הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Mark Rippetoe יוצא נגד Trap Bar

• פותח/ת השרשור ziv_r
  • פורסם בתאריך
איזה טווח תנועה חלקי? הנעילה בדדליפט זה בערך ס''מ של נעילה, ואתה משווה את זה ללרדת 3 ס''מ בסקוואט ולעלות?
אפילו מאית הס"מ וזה לא יחשב טווח תנועה מלא. תסתכל טוב על הסיום חזרה שלו אפשר לראות שהחזה לא מורם עד הסוף אז הוא לא סיים את החזרה.

אני שונא להיות הבחור הזה, אבל תביא קצת מחקרים אם זה כל כך ודאי.
מארק ריפטו הטיב להסביר את עצמו, ובנוסף הסברתי את דעתו לפרטים
בדדליפט, השרשרת האחורית עובדת הרבה יותר מהקידמית. בסיום התנועה למעלה המשקל נח ולא זז מכיוון שהשרשרת האחורית עדיין מייצבת את המשקל מעט. וכשאתה למעלה, אתה מצמיד את המוט לירכיים, תנועה שמבטיחה שהמוט לא יזוז ממקומו, למפרקים ולעמוד השידרה אין תנועה פתאומית שתעמיס פתאום על השרשרת האחורית.

גם סקוואט, באופן רגיל ותקין, LB בעיקר שרשרת אחורית, אי אפשר באמת להעביר את המשקל כשאתה עומד לשרשרת הקידמית פתאום, כי המשקל לא יתן לך. לכן זה תרגיל מאוד בטוח.

עכשיו לטראפ באר. נגיד שזה באמת בעיקר השרשרת האחורית, זה ממוקם בדיוק במקום של סקוואט אבל זה רבע תנועה. אבל הקושי של התרגיל זה לא להרים אותו, כל אחד יכול להרים דדליפט במרכז הגוף שנותן חצי תנועה של סקוואט.
הקושי הוא בנעילה, אין בדיוק סיום לתרגיל.
הידיים זזים קדימה ואחורה בצורה לא יציבה, במיוחד אם התפרצת כמו שצריך בעליה. זה מעביר את המשקל קידימה ואחורה, ומרכז המשקל עובר מהעקב לבהונות, דבר שהוא נורא מסוכן לעמוד השידרה, מכיוון שהחוליות פשוט מתחתכות אחד בשני.

תסתכל על הסרטונים שהעליתי כדי לראות את החוסר יציבות המסוכנת למעלה שלא קיימת בסקוואט ודדליפט רגיל.
אם קשה לך להשתמש בהגיון או שהתפיסה האנטומית שלך לא מספיק מפותחת, אתה מוזמן לאסוף עכברים, להכין להם טראפ באר קטן, ולהוביל מחקר קטן על זה, וגם אם תצליח להוכיח שזה מזיק (כי זה מזיק), אין מי שישלם על השעות שתשקיע בזה, כי מי מעוניין שאנשים יפסיקו להשתמש בטראפ באר? חברות הטראפ באר?
אתה מדבר על הטיעונים של אלחנן?
אני פשוט לא מבין את המדע מאחורי ההסברים..
אז אתה מוזמן לקרוא שוב, אבל הפעם לאט יותר.
הוא בגדול אמר שאתה פחות יציב כשאתה למעלה בניגוד לדדליפט רגיל.
אוקי, אז מה? אני עדיין לא מבין מה הבעיה.
חיכוך של החוליות של העמוד שידרה, עוון מספר אחד בכוח. עדיף להרים עם גב עקום, מאשר ליישר את הגב באמצע התרגיל, כי אז חוליות מתחכחות אחת בשניה, וזה פציעות מכוערות.
אפשר לראות שהבחור לא נועל את החזרה במשקלים הכבדים
מזל שלא, אבל תראה איך המותן שלו זז לכל הכיוונים, נכון שזה לא הרבה, אבל פציעות זה יכול להיות תהליך איטי.

אם קשה לך להשתמש בהגיון או שהתפיסה האנטומית שלך לא מספיק מפותחת, אתה מוזמן לאסוף עכברים, להכין להם טראפ באר קטן, ולהוביל מחקר קטן על זה, וגם אם תצליח להוכיח שזה מזיק (כי זה מזיק), אין מי שישחם על השעות שתשקיע בזה, כי מי מעוניין שאנשים יפסיקו להשתמש בטראפ באר? חברות הטראפ באר?

חיכוך של החוליות של העמוד שידרה, עוון מספר אחד בכוח. עדיף להרים עם גב עקום, מאשר ליישר את הגב באמצע התרגיל, כי אז חוליות מתחכחות אחת בשניה, וזה פציעות מכוערות.

מזל שלא, אבל תראה איך המותן שלו זז לכל הכיוונים, נכון שזה לא הרבה, אבל פציעות זה יכול להיות תהליך איטי.
בהחלט, הוא רקד שם.

אני לא מבין את הטענה הזאת של האי יציבות זה משהו שקורה גם בדדליפט רגיל זה פשוט אומר שצריך להוריד משקל

אני לא מבין את הטענה הזאת של האי יציבות זה משהו שקורה גם בדדליפט רגיל זה פשוט אומר שצריך להוריד משקל
בדדליפט, השרשרת האחורית עובדת הרבה יותר מהקידמית. בסיום התנועה למעלה המשקל נח ולא זז מכיוון שהשרשרת האחורית עדיין מייצבת את המשקל מעט. וכשאתה למעלה, אתה מצמיד את המוט לירכיים, תנועה שמבטיחה שהמוט לא יזוז ממקומו, למפרקים ולעמוד השידרה אין תנועה פתאומית שתעמיס פתאום על השרשרת האחורית.

גם סקוואט, באופן רגיל ותקין, LB בעיקר שרשרת אחורית, אי אפשר באמת להעביר את המשקל כשאתה עומד לשרשרת הקידמית פתאום, כי המשקל לא יתן לך. לכן זה תרגיל מאוד בטוח.

עכשיו לטראפ באר. נגיד שזה באמת בעיקר השרשרת האחורית, זה ממוקם בדיוק במקום של סקוואט אבל זה רבע תנועה. אבל הקושי של התרגיל זה לא להרים אותו, כל אחד יכול להרים דדליפט במרכז הגוף שנותן חצי תנועה של סקוואט.
הקושי הוא בנעילה, אין בדיוק סיום לתרגיל.
הידיים זזים קדימה ואחורה בצורה לא יציבה, במיוחד אם התפרצת כמו שצריך בעליה. זה מעביר את המשקל קידימה ואחורה, ומרכז המשקל עובר מהעקב לבהונות, דבר שהוא נורא מסוכן לעמוד השידרה, מכיוון שהחוליות פשוט מתחתכות אחד בשני.

תסתכל על הסרטונים שהעליתי כדי לראות את החוסר יציבות המסוכנת למעלה שלא קיימת בסקוואט ודדליפט רגיל.

אם קשה לך להשתמש בהגיון או שהתפיסה האנטומית שלך לא מספיק מפותחת, אתה מוזמן לאסוף עכברים, להכין להם טראפ באר קטן, ולהוביל מחקר קטן על זה, וגם אם תצליח להוכיח שזה מזיק (כי זה מזיק), אין מי שישלם על השעות שתשקיע בזה, כי מי מעוניין שאנשים יפסיקו להשתמש בטראפ באר? חברות הטראפ באר?

וואלה שכנעת אותי.
אתחיל לקרוא מחקרים של ד''ר מארק ריפטו.

ואני מציע לך לא לרדת עליי ולהגיד שקשה לי 'להשתמש בהגיון', כי אני לא יורד על האמונות הפגאניות שלך.

ואני מציע לך לא לרדת עליי ולהגיד שקשה לי 'להשתמש בהגיון', כי אני לא יורד על האמונות הפגאניות שלך.
מצטער אם זה היה פוגע.

התכוונתי שהסברתי את המערכת בצורה די ברורה, דבר שמארק בעצמו עשה, ואם קראת את הספר שלו, תראה שהוא מדבר על זה שם.
לבקש מחקר, זה פשוט מוזר.
כאילו, מה הקשר?
הסברתי את טענתי בצורה הגיונית, אתה לא חייב להסכים, אבל מה הקשר מחקר? זה לא אחד הדברים שעושים עליהם מחקר, או שדרוש מחקר. אני גם לא בטוח עם יש מחקר על דדליפט עם גב עקום.

בכל זאת, אין בכוונתי לפגוע.

מצטער אם זה היה פוגע.

התכוונתי שהסברתי את המערכת בצורה די ברורה, דבר שמארק בעצמו עשה, ואם קראת את הספר שלו, תראה שהוא מדבר על זה שם.
לבקש מחקר, זה פשוט מוזר.
כאילו, מה הקשר?
הסברתי את טענתי בצורה הגיונית, אתה לא חייב להסכים, אבל מה הקשר מחקר? זה לא אחד הדברים שעושים עליהם מחקר, או שדרוש מחקר. אני גם לא בטוח עם יש מחקר על דדליפט עם גב עקום.

בכל זאת, אין בכוונתי לפגוע.
לא קראתי הכל אבל זה שמשהו הגיוני לך או שיש לך הסבר לא הופך אותו לנכון אולי ההיגיון שלך דפוק?
אם נקח לדוגמה דת למוסלמי הדת שלו הגיונית ויהודי היהדות הגיונית ולאטסיאט שום דבר
אני יכול להסביר לך איך אתה יכול להפוך בעזרת כרית אוויר אבל אם ההסבר שלי לא עומד במבחן המציאות

לא קראתי הכל אבל זה שמשהו הגיוני לך או שיש לך הסבר לא הופך אותו לנכון אולי ההיגיון שלך דפוק?
אבל כמו בכל דיון, תצטרך להסביר לי לטעמך מה לא נכון בהגיון שציינתי.
אם אומר לך שעכשיו יום כי השמש זורחת, לא תוכל לומר שאולי ההגיון שלי דפוק, תצטרך להסביר מדוע לא יום למרות השמש הזורחת, או מדוע אני טועה, והשמש לא זורחת.
אוקיי אבל שוב זה קורה גם בדד רגיל
מה לא מובן?
זה לא.
הידיים שלך שנמצאות בצידי הגוף בטראפ באר, בתזוזה של פחות מסנטימטמטר מעבירות את המשקל מאחורי הגב וחזרה לפני הגב, תסתכל בסרטון.
אבל בדדליפט רגיל, לעולם לא תצליח להעביר את המוט מאחורי הגב.
גם בסקוואט לא תצליח להביר את המשקל של המוט לפני הפנים, כי הוא צמוד לגוף.

כל נקודת ההבדל, זה האם אפשר בנעילה להיות עם מוט שלא זז, וזה לא קיים ומסוכן בטראפ באר.

נערך לאחרונה:
אם אומר לך שעכשיו יום כי השמש זורחת, לא תוכל לומר שאולי ההגיון שלי דפוק, תצטרך להסביר מדוע לא יום למרות השמש הזורחת, או מדוע אני טועה, והשמש לא זורחת
וואלה לא קראתי הכל אז אני לא מגיב על נושא הדיון רק הגבתי על זה שאתה כותב הסברתי לך בצורה הגיונית
כנראה הוא לא קיבל את ההסבר שלך וביקש משהו שיתמוך בו

וואלה לא קראתי הכל אז אני לא מגיב על נושא הדיון רק הגבתי על זה שאתה כותב הסברתי לך בצורה הגיונית
כנראה הוא לא קיבל את ההסבר שלך וביקש משהו שיתמוך בו
צודק, אך לצערי הוא לא ציין מה בדיוק בהגיון שהראתי לא מוצא חן בעניו.
לפעמים זה נותן תחושה שהאדם אפילו לא קרא מה שכתבתי.

@elchonon היו לנו מספיק דיונים פה, מיותר לציין שאנחנו לא מסכימים על הרבה דברים אך לא ממש מתווכחים.
הפעם אני באמת לא מצליח לרדת לסוף דעתך, או ליתר דיוק, אני לא מבין את הקיצוניות הזאת של לפסול את התרגיל הזה, או להגיד שהיי באר ברוב המקרים פחות יתרום לכוח מלואו באר.
יכול להיות שאני פשוט לא מבין את ההסברים, אבל לא מוצא חן בעיניי הקיצוניות שאתה פוסל דברים מסוימים שלדעת רוב האוכלוסיה שמתעסקת בתחום הספורט (בין אם בצורה מקצועית או לא) אכן עובדים ויש להם מקום.

אתוודה גם שאני לא יכול לקחת את מארק ריפטו ברצינות, מבחינתי הוא שווה ערך לאמנון יצחק שבסופו של דבר מסתמך על זה שאנשים פשוט סומכים עליו.

זכור לי גם שממש הגנת על הספסל בנץ' שלו ועל עוד דברים שהוא מפרסם, מה שגורם לי לחשוב שיש לך סוג של אמונה עיוורת שאתה הולך אחריו איתה וזה ממש פוגע בדיון.
אפילו מאית הס"מ וזה לא יחשב טווח תנועה מלא. תסתכל טוב על הסיום חזרה שלו אפשר לראות שהחזה לא מורם עד הסוף אז הוא לא סיים את החזרה.

אתם סתם מחפש לענות.
אתה לא יכול להשוות בין נעילת דדליפט לסקוואט שלהם, זה מגוחך ומוריד מערך הדיון.

@elchonon היו לנו מספיק דיונים פה, מיותר לציין שאנחנו לא מסכימים על הרבה דברים אך לא ממש מתווכחים.
הפעם אני באמת לא מצליח לרדת לסוף דעתך, או ליתר דיוק, אני לא מבין את הקיצוניות הזאת של לפסול את התרגיל הזה, או להגיד שהיי באר ברוב המקרים פחות יתרום לכוח מלואו באר.
יכול להיות שאני פשוט לא מבין את ההסברים, אבל לא מוצא חן בעיניי הקיצוניות שאתה פוסל דברים מסוימים שלדעת רוב האוכלוסיה שמתעסקת בתחום הספורט (בין אם בצורה מקצועית או לא) אכן עובדים ויש להם מקום.

אתוודה גם שאני לא יכול לקחת את מארק ריפטו ברצינות, מבחינתי הוא שווה ערך לאמנון יצחק שבסופו של דבר מסתמך על זה שאנשים פשוט סומכים עליו.

זכור לי גם שממש הגנת על הספסל בנץ' שלו ועל עוד דברים שהוא מפרסם, מה שגורם לי לחשוב שיש לך סוג של אמונה עיוורת שאתה הולך אחריו איתה וזה ממש פוגע בדיון.

אתם סתם מחפש לענות.
דווקא הדעה שלי על HB זה לא ממנו זה מהמאמן שלי, אם אתה מכיר אותו.

אתם סתם מחפש לענות.
אתה לא יכול להשוות בין נעילת דדליפט לסקוואט שלהם, זה מגוחך ומוריד מערך הדיון.[/QUOTE]

אני לא ראיתי את הסקוואט שלהם אבל מה שהם עושים עם הטראפ באר זה לא דדליפט מלא. הוא גם לא יצליח לנעול אותו בגלל המבנה של המוט הזה(הרי המוט צריך להיות באמצע כף רגל בנעילה) ופה זה לא יתקיים

אתם סתם מחפש לענות.

אני לא ראיתי את הסקוואט שלהם אבל מה שהם עושים עם הטראפ באר זה לא דדליפט מלא. הוא גם לא יצליח לנעול אותו בגלל המבנה של המוט הזה(הרי המוט צריך להיות באמצע כף רגל בנעילה) ופה זה לא יתקיים[/QUOTE]

משום מה הפלאפון תיקן ל'שלהם', התכוונתי לכתוב סקוואט שלם.
אני מסכים שטראפ באר עם ידיות גבוהות לא עובד כמו דדליפט רגיל, אבל עם הידיות הנמוכות זה בדיוק אותו גובה.

אני לא ראיתי את הסקוואט שלהם אבל מה שהם עושים עם הטראפ באר זה לא דדליפט מלא. הוא גם לא יצליח לנעול אותו בגלל המבנה של המוט הזה(הרי המוט צריך להיות באמצע כף רגל בנעילה) ופה זה לא יתקיים

זה לא קשור לגובה, זה קשור להימצאות המוט במרכז כף הרגל, ובכלל בגלל מבנה המוט המומנטים משתנים בכללי(אם זה בין המותניים למרכז כף רגל, בין אמצע כף רגל לכתפיים..).

אם אומר לך שעכשיו יום כי השמש זורחת, לא תוכל לומר שאולי ההגיון שלי דפוק, תצטרך להסביר מדוע לא יום למרות השמש הזורחת, או מדוע אני טועה, והשמש לא זורחת.

מה לא מובן?
זה לא.
הידיים שלך שנמצאות בצידי הגוף בטראפ באר, בתזוזה של פחות מסנטימטמטר מעבירות את המשקל מאחורי הגב וחזרה לפני הגב, תסתכל בסרטון.
אבל בדדליפט רגיל, לעולם לא תצליח להעביר את המוט מאחורי הגב.
גם בסקוואט לא תצליח להביר את המשקל של המוט לפני הפנים, כי הוא צמוד לגוף.

כל נקודת ההבדל, זה האם אפשר בנעילה להיות עם מוט שלא זז, וזה לא קיים ומסוכן בטראפ באר.
אוקיי עכשיו ירדתי לדעתך
זה לא נכון להגיד שמרכז הכבידה משתנה מרכז הכבידה נשאר תכלס אותו דבר כי בדדליפט במהלך התנועה אתה ''מקרב''
את המוט אליך הידיות לא ישנו כלום כמו שcardeadlfut בניחוח התנעותי שלו הוא בדיוק כמו דדלפיט אז אותו דבר לכבי הטראפ בר
בתמונה הבאה.
images

נערך לאחרונה:
מארק ריפטו וידע מבוסס זה לא בידיוק משהו שהולך יד ביד.
משום מה אין כמעט שום מאמן שמסכים עם הדעה שלו, ויש סיבה טובה לזה.

דווקא טראפ בר זה כלי שמשתמשים בו המון בהכנות ספורטיביות של אתלטים כמו שחקני פוטבול וכדורסל, ולתעשייה יש המון מוטיבציה וכסף לממן מחקרים שיבדקו האם יש כלי מסויים שעלול לפגוע באתלטים שלהם או לא.
העובדה שאין שום ראיה בנושא עלולה להצביע על משהו.
גם ריפטו מדבר גדול על הבעיות, אבל לא מביא אפילו נתון אחד על פציעות כתוצאה מטראפ בר, כי אולי תיאורתית יש משהו בדבריו, בפועל כלום

דווקא הדעה שלי על HB זה לא ממנו זה מהמאמן שלי, אם אתה מכיר אותו.
עם כל הכבוד שיש לי לאליהו, ויש הרבה, הוא לא המקור היחידי לידע, ויש כמות עצומה של מאמנים שפשוט לא מסכימים איתו

זה לא קשור לגובה, זה קשור להימצאות המוט במרכז כף הרגל, ובכלל בגלל מבנה המוט המומנטים משתנים בכללי(אם זה בין המותניים למרכז כף רגל, בין אמצע כף רגל לכתפיים..).
למה אתה טוען שהמוט לא מעל אמצע כף רגל? אם התרגיל מבוצע נכון מרכז המשקל יהיה מעל אמצע כף רגל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית