עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
תודה על התשובה.הי, לא יבוא שוטר.
אבל אם ב 85% מהמשקל שאתה מצליח להרים פעם אחת אתה מצליח לבצע מספר חזרות סביר בטכניקה טובה עד קרבה לכשל אז נראה לי שזה בסדר.
ה ONE REP MAX שלך הוא נגיד 140
אבל 119 (ק"ג) יכול להיות 2, 3, 6 או 8 REP MAX שלך.
לא יקרה כלום. אם אתה מגיע למצב כזה זה אומר שהוספה של 2.5 ק"ג זו קפיצה גדולה מדימה יקרה אם לא אצליח 4 או 5 חזרות,אפילו בסט הראשון?
התרגילים "הקשים" להתקדמות הם בנץ,וברבל ראו..קח בקלות,
א. אז תצליח 2 או 3 חזרות ותתאמן עד שמספר החזרות יעלה.
ב. ישנם עוד דרכים להעמסה פרוגרסיבית על אותו משקל תעשה 9 חזרות, השהייה בכל חזרה, שינוי טווח תנועה, חזרה וחצי כל מני-תבדוק בגוגל.
ג. כאמור בדיפרנציאל כזה קטן של 2.5 ק"ג סביר להניח שלא תקרוס בהנחה שאת ה 8X4 אתה מבצע בקלות יחסית -זה תלוי גם בתרגיל שאתה מתייחס אליו. על תרגיל מבודד או מורכב זה אחרת כנראה.צפה בקובץ המצורף 98093
אני חושב שעם אותם הקומפאונדים הבסיסיים אפשר להתקדם טוב בלי להתחכם יותר מדי. בהנחה שהתקדמות אתה מגדיר כעלייה במסת שריר ואנחנו חובבנים ואין לנו תחרויות פיתוח גוף.חזרה על אותם תרגילים שוב ושוב
אבל עם הוספת חזרה/משקל
מגבילה התקדמות? עדיפות להחלפת תרגילים?
יש המון אופציות,אני עובד לפי התקדמות של חזרה בכל אימון..
לדוגמא בנץ 6,6,6,6,6
לדעתי לא אצליח לעבור לשבעיות 7,7,7,7,7
אז מה כן אוכל לעשות?
אולי להעלות משקל,ולהתחיל שוב מרבעיות?
תודה על תשומת הלב
הייתי הולך על משהו כמו
לא נראה לי שאתה בכל סט חייב להעלות בחזרה אחת אבל אתה צריך לפחות בסט אחד להעלות בחזרה אחתאהלן חברים
שאלה
אני עובד לפי התקדמות של חזרה בכל אימון..
לדוגמא בנץ 6,6,6,6,6
לדעתי לא אצליח לעבור לשבעיות 7,7,7,7,7
אז מה כן אוכל לעשות?
אולי להעלות משקל,ולהתחיל שוב מרבעיות?
תודה על תשומת הלב
היפרטרופיה מתרחשת כאשר אתה לוקח תרגיל קרוב לכשל.אהלן חברים
האם תקין לעבוד היפרטרופיה לפי 85% מהחזרה המקסימלית שלי?
לדוגמא בנץ פרס 140 מקס
ו85% יוצא 119 לחזרות
תשובה לפנתאון!היפרטרופיה מתרחשת כאשר אתה לוקח תרגיל קרוב לכשל.
לא משנה מספר הסטים, חזרות, התרגיל והמשקל.
הדיון מתחיל כאשר אנחנו רוצים למקסם היפרטרופיה, אני לא ממליץ על מעט סטים, כי אז יש פחות תרגילים שבפועל מאפשרים להיפרטרטפיה להתרחש, עדיף אפילו להקריב מעט מהקרבה לכשל או המשקל לטובת תדירות גבוה יותר של סטים.
עדיף שלא לעבוד עם מעט או יותר מידי חזרות, כי אז קשה לחוש את הקרבה לכשל.
עם 50 חזרות לדוגמה, האתגר נהיה הסיבולת לב ריאה ולא השריר, ועם 3 חזרות לדוגמה האתגר נהיה הטכניקה והמיומנות הגבוה לבצע הרמות כבדות.
המלצתי שכדאי להיות איפשהו בין 5 ל15חזרות תלוי ביכולת לחוש את הכשל ולשמור טכניקה רצויה בתרגיל. ככל שהטכניקה של התרגיל מורכב יותר, כדאי לשקול את כמות החזרות.
היפרטרופיה עדיין תתרחש אם תעצור 5 חזרות לפני כשל, פשוט יש יותר היפרטרופיה ככל שמתקרבים לכשל. לדעתי כדאי לעשות יותר סטים, ולהתרחק מכשל ככל שהמתאמן מתחיל ולא שולט בטכניקה ובתחושה של קרבה לכשל. עדיף להתחיל תקופת אימונים כאשר אתה מבצע סטים ל5 חזרות לפני כשל, ולהוסיף חזרה בכל שבוע עד שתוך חודש וחצי או שתיים אתה כבר מתאמן קרוב לכשל ממש עם טכניקה טובה. בטווח הרחוק, חודש של אימונים מופחתי היפרטרופיה לטובת שיפור משמעותי של טכניקה, תקדם אותך הרבה יותר מהר מלרוץ בהתחלה לאימונים עד כשל.
ואפילו למתאמנים מיומנים מומלץ לקחת תקופת דילואד והורדת עומס לטובת יעול טכני.
לשאלתך האם כדאי לעשות סטים עם 85%?
העניין הוא די מתמטי.
ברוב התרגילים, כל חזרה נוספת מאחד, קשה יותר ב2-3% בערך (בוא נגיד 2.5% לצורך החישוב), מה שאומר שמי שעושה 140 ק"ג בנץ' פרס, סביר להניח שיצליח סט בודד עם 85% רק 7 חזרות.
אם תרצה לעשות 3-5 סטים לכשל, אני משער שתצליח רק 5 חזרות (אם הצלחת יותר חזרות, סימן שרק הצלחת 140 ק"ג לחזרה בודדת כי חסר לך מיומנות בלחיצה).
לכן לדעתי על פי רוב ההנחיה של 85% הוא לא רעיון חכם, והוא רק עובד עם השיא המשוער נמוך מהכוח של המתאמן מחוסר מיומנות, ואם חסר מיומנות, השיא חסר משמעות והחישוב שלנו מיותר ו85% הוא לא באמת מספר.
המספר המדויק יותר צריך להיות מחושב לכמות הסטים, תדירות, חזרות וקרבה לכשל שאתה מעוניין.
נניח שאתה רוצה לעשות 4 סטים ל8 חזרות ולעצור 2 חזרות לכשל, הייתי מתחיל עם 75%, ומעלה 2.5 אחוז כל שבוע.
מצטער על החפירה, אני אוהב ניתוחים אנליטיים של הדברים האלו.
בגלל תשובות כאלה בפורום עשיתי אנסבסקרייב למלא פיטנס יוטיוברים מיותרים.היפרטרופיה מתרחשת כאשר אתה לוקח תרגיל קרוב לכשל.
לא משנה מספר הסטים, חזרות, התרגיל והמשקל.
הדיון מתחיל כאשר אנחנו רוצים למקסם היפרטרופיה, אני לא ממליץ על מעט סטים, כי אז יש פחות תרגילים שבפועל מאפשרים להיפרטרטפיה להתרחש, עדיף אפילו להקריב מעט מהקרבה לכשל או המשקל לטובת תדירות גבוה יותר של סטים.
עדיף שלא לעבוד עם מעט או יותר מידי חזרות, כי אז קשה לחוש את הקרבה לכשל.
עם 50 חזרות לדוגמה, האתגר נהיה הסיבולת לב ריאה ולא השריר, ועם 3 חזרות לדוגמה האתגר נהיה הטכניקה והמיומנות הגבוה לבצע הרמות כבדות.
המלצתי שכדאי להיות איפשהו בין 5 ל15חזרות תלוי ביכולת לחוש את הכשל ולשמור טכניקה רצויה בתרגיל. ככל שהטכניקה של התרגיל מורכב יותר, כדאי לשקול את כמות החזרות.
היפרטרופיה עדיין תתרחש אם תעצור 5 חזרות לפני כשל, פשוט יש יותר היפרטרופיה ככל שמתקרבים לכשל. לדעתי כדאי לעשות יותר סטים, ולהתרחק מכשל ככל שהמתאמן מתחיל ולא שולט בטכניקה ובתחושה של קרבה לכשל. עדיף להתחיל תקופת אימונים כאשר אתה מבצע סטים ל5 חזרות לפני כשל, ולהוסיף חזרה בכל שבוע עד שתוך חודש וחצי או שתיים אתה כבר מתאמן קרוב לכשל ממש עם טכניקה טובה. בטווח הרחוק, חודש של אימונים מופחתי היפרטרופיה לטובת שיפור משמעותי של טכניקה, תקדם אותך הרבה יותר מהר מלרוץ בהתחלה לאימונים עד כשל.
ואפילו למתאמנים מיומנים מומלץ לקחת תקופת דילואד והורדת עומס לטובת יעול טכני.
לשאלתך האם כדאי לעשות סטים עם 85%?
העניין הוא די מתמטי.
ברוב התרגילים, כל חזרה נוספת מאחד, קשה יותר ב2-3% בערך (בוא נגיד 2.5% לצורך החישוב), מה שאומר שמי שעושה 140 ק"ג בנץ' פרס, סביר להניח שיצליח סט בודד עם 85% רק 7 חזרות.
אם תרצה לעשות 3-5 סטים לכשל, אני משער שתצליח רק 5 חזרות (אם הצלחת יותר חזרות, סימן שרק הצלחת 140 ק"ג לחזרה בודדת כי חסר לך מיומנות בלחיצה).
לכן לדעתי על פי רוב ההנחיה של 85% הוא לא רעיון חכם, והוא רק עובד עם השיא המשוער נמוך מהכוח של המתאמן מחוסר מיומנות, ואם חסר מיומנות, השיא חסר משמעות והחישוב שלנו מיותר ו85% הוא לא באמת מספר.
המספר המדויק יותר צריך להיות מחושב לכמות הסטים, תדירות, חזרות וקרבה לכשל שאתה מעוניין.
נניח שאתה רוצה לעשות 4 סטים ל8 חזרות ולעצור 2 חזרות לכשל, הייתי מתחיל עם 75%, ומעלה 2.5 אחוז כל שבוע.
מצטער על החפירה, אני אוהב ניתוחים אנליטיים של הדברים האלו.