הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מיתוס דופק המטרה - שאלה לאחר קריאת מאמר

• פותח/ת השרשור Yulz
  • פורסם בתאריך

Yulz

משתמש מתחיל
78
0
נק' מוניטין:
5
78
0
שלום רב,

בדיוק סיימתי לקרוא את המאמר "אימון אירובי"
להלן ציטוט מתוך המאמר אליו אני רוצה להתייחס

נכון יהיה לציין כי בפעילות גופנית בעצימות נמוכה-בינונית (טווח שבין 65%-85% מהדופק המרבי) מקור הדלק המטבולי העיקרי לאספקת אנרגיה יהיה השומן.
וכן גם נכון יהיה להגיד שבפעילות גופנית במאמץ תת-מרבי ומרבי (טווח שבין 85%-100% )מרבית מקור הדלק המטבולי לאספקת אנרגיה יהיה הגליקוגן והגלוקוזה בשרירים,בכבד ובמחזור הדם.
אבל….
ככל שעצימות האימון גוברת כך גם הדרישות האנרגטיות מגופנו עולות בהתאמה.
באופן לינארי,עם העלייה במאמץ יעלה כך גם ההוצאה הקלורית.זאת משום שגופנו צריך להפיק יותר אנרגיה על מנת להתמודד עם הדרישות והעומסים המוטלים עליו.
אם זאת,ישנו פרמטר נוסף אשר יקבע את סך ההוצאה הקלורית הלוא הוא משך המאמץ.
ככל שמשך המאמץ יעלה כך ההוצאה האנרגטית תהיה יותר גבוה.

משהו לא מובן לי כאן.
מצד מאחד באתם לשבור את המיתוס שטוען שעפ"י הדופק ניתן לנתב את הצריכה המטבולית אבל מצד שני באתם וחיזקתם בדיוק את ההפך.

אשמח אם תוכלו להבהיר לי את הנקודה
תודה רבה.

בטווחי דופק 60-70% אתה שורף יותר שומן בפעילות, בדפקים 80-100% אתה שורף יותר פחמימה בפעילות עצמה.
לאחר הפעילות אתה גם שורף קלוריות, ככל שהפעילות הייתה יותר עצימה אתה שורף יותר קלוריות לאחר הפעילות (התאוששות, כדוגמה קלאסית אינטרוולים).
גם כרגע כשאתה יושב אתה שורף יותר שומן מפחמימה או חלבון, אז בוא נשב כל היום? נכון לא עובד ככה, אנחנו צריכים לשרוף קלוריות, ככל שתרוף יותר ותהיה במאזן קלורי שלילי גדול יותר (בגבול "המותר") אתה תאבד יותר משקל.
אם עשית פעילות 40 דקות על 90% דופק (לא ריאלי, אבל כדוגמה) אתה שרפת 600 קלוריות, אם עשית פעילות 40 דקות על 60% דופק, אתה שרפת 350 קלוריות.
ההפרש בי שניהם הוא 250 קלוריות שהן תוספות לגירעון הקלורי היומי, צריך לזכור ש 7000-7700קלוריות = 1 ק"ג שומן בתאוריה, אז אם אנו במאזן קלורי שלילי של 500 קלוריות ביממה כפול 7 ימים בשבוע אלו הם 3500 קלוריות שהן כחצי ק"ג שומן.

לדגמא שאתה עובד בדופק נמוך שעה אתה שורף 100 קלוריות
וכיוון שאתה עובד בדופק נמוך אתה משתמש ב 80% שומן ו 20% גליקוגן
אזי שרפת 80 קלוריות משומן

ואם תעבוד את אותה השעה בדופק גבוה אתה תשרוף 160 קלוריות
בדופק גבוה אתה צורך 60% משומן ו40% מגליקוגן
אזי שרפת 96 קלוריות משומן

זה דוגמא מספרית שמראה שבדופק גבוה למרות ש% השימוש בשומן כמקור אנרגיה הוא נמוך יותר מבדופק בינוני
אבל בשורה התחתונה אתה תשרוף ככה יותר שומן
(המספרים וה% סתם לצורך המחשה)

• פותח/ת השרשור
מה שאתה בעצם אומר שאם אני עובד על אירובי עצים בטווחי דופק של 80%-100% אני גורם לפירוק השריר בגלל שריפת הפחממות?
ולעומת זאת בדופק נמוך יותר לא תיהיה פגיעה בשרירים בגלל שהשריפה מגיעה ממאגרי השומן?

מה שאתה בעצם אומר שאם אני עובד על אירובי עצים בטווחי דופק של 80%-100% אני גורם לפירוק השריר בגלל שריפת הפחממות?
ולעומת זאת בדופק נמוך יותר לא תיהיה פגיעה בשרירים בגלל שהשריפה מגיעה ממאגרי השומן?

מזה קשור לשריר ?
דובר רק על שומן וגליקוגן כמקור אנרגיה ולא על תאי שריר
הגוף לא יפרק לך תאי שריר כ"כ מהר

אתה מפרק שריר במשך כל היום, השאלה היא מה המאזן בסופו של יום, האם הוא "אנאבולי" או "קאטבולי" או "נטראלי", אי אפשר כל כך לחזות את זה ללא בדיקות חודרניות וגם שם לא בטוח כמה תדייק.

"בטווחי דופק 60-70% אתה שורף יותר שומן בפעילות, בדפקים 80-100% אתה שורף יותר פחמימה בפעילות עצמה."

לפי מה שרן כתב, אם אתה רץ שעה, או הולך שעה, אתה תאבד יותר שומן אם תרוץ.

כן, וזה אחד הדברים שאינסנקטיבית ממש קל להבין.

אז למי שב"מסה" עדיף לרוץ לאט, בשביל לשרוף פחות קלוריות ויותר שומן (באופן יחסי).

למי שב"מסה" לא צריך לרוץ ביגלל הקלוריות או השומן.
"מסה" זה מאזן קלורי חיובי, ובזמן שאתה בחיובי, אתה לא יכול לרדת בשומן ממילא
(נישכח לרגע ממתחילים גמורים וחומרים).
הסיבה היחידה לרוץ ב"מסה" היא אם האדם מנסה לשמור\לשפר יכולות אירוביות,
או שהוא מיתחרה בספורט שדורש את זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית