הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הורדת המוט עד החזה בבנ.

daniel11

משתמש פעיל
822
121
נק' מוניטין:
167
822
121
עד איפה באמת צריך להוריד אותו? אני מוריד עד נגיעה בחזה וכבר כמה אמרו לי שאסור לי להוריד עד החזה , משהו אפילו אמר לי שכשאתה מוריד עד החזה אז אתה נח בין החזרות וזה נראה לי לא הגיוני אבל האם אני טועה ? היה ספוטר אחד אפילו(מצטער שביקשתי ממנו) שבאמצע החזרה הרביעית ממש שם לי תיד על החזה והפריע לי ואמר לי אל תוריד עד הסוף תוריד עד לפה והזזתי אותו מהר .

בעיקרון תלוי במטרה שלך ומה אתה מנסה להשיג , אבל מבחינה תחרותית אם זו המטרה שלך אז נגיעה בחזה היא חובה.
מעבר לכך נגיעה ואפילו הייתי אומר עצירה היא הכרחית בשביל מספר מטרות
- לשרירים יש תכונה אלסטית , ברגע שאתה מגיע עד החזה ועוצר אתה מונע מהאלסטיות שלהם לעזור.
- מבטל מומנטום
-אינדיקציה טובה לטווח תנועה , לדוגמא בסקוואט לרוב אתה תרצה לשבור מקביל אבל לא תהיה לך כל כך אינדיקציה אם קיצרת טיפה את הטווח או לא בגלל שאין משהו שעוצר אותך בתחתית כמו בבנץ'

חשוב להדגיש שאני מדבר פה על עצירה קלה ממש נגיעה קלה , ברגע שאתה נותן למוט לשקוע לך על החזה אתה משתמש בו כמו טרמפולינה בגלל שהעצמות שלך בחזה יחסית גמישות ואתה גורם למומנטום מהחזה - לא מהשריר אלא מהעצמות אז גם מזה עדיף להימנע.

אני כרגע לא נוגע בחזה בבנץ רגיל, וכן נוגע בו בבנץ עליון, כי ככה המאמן הנחה לאחר היכרות.
למה בעצם הוא הנחה אותך לא לגעת בחזה בבנץ'?
ובנימה רצינית:
מוריד עד לנגיעה מלאה,עצירה ל2-3 שניות
והתפוצצות למעלה.
ככל ״שישקע״ כמובן שלא קיצוני
אני חושב שזה המדד לכח
להצליח להעלות את המוט מנקודת 0
בלי תנופה וכו
לדעתי אין צורך בעצירה של כמה שניות אלא אם אתה מתאמן לתחרות שם אתה חייב לעצור עד שאתה מקבל פקודה. אם לא אז איזה יתרון יש לעצירה לעומת לגעת ולעלות (לא להקפיץ אלא נגיעה קלה)?
בעצירה אתה גם מוריד משקל מהמוט וגם יותר קשה להעריך התקדמות - אם אימון אחד עצרת ל 3 שניות ואימון הבא הוספת משקל ועצרת ל 2.5 שניות קשה לדעת האם התחזקת

בעצירה אתה גם מוריד משקל מהמוט
את זה לא כל כך הבנתי?
אני חושב שלהוריד-לגעת ומיד לעלות,עלול ליצור מומנטום.

אז למצוא את האיזון 😃 לחכות שניה/שתיים
ואז לעלות..
שווה ערך לפין בנץ,הדחיקה הראשונית מלמטה,איזה קשה היא?

את זה לא כל כך הבנתי?
בגלל שזה קשה יותר אז זה מרגיש כבד יותר. תמיד ואריאציות קשות יותר יהיו על חשבון עצימות.
למה בעצם הוא הנחה אותך לא לגעת בחזה בבנץ'?

לדעתי אין צורך בעצירה של כמה שניות אלא אם אתה מתאמן לתחרות שם אתה חייב לעצור עד שאתה מקבל פקודה. אם לא אז איזה יתרון יש לעצירה לעומת לגעת ולעלות (לא להקפיץ אלא נגיעה קלה)?
בעצירה אתה גם מוריד משקל מהמוט וגם יותר קשה להעריך התקדמות - אם אימון אחד עצרת ל 3 שניות ואימון הבא הוספת משקל ועצרת ל 2.5 שניות קשה לדעת האם התחזקת
אני לא חושב שצריך ממש לעשות פאוז כל פעם, אבל לדעתי באימונים על בנץ כל עוד אפשר להגיע למצב של עצירה מוחלטת (כמה זמן תצטרך לעצור זה תלוי במהירות שלך, אם אתה יותר מהיר תצטרך לעצור יותר זמן, אם אתה איטי גם עצירה של נגיעה קלה בלבד תספיק) כדאי לעצור, אבל באימונים שלא לתחרות (או לחלופין ב"אוף סיזן" או איך שלא קוראים לזה) לא צריך להתאבד על זה, ועדיף לדבוק בתוכנית אם זה סותר. אבל כל עוד אפשר לדעתי כדאי.

אני לא מוריד עד לחזה כי זה עושה לי כאבים בכתפיים,אני מוריד עד 2 אצבעות מהחזה,פתר לי את כל הבעיות כתפיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית