פעיל
667
106
נק' מוניטין:
146
667
106
באיזה דרכים אתם מתקדמים בתרגילים המורכבים והאקססורי כל אימון?
ובאיזו תדירות? אם בחזרות, אז נגיד בכפיפת מרפקים 2 חזרות כל אימון או חזרה?, אם במשקל, אז מעלים משקל לכל הסטים או רק לסט מסויים?
אתם מתקדמים בעוד דרכים חות מהעלאת חזרות ואז משקל?(יודע שיש עוד דרכים להתקדמות, רק מעניין אותי אם אתם משתמשים בהם)

התשובות שתקבל אם יענו לך על השאלה לא יעזרו לך בהכרח.. וזה בגלל שכל אחד נמצא בנקודת יכולת התאוששות שונה משלך, ומה שעובד לאחד לא בהכרח יעבוד לאחר

בגדול דרך ההתקדמות צריכה להגיע דרך עליה בעומס הנפח, כלומר עליה בחזרות/משקל/סטים - בנפרד או יחד.
ישנם עוד פקטורים שיכולים להוביל להתקדמות כמו שיפור טווח התנועה, שינוי מנופים, זמן תחת עומס ארוך יותר וכו וכו אבל העליה הקלאסית היא לפי מה שציינתי, את אותם הנקודות האחרות אתה יכול ליחס כמשהו שתמיד תשאף אליו בהתאם למטרה שלך ולדעתי לא נוח כדרך שממנה תבנה את תבנית ההתקדמות

בכל מקרה, עכשיו כשאתה חשוף לדרכי ההתקדמות בעומס הנפח אתה צריך למצוא את הדרך הטובה ביותר שמתאימה לך שתוכל לשמור על התקדמות באופן קבוע, ובדרך המהירה ביותר, את קצב ההתקדמות אתה קובע לפי יכולת ההתאוששות שלך, אם אתה מתאמן מתחיל, יתכן ותוכל להתקדם באופן קבוע מאימון לאימון עם תכנית נכונה לרמתך, אם אתה מתאמן קצת יותר ותיק, יכולת ההתאוששות שלך משתנה ולא תוכל להתקדם באותו הקצב כמו מתאמן מתחיל, ותצטרך להתקדם בקצב מעט יותר איטי ומבוקר

- לכן אתה צריך להבין מה הרמה שלך קודם כל..
ולהתחיל עם תכנית שלא מלאה בעומס על מנת שתוכל להבין את יכולת ההתאוששות שלך, להקשיב לגוף שלך לתקופה הזאת, ולנסות להבין איזה דרך וקצב יעבדו לך הכי טוב תוך שמירה על התקדמות קבועה ומהירה, ולהיות עיקבי ומסודר

בהצלחה 😃

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
התשובות שתקבל אם יענו לך על השאלה לא יעזרו לך בהכרח.. וזה בגלל שכל אחד נמצא בנקודת יכולת התאוששות שונה משלך, ומה שעובד לאחד לא בהכרח יעבוד לאחר

בגדול דרך ההתקדמות צריכה להגיע דרך עליה בעומס הנפח, כלומר עליה בחזרות/משקל/סטים - בנפרד או יחד.
ישנם עוד פקטורים שיכולים להוביל להתקדמות כמו שיפור טווח התנועה, שינוי מנופים, זמן תחת עומס ארוך יותר וכו וכו אבל העליה הקלאסית היא לפי מה שציינתי, את אותם הנקודות האחרות אתה יכול ליחס כמשהו שתמיד תשאף אליו בהתאם למטרה שלך ולדעתי לא נוח כדרך שממנה תבנה את תבנית ההתקדמות

בכל מקרה, עכשיו כשאתה חשוף לדרכי ההתקדמות בעומס הנפח אתה צריך למצוא את הדרך הטובה ביותר שמתאימה לך שתוכל לשמור על התקדמות באופן קבוע, ובדרך המהירה ביותר, את קצב ההתקדמות אתה קובע לפי יכולת ההתאוששות שלך, אם אתה מתאמן מתחיל, יתכן ותוכל להתקדם באופן קבוע מאימון לאימון עם תכנית נכונה לרמתך, אם אתה מתאמן קצת יותר ותיק, יכולת ההתאוששות שלך משתנה ולא תוכל להתקדם באותו הקצב כמו מתאמן מתחיל, ותצטרך להתקדם בקצב מעט יותר איטי ומבוקר

- לכן אתה צריך להבין מה הרמה שלך קודם כל..
ולהתחיל עם תכנית שלא מלאה בעומס על מנת שתוכל להבין את יכולת ההתאוששות שלך, להקשיב לגוף שלך לתקופה הזאת, ולנסות להבין איזה דרך וקצב יעבדו לך הכי טוב תוך שמירה על התקדמות קבועה ומהירה, ולהיות עיקבי ומסודר

בהצלחה 😃

תודה 😃

בשביל לקדם את הדיון תכתוב בתרגיל שאתה תקוע בו, מה עשית בשבועיים האחרונים. משקל, סטים, חזרות

• פותח/ת השרשור
בשביל לקדם את הדיון תכתוב בתרגיל שאתה תקוע בו, מה עשית בשבועיים האחרונים. משקל, סטים, חזרות
מיליטרי פרס, 20 קילו(רק המוט), 3×8
מה9.8: מיליטרי 20×8×3
אימון אחריו: 22.5×7×1, 20×7×2
אחריו: 20×8×3
אחריו:20×10×2, 20×9×1
אחריו:20×11×1, 20×9×2
אחריו: 20×10×2, 20×9×1
אחריו:20×10×3 שזה היה אתמול. לפני התקיעה הזאת עשיתי דיחואד והתחלתי עם מוט של 8.5 קילו.
מתאמן בערך 4 וחצי חודשים מפסח.
יש מצב שאני יודע אולי מה הבעיה.
בבנץ שלי אני צריך לקחת את הכתפיים אחורה, בגל שלא ממש עשיתי את זה באימונים הקודמים יכול להיות שזה אימץ את הכתף שלי הרבה יותר ובגלל זה נתקעתי? בכל מקרה גם בפרס, הטכניקה לא 100 אחוז. הייתי אומר באיזור 70 אחוז, המשקל בבנץ'- 37.5×8. והתזונה והמנוחה בסדר גמור. אין סטרס. אם צריך לדעת עוד משהו רק תגיד. מקווה שתבין זה
משקל×חזרות×סטים
ובחזרות האחרונות קשה לי ממש אני רועד כשאני מנסה לעלות את המוט ובחזרה האחרונה ממש לוקח לי כמה שניות עד שאני מעלה אותה(מה שמאוד מביך כי אני עם מוט ריק.). אני באמת לא יודע מה אני עושה לא בסדר. אני מבין שהטכניקה לא טובה(מאימיון לאימון משפר אותה), אבל זה מה שאמור לעצור אותי כל כך מוקדם?
היום באימון שלי אצלם אותי עושה את הפרס ואשלח לפה

אין שום סיבה לקחת את הכתפיים אחורה שאתה מבצע בנץ',
תקפיד על מרפק בזווית 45 בין הגוף לכתף (יותר מידי ישר לכיוון הכתף יגמור לך את הכתפיים / צמוד מידי יעשה אותו הדבר ליד אחורית),
אתה צריך למצוא את המקום בדיוק בין לבין, תראה סרטונים על איך לבצע בנץ' פרס מדוייק, שים לב לגעת בחזה,
לתת טווח תנועה מלא ומבוקר. (בסרטונים תוכל לקבל מושג על איך להתמקם כמו שצריך על הספסל כדי שיווצר מתח בגוף שיחזיק אותך).

מבחינת משקל שמרגיש לך מביך אתה צריך להבין שאחרי 4 חודשים של אימון אתה עוד לומד את הטכניקה מה שמאוד מגביל התקדמות.

תעלה לפה סרטון שלך מבצע ותקבל ביקורות מאנשים מבחינת טכניקה ועצות על איך להתקדם יותר.

בעיקרון מבחינת כוח אני אהבתי להתאמן בחזרות של 5-8 מקסימום באוברהד פרס וככה הגעתי עד 65 ק"ג לחמישייה.
משם הורדתי משקל לכיוון 55-60 ק"ג ועובד בחזרות של 8-10.

חוץ מזה שאם קשה לך עם המוט אתה יכול להתחיל עם דאמבלים עד שתבנה מספיק כוח כדי לעבור למוט.

מיליטרי פרס, 20 קילו(רק המוט), 3×8
מה9.8: מיליטרי 20×8×3
אימון אחריו: 22.5×7×1, 20×7×2
אחריו: 20×8×3
אחריו:20×10×2, 20×9×1
אחריו:20×11×1, 20×9×2
אחריו: 20×10×2, 20×9×1
אחריו:20×10×3 שזה היה אתמול. לפני התקיעה הזאת עשיתי דיחואד והתחלתי עם מוט של 8.5 קילו.
מתאמן בערך 4 וחצי חודשים מפסח.
יש מצב שאני יודע אולי מה הבעיה.
בבנץ שלי אני צריך לקחת את הכתפיים אחורה, בגל שלא ממש עשיתי את זה באימונים הקודמים יכול להיות שזה אימץ את הכתף שלי הרבה יותר ובגלל זה נתקעתי? בכל מקרה גם בפרס, הטכניקה לא 100 אחוז. הייתי אומר באיזור 70 אחוז, המשקל בבנץ'- 37.5×8. והתזונה והמנוחה בסדר גמור. אין סטרס. אם צריך לדעת עוד משהו רק תגיד. מקווה שתבין זה
משקל×חזרות×סטים
ובחזרות האחרונות קשה לי ממש אני רועד כשאני מנסה לעלות את המוט ובחזרה האחרונה ממש לוקח לי כמה שניות עד שאני מעלה אותה(מה שמאוד מביך כי אני עם מוט ריק.). אני באמת לא יודע מה אני עושה לא בסדר. אני מבין שהטכניקה לא טובה(מאימיון לאימון משפר אותה), אבל זה מה שאמור לעצור אותי כל כך מוקדם?
היום באימון שלי אצלם אותי עושה את הפרס ואשלח לפה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית