נק' מוניטין:
46
- 135
- 46
- ירוחם פיטנס
- פותח/ת השרשור
אה איזה קטע, יש ב100 גרם סויה יבשה 6.8 גרם שומן, בערך ב550 גרם סויה יבשה אתה תכניס את כל השומן שאתה צריךמעולה, אז אתה מסכים שאי אפשר להרכיב תפריט טבעוני למתאמן מקטניות בלבד?
אגב יש גם שמן סויה אם תרצה עוד שומן.
כך שבהחלט אפשר לבסס את כל התפריט רק על קטניות.
קראת את תגובה 170? בכל מקרה כדי להכניס מספיק חלבון תצטרך להכניס מספיק קטניות כי הדגנים מוסיפים הרבה פחממות על חשבון החלבון של הקטניות.כנראה, והסיבה היא לא כי פרופיל חומצות האמינו של העדשים רע, אלא ההפך, הוא טוב, אבל אתה צריך לשפוט אותו לפי החוליה החלשה ביותר - מתיונין וציסטאין.
אם תאכל מספיק עדשים אתה תאכל גם מספיק מאלה (אתה צריך לקחת לפי פי 2 מ-RDI, כי ההמלצות של ה-RDI הן לפי 0.8-1 גרם חלבון לקילו), כי למרות שהן מה שנמצא באחוז הכי נמוך בעדשים, עדיין יש שם לא מעט. עכשיו לפי זה אתה צריך לאכול מספיק עדשים עד שתקבל את הכמות הנחוצה משם, לא משנה כמה קלוריות וחלבון תצרוך מזה. הבעיה היא שאתה לא יכול לחיות רק מעדשים, אחרת יהיה לך חסרים תזונתיים בעיקר של ויטמינים מסויימים, ושומן, זה למה אתה תצטרך להוסיף דברים נוספים ככה או ככה, ואז הצריכה הקלורית מתחילה לעלות מעל מה שרצוי.
זה למה משלבים מקורות, כי אם גם ככה תצטרך לגוון, עדיף שיהיה עם מזונות עם אחוז גבוה יותר של מתיונין וציסטאין, כדי שלא תצטרך לאכול עדשים עד שתגיע לערכים המספקים של אלה
אבל השאלה עבור הבחור שלנו:מתאונין יכניס מספיק אחרי 500 עדשים, אז ברור שלא חייב להכניס 500 עדשים ואולי עדיף להכניס סויה במקום, ברור שיהיו חוסרים בויטמינים בתפריט רק של קטניות וחייב להוסיף פירות וירקות, אבל לבסס את התפריט על קטניות בכל קנה מידה עדיף על לבסס את התפריט בשילובי דגן וקטניה, לכן אני לא רואה שום סיבה תזונתית להוסיף דגנים לתפריט על חשבון הקטניות, כפי שהוצע כאן.
בדיוק כמו שחולי צליאק מצליחים לחיות חיים מצויינים ללא דגנים כך אפשר לעשות זאת אצל כולם, ואולי עדיף.
כן דגנים זה טעים, כן אני אוכל דגנים, האם אני חושב שזה נחוץ? לא והנתונים מדברים בעד עצמם.
נערך לאחרונה: