הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

Mark Rippetoe יוצא נגד Trap Bar

• פותח/ת השרשור ziv_r
  • פורסם בתאריך
ארבע ראשי חזק לא יתן לך סקוואט כבד. בשביל להגיע לסקוואט הכי כבד שלך תצטרך להשתמש בשרירים הכי חזקים שמתחזקים הכי בקלות, וזה נעשה על ידי LB.
אז אכן אפשר להיות חזק בדברים שונים מחוץ לפאוורליפטינג. אבל בגלל שמארק דיבר על פאוורליפטינג, וגם על זה השיח כאן.
הדרך היעילה להיות הכי חזק בסקוואט זה LB.
דווקא השרירים הכי פעילים בסקוואט (בנוסף לשרירי הגב והליבה שפועלים בצורה סטטית) הם הארבע ראשי ומקרבי הירך, אלה השרירים שמפעילים הכי הרבה כוח בסקוואט.
תכלס אין באמת הבדל אמיתי בין LB ל-HB, לרוב ההבדלים הם גדולים מספיק כדי להפוך את התרגיל לווריאציה, אבל מספיק קטנים כדי ליצור גירוי קרוב מאוד. תכלס אפשר להתחזק בצורה כמעט זהה בין HB ל-LB.

לפרונט סקוואט יש תפקיד יותר חשוב.
יש לו תפקיד חשוב, אבל התרגיל העיקרי לפיתוח כוח אצל מניפים יהיה סקוואט HB

כמעט ואין לזה מקום, כי יש תרגילי עזר הרבה יותר טובים אם צריך אותם.
תתפלא, לכפיפות מרפק יש תפקיד חשוב בבריאות המרפק, מה שיתרום כמניעת פציעות, וגם יש לו תפקיד בבנצ'.
האם זה יהיה התרגיל שיחזק לך את הבנצ', כנראה שלא, אבל זה לא מזיק להוסיף אותו.

הוא לא קשור לדדליפט, אפילו בוריס שייקו אומר שזה תרגיל עזר לסקוואט, וזה ללא ספק תרגיל עזר גרוע לסקוואט, והעובדה שאפילו אתה לא ראית את הקשר בין זה לסקוואט.
כשהמטרה היא פאוורליפטינג אז כן, לטראפ בר אין כמעט שום שימוש אם אתה לא באוף סיזן עמוק וסתם רוצה לגוון.
אם המטרה היא נטו להתחזק, אין שום מניעה להשתמש בטראפ בר.
ודרך אגב, טראפ בר לא מחייב שימוש בידיות הגבוהות, ברוה המקרים יש גם ידיות בגובה סטנדרטי

תכלס אפשר להתחזק בצורה כמעט זהה בין HB ל-LB.
כמעט זה כל ההבדל.
יש לו תפקיד חשוב, אבל התרגיל העיקרי לפיתוח כוח אצל מניפים יהיה סקוואט HB
לא דיברתי על מניפים, דיברתי על פאוורליפטינג וכוח. הנפות זה מאוד טכני.
כשהמטרה היא פאוורליפטינג אז כן, לטראפ בר אין כמעט שום שימוש אם אתה לא באוף סיזן עמוק וסתם רוצה לגוון.
אם המטרה היא נטו להתחזק, אין שום מניעה להשתמש בטראפ בר.
ודרך אגב, טראפ בר לא מחייב שימוש בידיות הגבוהות, ברוה המקרים יש גם ידיות בגובה סטנדרטי
טוב שאנחנו מסכימים שאין לו מקום.
עכשיו כל מה שנשאר שתסכים עם מארק שזה מסוכן.
אני לא אוהב אנשים שמחרטטים. באותה מידה אני יכול לומר שאתה סתם סוגד לו.
אמת

אבל אין מקומו בפיתוח כוח ופאוורליפטינג.

אולי מקומו לא בפאוורליפטינג אבל ודאי מקומו בפיתוח כוח/יכולות אתלטיות
אגב מציע לך לקרוא (סתם העשרה)
הסיבות לעשות היי-באר סקוואט - קילוגרם - כושר, תזונה ופיתוח הגוף

אגב דעתי בנוגע לריפטו - יש לו הרבה מידע שימושי וחשוב בספרים/סרטונים שלו אבל סה"כ ליצן גמור
אה והקטע עם העוגיה - מביך מאוד לא מבין למה זה נכנס בכלל

נערך לאחרונה:
כמעט זה כל ההבדל.
זה כל ההבדל כשאתה מנסה להתחזק לצורך הרמת המשקל הגבוה ביותר על המוט, כשאתה רק מנסה להתחזק זה באמת נהיה זניח.

לא דיברתי על מניפים, דיברתי על פאוורליפטינג וכוח. הנפות זה מאוד טכני.
אז בוא נדבר על מחסנאים, להם להתחזק אומר משהו שונה מפאוורליפטר, ולהם טראפ בר יכול להיות כלי אפילו משמעותית יעיל יותר ממוט ישר.
הנקודה שלי היא שכוח זה מונח כל כך גדול שאי אפשר להגדיר אותו רק במשקל על המוט.
ברוב המקרים הדרך העיקרית להתחזק תהיה בתרגילים ובטכניקה שמאפשרים לך להפעיל כמה שיותר שרירים, בצורה כמה שיותר יעילה, בטווח תנועה כמה שיותר מלא, ובדרך שתאפשר לך להתקדם כמה שיותר מהר וביעילות.
סקוואט HB לרוב הוא אינטואיטיבי יותר ולכן למתאמן הממוצע שהמנופים שלו מתאימים לזה, הרבה פעמים ירוויח יותר מ-HB מאשר LB. אין דרך אחת ויחידה לעשות סקוואט. גם למי שרוצה להתחזק ביותר מ-3-4 תרגילים, בהחלט יהיה לו מקום לטראפ בר.

טוב שאנחנו מסכימים שאין לו מקום.
עכשיו כל מה שנשאר שתסכים עם מארק שזה מסוכן.
אבל לא אמרתי שאין לו מקום, אמרתי שבפאוורליפטינג אין לו מקום, אבל כוח לא שווה בהכרח פאוורליפטינג.
ואני אסכים שהוא מסוכן, אבל כמו דדליפט רגיל, רק בגלל סיבות מעט שונות

אולי מקומו לא בפאוורליפטינג אבל ודאי מקומו בפיתוח כוח/יכולות אתלטיות
אגב מציע לך לקרוא (סתם העשרה)
הסיבות לעשות היי-באר סקוואט - קילוגרם - כושר, תזונה ופיתוח הגוף

אגב דעתי בנוגע לריפטו - יש לו הרבה מידע שימושי וחשוב בספרים/סרטונים שלו אבל סה"כ ליצן גמור
אה והקטע עם העוגיה - מביך מאוד לא מבין למה זה נכנס בכלל
מסכים איתך, בוויטליפטינג יש לזה מקום מכובד.
אבל בפאוורליפטינג ששם מגיעים לסקוואט הכבד ביותר, אין לו כמעט מקום.

@elchonon פאוורליפטינג זה לא ההגדרה המוחלטת לכוח.
ואני לא חושב שריפטו מאמן אנשים לפאוורליפטינג, ואפילו ההפך.. הוא טוען המון פעמים שהתכנית שלו מתאימה למתאמן המתחיל שרוצה להתחזק באופן כללי ולא בפאוורליפטינג.
עזוב, הוא בכלל חושב שיש קונספירציה על טראפ באר..
נו טוב, בהצלחה לכולם. אני לא מבזבז זמן על מארק ריפטו יותר.

התגובות נגד רפיטו קורעות
I once trap bar deadlifted on accident and my spine shot through my ass and killed my dog. Now I can only drink a sweet gallon of milk each day through my starting strength brand straw. Had I known about lord Rippletits ahead of time, this all could have been prevented but its like they say live and learn I guess.

דרך אגב הטענה של כולם למה הוא אוהב את התרגיל זה כנראה שזה בכלל לא הופיע בss

ביצוע הפגנת כוח לא מחזקת אותך. אם תרים RM1 שלך כל יום, לא תתחזק, דרוש תוכנית מסודרת.
סטרונגמן עובד תוכנית אימונים ספציפית, ולא רק עושה תחרויות ורץ עם חביות.
לא תתחזק מלהרים בצורה מסוימת את המשקל הכי כבד, צריך לעבוד נכון למטרות שלך.
בדיוק מה שאמרתי, אך כמו שעושים זאת עם דדליפט רגיל וסקוואט ניתן לעשות זאת גם עם טרפ באר ולהתחזק

בדיוק מה שאמרתי, אך כמו שעושים זאת עם דדליפט רגיל וסקוואט ניתן לעשות זאת גם עם טרפ באר ולהתחזק
טראפ באר זה מסוכן, זה כל ההבדל.
סקוואט ודדליפט בטכניקה טובה זה מאוד בטוח, טראפ באר גם בטכניקה מצויינת מסוכנת.

להגיד שטראפ באר בטכניקה מצויינת הוא תרגיל מסוכן פשוט לא נכון.
הוא לא יותר מסוכן מכל תרגיל אחר, במיוחד לא מדדליפט.
אני שונא להיות הבחור הזה, אבל תביא קצת מחקרים אם זה כל כך ודאי.

להגיד שטראפ באר בטכניקה מצויינת הוא תרגיל מסוכן פשוט לא נכון.
הוא לא יותר מסוכן מכל תרגיל אחר, במיוחד לא מדדליפט.
אני שונא להיות הבחור הזה, אבל תביא קצת מחקרים אם זה כל כך ודאי.

הממ, לא יודע אם הייתי מגדיר אותו מסוכן. מה שכן - זה לא תרגיל שהייתי עובד בו לסינגלים או לשלישיות כבדות. בתור תרגיל עזר יש בו שימוש.

אני חושב שריפטו השווה את הטראפ באר להייבר במובן הזה שאם תיתן לבנאדם שמעולם לא עשה סקוואט לשפוף - הוא לרוב יעשה הייבר (למרות שיש יוצאי דופן פה ושם).
אותו דבר טראפ באר - תיתן לאדם שלא עשה מעולם דדליפט לבחור בין דדליפט קלאסי לטראפ בר דדליפט - סיכוי לא רע שהוא יעשה טראפ בר.

אין כאן זלזול בהייבר או זלזול בטראפ בר - פשוט לריפטו יש את הסגנון שלו וצריך לסנן חלק מהדברים שהוא אומר.

אני עדיין מנסה להבין מה זה un coachable בהקשר של טראפ בר ו HB, כל שאר הדיון הזה הוא בעיקר התבצרות סביב דעות.

הממ, לא יודע אם הייתי מגדיר אותו מסוכן. מה שכן - זה לא תרגיל שהייתי עובד בו לסינגלים או לשלישיות כבדות. בתור תרגיל עזר יש בו שימוש.

אני חושב שריפטו השווה את הטראפ באר להייבר במובן הזה שאם תיתן לבנאדם שמעולם לא עשה סקוואט לשפוף - הוא לרוב יעשה הייבר (למרות שיש יוצאי דופן פה ושם).
אותו דבר טראפ באר - תיתן לאדם שלא עשה מעולם דדליפט לבחור בין דדליפט קלאסי לטראפ בר דדליפט - סיכוי לא רע שהוא יעשה טראפ בר.

אין כאן זלזול בהייבר או זלזול בטראפ בר - פשוט לריפטו יש את הסגנון שלו וצריך לסנן חלק מהדברים שהוא אומר.

למה לא היית עובד איתו לסינגלים או שלשות?
אף אחד פה לא נותן הסבר חוץ מ'אין נעילה' שזה סתם ציטוט של האיש הכי חשוך בתעשייה..

וואלה, אני אישית עברתי ממוט לטראפ באר ואני מרגיש שזה הרבה יותר מחזק ופרקטי כי אני לא מתחרה בפאוורליפטינג.

פשוט לא צריך להקשיב לו, יש מאמנים הרבה יותר טובים.

• פותח/ת השרשור
אתה מדבר על הטיעונים של אלחנן?
אני פשוט לא מבין את המדע מאחורי ההסברים..
הוא בגדול אמר שאתה פחות יציב כשאתה למעלה בניגוד לדדליפט רגיל.
אוקי, אז מה? אני עדיין לא מבין מה הבעיה.

ובאופן כללי, אנחנו מדברים על ידיות גבוהות או נמוכות?
כי להשתמש בידיות הגבוהות באמת מוריד מכמה שזה דומה לדדליפט רגיל.

זה היה נכון אם כוח מקסימלי == להגיע לסקוואט מכובד בטווח זמן קצר ובאותו זמן להזניח לגמרה פלג גוף עליון
אבל פיתוח כוח מקסימלי מדבר גם על להיות עם פלג גוף עליון משהו שהתוכנית שלו נכשלת ב צורה קשה בו
מצטער להגיד לך אבל אחד שיכול להסקוויט מעל 120 קילו ל3x5 ולעשות דדליפט מעל 160 ל1x5 לא יהיה במחסור של כוח בפלג הגוף העליון.
מסכים עם כל מילה שלו.
תראה טראפ באר משקל כבד.

בסרטון הזה תראה כמה מסוכן זה אם בטעות זה נופל, אתה פשוט תקוע בפנים, וזה יכול לפגוע ברגליים.

אפשר לראות שהבחור לא נועל את החזרה במשקלים הכבדים

אז מה אם הוא לא נועל?

מצטער להגיד לך אבל אחד שיכול להסקוויט מעל 120 קילו ל3x5 ולעשות דדליפט מעל 160 ל1x5 לא יהיה במחסור של כוח בפלג הגוף העליון.

אפשר לראות שהבחור לא נועל את החזרה במשקלים הכבדים

איזה טווח תנועה חלקי? הנעילה בדדליפט זה בערך ס''מ של נעילה, ואתה משווה את זה ללרדת 3 ס''מ בסקוואט ולעלות?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית