דרופ סט

בובו

משתמש מתחיל
284
79
נק' מוניטין:
123
284
79
אהלן חברים
אני לקראת סיום תוכנית ומעבר לאחרת וחשבתי להוסיף קצת קושי לזו שאני נמצא עכשיו כי אני מרגיש שאני לא מנצל 100 אחוז בה ולשלב דרופ סט.
אז ככה איזה שרירים מומלץ לשלב ואיזה לא.
באיזו כמות לשלב באימון.
אשמח לעזרה בנושא

הכל צריך להיות ביחס לתוכנית שלך, אבל כיוון שלא צרפת אותה אני אגיד באופן כללי תתחיל מתרגילים חד מפרקיים

דרופסט משלבים בד"כ או בשרירים מנוגדים (יד קדמית/אחורית, גב/חזה) או שילוב של שריר גדול עם שריר קטן (אני בד"כ אוהב לשלב עם שריר קטן שלא קשור לשריר הגדול. לדוגמה חזה עם יד קדמית או גב עם יד אחורית). אין בעיקרון חוקים אבל לא הייתי משלב 2 תרגילים מרכזיים כסופרסט (נגיד סקוואט עם דדליפט או לחיצת חזה עם סקוואט)

דרופסט משלבים בד"כ או בשרירים מנוגדים (יד קדמית/אחורית, גב/חזה) או שילוב של שריר גדול עם שריר קטן (אני בד"כ אוהב לשלב עם שריר קטן שלא קשור לשריר הגדול. לדוגמה חזה עם יד קדמית או גב עם יד אחורית). אין בעיקרון חוקים אבל לא הייתי משלב 2 תרגילים מרכזיים כסופרסט (נגיד סקוואט עם דדליפט או לחיצת חזה עם סקוואט)
יש מצב שהתבלבלת עם סופר סט?

מה שמצחיק שגם אני באתי לכתוב הודעה בסגנון, ואז ראיתי שזה פאקינג דרופסט
אני רואה שאני לא היחיד שהתבלבל

• פותח/ת השרשור
פה התכוונת לסופר לא לדרופ
פה התכוונת לסופר לא לדרופ?

מנסיון אישי זה בהחלט כיף לעשות בסוף אימון דרופ סט אבל אל תעשה את כול התרגילים כדרופ סט.
אתה יכול לעשות ביד קדמית או אחורית כתרגיל אחרון לקחת את משקל העבודה שלך להוריד ממנו פלטה או במקרה שזה במשקולות חופשיות קצת פחות ולהתחיל לעשות מקסימום חזרות עד שאתה מגיע למשקל הכי נמוך.
לדוגמא וזה יד קדמית עם מוט אז תקח 4-5 מוטות, אם משקולות חופשיים תקח את ה4-5 זוגות הבאים, אם זה בקרוס אז פשוט כל פעם פלטה אחורה ( ממליץ לעשות עם חבר , זה נותן הרבה רבק ולדעתי גם מהיר ויעיל יותר)

**אל תגזים עם הדרופ סטים, לדעתי אפשר להוסיף אותם פעם בכמה שבועות לשבירת שיגרה אבל זה מאוד מתיש אז אם אתה עושה תוכנית כוח שלא יפגע בך.

בצהלחה.

• פותח/ת השרשור
מנסיון אישי זה בהחלט כיף לעשות בסוף אימון דרופ סט אבל אל תעשה את כול התרגילים כדרופ סט.
אתה יכול לעשות ביד קדמית או אחורית כתרגיל אחרון לקחת את משקל העבודה שלך להוריד ממנו פלטה או במקרה שזה במשקולות חופשיות קצת פחות ולהתחיל לעשות מקסימום חזרות עד שאתה מגיע למשקל הכי נמוך.
לדוגמא וזה יד קדמית עם מוט אז תקח 4-5 מוטות, אם משקולות חופשיים תקח את ה4-5 זוגות הבאים, אם זה בקרוס אז פשוט כל פעם פלטה אחורה ( ממליץ לעשות עם חבר , זה נותן הרבה רבק ולדעתי גם מהיר ויעיל יותר)

**אל תגזים עם הדרופ סטים, לדעתי אפשר להוסיף אותם פעם בכמה שבועות לשבירת שיגרה אבל זה מאוד מתיש אז אם אתה עושה תוכנית כוח שלא יפגע בך.

בצהלחה.
קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת אבל למה לשלב רק סט אחד של דרופ ולא כמה נניח תרגיל לרגליים לעשות 3 סטים דרופ או לחזה. כמו למשל בסופר אני עושה יד קדמית 3-4סטים סופר כרוטינה קבועה יכול להיות שמה שאני עושה לא טוב?

קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת אבל למה לשלב רק סט אחד של דרופ ולא כמה נניח תרגיל לרגליים לעשות 3 סטים דרופ או לחזה. כמו למשל בסופר אני עושה יד קדמית 3-4סטים סופר כרוטינה קבועה יכול להיות שמה שאני עושה לא טוב?

בכיף, דרופ סט מאוד מעייף את השריר אז אני אישית לא עושה יותר מ1-2 דרופ סטים.
אתה יכול לעשות גם ברגליים וגם בחזה אבל התגובה תיהיה שהגוף ירצה להתאושש הרבה יותר זמן, אני לא יודע באיזו תוכנית אתה עובד כרגע אבל זה יכול לגרום להרבה עומס.
אתה כן יכול לעשות 3-4 סטים ליד הקדמית וכסט 4 או 5 לעשות אותו סופר סט או 2 אחרונים זה ממש יימצא לך את כול הכוח.
המטרה זה כן למצות יותר את השריר אבל לא לשרוף אותו עד כדי כך שלא תצליח באימון שאחרי להרים משקל שהרמת כבר.

זה בדגש על ההתחלה בדרופ סטים, אם אתה רוצה לעשות אותם הרבה יותר אז תתחיל לאט לאט ואחרי פרק זמן של 2-3 שבועות + אתה יכול לעשות עוד סט או להוסיף עוד תרגיל אבל כמו שהתחלת עם כול תרגיל ועם הזמן עלית איתו חזרות / משקל גם דרופ סטים זה הכיוון אפילו שאני אישית לא אוהב לעשות יותר מידי.

• פותח/ת השרשור
בכיף, דרופ סט מאוד מעייף את השריר אז אני אישית לא עושה יותר מ1-2 דרופ סטים.
אתה יכול לעשות גם ברגליים וגם בחזה אבל התגובה תיהיה שהגוף ירצה להתאושש הרבה יותר זמן, אני לא יודע באיזו תוכנית אתה עובד כרגע אבל זה יכול לגרום להרבה עומס.
אתה כן יכול לעשות 3-4 סטים ליד הקדמית וכסט 4 או 5 לעשות אותו סופר סט או 2 אחרונים זה ממש יימצא לך את כול הכוח.
המטרה זה כן למצות יותר את השריר אבל לא לשרוף אותו עד כדי כך שלא תצליח באימון שאחרי להרים משקל שהרמת כבר.

זה בדגש על ההתחלה בדרופ סטים, אם אתה רוצה לעשות אותם הרבה יותר אז תתחיל לאט לאט ואחרי פרק זמן של 2-3 שבועות + אתה יכול לעשות עוד סט או להוסיף עוד תרגיל אבל כמו שהתחלת עם כול תרגיל ועם הזמן עלית איתו חזרות / משקל גם דרופ סטים זה הכיוון אפילו שאני אישית לא אוהב לעשות יותר מידי.
אני עובד AB אני עושה 3 תרגילים לשריר גדול 2 לקטן ככה ש5 סטים ו2 מתוכם סופר יהיה יותר מדי ליד קדמית למשל.
אז אתה מתכוון ללמשל
פרפר
סט ראשון עד שלישי רגיל ואז רביעי חמישי דרופ או רק רביעי זה הכיוון.
לא תרגיל שלם של 4 סטים דרופ

אני עובד AB אני עושה 3 תרגילים לשריר גדול 2 לקטן ככה ש5 סטים ו2 מתוכם סופר יהיה יותר מדי ליד קדמית למשל.
אז אתה מתכוון ללמשל
פרפר
סט ראשון עד שלישי רגיל ואז רביעי חמישי דרופ או רק רביעי זה הכיוון.
לא תרגיל שלם של 4 סטים דרופ

אתה עושה 3 או 4 אימונים ?

בדיוק, שלא יהיה לך יותר מידי עומס.
רק סט אחד (סט 4 או סט 5) שיהיה דרופ סט לסיום האימון יספיק לך וגם תוכל להתאושש.

• פותח/ת השרשור
אתה עושה 3 או 4 אימונים ?

בדיוק, שלא יהיה לך יותר מידי עומס.
רק סט אחד (סט 4 או סט 5) שיהיה דרופ סט לסיום האימון יספיק לך וגם תוכל להתאושש.
4 אימונים
A
חזה כתפיים יד אחורית

B
רגליים גב יד קדמית
ABXABXX

• פותח/ת השרשור
אז כדי לעשות למשל A ביום ראשון דרופ סט ואז רק ביום חמישי עוד דרופ סט על תוכנית B שיהיה לך מרווח ומספיק זמן להתאושש.
2 דרופ סטים בשבוע? זה מה שיגמור אותי?
זה נראה לי מעט מדי לא?

לא ככ מאמין ביעילות של דרופ סט לפיתוח מסת שריר או חיזוקו.

עושה אותו יותר בשביל להזרים דם לאזור פצוע או סתם לראות אחלה ורידים 🤪

• פותח/ת השרשור
לא ככ מאמין ביעילות של דרופ סט לפיתוח מסת שריר או חיזוקו.

עושה אותו יותר בשביל להזרים דם לאזור פצוע או סתם לראות אחלה ורידים 🤪
למה לא להשתמש בתור כלי ליצרת עומסים חדשים מה לא טוב בזה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית