הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חודשיים במסה, תקוע במשקלי עבודה.

Johnny_i

משתמש פעיל
355
51
נק' מוניטין:
58
355
51
היי אני מתאמן 8 חודשים אחרי תקופה של חיטוב ארוך, ניטרלי וכבר חודשיים בתפריט מסה אוכל כמו שצריך עם תפריט מסודר ותוכנית אימון שקיבלתי בייעוץ האישי כאן בפורום.
עד עכשיו אני משתפר ברוב התרגילים מבחינת משקלי עבודה לעומת לחיצת חזה ולחיצת כתפיים, בשבוע האחרון כל נסיון להרים משקל אפילו אם זה בקילו אחד פשוט לא מצליח לסיים את כל החזרות ונאלץ להוריד משקל.

בכללי אני מרגיש די תקוע במסה, כאילו הכל לוקח יותר מדי זמן מאשר בחיטוב.
מבחינת שינה אני ישן כמו שצריך מינימום 8 שעות, מתאמן 3-4 פעמים בשבוע במתכונת AB קלאסית.
הקושי להרים משקלים כבדים יותר הגיע כשהתחלתי להתאמן בבקרים, אולי זה קשור איכשהו.
אני בטוח שיש אלף ואחת סיבות לתופעה, אשמח לטיפים והערות. תודה רבה.
התוכנית:

A:
לחיצת חזה 60 ק"ג 3X8-10
פרפר עם משקולות יד בשכיבה 3X10
לחיצת חזה כנגד האמר 3X10
מקבילים 3X8

הרחקת ידיים לצדדים 3X10-12
לחיצת כתפיים בישיבה דאמבלים 15 ק"ג 3X8-10

סקולקראשר או איך שלא קוראים לתרגיל הזה 3X12-15
פשיטת מרפקים עם חבל 3X12-15

B:
סקאווט 65 ק"ג 3X6-8
לג פרס 3X10
כפיפת ברכיים במכונה 3X10

chin ups בעקרון בתוכנית כתוב 3X10-12 אני מצליח 8 בלחץ לבינתיים.
חתירה באחיזה צרה בישיבה 3X8-10
הרחקת כתפיים במכונה 3X8-10
משיכת פולי עליון באחיזה רחבה 55 ק"ג 3X8-10 גם בקושי מצליח להתקדם מעבר לזה.

כפיפת מרפקים בעמידה עם מוט דאבליו 3X10-12
hammer curls 3X12 - 15

עריכה: טעיתי בפורום אז סליחה מראש, אם יש אפשרות להעביר לפורום "אימונים" סבבה.

לפי שאתה כותב,אתה בתפריט מסה,אני מניח עם פלוס קלורי חיובי,שינה טובה,כמות חלבונים פר משקל,ממש לפי הספר.
יכול להיות שאתה קם עייף,ואין לך אנרגיה בבוקר,תנסה להתאמן כאשר אתה מרגיש עירני.
בבוקר אתה יחסית עירני?

• פותח/ת השרשור
לפי שאתה כותב,אתה בתפריט מסה,אני מניח עם פלוס קלורי חיובי,שינה טובה,כמות חלבונים פר משקל,ממש לפי הספר.
יכול להיות שאתה קם עייף,ואין לך אנרגיה בבוקר,תנסה להתאמן כאשר אתה מרגיש עירני.
בבוקר אתה יחסית עירני?

אם למשל אשווה את עצמי באימון ערב לבין בוקר ברור שבערב אני ארים יותר כבד ותהיה לי הרבה יותר אנרגיה
אבל אין לי כלכך ברירה בתקופה הקרובה אוכל להתאמן רק בבקרים.
אני מקפיד לאכול ארוחה קלילה לפני האימון בשביל לקבל קצת יותר אנרגיה ולא על בטן ריקה אבל עדיין מתקשה דווקא בתרגילים שהצגתי למעלה.

.
היי אני מתאמן 8 חודשים אחרי תקופה של חיטוב ארוך, ניטרלי וכבר חודשיים בתפריט מסה אוכל כמו שצריך עם תפריט מסודר ותוכנית אימון שקיבלתי בייעוץ האישי כאן בפורום.
עד עכשיו אני משתפר ברוב התרגילים מבחינת משקלי עבודה לעומת לחיצת חזה ולחיצת כתפיים, בשבוע האחרון כל נסיון להרים משקל אפילו אם זה בקילו אחד פשוט לא מצליח לסיים את כל החזרות ונאלץ להוריד משקל.

בכללי אני מרגיש די תקוע במסה, כאילו הכל לוקח יותר מדי זמן מאשר בחיטוב.
מבחינת שינה אני ישן כמו שצריך מינימום 8 שעות, מתאמן 3-4 פעמים בשבוע במתכונת AB קלאסית.
הקושי להרים משקלים כבדים יותר הגיע כשהתחלתי להתאמן בבקרים, אולי זה קשור איכשהו.
אני בטוח שיש אלף ואחת סיבות לתופעה, אשמח לטיפים והערות. תודה רבה.
התוכנית:

A:
לחיצת חזה 60 ק"ג 3X8-10
פרפר עם משקולות יד בשכיבה 3X10
לחיצת חזה כנגד האמר 3X10
מקבילים 3X8

הרחקת ידיים לצדדים 3X10-12
לחיצת כתפיים בישיבה דאמבלים 15 ק"ג 3X8-10

סקולקראשר או איך שלא קוראים לתרגיל הזה 3X12-15
פשיטת מרפקים עם חבל 3X12-15

B:
סקאווט 65 ק"ג 3X6-8
לג פרס 3X10
כפיפת ברכיים במכונה 3X10

chin ups בעקרון בתוכנית כתוב 3X10-12 אני מצליח 8 בלחץ לבינתיים.
חתירה באחיזה צרה בישיבה 3X8-10
הרחקת כתפיים במכונה 3X8-10
משיכת פולי עליון באחיזה רחבה 55 ק"ג 3X8-10 גם בקושי מצליח להתקדם מעבר לזה.

כפיפת מרפקים בעמידה עם מוט דאבליו 3X10-12
hammer curls 3X12 - 15

עריכה: טעיתי בפורום אז סליחה מראש, אם יש אפשרות להעביר לפורום "אימונים" סבבה.

עם משקלים כאלה לא פלא שאתה לא מתקדם לשום מקום.
תעשה תוכנית כוח שיהיה לך לפחות משקלים בסיסיים בישביל שתתחיל תוכניות עם נפח יותר גבוה.

אני גם הייתי תקוע בבנץ פרס,והיום אני מרים כמוך.
התחלתי להתאמן בערב אחרי קפה שחור מאוד חזק,והצלחתי להתקדם,כי אני לא בחור של בוקר.

• פותח/ת השרשור
אני גם הייתי תקוע בבנץ פרס,והיום אני מרים כמוך.
התחלתי להתאמן בערב אחרי קפה שחור מאוד חזק,והצלחתי להתקדם,כי אני לא בחור של בוקר.

גם אני כמוך, בעייתי.

• פותח/ת השרשור
שכחת פרט הכי חשוב - איך העלייה במשקל? משהו רומז לי כאן שזאת הבעיה העיקרית

בחודש הראשון הייתה עליה של נוזלים ואז המשקל התמתן ועליתי סבבה.
בחודש האחרון זה קצת התפקשש לי בגלל איזו חופשה והחגים ככה שאני לא יכול לעשות ממוצע מדויק, אבל אני כן מקפיד על פלוס קלורי מסוים וכן אוכל לפי תפריט מסודר.

אם נדבר מספרים התחלתי בניטרלי במשקל 71.5 וכרגע אני על 73.5.

בחודש הראשון הייתה עליה של נוזלים ואז המשקל התמתן ועליתי סבבה.
בחודש האחרון זה קצת התפקשש לי בגלל איזו חופשה והחגים ככה שאני לא יכול לעשות ממוצע מדויק, אבל אני כן מקפיד על פלוס קלורי מסוים וכן אוכל לפי תפריט מסודר.

אם נדבר מספרים התחלתי בניטרלי במשקל 71.5 וכרגע אני על 73.5.
התחלת 71.5 ואחרי 8 חודשים אתה שני קילו יותר?

לא, אני שמונה חודשים מתאמן בכולל.
אני רק חודשיים במסה ובמהלכם עליתי שני קילוגרם.
מסה נקיה,ככה צריך,בקיצור עברנו על כמעט כל פרמטר אפשרי,כנראה אתה כמוני,באים למכון בבוקר כמו סמרטוטים:sarcastic:

אז להוריד תרגיל אחד?
תנסה להוריד מקבילים ובמקום הלחיצת חזה כנגד האמר לעשות בנץ' עליון עם דאמבלים, ושים אותו לפני הפרפר. אבל זו גם יכולה להיות בעיה של יותר מדי נפח בכתפיים או יד אחורית.

• פותח/ת השרשור
תנסה להוריד מקבילים ובמקום הלחיצת חזה כנגד האמר לעשות בנץ' עליון עם דאמבלים, ושים אותו לפני הפרפר. אבל זו גם יכולה להיות בעיה של יותר מדי נפח בכתפיים או יד אחורית.

בבנץ' עליון עם דאמבלים יש יותר דגש על הכתפיים...בחרתי להחליף את התרגיל הזה במקבילים.
למה אתה חושב שיש יותר מדי נפח לחזה? מייק התאים לי את התוכנית הזאת על סמך מידע מדויק שנתתי, אין סיבה שהוא סתם "ידחוף" לי תרגיל.

בבנץ' עליון עם דאמבלים יש יותר דגש על הכתפיים...בחרתי להחליף את התרגיל הזה במקבילים.
למה אתה חושב שיש יותר מדי נפח לחזה? מייק התאים לי את התוכנית הזאת על סמך מידע מדויק שנתתי, אין סיבה שהוא סתם "ידחוף" לי תרגיל.
בנץ' עליון על 30 מעלות זה בסדר גמור, ואם אתה טוען שהכל פרפקט ואתה תקוע במשקלים אז או שהטכניקה לא טובה או שיש פשוט יותר מדי נפח, אלה התשובות הכי הגיוניות.

• פותח/ת השרשור
בנץ' עליון על 30 מעלות זה בסדר גמור, ואם אתה טוען שהכל פרפקט ואתה תקוע במשקלים אז או שהטכניקה לא טובה או שיש פשוט יותר מדי נפח, אלה התשובות הכי הגיוניות.

מבחינת טכניקה אני עוד לא יכול להגיד בפה מלא שאני בסדר כי תמיד יש מקום לשיפור לא משנה כמה טוב אעשה את כל התרגילים, אבל אני יכול להגיד שאני תמיד שואף לעשות כל תרגיל בצורה הטובה ביותר וכל הזמן לומד ושואב מידע מכאן ומעוד מקומות.

לדעתך צריך להוריד תרגיל אחד לשריר גדול?

מבחינת טכניקה אני עוד לא יכול להגיד בפה מלא שאני בסדר כי תמיד יש מקום לשיפור לא משנה כמה טוב אעשה את כל התרגילים, אבל אני יכול להגיד שאני תמיד שואף לעשות כל תרגיל בצורה הטובה ביותר וכל הזמן לומד ושואב מידע מכאן ומעוד מקומות.

לדעתך צריך להוריד תרגיל אחד לשריר גדול?
תנסה להוריד, תראה אם יש שינוי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית