הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בנט אובר רואו - שאלות חפורות

שיר1

משתמש קבוע
1,286
1,413
נק' מוניטין:
1,912
1,286
1,413
יש פה מלא אשכולות בנושא, השתדלתי לקרוא אבל יש דעות שונות וקצת התבלבלתי.

אמל"ק:
- מהם השיקולים בלאן להביא את המוט?
- מהו המסלול הנכון שעל המוט לעבור?
- מהם השיקולים בצורת אחיזה וברוחבה?
- הדרך הטובה לדעתכם לעבוד על רמייה ותנועה של הגב

ובאריכות כמו שאני יודעת (חפרנית 🤦‍♂️):

- לאן להביא: אשמח לדעת בצורה מדויקת מה ההבדלים והשיקולים של לאן להביא את המוט. היה מי שהנחה אותי לכוון ממש למתחת לחזה, זה מצא חן בעיניי כי לתחושתי עבד יפה על טרפז וכתף אחורית וחשבתי שזה מאזן לי את הלחיצות. אמנם, יש לטרפז הימני שלי נטייה להיקשר ממש ויכול להיות שכדאי לי כרגע להוריד ממנו עומס. בכל אופן לאן אתם מביאים את המוט ומה השיקולים?

- צורת ההרמה: מישהו לאחרונה אמר לי 'לגלגל' את המוט במסלול מקביל לרגליים (כל הדרך דרך הירך) עד לבטן תחתונה, בניגוד לאיך שאני עושה בדרך כלל, שזו תנועה אחת ישרה של חתירה מלמטה ועד הנקודה שאליה אני מביאה את המוט. מה נכון? ושוב אם אין נכון, רק שיקולים שונים, אשמח להבין אותם.

- צורת אחיזה: איך רוחב האחיזה וצורתה משפיע? בדרך כלל אני אוחזת בסופינציה אחיזה רחבה (לא מאוד רחבה, בערך כמו שאני אוחזת בנץ'), כי אני כן רוצה את העירוב והחיזוק של יד קדמית. האם בפרונציה משתנים הדגשים על השרירים שעובדים (פחות יד קדמית, אז אם יש משהו שעובד יותר?) איזו סיבה יש למישהו להעדיף פרונציה, וגם שם - מה ההבדלים בין אחיזה רוחב כתפיים נניח ואחיזה רחבה?

- כשאני מתעייפת אני נוטה לרמות עם השתתפות ותנועה של הגב במקום אפס תזוזה של הגב. הייתם ממליצים לי להוריד משקל? או משהו אחר כדי לעבוד על זה?

מי ששרד עד כה אלוף!!

אודה מאוד על כל התייחסות 🙌

אם המוט מגיע לאיזור הפופיק - הlats יעבדו יותר, במיוחד שמשתדלים למשוך עם המרפקים ולא סתם עם הבייספס, וגם מקפידים על מרפקים צמודים לגוף. אם המוט מגיע לאיזור החזה כשהמרפקים נוטים החוצה הגב העליון יעבוד יותר חזק, כלומר כתף אחורית, רומבוהידס וטרפזים.
בהרמה צריך פשוט לשמור על המוט טיפה מתחת לברכיים ולדאוג שהוא צמוד לגוף כמה שיותר בתנועה עצמה, אחיזה בסופינציה תפעיל את הבייספס יותר טוב שפרונציה תפעיל יותר את האמות, אחיזה צרה יותר תפעיל את הלאטס שאחיזה רחבה תפעיל יותר גב עליון.

אם את מתעייפת ממש לקראת סוף הסט ואת משתמשת בקצת מומנטום ב2-3 חזרות האחרונות אז זה בכלל לא קריטי, כל עוד המומנטום לא מוגזם מבחינת היפרטרופיה זה עדיין מועיל.

מרוב צורות שונות לעשות את התרגיל קשה באמת לדעת מה הדרך הנכונה.
אחד המליץ להביא כל פעם את המוט לריצפה, בוריס שייקו ממליץ להביא רק למתחת לברך.

דעתי האישית בנושא, להחזיק ברוחב כתפיים כמו בדדליפט קלאסי.
לשמור על גב ישר בדיוק כמו בדדליפט, וגם רוחב עמידה כמו דדליפט.

להביא את המוט מבערך 5 ס"מ מתחת לברך עד למקום ההיית לובשת חגורה במכנסיים. ולגרור אותו בקו על הירכיים.

אבל חשוב לודאות שמנח הגב נשאר באותו גובה כל הזמן ולא זז כאילו את עושה חתירה ודדליפט באותו זמן.

הגב נעצר בתנוחה כאילו באמצע דדליפט (שהמוט בגובה מתחת לברך), ומשם את מושכת את המוט לחגורה בקו על הירך.

מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי, וזה לא נשמע מידי מורכב.

• פותח/ת השרשור
שאלה נוספת:
על מה משפיעה זווית הגב ביחס לרצפה? מה ההבדל למשל בין 90 מעלות לעומת 45 (או 135, לא סגורה איך מסתכלים על זה) או יש כאלו שעומדים עם הטיה קלה ממש..

הזווית משפיעה על טווח התנועה, העומס על הזוקפים, וגם השרירים שמבצעים את התנועה, בהטיה קלה טווח התנועה מתקצר והגב העליון משתלט על
התנועה, לדעתי זה די הורס את התרגיל.

• פותח/ת השרשור
הזווית משפיעה על טווח התנועה, העומס על הזוקפים, וגם השרירים שמבצעים את התנועה, בהטיה קלה טווח התנועה מתקצר והגב העליון משתלט על
התנועה, לדעתי זה די הורס את התרגיל.
מה זאת אומרת הורס?
התרגיל מיועד בעיקר לגב עליון, לא? רחב גבי, טרפזים, רמבואידים (או שרחב גבי לא נחשב חלק מהגב העליון? 😳). אז מי שנניח גב תחתון מגביל אותו, או שבא עם זוקפים מותשים או כל סיבה שהיא, דווקא יהיה לו עדיף לבצע כך, לא?
הזווית משפיעה על טווח התנועה, העומס על הזוקפים, וגם השרירים שמבצעים את התנועה
או, זה בדיוק מה שאני שואלת. יכול לפרט על השינוי בשרירים שמבצעים את התנועה? וגם על הטווח (זה נשמע הגיוני וגם קל יותר לבצע בפחות הטיה אבל לא מצליחה 100% להבין למה טווח התנועה מתקצר)..

ממש תודה

כשאני אומר גב עליון בהקשר הזה אני מתכוון לטרפזים. טווח התנועה מתקצר כי אין לשרירים האלה מספיק כוח כדי למשוך גבוה, ואז יוצא שמושכים
לאזור החגורה כשהמצב ההתחלתי של המוט הוא גבוה כי הגב לא מוטה מספיק למטה. אני משתדל למשוך לאזור הצלעות העליונות, קצת מתחת לחזה
כדי לנסות למקסם את טווח התנועה.

מי שבא לו להיות גיק - יכול להכנס לדיונים ביו-מכניסטיים של: "אם נעשה ככה, במקום ככה, אז השריר ההוא יפעל ככה, ולשריר ההוא יקרה ככה", מפה ועד לאלוהים ישמור.

אני, אישית, חושב שזה סתם מסובך, ושאם במקום לחשוב כמו פיזיולוגים, נחשוב כמו מאמנים, אז לגישה מערכתית יותר יש פתרונות הרבה יותר פשוטים ואלגנטיים לבאלגן שלך.

למשל: חתירה בסופינציה: אמור לערב יותר בייספס. אבל אם (סתם נגיד) היא לא נוחה לך, מה מונע ממך לחתור בפרונציה, ולהוסיף איזה 2 סטים ליד הקדמית בסוף האימון?

-----

ולשאלת השאלות: מה החתירות בתכנית שלך באות לעשות בתכנית?

ברוב התכניות החתירה היא לא תרגיל ראשי:
-לא מעניין אותנו באיזו טכניקה מרימים הכי כבד, - כי אנחנו לא מתחרים בה.
-לא מעניין אותנו להקפיד על טכניקה אחידה - כי אנחנו לא משתמשים בה כדי לאמוד את ההתקדמות שלנו.

אם החתירה נועדה להיות תרגיל עזר לדדליפט - אז נרצה שהיא תהיה דומה לדדליפט, או שהיא תאתגר פוזיציה ספציפית שרצינו לעבוד עליה.
אם החתירה נועדה להיות משיכה-אופקית, אז נרצה שהיא תהיה מאונכת לגו שלנו.
אם נרצה שהחתירה תהיה סלחנית לגב התחתון - נרצה להחזיר אותה לרצפה בין החזרות.

-אם לחתירה בתכנית שלך יש מטרה ספציפית - אז הטכניקה צריכה להתאים למטרה.

-----

ולתשובה שנראה לי שאת רוצה לשמוע:

-אם החתירה בתכנית שלך סתם נועדה "לתת כיסוי" על פינות שהתרגילים הראשיים שלך אולי קצת מפספסים: אז זה לא כזה משנה. תגווני!

אם אין לחתירה שלך מטרה ספציפית במיוחד, אז אין בהכרח חתירה "הכי טובה"
. את אפילו יכולה כל כמה שבועות לגוון את צורת החתירה שלך, ולהיות "מכוסה מכל הכיוונים".

-----

בקיצור: אלא אם החתירה בתכנית שלך באה לעשות משהו מאוד ספציפי (ואז - הטכניקה צריכה להיות בהתאם), פשוט תבחרי חתירה שנוחה לך, מרגישה טוב (בלי אי-נעימויות מוזרות), ושאת יכולה להתמיד בה (לי חתירה בסופינציה עשתה דלקות בפרק כף היד), ותתקדמי בה לאורך זמן. אחת לתקופה, אם בא לך, את יכולה להחליף אותה באחת קצת אחרת.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית