הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Mark Rippetoe יוצא נגד Trap Bar

• פותח/ת השרשור ziv_r
  • פורסם בתאריך

ziv_r

משתמש משקיע
2,178
1,812
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
4,501
2,178
1,812
אמלק: אין נעילה, לכן זה לא בטוח.

נ.ב
הקטע עם העוגיה לא היה צריך להכנס, מביך.

שום דבר שהוא אומר לא צריך להיכנס זה כנראה יהיה מביך
אתה חייב לי 3 דקות ו41 שניות על החרא שראיתי אנשים לא להיכנס בזבוז זמן

אמלק: אין נעילה, לכן זה לא בטוח.

נ.ב
הקטע עם העוגיה לא היה צריך להכנס, מביך.

מסכים עם כל מילה שלו.
תראה טראפ באר משקל כבד.

בסרטון הזה תראה כמה מסוכן זה אם בטעות זה נופל, אתה פשוט תקוע בפנים, וזה יכול לפגוע ברגליים.

מארק ריפטו הוכיח את עצמו בשניה שהוא שלף את הקאפקייק ואמר שטראפ באר דדליפט זה כמו היי באר סקוואט..
צריך פעם בכמה זמן רענון על הטמטום שלו.
מדהים כמה קשה לשמוע אותו מדבר, הוא כזה פרימיטיבי.

כמובן שריפטו מדבר שטויות שהוא לא מבין בהם.
טראפ בר הוא כלי לכל דבר, אפשר לעבוד איתו ואפשר לא, באמת החלטה שלך.
כבר בשניות הראשונות הוא אומר שטראפ בר זה כמו סקוואט היי באר, כלומר לא משהו בר לימוד, ושם הוא הוכיח שהוא לא מבין כלום.
צריך להבין שריפטו לא יודע שום דבר חוץ מדרך אחת ללמד סקוואט לואו בר, דרך אחת ללמד דדליפט קונבנציונלי, דרך אחת לעשות בנצ' פרס, ודרך אחת לעשות מיליטרי פרס, וכולם על מוט סטנדרטי. זה כל מה שהוא יודע ללמד, בכל השאר הוא לא מבין

איך אתה נועל Trap Bar?
בידיוק כמו שאתה נועל דדליפט רגיל, כתפיים מעל אגן, אגן מעל ברכיים, כל השרירים מכווצים בסוף. באמת שאין הבדל חוץ משפה אין לך משקל שמושך אותך קדימה, אלא ישירות למטה, אז אפשר לנעול יותר ביעילות

• פותח/ת השרשור
Barbell רגיל צמוד לרגלים לאורך כל התנועה ב- DL. ב- Trap Bar הוא באויר, כלומר לא נעול.

Barbell רגיל צמוד לרגלים לאורך כל התנועה ב- DL. ב- Trap Bar הוא באויר, כלומר לא נעול.
ולמה זה משנה?
גם בסקוואט הוא לא נעול, גם בבנצ' הוא לא נעול, גם בפרס הוא לא נעול.
וזה שיש לך מוט צמוד לגוף לא מבטיח שום דבר, עדיין בדדליפט עם מוט יש לך משקל שמושך אותך קדימה, שגם זה בפני עצמו לא הדבר הכי בטוח שיש

זה לא משנה מבחינה מכנית אתה עדיין בקו ישר צמוד לכוח המשיכה אז התרגיל בטוח לגמרי

עדיין לא התייחסתם לטענה, אלא לטוען אותה.

כי הטוען אדיוט, מה שבדרך כלל הופך את הטענה ללא רלוונטית.
אני מצטער שאני נתפס פה על סטריאוטיפים, אבל באמת צריך להסביר למה הוא לא מבין מהחיים שלו? סתם עוד רדנק.

הוא מדבר שטויות פרימיטיביות ולא מגובות כבר שנים על גבי שנים, וקהל המעריצים שלו משקף את זה.
המוצרים שהוא מוכר מגוחכים והוא בטוח שהוא איזה גאון.

כי הטוען אדיוט, מה שבדרך כלל הופך את הטענה ללא רלוונטית.
אני מצטער שאני נתפס פה על סטריאוטיפים, אבל באמת צריך להסביר למה הוא לא מבין מהחיים שלו? סתם עוד רדנק.

הוא מדבר שטויות פרימיטיביות ולא מגובות כבר שנים על גבי שנים, וקהל המעריצים שלו משקף את זה.
המוצרים שהוא מוכר מגוחכים והוא בטוח שהוא איזה גאון.

הבעיה המרכזית שלי עם ריפטו היא שיש לו נטייה נוראית לחשוב שהוא סוג של משיח של עולם הספורט אם זה בלפני כמה שנים שהוא ניסה ''ללמד'' משקולנים איך באמת לעשות קלין או אם זה להטיף לאלפי האנשים שבקושי מסיימים המבורגר לשתות גלון שלם של חלב ביום.
אל תטעו יש לו שם והוא בהחלט מעורך אך מתי בפעם האחרונה הוא הודה בטעות כול שהיא?

הבעיה המרכזית שלי עם ריפטו היא שיש לו נטייה נוראית לחשוב שהוא סוג של משיח של עולם הספורט אם זה בלפני כמה שנים שהוא ניסה ''ללמד'' משקולנים איך באמת לעשות קלין או אם זה להטיף לאלפי האנשים שבקושי מסיימים המבורגר לשתות גלון שלם של חלב ביום.
אל תטעו יש לו שם והוא בהחלט מעורך אך מתי בפעם האחרונה הוא הודה בטעות כול שהיא?

מבין את הבעיה שלך איתו, זו גם אחת הבעיות שלי איתו.
אבל הוא פשוט בלתי נסבל, מתנשא, שחצן ובהמון מקרים טועה.
חוץ מזה, הוא כל כך מזלזל במאזינים שלו שזה לא נורמלי.
ללעוס לתוך מיקרופון בזמן שאתה מקשיב לשאלה של מישהו ואז מתעלם ממנו..

בידיוק כמו שאתה נועל דדליפט רגיל, כתפיים מעל אגן, אגן מעל ברכיים, כל השרירים מכווצים בסוף. באמת שאין הבדל חוץ משפה אין לך משקל שמושך אותך קדימה, אלא ישירות למטה, אז אפשר לנעול יותר ביעילות
ולמה זה משנה?
גם בסקוואט הוא לא נעול, גם בבנצ' הוא לא נעול, גם בפרס הוא לא נעול.
וזה שיש לך מוט צמוד לגוף לא מבטיח שום דבר, עדיין בדדליפט עם מוט יש לך משקל שמושך אותך קדימה, שגם זה בפני עצמו לא הדבר הכי בטוח שיש
בדדליפט, השרשרת האחורית עובדת הרבה יותר מהקידמית. בסיום התנועה למעלה המשקל נח ולא זז מכיוון שהשרשרת האחורית עדיין מייצבת את המשקל מעט. וכשאתה למעלה, אתה מצמיד את המוט לירכיים, תנועה שמבטיחה שהמוט לא יזוז ממקומו, למפרקים ולעמוד השידרה אין תנועה פתאומית שתעמיס פתאום על השרשרת האחורית.

גם סקוואט, באופן רגיל ותקין, LB בעיקר שרשרת אחורית, אי אפשר באמת להעביר את המשקל כשאתה עומד לשרשרת הקידמית פתאום, כי המשקל לא יתן לך. לכן זה תרגיל מאוד בטוח.

עכשיו לטראפ באר. נגיד שזה באמת בעיקר השרשרת האחורית, זה ממוקם בדיוק במקום של סקוואט אבל זה רבע תנועה. אבל הקושי של התרגיל זה לא להרים אותו, כל אחד יכול להרים דדליפט במרכז הגוף שנותן חצי תנועה של סקוואט.
הקושי הוא בנעילה, אין בדיוק סיום לתרגיל.
הידיים זזים קדימה ואחורה בצורה לא יציבה, במיוחד אם התפרצת כמו שצריך בעליה. זה מעביר את המשקל קידימה ואחורה, ומרכז המשקל עובר מהעקב לבהונות, דבר שהוא נורא מסוכן לעמוד השידרה, מכיוון שהחוליות פשוט מתחתכות אחד בשני.

תסתכל על הסרטונים שהעליתי כדי לראות את החוסר יציבות המסוכנת למעלה שלא קיימת בסקוואט ודדליפט רגיל.
מארק ריפטו הוכיח את עצמו בשניה שהוא שלף את הקאפקייק ואמר שטראפ באר דדליפט זה כמו היי באר סקוואט..
צריך פעם בכמה זמן רענון על הטמטום שלו.
מדהים כמה קשה לשמוע אותו מדבר, הוא כזה פרימיטיבי.
מה הבעיה להשמיץ HB ולומר שאין מקומו כמעט (מקרה אחד במליון אראה צורך בו) בתוכנית שמחפשת לפתח כמה שיותר כוח.

מארק ריפטו הוא לא קשור מבחינתי לפאוורליפטינג או בילדניג, אלא לפיתוח כוח מקסימלי וכל הטכניקה שלו זה למטרה הזאת, בשונה מהרבה פאוורליפטרים, וסומו דדליפט, שהמטרה הוא להרים את המשקל הכבד ביותר.

בפיתוח כוח אין מקום כמעט לHB, ואין מקום בכלל לטראפ באר.
למי שמריע האישיות של מארק, שיכנס לפורום פסיכולוגים על הפרעות אשיות, הדיון כאן הוא על מה שהבן אדם אמר, ולדעתי, אין יותר נכון מזה. ואני בטוח שהמאמן שלי יסכים איתו.

מארק ריפטו הוא לא קשור מבחינתי לפאוורליפטינג או בילדניג, אלא לפיתוח כוח מקסימלי וכל הטכניקה שלו זה למטרה הזאת, בשונה מהרבה פאוורליפטרים, וסומו דדליפט, שהמטרה הוא להרים את המשקל הכבד ביותר.
זה היה נכון אם כוח מקסימלי == להגיע לסקוואט מכובד בטווח זמן קצר ובאותו זמן להזניח לגמרה פלג גוף עליון
אבל פיתוח כוח מקסימלי מדבר גם על להיות עם פלג גוף עליון משהו שהתוכנית שלו נכשלת ב צורה קשה בו

זה היה נכון אם כוח מקסימלי == להגיע לסקוואט מכובד בטווח זמן קצר ובאותו זמן להזניח לגמרה פלג גוף עליון
אבל פיתוח כוח מקסימלי מדבר גם על להיות עם פלג גוף עליון משהו שהתוכנית שלו נכשלת ב צורה קשה בו
איפה היא נכשלה? בפרס? בבנצ'?
או במראה של גוף עליון גדול?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית