הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה חלבון אתם צורכים ביום? (סקר)

כמה חלבון אתם מכניסים ביום (בוודאות)

• 1 גרם חלבון על כל ק"ג משקל גוף

• 1.2 גרם חלבון על כל ק"ג משקל גוף

• 1.5 גרם חלבון על כל ק"ג משקל גוף

• 1.7 גרם חלבון על כל ק"ג משקל גוף

• 2 גרם חלבון על כל ק"ג משקל גוף

• 2.2+ גרם חלבון על כל ק"ג משקל גוף

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
מעולה, אז אתה מסכים שאי אפשר להרכיב תפריט טבעוני למתאמן מקטניות בלבד?
אה איזה קטע, יש ב100 גרם סויה יבשה 6.8 גרם שומן, בערך ב550 גרם סויה יבשה אתה תכניס את כל השומן שאתה צריך
אגב יש גם שמן סויה אם תרצה עוד שומן.
כך שבהחלט אפשר לבסס את כל התפריט רק על קטניות.
כנראה, והסיבה היא לא כי פרופיל חומצות האמינו של העדשים רע, אלא ההפך, הוא טוב, אבל אתה צריך לשפוט אותו לפי החוליה החלשה ביותר - מתיונין וציסטאין.
אם תאכל מספיק עדשים אתה תאכל גם מספיק מאלה (אתה צריך לקחת לפי פי 2 מ-RDI, כי ההמלצות של ה-RDI הן לפי 0.8-1 גרם חלבון לקילו), כי למרות שהן מה שנמצא באחוז הכי נמוך בעדשים, עדיין יש שם לא מעט. עכשיו לפי זה אתה צריך לאכול מספיק עדשים עד שתקבל את הכמות הנחוצה משם, לא משנה כמה קלוריות וחלבון תצרוך מזה. הבעיה היא שאתה לא יכול לחיות רק מעדשים, אחרת יהיה לך חסרים תזונתיים בעיקר של ויטמינים מסויימים, ושומן, זה למה אתה תצטרך להוסיף דברים נוספים ככה או ככה, ואז הצריכה הקלורית מתחילה לעלות מעל מה שרצוי.
זה למה משלבים מקורות, כי אם גם ככה תצטרך לגוון, עדיף שיהיה עם מזונות עם אחוז גבוה יותר של מתיונין וציסטאין, כדי שלא תצטרך לאכול עדשים עד שתגיע לערכים המספקים של אלה
קראת את תגובה 170? בכל מקרה כדי להכניס מספיק חלבון תצטרך להכניס מספיק קטניות כי הדגנים מוסיפים הרבה פחממות על חשבון החלבון של הקטניות.
אבל השאלה עבור הבחור שלנו:מתאונין יכניס מספיק אחרי 500 עדשים, אז ברור שלא חייב להכניס 500 עדשים ואולי עדיף להכניס סויה במקום, ברור שיהיו חוסרים בויטמינים בתפריט רק של קטניות וחייב להוסיף פירות וירקות, אבל לבסס את התפריט על קטניות בכל קנה מידה עדיף על לבסס את התפריט בשילובי דגן וקטניה, לכן אני לא רואה שום סיבה תזונתית להוסיף דגנים לתפריט על חשבון הקטניות, כפי שהוצע כאן.
בדיוק כמו שחולי צליאק מצליחים לחיות חיים מצויינים ללא דגנים כך אפשר לעשות זאת אצל כולם, ואולי עדיף.
כן דגנים זה טעים, כן אני אוכל דגנים, האם אני חושב שזה נחוץ? לא והנתונים מדברים בעד עצמם.

נערך לאחרונה:
אה איזה קטע, יש ב100 גרם סויה יבשה 6.8 גרם שומן, בערך ב550 גרם סויה יבשה אתה תכניס את כל השומן שאתה צריך
אגב יש גם שמן סויה אם תרצה עוד שומן.
כך שבהחלט אפשר לבסס את כל התפריט רק על קטניות.

קראת את תגובה 170? בכל מקרה כדי להכניס מספיק חלבון תצטרך להכניס מספיק קטניות כי הדגנים מוסיפים הרבה פחממות על חשבון החלבון של הקטניות.
אבל השאלה עבור הבחור שלנו:מתאונין יכניס מספיק אחרי 500 עדשים, אז ברור שלא חייב להכניס 500 עדשים ואולי עדיף להכניס סויה במקום, ברור שיהיו חוסרים בויטמינים בתפריט רק של קטניות וחייב להוסיף פירות וירקות, אבל לבסס את התפריט על קטניות בכל קנה מידה עדיף על לבסס את התפריט בשילובי דגן וקטניה, לכן אני לא רואה שום סיבה תזונתית להוסיף דגנים לתפריט על חשבון הקטניות, כפי שהוצא כאן.
בדיוק כמו שחולי צליאק מצליחים לחיות חיים מצויינים ללא דגנים כך אפשר לעשות זאת אצל כולם, ואולי עדיף.
כן דגנים זה טעים, כן אני אוכל דגנים, האם אני חושב שזה נחוץ? לא והנתונים מדברים בעד עצמם.
האמת התכוונתי לעדשים לא לקטניות באופן כללי

אבל השאלה עבור הבחור שלנו:מתאונין יכניס מספיק אחרי 500 עדשים, אז ברור שלא חייב להכניס 500 עדשים ואולי עדיף להכניס סויה במקום, ברור שיהיו חוסרים בויטמינים בתפריט רק של קטניות וחייב להוסיף פירות וירקות, אבל לבסס את התפריט על קטניות בכל קנה מידה עדיף על לבסס את התפריט בשילובי דגן וקטניה, לכן אני לא רואה שום סיבה תזונתית להוסיף דגנים לתפריט על חשבון הקטניות, כפי שהוצא כאן.
אני מסכים איתך, כל עוד יש שילובים שמשלימים את החלבון לחלבון מלא אז בהחלט אין צורך בדגנים, אבל הנקודה שלי הייתה שכן יש צורך בשילובים. מהדיון היה נראה שאתה טוען שאפשר לספק הכל מעדשים

אם זה היה דיון בשידור חי, הייתם רואים את הראש שלי זז מצד לצד כמו בצפייה במשחק בפינג פונג.

בינתיים עשיתם אותי רעבה אז הכנתי לי משו לנשנש ברוח הדיון.
צפה בקובץ המצורף 51221
את מבינה מה ההבדל שלנו?
זה מה שאת בוחרת לנשנש.זה מה שאני בחרתי לנשנש מקודם
CB7699B1-C480-435B-8068-65475E59FD70.jpeg

בישלת הרבה מאוד דייסה, עכשיו תאכל אותה
החופרים ברינה בדמעה יחטובו
QUOTE="ליאמוש, post: 1410380, member: 33110"]ואתה קולט שהחיטוב שלך זה המסה שלי בערך?😆[/QUOTE]
נכון כשאני אכנס לתלם זה יהיה החיטוב שלי, בינתיים מדשדש, אין לי אנרגיות לזה שוב.
חוץ מזה שאכלתי המבורגר בצהריים אז המצב לא באמת כזה נורא:sarcastic:🥷

עכשיו עברתי על כל הדיון המתיש הזה.
אני לא בא להעליב אף אחד, אבל זה דיון בין חירשים ואילמים. אין פה לאף אחד מספיק ידע בסיסי בכימיה אורגנית כדי לנהל את הדיון הזה.

הסבר קצר:
לכל חלבון יש 4 רמות מבנה, אבל אותנו מעניין המבנה הראשוני, שהוא הרכב חומצות האמינו. כל חלבון מורכב מחומצות שונות בכמויות שונות, ככה שכאן תיאוריית ה-1:1 נופלת מיד.
כמו אמרתם קודם, 9 מ-20 חומצות האמינו אנחנו לא יכולים לייצר בעצמנו, אז אנחנו צריכים לצרוך אותם מהתזונה. כל חלבון יכיל את כל חומצות האמינו, אבל ביחסים שונים, בגלל המבנה הראשוני השונה. למקורות חלבון שונים יהיו צרכים ביולוגיים בחלבונים שונים (צמחים יצטרכו חלבונים שונים מחיות), ולכן גם ההרכב שלהם יהיה שונה בתמונה הגדולה. אבל בסופו של דבר כל מקור חלבון יכיל את כל חומצות האמינו, אבל לא בהכרח בכמויות שנרצה. כמו שמייק אמר את כל חומצות האמינו בכמויות שנרצה אפשר להשיג גם ממקור אחד, אבל עד שנגיע למכסה של חומצת האמינו האחרונה שאנחנו צריכים, כנראה נצרוך עוד המון מהאחרות, מעבר למה שצריך, וביחד עם זה עוד המון קלוריות.
לגבי שאר חומצות האמינו, אנחנו כן יכולים לייצר אותן, אבל אנחנו צריכים בסיס חנקני כלשהו, ומאיפה הוא מגיע? משאר חומצות האמינו. מה קורה לחומצות האמינו שאנחנו לא מנצלים? חלק גדול יעבור המרה לחומצות אמינו אחרות, לפי הצורך של הגוף (הכל מתוך ה-11 שאנחנו כן יכולים לייצר, לא מתוך כל ה-20), חלק קטן יומר לאנרגיה (כי זה תהליך לא יעיל במיוחד, אבל בסופו של דבר זה לא אומר שאפשר להתעלם מהקלוריות של חלבון, כי האנרגיה שלא תגיע מפה תגיע ממקום אחר, הכל לפי הצורך), וחלק יומר לאוראה והחוצה בשתן. חלבון לא נשמר בגוף במאגרים, אז הכל צריך לעשות משהו.

למה משלבים חלבונים לא מלאים (עם עדיפות לביחד, אבל לא חובה)? כי פשוט ככה אפשר להגיע למכסת חומצות האמינו שאנחנו צריכים בלי לזלול קלוריות עד שנגיע לכל מה שאנחנו צריכים ממקור אחד.
כשאוכלים חלבונים מלאים הבעיה הזאת לא קיימת כי אנחנו מקבלים חומצות אמינו ביחס מדויק או קרוב למה שאנחנו צריכים במכה.
דרך אגב, ההמלצה היא לאכול 1.6-2 גרם חלבון לקילו משקל גוף, כשלפחות 70% מזה הוא מלא, זה ייתן לך את הכמויות שאתה צריך.

ומה קורה אם לא אוכלים מספיק חלבון מלא, כלומר מספיק חומצות אמינו חיוניות (EAA, לא לבלבל עם BCAA, שאני תכף אגע בזה)? אם מדובר על מחסור קל, כמו מה שקורה עם מישהו שאוכל מספיק חלבון אבל לא מספיק חלבון מלא, כנראה לא יהיה מחסור מספק כדי לגרום לבעיות תפקוד, כי הגוף פשוט ממחזר חלבונים עם הזמן, ויכול להוציא משם מספיק חומצות אמינו שהוא צריך, אבל אפשר להקביל את התהליך לבניה של סולם שאתה מטפס עליו, ואתה כל הזמן צריך לרדת למטה כדי לאסוף שלבים שתוכל לבנות למעלה, ייקח לך המון זמן לטפס למעלה ואתה תבזבז הרבה אנרגיה על הדרך. כל זה יוביל להתאוששות לא מספקת, ותהליך לא אופטימלי. אתה כנראה כן תצליח להתקדם, אבל לא בקצב שהיית יכול.
אם מדובר על מחסור חמור, אז כבר אפשר להתחיל לדבר על בעיות מערכתיות, אבל אני לא מאמין שזו בעיה שנכון להיום יש למישהו פה.

עכשיו מה הקטע עם EAA ו-BCAA? חומצות אמינו נחוצות (EAA) הן 9 החומצות שאנחו לא יכולים לייצר בעצמנו, והן אבני הבניין הדרושות כדי לבנות חלבון. BCAA הן 3 חומצות מתוך ה-9 שיש להן אפקט נוסף, שהוא דחף לבניית חלבון (במיוחד לאוצין). הן בהחלט בהחלט לא מספיקות לבד כדי לבנות חלבון, אבל הן כן נחוצות בכמויות מספקות כדי להגיע לייצור חלבון בכמויות וקצב אופטימליים (להבדיל מכמויות וקצב מספקים, שאפשר גם עם פחות).

מקווה שזה ענה על רוב הדיון פה.

כל התורה על רגל אחת 👑

כאבי בטן?
שירותים?

ואה... כן, וכל החומצות אמינו מעדשים בלי לגלוש יותר מ 2,000 קלוריות מהתפריט.
כאבי בטן?
שירותים?

ואה... כן, וכל החומצות אמינו מעדשים בלי לגלוש יותר מ 2,000 קלוריות מהתפריט.

בעיקרון רציתי את זה כתוספת להמבורגר שלי. אבל נראה לי שאסתפק ב17 קילו מלפפונים לחלבון מלא

אני אוכל 250 גרם עדשים (משקל יבש לפני בישול) בארוחה אחת עם אורז מלא וצלחת ירקות, בלי בעיה.
אבל זה הבדך גדול, בין זה ל ק"ג וחצי יבש.
250 יבש בארוחה אחת ועם תוספות?? לפני שבוע בכיתם "איך אפשר לאכול 500 גרם במהלך כל היום?!"
אני המום

250 יבש בארוחה אחת ועם תוספות?? לפני שבוע בכיתם "איך אפשר לאכול 500 גרם במהלך כל היום?!"
אני המום
לא אמרתי אף פעם שזה לא אפשרי, ואתה יכול לעבור על ההודעות שלי. טענתי שלא כל אחד יצליח לעמוד בתפריט תזונה עם כל כך הרבה כשלים (תזונה משמעממת, עשירה בקלוריות, וגורמת אי נעימות בעיכול) בזמן שאפשר לקבל איכות וכמות מזון טובה יותר עם שינויים קלים, כמו הוספת דגנים.

אני מסכים איתך שעדשים הוא מזון בריא ואפילו טעים, אבל אני חולק עליך שצריך לבסס רק עליו את התפריט.
כמו שאני לא אמליץ לקבל את כל החלבון שלנו משוקולד, גם זה אפשרי טכנית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית