הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קושי באחיזת המוט

The Thunder Fist

משתמש מתחיל
80
8
נק' מוניטין:
41
80
8
שלום חבר'ה.
לפני כמה חודשים התחלתי להתאמן במשקולות בבית. לא נרשמתי לחדר כושר אולם בקרוב אני מתכוון לעשות כך.
בעיקרון אני מתאמן עם מוט ארוך ומבריג עליו משקולות. הגעתי בתרגילים מסוימים למשקלים שכבר אני לא מסוגל להחזיק אותם ואני פשוט נאלץ לעזוב את המוט בשלב מסוים של התרגיל.
התרגילים בהם אני מתקשה הם:
דדליפט: 90 קילו. 6X3 (שלושה סטים 6 חזרות)
דדליפט רומני: 65 קילו. 8X3
תאומים בעמידה: 62.5. 12X3 (אין לי כלוב או סטנד אז אני פשוט מחזיק את המוט ליד המותניים ומבצע את התרגיל).
לאנג'ים (מכרעים): 25. 12X3 (משקולות יד של 25 קילו לכל יד)

# אני לא מבצע את כל התרגילים באותו אימון. אני מבצע רוטציות בעיקרון.
# בתאומים לדעתי זאת הוכחה שכן יש השפעה מאוד גדולה של גנטיקה שכן בורכתי גנטית בתאומים גדולים יחסית ולכן היה לי קל להתקדם בתרגיל.

ניסיתי אחיזה משולבת ובתרגיל התאומים זה הצליח לי והאחיזה סבבה אבל בתרגילי הדדליפט למיניהם זה פשוט לא נוח ואני לא מצליח לבצע את התרגיל כמו שצריך.
זה מפריע לי בעיקר כי זה פלג הגוף התחתון ובעוד שבפלג הגוף העליון אין לי בעיה אז בתרגילי הרגליים אני נתקע ומרגיש לי שזאת סתם תקיעה לא מוצדקת.
אתם ממליצים לי לקנות רצועות? בעיקרון תמיד חשבתי שרצועות יד נועדו לליפטרים שמרימים כפול ממשקל גופם והאמות שלהם בהחלט חלשות לעומת השרירים הגדולים אז נמנעתי מלחשוב על כך ועכשיו אני מתלבט.

נערך לאחרונה:
רצועות יכולות לפתור את הבעיה, אבל הייתי גם מנסה להתייעץ על הטכניקה באחיזה משולבת. אולי אתה לא מבצע את זה נכון ולכן לא נוח לך

• פותח/ת השרשור
אתה עושה מתח? בנט אובר? אלה שני תרגילים שמאוד מחזקים את האחיזה.

את שניהם.
בנט אובר אני עושה רק 40 קילו ל-8 חזרות כי נתקעתי תקופה במשקל של 37.5 קילו.
במתח אני די מיומן והגעתי גם למספר חזרות גבוה אבל רק בתקופה האחרונה התחלתי להוסיף משקלים.
אני מסוגל להחזיק אחיזה במתח ל-2 דקות (אבל אולי זה כי אני שוקל רק 60 קילו).
אתם ממליצים אולי לבצע סטים של החזקת מוט כבד למשך 15-30 שניות? זה יעזור לי לחזק את האחיזה?

את שניהם.
בנט אובר אני עושה רק 40 קילו ל-8 חזרות כי נתקעתי תקופה במשקל של 37.5 קילו.
במתח אני די מיומן והגעתי גם למספר חזרות גבוה אבל רק בתקופה האחרונה התחלתי להוסיף משקלים.
אני מסוגל להחזיק אחיזה במתח ל-2 דקות (אבל אולי זה כי אני שוקל רק 60 קילו).
אתם ממליצים אולי לבצע סטים של החזקת מוט כבד למשך 15-30 שניות? זה יעזור לי לחזק את האחיזה?
יכול לעזור.

תאומים - תוכל לשים כמו בסקוואט את המוט.
לגבי דדליפט - תבצע אחיזה רגילה כל עוד אתה יכול, בחזרות שאתה כבר לא מצליח תוכל לעבור למשולבת.
תראה סרטונים בנוגע לטכניקה שלה ולעבוד עליה גם עם משקלים יותר נמוכים.
אתה יכול להוסיף גם אימונים לחזק את האמות והאחיזה.

• פותח/ת השרשור
תאומים - תוכל לשים כמו בסקוואט את המוט.
לגבי דדליפט - תבצע אחיזה רגילה כל עוד אתה יכול, בחזרות שאתה כבר לא מצליח תוכל לעבור למשולבת.
תראה סרטונים בנוגע לטכניקה שלה ולעבוד עליה גם עם משקלים יותר נמוכים.
אתה יכול להוסיף גם אימונים לחזק את האמות והאחיזה.
זהו שאין לי כלוב להוציא ממנו את המוט אז אני פשוט מחזיק בקו המותניים.
במקום סקוואט אני מבצע זרצ'ר סקוואט שאני מודע שזה לא אידיאלי אבל לפחות אני עובד על תנועה דומה כך שזה התחליף הטוב ביותר שמצאתי.
עוד דוגמא להתאמה שאני עושה זה בפרס אני מבצע קלין אנד פרס כדי שאוכל להרים את המוט לקו הכתפיים.
את האמת אני מבין שעוד מעט אני כבר לא אוכל לעשות את ההתאמות האלה ולכן אני מחפש באזור שלי חדר-כושר שאוכל להירשם אליו.
אני משער שאירשם לחד"כ עוד פחות מחודש.

אתה משתמש במגנזיום?
לא. זה לא תוסף תזונה?
אוקיי בחיפוש קצר באינטרנט אני קולט שזה יכול לעזור לי (מסתבר שלא אוכלים את זה:sarcastic:). מה שכן זה לא מאוד מלכלך? איך נפתרים מהלכלוך? עם מים?
אין לי מושג איך משתמשים בזה. יש איזשהם טיפים? הנחיות? כי אני באמת בור בנושא הזה.

מדוע אתה מבצע לאנג'ים? יש סיבה לכך שאתה עושה גם דדליפט רגיל וגם דדליפט רומני?
מצטרף להמלצות על האחיזה המשולבת. יש לזה יעילות רבה בשיפור ההרמה (לפחות על פי נסיוני) ואם אתה תלמד את הטכניקה בצורה טובה לא תהיה שום בעיה בתרגיל. זה יכול להרגיש לא נוח בהתחלה, אבל ברגע שאתה לומד למקם את הידיים נכון זה נוח יותר מאחיזה רגילה.

• פותח/ת השרשור
מדוע אתה מבצע לאנג'ים? יש סיבה לכך שאתה עושה גם דדליפט רגיל וגם דדליפט רומני?
מצטרף להמלצות על האחיזה המשולבת. יש לזה יעילות רבה בשיפור ההרמה (לפחות על פי נסיוני) ואם אתה תלמד את הטכניקה בצורה טובה לא תהיה שום בעיה בתרגיל. זה יכול להרגיש לא נוח בהתחלה, אבל ברגע שאתה לומד למקם את הידיים נכון זה נוח יותר מאחיזה רגילה.

אני עושה לאנג'ים בגלל שזרצ'ר סקוואט הוא תרגיל מאוד ברוטאלי ודי קשה להגיע איתו לנפח הולם כך שאני מוסיף 3 סטים של לאנג'ים לאחר הסקוואט כדי להוסיף קצת עבודה מבודדת.
דדליפט רומני בא בתור עבודת עזר לגב תחתון. מאחר שאני עושה זרצ'ר סקוואט (שלפי מה שהבנתי מעמיס פחות על גב תחתון מסקוואט רגיל) אני מבצע גם דדליפט רומני כדי שברגע שאתחיל לבצע סקוואט רגיל יהיה לי גב תחתון חזק ואוכל להתקדם בתרגיל מהר.

יש מגנזיום בתור תוסף תזונה ויש מגנזיום בתור אבקה / גיר שעוזר לאחיזה.

אתה יכול לעבוד עם רצועות אם אתה רוצה להמנע מלכלוך. זה אכן יכול לכלכך אבל זה לא סיפור לנקות את זה יחסית, תלוי אם אתה מתאמן בסלון או במקום פחות סטרילי.

אגב, כל מי שמרים דדליפט במשקל סביר או שעובד עם רצועות או שעובד עם מגנזיום. אי אפשר להרים משקלים באמת רציניים ככה סתם בלי אחת מהאפשרויות האלו.

• פותח/ת השרשור
יש מגנזיום בתור תוסף תזונה ויש מגנזיום בתור אבקה / גיר שעוזר לאחיזה.

אתה יכול לעבוד עם רצועות אם אתה רוצה להמנע מלכלוך. זה אכן יכול לכלכך אבל זה לא סיפור לנקות את זה יחסית, תלוי אם אתה מתאמן בסלון או במקום פחות סטרילי.

אגב, כל מי שמרים דדליפט במשקל סביר או שעובד עם רצועות או שעובד עם מגנזיום. אי אפשר להרים משקלים באמת רציניים ככה סתם בלי אחת מהאפשרויות האלו.

נראה לי שאנסה את 2 האפשרויות ואבדוק איזו הכי נוחה לי.
תודה רבה על העזרה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית