הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Mark Rippetoe יוצא נגד Trap Bar

• פותח/ת השרשור ziv_r
  • פורסם בתאריך
פלג גוף עליון גדול, זה לא אחד המטרות שלו.
בפרס ובנצ' הוא ממש לא נכשל לדעתי, אולי תסביר לי למה לדעתך הוא נכשל?
אולי בגלל שהרבה ממשתמשי התוכנית שלו רק מחפשים סקוואט ודדליפט ולא עושים הכל.
בכל זאת, אשמח לשמוע למה לדעתך הוא נכשל.

אז תעשה את זה.
אם נוח לך סקוואט על הראש, גם תעשה את זה. אבל נוחות לא בהכרח שווה כוח.
אתה מתחיל להשמע כמו ריפטו וזו לא מחמאה.
מה שאני מנסה לומר שהדרך שבה הוא מתייחס לתחום היא שחור ולבן אין אפור קצת כמו אמונה דתית. על הדרך הוא גם אומר שטויות כמו ש hb הוא לא בר אימון.
קשה להתייחס אליו ברצינות. לגבי הטראפ בר עשיתי אותו תקופה בתור תרגיל נוסף לדדליפט, זה לא מושלם אבל תחליף לא רע אם יש מגבלה פיזי
ת. החיים הם לא שחור לבן, זה לא תחליף לדדליפט אבל גם לא צריך לפסול אותו בנסיבות מתאימות

אתה מתחיל להשמע כמו ריפטו וזו לא מחמאה.
מה שאני מנסה לומר שהדרך שבה הוא מתייחס לתחום היא שחור ולבן אין אפור קצת כמו אמונה דתית. על הדרך הוא גם אומר שטויות כמו ש hb הוא לא בר אימון.
קשה להתייחס אליו ברצינות. לגבי הטראפ בר עשיתי אותו תקופה בתור תרגיל נוסף לדדליפט, זה לא מושלם אבל תחליף לא רע אם יש מגבלה פיזי
ת. החיים הם לא שחור לבן, זה לא תחליף לדדליפט אבל גם לא צריך לפסול אותו בנסיבות מתאימות
גם המאמן שלי סבור שHB לא בר אימון. ואתה לא חייב להסכים. אבל זה דעתי, ואני חושב כמו מארק בזה.
אני לא אפסול אותו לבודיבילדר או לווייטליפטר, אבל אין מקומו בפיתוח כוח ופאוורליפטינג.

בשביל מה עשית טראפ באר?

גם בוריס שייקו מגדיר את התרגיל הזה תרגיל עזר לסקוואט בכלל ולא לדדליפט.
התחליף לדדליפט אם כבר יהיה גוד מורנינג.
אבל אני באמת לא יודע מה הנסיבות של שהתחליף שעשית, אז קשה לדעת.

עשיתי טראפ בר בתור תרגיל נוסף לדדליפט כשלא יכולתי לעשו. סקוואט.
מה זה לא בר אימון?

אבל אין מקומו בפיתוח כוח ופאוורליפטינג.
לא מסכים איתך. הוא יכול להיות נהדר לפיתוח כוח (אולי לא פאור ליפטינג.
הוא נהדר לחיזוק האחיזה. ויכול להיות גם אחלה תרגיל עזר לכל מה שסטרונגמן מן השורה צריך: פארמרס ווק, דדליפט מכונית, פריים קרי ועוד..

לא מסכים איתך. הוא יכול להיות נהדר לפיתוח כוח (אולי לא פאור ליפטינג.
הוא נהדר לחיזוק האחיזה. ויכול להיות גם אחלה תרגיל עזר לכל מה שסטרונגמן מן השורה צריך: פארמרס ווק, דדליפט מכונית, פריים קרי ועוד..
יש מקום לתרגל אותו למי שהולך לבצע תרגיל כזה או דומה לזה בתחרות.
אבל התרגיל הזה לא אידיאלי לפתח כמה שיותר כוח בגוף.
אם הסטרונגמן הולך לעשות רבע תנועה בסקוואט כשהוא מרים מתקן, והוא רץ עם זה, אז כן, כדאי לו לתרגל תרגילים דומים לזה, וכנרא שכדאי שיעשה רבעי סקוואט עם HB.

אבל זה רק בגלל שזה מה שקבעו בתחרות שלהם, לא בגלל שככה מפתחים הכי הרבה כוח עם התרגיל הזה.
יש הבדל בין הפגנת כוח, ופיתוח כוח, וגוף גדול.

הוא לא תרגיל לפיתוח כוח מקסימלי בסקוואט ל 99.999 מהמתאמנים.
ככה שהוא לא תרגיל בסיס טוב, ואפילו לא תרגיל עזר הכי טוב.
הבנתי שאתה חושב ש hb זה תרגיל מיותר ולא אפקטיבי אבל
לא ענית, מה זה אומר לא בר אימון?

נערך לאחרונה:
כמובן שריפטו מדבר שטויות שהוא לא מבין בהם.
טראפ בר הוא כלי לכל דבר, אפשר לעבוד איתו ואפשר לא, באמת החלטה שלך.
כבר בשניות הראשונות הוא אומר שטראפ בר זה כמו סקוואט היי באר, כלומר לא משהו בר לימוד, ושם הוא הוכיח שהוא לא מבין כלום.
צריך להבין שריפטו לא יודע שום דבר חוץ מדרך אחת ללמד סקוואט לואו בר, דרך אחת ללמד דדליפט קונבנציונלי, דרך אחת לעשות בנצ' פרס, ודרך אחת לעשות מיליטרי פרס, וכולם על מוט סטנדרטי. זה כל מה שהוא יודע ללמד, בכל השאר הוא לא מבין

''לא משהו בר לימוד''? מה זה אומר בכלל..

צריך להבין שכוח הוא תלוי מטרה, אי אפשר לומר מה מחזק יותר בלי לדעת מה הקוטקסט.
ללא ספק סקוואט HB יחזק יותר מניף משקולות.
להכל יש תכלית, גם לכפיפות מרפק יש תכלית בפאוורליפטינג, זה הכל שאלה של האם יש צורך, והאם זו הבחירה הטובה ביותר. בסופו של דבר כדי להתחזק המון דברים יכולים לעבוד, חלק יותר וחלק פחות.
האם טראפ בר יעזור לך להיות חזק בדדליפט רגיל, כנראה בצורה חלקית, וכנראה שיש אופציות טובות יותר. האם הוא לא יעזור בכלל? זה בטוח לא. הוא הוא לא יעזור לך להתחזק בלהרים דברים מהרצפה? זה בטוח לא נכון, כי הוא אפילו יכול להיות יותר ספציפי במטלה הזאת מדדליפט רגיל.

וזה למה ריפטו מלא בשטויות. אין לו מושג מה זה אומר להתחזק מעבר לסקוואט, בנצ', ודדליפט, והוא לא מבין בשיטות אימון שאשכרה דורשות חשיבה. אם הוא טוען שלטראפ בר אין שום שימוש חוץ מלמכור ציוד, הוא מפגר.
''לא משהו בר לימוד''? מה זה אומר בכלל..
אין לי מושג, זה מה שהוא אמר

אני לא מאמין שנאמר פה שהיי באר וטראפ באר דדליפט לא אידיאלים בשביל פיתוח כוח במתאמן.
@elchonon יש עוד עולמות חוץ מפאוורליפטינג, ואין שום דבר מיוחד או קדוש בלואו באר סקוואט.
אני אפילו יכול להגיד שHB יותר טוב מLB כי היי באר נותן דגש על הארבע ראשי, בניגוד ללואו באר שנעזר יותר בגב התחתון.
קיצר חרטא לדעתי

יש מקום לתרגל אותו למי שהולך לבצע תרגיל כזה או דומה לזה בתחרות.
אבל התרגיל הזה לא אידיאלי לפתח כמה שיותר כוח בגוף.
אם הסטרונגמן הולך לעשות רבע תנועה בסקוואט כשהוא מרים מתקן, והוא רץ עם זה, אז כן, כדאי לו לתרגל תרגילים דומים לזה, וכנרא שכדאי שיעשה רבעי סקוואט עם HB.

אבל זה רק בגלל שזה מה שקבעו בתחרות שלהם, לא בגלל שככה מפתחים הכי הרבה כוח עם התרגיל הזה.
יש הבדל בין הפגנת כוח, ופיתוח כוח, וגוף גדול.
אם להמשיך ולתרגל הרמה וריצה עם המתקן והגדלה של המשקל אותו הסטרונגמן מרים במשך הזמן זה לא להתחזק אז מה זה?

מה גם שלא בדיוק הבנתי איך להרים חפץ כבד מהרצפה ולעמוד איתו לא מחזק אותך? או לא מחזק אידיאלית? מה כן מחזק אידיאלית?

הבנתי שאתה חושב ש hb זה תרגיל מיותר ולא אפקטיבי אבל
לא ענית, מה זה אומר לא בר אימון?
התכוונתי שאני לא רואה סיבה כמעט להשתמש בו.
אני לא מאמין שנאמר פה שהיי באר וטראפ באר דדליפט לא אידיאלים בשביל פיתוח כוח במתאמן.
@elchonon יש עוד עולמות חוץ מפאוורליפטינג, ואין שום דבר מיוחד או קדוש בלואו באר סקוואט.
אני אפילו יכול להגיד שHB יותר טוב מLB כי היי באר נותן דגש על הארבע ראשי, בניגוד ללואו באר שנעזר יותר בגב התחתון.
קיצר חרטא לדעתי
ארבע ראשי חזק לא יתן לך סקוואט כבד. בשביל להגיע לסקוואט הכי כבד שלך תצטרך להשתמש בשרירים הכי חזקים שמתחזקים הכי בקלות, וזה נעשה על ידי LB.
אז אכן אפשר להיות חזק בדברים שונים מחוץ לפאוורליפטינג. אבל בגלל שמארק דיבר על פאוורליפטינג, וגם על זה השיח כאן.
הדרך היעילה להיות הכי חזק בסקוואט זה LB.
אם להמשיך ולתרגל הרמה וריצה עם המתקן והגדלה של המשקל אותו הסטרונגמן מרים במשך הזמן זה לא להתחזק אז מה זה?

מה גם שלא בדיוק הבנתי איך להרים חפץ כבד מהרצפה ולעמוד איתו לא מחזק אותך? או לא מחזק אידיאלית? מה כן מחזק אידיאלית?
ביצוע הפגנת כוח לא מחזקת אותך. אם תרים RM1 שלך כל יום, לא תתחזק, דרוש תוכנית מסודרת.
סטרונגמן עובד תוכנית אימונים ספציפית, ולא רק עושה תחרויות ורץ עם חביות.
לא תתחזק מלהרים בצורה מסוימת את המשקל הכי כבד, צריך לעבוד נכון למטרות שלך.
ללא ספק סקוואט HB יחזק יותר מניף משקולות.
לפרונט סקוואט יש תפקיד יותר חשוב.
להכל יש תכלית, גם לכפיפות מרפק יש תכלית בפאוורליפטינג, זה הכל שאלה של האם יש צורך, והאם זו הבחירה הטובה ביותר. בסופו של דבר כדי להתחזק המון דברים יכולים לעבוד, חלק יותר וחלק פחות.
כמעט ואין לזה מקום, כי יש תרגילי עזר הרבה יותר טובים אם צריך אותם.
האם טראפ בר יעזור לך להיות חזק בדדליפט רגיל, כנראה בצורה חלקית, וכנראה שיש אופציות טובות יותר. האם הוא לא יעזור בכלל? זה בטוח לא. הוא הוא לא יעזור לך להתחזק בלהרים דברים מהרצפה? זה בטוח לא נכון, כי הוא אפילו יכול להיות יותר ספציפי במטלה הזאת מדדליפט רגיל.
הוא לא קשור לדדליפט, אפילו בוריס שייקו אומר שזה תרגיל עזר לסקוואט, וזה ללא ספק תרגיל עזר גרוע לסקוואט, והעובדה שאפילו אתה לא ראית את הקשר בין זה לסקוואט.

אז אל תשתמש בשטויות שריפטו אומר במיוחד אם אין להם הסבר אלא סתם ססמאות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית