הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הורדת המוט עד החזה בבנ.

daniel11

משתמש פעיל
822
121
נק' מוניטין:
167
822
121
עד איפה באמת צריך להוריד אותו? אני מוריד עד נגיעה בחזה וכבר כמה אמרו לי שאסור לי להוריד עד החזה , משהו אפילו אמר לי שכשאתה מוריד עד החזה אז אתה נח בין החזרות וזה נראה לי לא הגיוני אבל האם אני טועה ? היה ספוטר אחד אפילו(מצטער שביקשתי ממנו) שבאמצע החזרה הרביעית ממש שם לי תיד על החזה והפריע לי ואמר לי אל תוריד עד הסוף תוריד עד לפה והזזתי אותו מהר .

תלוי במטרה.
אם תרצה למשל להתחרות, אתה חייב לגעת עם המוט בחזה.
וגם למה לא להתחזק באופן הזה, עם טווח תנועה מלא, אם אין לך מטרה אחרת?

אני כרגע לא נוגע בחזה בבנץ רגיל, וכן נוגע בו בבנץ עליון, כי ככה המאמן הנחה לאחר היכרות.
אבל כמובן שאני אחזור גם לגעת בבנץ רגיל בהמשך, בסוף המטרה היא בנץ רגיל מלא חזק.

לגבי לנוח, אני דווקא מוצא את זה יותר קשה כשהמוט נח על החזה שנייה, לעומת לא נוגע או נוגע ומיד עולה בחזרה.

אם אצלך זה הפוך, מוזמן להוסיף משקל ולהמשיך עם לגעת בחזה(;

ותחליף ספוטר.

• פותח/ת השרשור
תלוי במטרה.
אם תרצה למשל להתחרות, אתה חייב לגעת עם המוט בחזה.
וגם למה לא להתחזק באופן הזה, עם טווח תנועה מלא, אם אין לך מטרה אחרת?

אני כרגע לא נוגע בחזה בבנץ רגיל, וכן נוגע בו בבנץ עליון, כי ככה המאמן הנחה לאחר היכרות.
אבל כמובן שאני אחזור גם לגעת בבנץ רגיל בהמשך, בסוף המטרה היא בנץ רגיל מלא חזק.

לגבי לנוח, אני דווקא מוצא את זה יותר קשה כשהמוט נח על החזה שנייה, לעומת לא נוגע או נוגע ומיד עולה בחזרה.

אם אצלך זה הפוך, מוזמן להוסיף משקל ולהמשיך עם לגעת בחזה(;

ותחליף ספוטר.
לא היה משהו אחר לבקש ממנו.
גם לי קשה יותר כשאני מוריד עד הסוף כי אחר כך יש לי יותר מרחק לעלות את המוט . וחוץ מזה כשלא מורידים עד הסוף יותר קשה לדעת אם התחזקת לדעתי , אתה יכול לפעמים להוריד קצת פחות בלי לשים לב וזה משמעותי

טווח תנועה מלא של בנץ זה מנגיעה בחזה עד נעילה של המרפקים.
כמו שהברווז אמר, לנוח על החזה רק אמור להקשות על העליה, אתה תראה שבמשקלים כבדים (אם הטכניקה אידיאלית) יהיה לך אינסטינקט לבצע "טאצ' אנד גו", שזה לגעת שניה בחזה וישר להתפוצץ למעלה. זה בגלל שככה יותר קל, והגוף רוצה לבצע את התרגיל כמה שיותר בקלות.
בגדול כמו שהברווז אמר זה תלוי מטרה, מה אתה מחפש מהבנץ:
  • אם אתה רוצה להתחרות בבנץ, או סתם לבצע אותו בצורה תחרותית: תיגע בחזה ותוודא שהמוט חסר תנועה על החזה, ככל שאתה יורד יותר מהר ככה תצטרך לחכות יותר זמן, אם תרד מאוד לאט תספיק חצי שניה בשביל שהמוט לא יזוז.
  • אם אתה רוצה לפתח כוח כללי/לגדול תבחר או טאצ' אנד גו, או עצירה על החזה, לא משנה מה, אבל חשוב שתתמיד באותה ואריציה.
  • אם אתה רוצה לעבוד על נקודה מסוימת מהתנועה/שרירים מסוימים שעובדים בתרגיל, תעשה טווח תנועה חלקי לפי הצורך, אבל נשמע שזאת לא המטרה שלך.
בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
טווח תנועה מלא של בנץ זה מנגיעה בחזה עד נעילה של המרפקים.
כמו שהברווז אמר, לנוח על החזה רק אמור להקשות על העליה, אתה תראה שבמשקלים כבדים (אם הטכניקה אידיאלית) יהיה לך אינסטינקט לבצע "טאצ' אנד גו", שזה לגעת שניה בחזה וישר להתפוצץ למעלה. זה בגלל שככה יותר קל, והגוף רוצה לבצע את התרגיל כמה שיותר בקלות.
בגדול כמו שהברווז אמר זה תלוי מטרה, מה אתה מחפש מהבנץ:
  • אם אתה רוצה להתחרות בבנץ, או סתם לבצע אותו בצורה תחרותית: תיגע בחזה ותוודא שהמוט חסר תנועה על החזה, ככל שאתה יורד יותר מהר ככה תצטרך לחכות יותר זמן, אם תרד מאוד לאט תספיק חצי שניה בשביל שהמוט לא יזוז.
  • אם אתה רוצה לפתח כוח כללי/לגדול תבחר או טאצ' אנד גו, או עצירה על החזה, לא משנה מה, אבל חשוב שתתמיד באותה ואריציה.
  • אם אתה רוצה לעבוד על נקודה מסוימת מהתנועה/שרירים מסוימים שעובדים בתרגיל, תעשה טווח תנועה חלקי לפי הצורך, אבל נשמע שזאת לא המטרה שלך.
בהצלחה.
סבבב אני גם מכיר את זה ככה , כמובן שהמטרה היא בילדינג אבל גם מאוד חשוב לי להרים כבד בו זמנית.
מצחיק אותי שזה היו אנשים שעשו עם בנץ עם לא יותר מ50 קילו ואני עושה הרבה יותר מהם , לצורך ההשואה אימון אחרון עשיתי בסט אחרון 100 ל5 ואני לא יותר גדול מהם , אולי סתם חיפשו גם להעיר

סבבב אני גם מכיר את זה ככה , כמובן שהמטרה היא בילדינג אבל גם מאוד חשוב לי להרים כבד בו זמנית.
מצחיק אותי שזה היו אנשים שעשו עם בנץ עם לא יותר מ50 קילו ואני עושה הרבה יותר מהם , לצורך ההשואה אימון אחרון עשיתי בסט אחרון 100 ל5 ואני לא יותר גדול מהם , אולי סתם חיפשו גם להעיר
לרוב הכוונות טובות, הידע פחות... אין מה לכעוס עליהם הם מנסים לעזור, תגיד להם כן כן ותמשיך בשלך

עד שאני לא מרגיש,שהמוט שובר לי את בית הצלעות אני לא עוצר 😃

ובנימה רצינית:
מוריד עד לנגיעה מלאה,עצירה ל2-3 שניות
והתפוצצות למעלה.

• פותח/ת השרשור
לרוב הכוונות טובות, הידע פחות... אין מה לכעוס עליהם הם מנסים לעזור, תגיד להם כן כן ותמשיך בשלך
שלא תבין לא נכון , אני מודה לכל אחד שמסכים לפנות דקה כדי לשמור עליי , אבל הדגשתי כמו שאני תמיד עושה לא לגעת אלא אם אני אומר אחרת , לא משנה מה קורה , וכשהוע עושה בדיוק הפוך ועוד בהפתעה גמורה זה די מכעיס

לדעתי עדיף להוריד תמוט עד לחזה נגיעה קלה כי זה מביא אינדיקציה לטווח תנועה של כל חזרה
ואינדיקציה להתקדמות

שלא תבין לא נכון , אני מודה לכל אחד שמסכים לפנות דקה כדי לשמור עליי , אבל הדגשתי כמו שאני תמיד עושה לא לגעת אלא אם אני אומר אחרת , לא משנה מה קורה , וכשהוע עושה בדיוק הפוך ועוד בהפתעה גמורה זה די מכעיס
או ללכת למכון עם gym bro או לעבוד בלי ספוטר
לכעוס על מישהו שאין לו מושג מי נגד מי ובא לעזור בתמימות אין לך מה

• פותח/ת השרשור
ואינדיקציה להתקדמות

או ללכת למכון עם gym bro או לעבוד בלי ספוטר
לכעוס על מישהו שאין לו מושג מי נגד מי ובא לעזור בתמימות אין לך מה
בן אדם שהתחיל לעשות בנץ לפני חודש לא יכול לתת טיפים למתאמנים אחרים.

בן אדם שהתחיל לעשות בנץ לפני חודש לא יכול לתת טיפים למתאמנים אחרים.
בידיוק בגלל זה אם אתה בא בלי חבר - שמים אוזניות לא יוצרים קשר עין עם אף אחד ולא מבקשים עזרה מאף אחד. לגלגל את המוט על הבטן אם נכשלת עדיף בהרבה מספוטר חסר מושג

• פותח/ת השרשור
בידיוק בגלל זה אם אתה בא בלי חבר - שמים אוזניות לא יוצרים קשר עין עם אף אחד ולא מבקשים עזרה מאף אחד. לגלגל את המוט על הבטן אם נכשלת עדיף בהרבה מספוטר חסר מושג
לרוב אני בא בשעות שיש תמיד אנשים שסומך עליהם , באתי יותר מוקדם הפעם , הוא היחיד שהיה ותמיד מפחד שיקרה משהו ופתאום אפצע אז ליתר בטחון .

דרך אגב האם זה נכון שליישר ידיים בסוף התנועה זה פחות טוב לבאדיבילדינג?
אתה מדבר על לנעול מרפקים? אז זה לא נכון, למטרות כלליות של כוח ומסת שריר תמיד מומלץ לעבוד בטווח תנועה מלא של התרגיל.
מה שכן אם אתה רוצה לעבוד על חלקים ספציפיים של התנועה אז תעשה טווח חלקי, אבל זה נכון לכל ספורט, לא רק לבילדינג.

ככל ״שישקע״ כמובן שלא קיצוני
אני חושב שזה המדד לכח
להצליח להעלות את המוט מנקודת 0
בלי תנופה וכו
למטרת פיתוח גוף עדיף לא לתת לו לשקוע, ושעדיין תהיה התנגדות מהידיים שמונעת ממנו לשקוע

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית