הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
לוג ללא ליגלוגים!

לוג ללא ליגלוגים!

אני=] עדכן/ה את הלוג ״לוג ללא ליגלוגים!״:

עידכון

זוכרים את הדד הרומני של שישי שעבר?
כאב לי עד יום רביעי בערך.

רביעי עשיתי:
סקוואט על רגל אחת 10*2 לכל רגל .
זה הלך מעולה משחשבתי. ולא כאב לי בעצם הזנב.
אבל נתפס לי התחת.
וזה מסב לי אושר :>

אתמול עשיתי עליות מתח: 5*2
והיה מעולה.

היום מגיעה לחדכש:
סקוואט
חימום20*7
40*5*3
לא כואב לי בעצם הזנב. זה נפלא. מעניין מה השתנה. אולי המנוחה. אולי הסקוואט על רגל אחת חיזק שם שריר שהיה חלש?
בכל מקרה אכניס את הסקווט ההוא לתפריט השבוע שלי.

השבוע היו לי 3 נפילות.
סתם נפילות על שטויות.
באמת שסתם.
היום הנפילה היתה איומה. כי אכלתי משהו שלא טוב לאכול אותו, כי הוא לא יוצא.
רק מהאכילה הדופק שלי עלה לממדים מפלצתיים.
והתיסכול כשזה לא יוצא ממך.
זה הורג אותך.
כאילו אי אפשר לעשות ctrl+z.
כוסעמאק.

חוץ מזה היה שבוע בסדר סהכ. ברוך השם.
אין לי כח לספר.
מצטערת. אני ממש עייפה.
אני ממש מיואשת.
מהכל.
סליחה.

דדליפט:
בקושי ישנתי הלילה, אז לא משתגעת עם המשקלים:
40*6
50*4*3
קצת קשה בגלל הדומס בגלוטס.

עליות מתח:
5*2
3

אני לא יודעת מה לעשות עם הצום בראשון.
לא יודעת.
מפחיד אותי לחשוב על זה.
לא יציבה.

שבת שלום.

קרא את שאר עדכון הלוג...

אני=] עדכן/ה את הלוג ״לוג ללא ליגלוגים!״:

אשמח לדעתכם.

וואלה, השבוע לא עשיתי בכלל מעקב של אוכל.
ו- וואלה,
צברתי 8DIMOK, ואפילו המשקל היה יציב באופן נפלא, ואכלתי ממש מאוזן.

אבל נפלתי אתמול. פעמיים באותו הערב, בהפרש של כמה שעות, ובמיקומים שונים.
מתיש.

הייתי אתמול באיבחון.
חיכיתי לתור הזה מעל חודשיים. אבל היה נפלא מעל ומעבר למצופה.
קיבלתי מרשם לכדור שיעזור לי לישון, תודה לאל (כרגע ישנה בין 3-5 שעות בלילה) והמאבחנת ממש התרשמה לחיוב מיכולת ההתבוננות הפנימית שלי, והתבאסה על זה שלא תוכל לקחת אותי בעצמה לטיפול פסיכותרפיה.
וואלה, הוחמאתי רצח :>

לא התאמנתי בכלל השבוע.
חוץ מ יום שישי:
סקוואט על רגל אחת 10*3 לכל רגל.

בערב שבת אכלנו אצל חבר (שלא נאמר ארוס-לעתיד-הקרוב-מאוד) של בת דודה שלי. וחברים שלו היו גם איתנו.
נכון חבר שלו, זה שמצא חן בעיני, אבל אז בסוף הבנתי שהוא ממש לא בשבילי?(אגב כ-ל מה שחשבתי עליו התברר כנכון. חדת עין שכמותי)
קיצר, הבחורצ'יק הגניב אלי מבטים כל הערב, ברמה שחשבתי שנתקעה לי פטרוזיליה בשן. דיברנו קצת. לא משהו מיוחד.
למחרת במוצש הם באו לסלסה והפלא ופלא - הוא בא איתם.
הוא לא יודע לרקוד, אז הוא תפס אותי לביליון שירים וביקש שאלמד אותו צעד בסיס.
קיצר גזל ממני חצי ערב.
באמצע המסיבה הם הציעו שנצא לבירה.
בכנות - לא רציתי.
חיכיתי למסיבה של ט"ו באב יותר מדי זמן.
אבל בסוף באתי איתם, כי נו טוב יאלה.
לאורך רוב-רובה של היציאה הבחורצ'יק הנ"ל ספק הרצה ספק הטיף שזה לא יאה ולא נאה שבחורה דתיה שכמוני רוקדת סלסה, ושזה יקשה עלי למצוא זוגיות. שאצטרך למצוא מישהו שזה יהיה בסדר מבחינתו שאני רוקדת עם גברים אחרים, ושאקח בחשבון שזה יבוא על דברים שהוא בעצמו יחפף בהם.
או, הוא ציין בזחיחות, שאאלץ להפסיק לרקוד אם אני ארצה לצאת עם מישהו רציני.

הבעיה היא שהוא די צודק.
ולמרות שיודעת את זה עוד מלפני
זה גרה לי לסערת רגשות ממש סוערת.

הרי הוא בכלל לא יודע למה התחלתי לרקוד.
הוא בכלל לא יודע שזה מה שמחזיק אותי שפויה.
הוא בכלל לא יודע שום דבר מהחיים שלו, בטח שלא מהחיים שלי.

בת דודה שלי, וגם חבר שלה, אמרו באופן נחרץ שסלסה זה מדהים וזה לא מיני. ואם זה מיני זה לא תקין, כי זה לא אמור להיות ככה. זה לא בצ'אטה. הסלסה עושה לי ממש טוב ומחייה אותי, ולכן כדאי שאמשיך לרקוד ופשוט אמצא בחור שיהיה בסדר עם זה.

ואני קצת נקרעת בין שני הדברים.
מצד אחד אני חושבת ומרגישה כמותם
מצד שני, מבינה את מה שהבחורצ'יק אומר.

אז אני מפנה לרגע את השאלה הזו אליכם.
מה דעתכם?

אימון יום שני:

דדליפט:
40*8
50*7
55*7*2

עליות מתח:
5
3
ואז 3 עליות מתח שליליות בספירה של 8 בערך

וזהו, נגמר לי הזמן.

אני ממש אשמח אם תענו לי על השאלה שלי.
אולי אפילו נפתח את זה לדיון.
מרגישה צורך לציין שאני לא רואה את עצמי מפסיקה לרקוד אי-פעם. לעולם. אמשיך לרקוד כל עוד גופי מסוגל לכך.
אם אני לא רוקדת אני פשוט מתמוססת לתוך עצמי.

קרא את שאר עדכון הלוג...

יש אמת טריוויאלית ואמת עמוקה.
"אמת טריוויאלית זו אמת שהיפוכה שקר,
אמת עמוקה זו אמת שהיפוכה אמיתית לא פחות"
~תומס מאן

דוגמה לאמת טריוויאלית:
2+2=4. על כך שנינו מסכימים.

דוגמה לאמת עמוקה על פי השקפתו של תומס מאן:
"החיים הם נס אמיתי והדבר הנפלא והמופלא ביותר שרק ניתן להעלות על הדעת."
זוהי אמת עמוקה ובדיוק בשל כך אמיתית לא פחות מהאמירה:
"החיים הם הבל וסבל והפרעה חסרת תועלת למנוחה הברוכה של האין"

למה אני אומר את כל זה?
כי אני לא חושב שמישהו יכול לתת לך תשובה.
ולא כי אין,
כי יש יותר מדי.

כל תשובה שתקבלי תהיה לפי התפיסה של הבנאדם.
אבל מה @אני=] רואה לנכון לעשות?
וזה לא שאני לא בעד לשמוע דעות בעצמי,
לאתגר את מה שאני חושב ופועל לפיו,
לגבש דעה לאחר שמיעת דעות שלא הכרתי-
לפחות לא בדיוק.

אז אין בדיוק תשובה.
את יכולה לנסות לגבש דעה גם באמצעות שאלות.
כמו, המטרה שלי היא להיות דתייה או מאושרת?
האם להיות דתייה זה רק כלי להיות מאושרת?
האם צריך לרקוד סלסה ולחטוא בשביל להיות מאושרת?
האם אני יכולה להחליט מה לשמר ומה לשפר בדת?
האם בכלל קיים דבר כזה אושר?(שאלה יותר בשבילי)

אני לא דתי, ואם הייתי מגדיר את עצמי הייתי אומר שאני אגונסטיקן שמנהל אורח חיים חילוני עם הבנה שיש בדת המון מה לקבל, והמון מה לתת.

אני לא חכם מספיק ולא טיפש מספיק בשביל לומר חד וחלק מה יש או אין.
אז מצטער, תשובה חדה וחלקה כמו מה כדאי לך לעשות אני בטח לא אתן.

אולי אני טועה, אולי אני אתחרט על כל פעולה שאי פעם עשיתי, בחיים לא נדע, אבל זה מרגיש לי שאני פועל כמו מי שאני, ואולי זה מה שצריך לעשות,
בחיים לא אדע.

המון בהצלחה עם סוגייה זו,
אני לא יודע האם תדעי שהצלחת בה,
אבל אולי תרגישי שכן.

יש אמת טריוויאלית ואמת עמוקה.
"אמת טריוויאלית זו אמת שהיפוכה שקר,
אמת עמוקה זו אמת שהיפוכה אמיתית לא פחות"
~תומס מאן

דוגמה לאמת טריוויאלית:
2+2=4. על כך שנינו מסכימים.

דוגמה לאמת עמוקה על פי השקפתו של תומס מאן:
"החיים הם נס אמיתי והדבר הנפלא והמופלא ביותר שרק ניתן להעלות על הדעת."
זוהי אמת עמוקה ובדיוק בשל כך אמיתית לא פחות מהאמירה:
"החיים הם הבל וסבל והפרעה חסרת תועלת למנוחה הברוכה של האין"

למה אני אומר את כל זה?
כי אני לא חושב שמישהו יכול לתת לך תשובה.
ולא כי אין,
כי יש יותר מדי.

כל תשובה שתקבלי תהיה לפי התפיסה של הבנאדם.
אבל מה @אני=] רואה לנכון לעשות?
וזה לא שאני לא בעד לשמוע דעות בעצמי,
לאתגר את מה שאני חושב ופועל לפיו,
לגבש דעה לאחר שמיעת דעות שלא הכרתי-
לפחות לא בדיוק.

אז אין בדיוק תשובה.
את יכולה לנסות לגבש דעה גם באמצעות שאלות.
כמו, המטרה שלי היא להיות דתייה או מאושרת?
האם להיות דתייה זה רק כלי להיות מאושרת?
האם צריך לרקוד סלסה ולחטוא בשביל להיות מאושרת?
האם אני יכולה להחליט מה לשמר ומה לשפר בדת?
האם בכלל קיים דבר כזה אושר?(שאלה יותר בשבילי)

אני לא דתי, ואם הייתי מגדיר את עצמי הייתי אומר שאני אגונסטיקן שמנהל אורח חיים חילוני עם הבנה שיש בדת המון מה לקבל, והמון מה לתת.

אני לא חכם מספיק ולא טיפש מספיק בשביל לומר חד וחלק מה יש או אין.
אז מצטער, תשובה חדה וחלקה כמו מה כדאי לך לעשות אני בטח לא אתן.

אולי אני טועה, אולי אני אתחרט על כל פעולה שאי פעם עשיתי, בחיים לא נדע, אבל זה מרגיש לי שאני פועל כמו מי שאני, ואולי זה מה שצריך לעשות,
בחיים לא אדע.

המון בהצלחה עם סוגייה זו,
אני לא יודע האם תדעי שהצלחת בה,
אבל אולי תרגישי שכן.

חח התשובה הזו צורחת 'אורי' 3>
וכן, אתה צודק. מנהסתם.
ובכל זאת אני רוצה לשמוע דעות של אחרים.
סיעור מוחות.
כדי שאוכל לבחור לעצמי את הדעה שאני הכי מתחברת אליה מתוך עצמי. אני כלכך מותשת שכבר אין לי כח לייצר את דעותיי שלי מאפס.

נשמע כאילו, לבחור את מה שכבר קיים בך.
ואז אין באמת ייצור.
אבל אם את רוצה שמישהו ינסח לך את זה בצורה שלו, לבריאות.
כאוברטינקר,
אני זוכר שחשבתי הרבה על האם אני צריך, ברגעים מסוימים, לקרוא ספר או לתת למחשבות שלי לרוץ.
ממש הייתי מבולבל לגבי מה אני או בכלל צריך לעשות.
ובסוף הגיעה לידי ההבנה שמה שאתה קורא נהיה חלק מהמחשבות שלך, ואתה זוכר בוחר ועורך לפי מה שאתה מסכים איתו.
וגם כשאני סתם קורא סיפור,
אני בוחר מה לקחת ממנו,
או סתם נהנה, ואז זה גם בסדר.

סתם משתף, קחי מזה מה שאת רוצה:79nb:

כאוברטינקר,
אני זוכר שחשבתי הרבה על האם אני צריך, ברגעים מסוימים, לקרוא ספר או לתת למחשבות שלי לרוץ.
ממש הייתי מבולבל לגבי מה אני או בכלל צריך לעשות.
ובסוף הגיעה לידי ההבנה שמה שאתה קורא נהיה חלק מהמחשבות שלך, ואתה זוכר בוחר ועורך לפי מה שאתה מסכים איתו.
וגם כשאני סתם קורא סיפור,
אני בוחר מה לקחת ממנו,
או סתם נהנה, ואז זה גם בסדר.

סתם משתף, קחי מזה מה שאת רוצה:79nb:

מזכיר לי שפעם הייתי שבת אצל מיכל, ובסביבות הצהריים היא הציעה לי ספר לקרוא.
אז אמרתי לה 'לא תודה, אני בסדר'.
'...אבל את לא עושה כלום'.
'בדיוק. נחמד לי לבהות באוויר ולהיות עם המחשבות של עצמי.'
זה באמת באמת משהו שאני אוהבת לעשות.
זה כמו השאלה שאני שואלת את עצמי כל פעם - האם באלי לשים מוזיקה במקלחת או לתת למחשבות לרוץ.
והרי הרעיונות הכי טובים עולים במקלחת. או רגע שלפני שאני נרדמת.
או בנהיגה, כשאני לבד ברכב.
בדיוק ברגעים שבהם אני לגמרי עם עצמי ואין שום דבר חיצוני שיפריע לי לדבר עם האני הפנימי שלי (AKA 'עצמי')

מזכיר לי שפעם הייתי שבת אצל מיכל, ובסביבות הצהריים היא הציעה לי ספר לקרוא.
אז אמרתי לה 'לא תודה, אני בסדר'.
'...אבל את לא עושה כלום'.
'בדיוק. נחמד לי לבהות באוויר ולהיות עם המחשבות של עצמי.'
זה באמת באמת משהו שאני אוהבת לעשות.
זה כמו השאלה שאני שואלת את עצמי כל פעם - האם באלי לשים מוזיקה במקלחת או לתת למחשבות לרוץ.
והרי הרעיונות הכי טובים עולים במקלחת. או רגע שלפני שאני נרדמת.
או בנהיגה, כשאני לבד ברכב.
בדיוק ברגעים שבהם אני לגמרי עם עצמי ואין שום דבר חיצוני שיפריע לי לדבר עם האני הפנימי שלי (AKA 'עצמי')
מוניטין
כשהמחשבות שלי רצות בקצב מסחרר,
אז גם ככה אני לא מסוגל לקרוא.
ולפעמים לא בא לי.
האיזון קורה מעצמו.

העולם עצמו מגוון , והאדם צריך לבחור את הדרך שהוא רוצה ללכת בה .
חוויתי אני חושב לצערי ולשמחתי המון סגנונות "חיים" , ברומא תיהיה רומאי (כך אומרים?)

יש לצערי אנשים בדת שהם לא בדת , הם מחפשים לקחת מה שנוח להם ולא לקיים את מה שצריך , יש כאלה שהם לא בדת אבל הם בדרך , הם עושים מה שהם מצליחים , והם נכשלים כי יצרם גובר עליהם , זה שונה לחלוטין מהסוג הראשון שאומר שהוא בסדר .

כתוב מזווגים לאדם לפי מעשיו .

אי אפשר יהיה לדרוש מימשהו לעשות א' ב' ג' , כשאנחנו לא עושים , בהחלט בעולם של הדת יש המון שנופלים בין הכיסאות ,מצד אחד הם חיים (חלילה לא בשביל להעליב מדבר בכללי) חיים כמו חילוני או חצי דתיים והאוכלוסיה שלהם היא כזאת , מצד שני דברים שברור מאליו שהחילונים עושים הם בשבילהם זה יהרג בל יעבר , עכשיו זה אנשים שיהיה להם מאוד קשה למצוא שותף לחיים , כי הם מבולבלים בעצמם ולא החליטו איך הם רוצים לחיות .
להבדיל מאוכלוסיות אחרות שפשוט אם כיף אז ביחד , בדר"כ בציבור הדתי זה קודם כל רגע איזה בית נבנה ? יהיה טלוויזיה ואינטרנט או לא ? כיסוי ראש / פאה / כלום ? שלא נדבר על שמירת נגיעה , חינוך ילדים באיזה מוסדות וכו' , גם לאישה חשוב עובד / לומד , או גם וגם , כמה תפילות ביום , מניין או ביחיד .

אמרו לי שיש זמרת שיש לה כיסוי ראש ששרה מול גברים , זה לא מצחיק זה הכי עצוב שבעולם , כי באותה שורה בגמרא בברכות כתוב קול באישה ערוה , טפח באישה ערוה , שיער באישה ערוה - כאילו באותו מקום שכתוב שצריך כיסוי ראש כתוב שאסור לשיר , והיא בחרה לקחת מה שנוח לה , הכי כואב לי , וזה מה שעניתי שסיפרו לי את זה , שמילא אם היא הייתה אומרת בזה אני חלשה , גובר עליי יצרי זה לא תקין , אני חוטאת בזה , היא בוחרת לומר שזה תקין בעיניה או משהו כזה .

עכשיו את עושה מעשה שהוא לא תקין על פי ההלכה (מי אני שיתן ציונים , מדבר נטו הלכה אני לא יותר טוב מאף אחד ) זה אומר שאם תרצי להתחתן את תקבלי גם אחד שעושה דברים שהם לא תקינים על פי ההלכה , העניין הוא שאת עושה מעשה שהוא לא מעשה בודד לך , הוא גם לאחרים זה להחטיא את הרבים , ולמצוא מישהו ששומר נגיעה (גבר) שאת האישה לא שומרת נגיעה (לא נכנס למעבר למה שכתבת , ולא רומז לכלום חלילה , מדבר נטו רק על הריקוד , את הילדה הכי טובה בעולם אני לא מכיר לא מעביר ביקורת חלילה) זה יהיה משהו שהוא כמעט בגדר בלתי אפשרי , שלא נדבר על איפה צריך לחפש ואיך מכירים , בכלל הנתון פתיחה הזה הוא בעייתי .

לא הייתי מאחל לגבר ששומר נגיעה אישה שלא שומרת נגיעה וכנ"ל להפך , לפתח חטאת רובץ , וזה מתכון להמון המון בעיות אחרי הנישואין , זה ממש להכניס ראש בריא למיטה חולה .

בגדול , הייתי ממליץ להפוך עולמות ולא לוותר על מי שאת , אבל היי לא לשכוח מי שאת זה גם בחורה דתיה ,את צריכה למצוא / לפתוח בעצמך את קבוצת ריקוד שאת אוהבת שזה יהיה רק בנות , כנ"ל חדר כושר דרך אגב יש רק לבנות , לא חושב שאישה דתיה צריכה להתפשר על חשבון הדת , לא אבוא ואטיף עכשיו על אייפון ולא יודע מה עוד , אבל יש דברים שזה בגדר הבסיס , שמירת נגיעה , יש נושא של צניעות (שזה לא רק לבוש, התנהגות , דיבור ועוד), הדת יש בה אין סוף חלקים , לכן הייתי מציע לשקול את המעשים שלך , לנסות לשלב בין העולמות בלי שאף עולם יפגע ובמידה וזה לא מתאפשר להחליט מה את קודם , דתיה או רקדנית (ממש קשה לי לכתוב השוואה שכזאת) . אבל שוב פעם אני באמת חושב שהיום אפשר לשלב הרבה הרבה הרבה תחומים , בעיקר לנשים בלי לעבור על ההלכה ולשים על עצמך סימן שאלה מעל הראש שלפני זה כתוב מי אני ?(אולי בגלל זה זה הכינוי שלך? בצחוק) .
יש לי כל כך הרבה מה לרשום בנושא אבל גם ככה זה ארוך אז אסתפק בזה .

שיהיה בהצלחה.

נערך לאחרונה:
העולם עצמו מגוון , והאדם צריך לבחור את הדרך שהוא רוצה ללכת בה .
חוויתי אני חושב לצערי ולשמחתי המון סגנונות "חיים" , ברומא תיהיה רומאי (כך אומרים?)

יש לצערי אנשים בדת שהם לא בדת , הם מחפשים לקחת מה שנוח להם ולא לקיים את מה שצריך , יש כאלה שהם לא בדת אבל הם בדרך , הם עושים מה שהם מצליחים , והם נכשלים כי יצרם גובר עליהם , זה שונה לחלוטין מהסוג הראשון שאומר שהוא בסדר .

כתוב מזווגים לאדם לפי מעשיו .

אי אפשר יהיה לדרוש מימשהו לעשות א' ב' ג' , כשאנחנו לא עושים , בהחלט בעולם של הדת יש המון שנופלים בין הכיסאות ,מצד אחד הם חיים (חלילה לא בשביל להעליב מדבר בכללי) חיים כמו חילוני או חצי דתיים והאוכלוסיה שלהם היא כזאת , מצד שני דברים שברור מאליו שהחילונים עושים הם בשבילהם זה יהרג בל יעבר , עכשיו זה אנשים שיהיה להם מאוד קשה למצוא שותף לחיים , כי הם מבולבלים בעצמם ולא החליטו איך הם רוצים לחיות .
להבדיל מאוכלוסיות אחרות שפשוט אם כיף אז ביחד , בדר"כ בציבור הדתי זה קודם כל רגע איזה בית נבנה ? יהיה טלוויזיה ואינטרנט או לא ? כיסוי ראש / פאה / כלום ? שלא נדבר על שמירת נגיעה , חינוך ילדים באיזה מוסדות וכו' , גם לאישה חשוב עובד / לומד , או גם וגם , כמה תפילות ביום , מניין או ביחיד .

אמרו לי שיש זמרת שיש לה כיסוי ראש ששרה מול גברים , זה לא מצחיק זה הכי עצוב שבעולם , כי באותה שורה בגמרא בברכות כתוב קול באישה ערוה , טפח באישה ערוה , שיער באישה ערוה - כאילו באותו מקום שכתוב שצריך כיסוי ראש כתוב שאסור לשיר , והיא בחרה לקחת מה שנוח לה , הכי כואב לי , וזה מה שעניתי שסיפרו לי את זה , שמילא אם היא הייתה אומרת בזה אני חלשה , גובר עליי יצרי זה לא תקין , אני חוטאת בזה , היא בוחרת לומר שזה תקין בעיניה או משהו כזה .

עכשיו את עושה מעשה שהוא לא תקין על פי ההלכה (מי אני שיתן ציונים , מדבר נטו הלכה אני לא יותר טוב מאף אחד ) זה אומר שאם תרצי להתחתן את תקבלי גם אחד שעושה דברים שהם לא תקינים על פי ההלכה , העניין הוא שאת עושה מעשה שהוא לא מעשה בודד לך , הוא גם לאחרים זה להחטיא את הרבים , ולמצוא מישהו ששומר נגיעה (גבר) שאת האישה לא שומרת נגיעה (לא נכנס למעבר למה שכתבת , ולא רומז לכלום חלילה , מדבר נטו רק על הריקוד , את הילדה הכי טובה בעולם אני לא מכיר לא מעביר ביקורת חלילה) זה יהיה משהו שהוא כמעט בגדר בלתי אפשרי , שלא נדבר על איפה צריך לחפש ואיך מכירים , בכלל הנתון פתיחה הזה הוא בעייתי .

לא הייתי מאחל לגבר ששומר נגיעה אישה שלא שומרת נגיעה וכנ"ל להפך , לפתח חטאת רובץ , וזה מתכון להמון המון בעיות אחרי הנישואין , זה ממש להכניס ראש בריא למיטה חולה .

בגדול , הייתי ממליץ להפוך עולמות ולא לוותר על מי שאת , אבל היי לא לשכוח מי שאת זה גם בחורה דתיה ,את צריכה למצוא / לפתוח בעצמך את קבוצת ריקוד שאת אוהבת שזה יהיה רק בנות , כנ"ל חדר כושר דרך אגב יש רק לבנות , לא חושב שאישה דתיה צריכה להתפשר על חשבון הדת , לא אבוא ואטיף עכשיו על אייפון ולא יודע מה עוד , אבל יש דברים שזה בגדר הבסיס , שמירת נגיעה , יש נושא של צניעות (שזה לא רק לבוש, התנהגות , דיבור ועוד), הדת יש בה אין סוף חלקים , לכן הייתי מציע לשקול את המעשים שלך , לנסות לשלב בין העולמות בלי שאף עולם יפגע ובמידה וזה לא מתאפשר להחליט מה את קודם , דתיה או רקדנית (ממש קשה לי לכתוב השוואה שכזאת) . אבל שוב פעם אני באמת חושב שהיום אפשר לשלב הרבה הרבה הרבה תחומים , בעיקר לנשים בלי לעבור על ההלכה ולשים על עצמך סימן שאלה מעל הראש שלפני זה כתוב מי אני ?(אולי בגלל זה זה הכינוי שלך? בצחוק) .
יש לי כל כך הרבה מה לרשום בנושא אבל גם ככה זה ארוך אז אסתפק בזה .

שיהיה בהצלחה.

אם לא ארקוד,
סביר להניח שאתאבד.

אם לא ארקוד,
סביר להניח שאתאבד.

אני אישית מצאתי בחיים דברים באמת בודדים שמביאים לי שלוות נפש, ואני מניח שאצל רוב האנשים זה גם ככה (אם בכלל).
אז ברגע שאת מוצאת משהו כזה אני הייתי ממליץ לא לוותר עליו, במיוחד לא בגלל דעה של איזה שמוק רנדומלי.

אני אישית מצאתי בחיים דברים באמת בודדים שמביאים לי שלוות נפש, ואני מניח שאצל רוב האנשים זה גם ככה (אם בכלל).
אז ברגע שאת מוצאת משהו כזה אני הייתי ממליץ לא לוותר עליו, במיוחד לא בגלל דעה של איזה שמוק רנדומלי.

הוא באמת שמוק.
העיקר רקד איתי חצי ערב כדי לומר לי שזה לא בסדר.
חברה שלי אומרת שהוא מקנא.
הוא רוצה אותי, אז רצה לוודא שאני לא ארקוד עם אחרים אחר כך.
אני לא בטוחה לגבי זה. זו הייתה רק דעתה.
אבל נחמד לי להשתעשע במחשבה.
לא יכול להתעלם מהעובדה שהרוב המוחלט של הדתיים הלאומיים שאני פגשתי(לא מעט) בחיי לא שומרים נגיעה.

זהו, האמת שרוב מוחלט של הבחורים שיצאתי איתם הם לא שומרי נגיעה ואני הייתי שומרת הנגיעה בקשר והם 'כיבדו'.
עד שהיו כמה שלא כיבדו.

נערך לאחרונה:
אם לא ארקוד,
סביר להניח שאתאבד.
בגלל זה את צריכה לחפש נשים שאת יכולה לרקוד איתם .

שוב פעם דיברת בנושא של זוגיות .
אם מישהו יגיד שהוא לא שומר רבנו תם בצאת שבת או לא מניח תפילין רבנו תם אני יכול להבין , זה סוג של החמרה טובה שנהגו בה אבל בהחלט הרבה פוסקים לא מחייבים בכך .

אם מישהו יגיד שהוא אוכל רבנות ולא כשרות מהודרת , אני יכול להבין (לא אומר שאני מסכים ) אבל יש לו על מי לסמוך כביכול , הוא רואה תעודה שרב חתם הוא סומך על זה , הוא לא מחמיר בנושא למרות שיש בשביל מה לדעת רוב הפוסקים , עדיין יש לו על מי לסמוך .

אם מישהו יגיד שיש לו אייפון לדוגמא , אני יכול להבין (בהחלט שלא מסכים!) למרות שכל גדולי הדור יצאו נגד מכל החוגים בלי יוצא מן הכלל , אני מבין שיש בזה יצר הרע מטורף ורוב העולם נוהג בזה ואם אתה בסביבה של כולם יצרך מתגבר עלייך , זה לא טוב , זה לא תקין מבחינת ההלכה , אבל אפשר להבין את היצר הרע בנושא .

אבל אם מישהו קורא לעצמו דתי ואוכל חזיר , את זה אני לא יכול להבין , אז מה דתי אצלך ? הקידוש בליל שישי (לא שאני מזלזל בזה) ?
לכן יש דברים שזה כבר להגדיר את עצמך כלא שייך לקבוצה הזאת , אז יש מגוון רחב של דתיים , אבל להיות במצב שלא לשמור נגיעה ועוד במצב של ריקוד , מה לכהן בבית הקברות ?

זה בהחלט אמור להוות בעיה בזוגיות ואם לא זה מעורר המון סימני שאלה , מאחל לך לפני שאת מכירה את השידוך , להכיר את הבורא בצורה טובה ולהילחם עליו ולא לוותר , ולחפש את הדברים שאת אוהבת בתור דתיה .
דרך אגב לא נותנים לאדם נסיון שהוא לא יכול לעמוד בו , ואם כתוב שאסור את יכולה להתמודד עם זה , אבל שוב אני מבין מה שאת אומרת ואת המצב שאת נמצאת בו , אז אני לא אומר לך לוותר על זה כי ככה השם רוצה ! לא ממש לא , מציע לך לחפש ריקוד של בנות , תעשי חיפוש אולי תמצאי משהו שתאהבי .

מה ההבדל בין נגיעה אסורה בריקוד לאכילת חזיר ? איך את היית מגיבה אם היו מציעים לך להכיר בחור דתי אבל שהוא אוכל חזיר / בשר וחלב יחד ?
כאילו יכול להיות שתגידי אני אשמח להכיר אותו אבל בראש שלך את מבינה , דתי הוא לא .
אשרייך שאת כזאת צדיקה וצנועה במעשייך , אני באמת מבין שאת צדיקה ואולי לא רואה בזה איסור כמו שחושבים , ושאת לוקחת את זה בצורה תמימה , אבל התורה מוכיחה שזה לא כך , שגם אם את כן אז הבחור לא , ולרוב גם האישה לא וגם לה זה נחמד ואז זה איסור תורה (כמו אכילת חזיר דרך אגב סביר להניח שיותר גרוע אבל לא נכנס לזה)

בגלל זה את צריכה לחפש נשים שאת יכולה לרקוד איתם .

שוב פעם דיברת בנושא של זוגיות .
אם מישהו יגיד שהוא לא שומר רבנו תם בצאת שבת או לא מניח תפילין רבנו תם אני יכול להבין , זה סוג של החמרה טובה שנהגו בה אבל בהחלט הרבה פוסקים לא מחייבים בכך .

אם מישהו יגיד שהוא אוכל רבנות ולא כשרות מהודרת , אני יכול להבין (לא אומר שאני מסכים ) אבל יש לו על מי לסמוך כביכול , הוא רואה תעודה שרב חתם הוא סומך על זה , הוא לא מחמיר בנושא למרות שיש בשביל מה לדעת רוב הפוסקים , עדיין יש לו על מי לסמוך .

אם מישהו יגיד שיש לו אייפון לדוגמא , אני יכול להבין (בהחלט שלא מסכים!) למרות שכל גדולי הדור יצאו נגד מכל החוגים בלי יוצא מן הכלל , אני מבין שיש בזה יצר הרע מטורף ורוב העולם נוהג בזה ואם אתה בסביבה של כולם יצרך מתגבר עלייך , זה לא טוב , זה לא תקין מבחינת ההלכה , אבל אפשר להבין את היצר הרע בנושא .

אבל אם מישהו קורא לעצמו דתי ואוכל חזיר , את זה אני לא יכול להבין , אז מה דתי אצלך ? הקידוש בליל שישי (לא שאני מזלזל בזה) ?
לכן יש דברים שזה כבר להגדיר את עצמך כלא שייך לקבוצה הזאת , אז יש מגוון רחב של דתיים , אבל להיות במצב שלא לשמור נגיעה ועוד במצב של ריקוד , מה לכהן בבית הקברות ?

זה בהחלט אמור להוות בעיה בזוגיות ואם לא זה מעורר המון סימני שאלה , מאחל לך לפני שאת מכירה את השידוך , להכיר את הבורא בצורה טובה ולהילחם עליו ולא לוותר , ולחפש את הדברים שאת אוהבת בתור דתיה .
דרך אגב לא נותנים לאדם נסיון שהוא לא יכול לעמוד בו , ואם כתוב שאסור את יכולה להתמודד עם זה , אבל שוב אני מבין מה שאת אומרת ואת המצב שאת נמצאת בו , אז אני לא אומר לך לוותר על זה כי ככה השם רוצה ! לא ממש לא , מציע לך לחפש ריקוד של בנות , תעשי חיפוש אולי תמצאי משהו שתאהבי .

מה ההבדל בין נגיעה אסורה בריקוד לאכילת חזיר ? איך את היית מגיבה אם היו מציעים לך להכיר בחור דתי אבל שהוא אוכל חזיר / בשר וחלב יחד ?
כאילו יכול להיות שתגידי אני אשמח להכיר אותו אבל בראש שלך את מבינה , דתי הוא לא .
אשרייך שאת כזאת צדיקה וצנועה במעשייך , אני באמת מבין שאת צדיקה ואולי לא רואה בזה איסור כמו שחושבים , ושאת לוקחת את זה בצורה תמימה , אבל התורה מוכיחה שזה לא כך , שגם אם את כן אז הבחור לא , ולרוב גם האישה לא וגם לה זה נחמד ואז זה איסור תורה (כמו אכילת חזיר דרך אגב סביר להניח שיותר גרוע אבל לא נכנס לזה)

ככל שאני קוראת את מה שאתה כותב אני מבינה כמה שאתה לא מבין.
אז אם כך, אני לא דתיה.
אני שומרת שבת וכשרות.
בלי נגיעה.
אוקיי?
הנה יצאתי בהצהרה.
מעכשיו אני על הספקטרום של דתיה לייט.

שמרתי נגיעה באופן מוחלט ובכל זאת עברתי תקיפה מינית.
המשכתי לשמור נגיעה באופן מוחלט, ובכל זאת נאנסתי.
לא רציתי את זה. לא הזמנתי את זה. זה ףשוט קרה, ןזה ריסק אותי.
אז במקום ללכת ולהפוך לשרלילה (מה שבאופן מפתיע קורה ללא מעט בחורות שעברו תקיפה מינית, וכמעט גם קרה אצלי,) החלטתי לטפל בעצמי באמצעות ריקוד.
ודווקא ריקוד מעורב.
כן.
דווקא.
למה? ככה.

ואני לא אכיר 'שידוך'.
אני אכיר בחור. והוא יהיה טוב בשבילי.
אולי אחרי שאכיר אותו כבר לא אצטרך להמשיך לרקוד.
אולי.
אולי לא.
אולי נרקוד ביחד.
אולי.
אולי לא.
כרגע זה מה שעושה לי טוב, זה מרפא אותי, אז אני עושה את זה.
אם לא היה לי את זה...
אם לא היה לי את זה...........
הייתי מתה מהלכת.
אתה לא מבין.
אולי אלוהים לא מרשה,
אבל הוא יסלח לי.
הוא מבין.

וחייבת לומר לך משהו,
אחרי שקראתי אתמול את מה שכתבת, במשך כמה דקות שקלתי ברצינות להפסיק לרקוד, ופשוט פרצתי בבכי.
הרגשתי ריקנות, רק מהמחשבה.
עצב בלתי יתואר.
תהום עמוקה שנפערה בתוכי.
אני אמשיך לרקוד. סוף.

מאמין באלוהים/ נועם חורב

אני מאמין באלוהים
אבל לא צם בכיפור
מאמין באלוהים
מאמין בו, בבירור

מאמין באלוהים
מכל הלב, בכל מבט
מאמין באלוהים
אבל לא שומר שבת

מאמין באלוהים
ולא תהיה לי שום חופה
מאמין באלוהים
אבל לא חובש כיפה

אני מאמין באלוהים
שיושב לו בשמיים
מאמין באלוהים
ואכלתי שרימפס או שניים

מאמין באלוהים
לא גובה על זה פרוטה
ולא משנה עם מי נכנסתי
בלילה למיטה

אני מאמין באלוהים
ומרגיש אותו קרוב
מאמין באלוהים
ומשתדל להיות איש טוב

וכשלא רואים
אלוהים
לוחש לי במרפסת:
"מתי תבין,
לא כל מאמין
צריך בית כנסת."

ככל שאני קוראת את מה שאתה כותב אני מבינה כמה שאתה לא מבין.
אז אם כך, אני לא דתיה.
אני שומרת שבת וכשרות.
בלי נגיעה.
אוקיי?
הנה יצאתי בהצהרה.
מעכשיו אני על הספקטרום של דתיה לייט.

שמרתי נגיעה באופן מוחלט ובכל זאת עברתי תקיפה מינית.
המשכתי לשמור נגיעה באופן מוחלט, ובכל זאת נאנסתי.
לא רציתי את זה. לא הזמנתי את זה. זה ףשוט קרה, ןזה ריסק אותי.
אז במקום ללכת ולהפוך לשרלילה (מה שבאופן מפתיע קורה ללא מעט בחורות שעברו תקיפה מינית, וכמעט גם קרה אצלי,) החלטתי לטפל בעצמי באמצעות ריקוד.
ודווקא ריקוד מעורב.
כן.
דווקא.
למה? ככה.

ואני לא אכיר 'שידוך'.
אני אכיר בחור. והוא יהיה טוב בשבילי.
אולי אחרי שאכיר אותו כבר לא אצטרך להמשיך לרקוד.
אולי.
אולי לא.
אולי נרקוד ביחד.
אולי.
אולי לא.
כרגע זה מה שעושה לי טוב, זה מרפא אותי, אז אני עושה את זה.
אם לא היה לי את זה...
אם לא היה לי את זה...........
הייתי מתה מהלכת.
אתה לא מבין.
אולי אלוהים לא מרשה,
אבל הוא יסלח לי.
הוא מבין.

וחייבת לומר לך משהו,
אחרי שקראתי אתמול את מה שכתבת, במשך כמה דקות שקלתי ברצינות להפסיק לרקוד, ופשוט פרצתי בבכי.
הרגשתי ריקנות, רק מהמחשבה.
עצב בלתי יתואר.
תהום עמוקה שנפערה בתוכי.
אני אמשיך לרקוד. סוף.

כמובן שלא התכוונתי לאף אדם לבכות או לפגוע .
אני לא מכיר את העבר וכל מקרה לגופו . מבקש סליחה.

אני מצטט מה שאת רשמת לפני כמה ימים -----
הבעיה היא שהוא די צודק.
ולמרות שיודעת את זה עוד מלפני
זה גרה לי לסערת רגשות ממש סוערת.

הרי הוא בכלל לא יודע למה התחלתי לרקוד.
הוא בכלל לא יודע שזה מה שמחזיק אותי שפויה.
הוא בכלל לא יודע שום דבר מהחיים שלו, בטח שלא מהחיים שלי.

ואני קצת נקרעת בין שני הדברים.
מצד אחד אני חושבת ומרגישה כמותם
מצד שני, מבינה את מה שהבחורצ'יק אומר.

אז אני מפנה לרגע את השאלה הזו אליכם.
מה דעתכם?

הצגת שאלה של מציאת בן זוג עבור אישה דתייה שרוקדת עם בנים , אז הגבתי בנושא של זה .
לא הכרתי את העבר שלך, ובטח שלא התכוונתי לפתוח פצע פתוח , יש הרבה פתרונות שיכולים לא לפגוע בהלכה ולא לפגוע באדם , אני גאה באנשים שמצליחים מלמטה ומרימים את עצמם זה מקור להשראה עבורי ,כל הכבוד לך שידעת לטפל בעצמך וכל הכבוד לך על מה שהפכת אחרי הדבר הנורא שעברת , אני שמח בשבילך על ההווה שלך ועל העתיד שלך , אבל בכל אופן אני לא חושב שזה סותר את הדברים שכתבתי מקודם .
מאמין באלוהים/ נועם חורב

אני מאמין באלוהים
אבל לא צם בכיפור
מאמין באלוהים
מאמין בו, בבירור

מאמין באלוהים
מכל הלב, בכל מבט
מאמין באלוהים
אבל לא שומר שבת

מאמין באלוהים
ולא תהיה לי שום חופה
מאמין באלוהים
אבל לא חובש כיפה

אני מאמין באלוהים
שיושב לו בשמיים
מאמין באלוהים
ואכלתי שרימפס או שניים

מאמין באלוהים
לא גובה על זה פרוטה
ולא משנה עם מי נכנסתי
בלילה למיטה

אני מאמין באלוהים
ומרגיש אותו קרוב
מאמין באלוהים
ומשתדל להיות איש טוב

וכשלא רואים
אלוהים
לוחש לי במרפסת:
"מתי תבין,
לא כל מאמין
צריך בית כנסת."
לכותב השיר , אתה אולי חושב שאתה מאמין בשם אבל אתה בטוח לא מכיר אותו ...
נשמע כמו הרגעת מצפון אבל חוסר אמת מוחלט ורחוק מהמציאות .

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית