הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לג פרס VS לאנג'ים

The Thunder Fist

משתמש מתחיל
80
8
נק' מוניטין:
41
80
8
ערב טוב.
לפני מס' חודשים קניתי מוט ומשקולות והתחלתי להתאמן בבית.
משום שלא היה לי סטנד ביצעתי 3 סטים של סקוואט בטכניקת ה"זרצ'ר סקוואט" ובשביל להשלים נפח לרגליים שילבתי גם 3 סטים של לאנג'ים (מכרעים).

שבוע שעבר נרשמתי לחדר הכושר ובאימון בתור תרגיל ראשון ביצעתי באק סקוואט.
לאחר חימום הרמתי בסקוואט 70 קילו ל-6 חזרות והשלמתי שלושה סטים.

לאחר מכן ביצעתי לאנג'ים עם משקולות יד של 25 קילו כל אחת.
התקשיתי להחזיק את המשקולת והיא כל הזמן איימה להחליק לי מהיד.

בגלל זה עברתי למוט אבל התקשיתי לייצב אותו על הגב שלי וזה הכאיב לי בכתפיים + מנע ממני לעשות חזרות מלאות בשל חוסר היציבות.

אז עברתי לסמית' מאשין וביצעתי שלושה סטים של התרגיל.
בגלל שהמוט מקובע זה לא היה נוח על הגב והתנועה עצמה הרגישה לי לא טבעית.
לאחר מכן ביצעתי גם דדליפט ותרגיל לתאומים. היה בסדר וגם שיפרתי משקלי עבודה בדדליפט.

באימון האחרון לפני מספר ימים ביצעתי סקוואט וניגשתי לעשות לאנג'ים (בחוסר רצון מובהק), ופתאום ראיתי בזווית עיני מכונת לג-פרס. המכשיר עצמו נראה מאוד מגניב, ואף שנשבעתי שלא אתקרב למכונות במכון, הייתי חייב לנסות אותו.

לאחר הדרכה זריזה מהמדריך הייתי מוכן לנסות בעצמי ומתוך מחשבה שמשקלי העבודה שלי יהיו זהים לאלו של הסקוואט ניסיתי 70 קילו. התקשיתי לסגור שישייה.

לאחר דקת מנוחה הורדתי ל-40 וביצעתי 12 חזרות מעולות.
למעשה, זה היה כה קל לי שהעלתי ל-80 קילו וסגרתי עוד 12 חזרות.
ביצעתי עוד מס' סטים של 110, 130 ו-150 קילו והתחלתי להתעייף.

הרגשתי שאני מסוגל ליותר ובהשגחה צמודה של המדריך בחד"כ ביצעתי 12 חזרות מלאות של 170 קילו.
פה כמובן הפסקתי ונחתי מעט.

לאחר רבע שעה מנוחה (שכוללים חימום) ביצעתי דדליפט באותו משקל עבודה של שבוע שעבר ואמנם הייתי עייף, אך בכל זאת הצלחתי לסיים 3×6 עם טכניקה טובה.

לאחר מכם עברתי לתאומים ושם נכשלתי בסט השני וויתרתי על התרגיל (יש מצב שזה קשור ללג פרס?).

השאלה שלי היא, האם זה בסדר להחליף את הלאנג'ים בלג-פרס?
אני הרגשתי שהתנועה בלג-פרס דומה מאוד לתנועה של הסקוואט ולמעשה היא יכולה לשמש כעבודה שנותנת נפח נוסף. אני בכלל שקלתי לוותר על תרגילי העזר לרגליים ולהתמקד רק בסקוואט אך אני לא יודע אם זה מיטבי לבניית מסת שריר ביחד עם כוח.

בגלל שאני בור בכל הנושא של האימונים פניתי לחברי הטוב גוגל ובדקתי (גם בפורום הזה אגב) מה חושבים על לג-פרס. לפי מה שהבנתי הוא תרגיל לא מומלץ בכלל ואפילו מסוכן.
ראhתי מישהו שאמר שהוא מתאמן הרבה מאוד שנים והגיע למשקלים מכובדים בסקוואט והפציעה הכי נוראית שלו הייתה בלג-פרס ועוד אנשים שאמרו שהוא מעמיס יותר מדי על הברכיים.

אמנם יש כאלו שאומרים את זה על הסקוואט אבל אלו בדרך כלל אנשי שיווק מאוד אגרסיביים שתומכים בכל מיני שיטות מוזרות כמו חזרות חלקיות וסופר סטים כדי "לתקוף את השריר מכל הכיוונים".

בקיצור, מה עליי לעשות?
להחליף לאנג'ים בלג-פרס? לוותר?

נערך לאחרונה:
בהמשך זה הופך ל7.5 בשבוע. 2.5 כל אימון.. אין תוכנית כוח טובה יותר מSS למתאמן שזה עתה שדרך בחדר הכושר. ובמשקלים הכבדים - מכניסים סקוואט קל באמצע השבוע. מתאמן שיעשה SS כהלכתה - יכול לסיים 140 סקוואט+- את התוכנית בתוך כמה חודשים, ועם תוספת מכובדת של שריר.

בנוגע להיפרטרופיה אני פחות מסכים.
בתוכניות כמו SS רוב התהליכים שקורים הם ייעול המערכת העצבית להרמת משקלים יותר כבדים, לא בהכרח היפרטרופיה.
מה שגם, אפשר להתחיל את התכנית על פלוס קלורי מתון, אבל ברגע שאתה מגיע ל-100 קילו סקוואט למשל, אתה תיתקע במשקלים אם לא תוסיף עוד קלוריות. אז תתלווה לזה גם עלייה גדולה בשומן.
מתאמנים מתחילים יסתדרו מעולה עם תכנון כה פשוט.
אך מתאמנים מתקדמים יותר יצטרכו תכנון מורכב יותר.

בנוגע להיפרטרופיה אני פחות מסכים.
בתוכניות כמו SS רוב התהליכים שקורים הם ייעול המערכת העצבית להרמת משקלים יותר כבדים, לא בהכרח היפרטרופיה.
מה שגם, אפשר להתחיל את התכנית על פלוס קלורי מתון, אבל ברגע שאתה מגיע ל-100 קילו סקוואט למשל, אתה תיתקע במשקלים אם לא תוסיף עוד קלוריות. אז תתלווה לזה גם עלייה גדולה בשומן.
מתאמנים מתחילים יסתדרו מעולה עם תכנון כה פשוט.
אך מתאמנים מתקדמים יותר יצטרכו תכנון מורכב יותר.
אין ויכוח על זה שSS זו תוכנית שדורשת המון אוכל (וגם מספיק שינה) כדי להתאושש ממנה כראוי. אף אחד לא אומר שלא תשמין בSS, אבל מי שיעשה את התוכנית כראוי - אחרי החיטוב ייראה טוב. כתבת שלא תהיה היפרטרופיה משמעותית, אלא רק קצת.. צר לי, אבל אתה טועה. SS מוסיפה מסת שריר וכוח בצורה משמעותית בתוך זמן קצר. אל תשכח שמסת שריר זו תופעת לוואי של עלייה בכוח.

כתבת שלא תהיה היפרטרופיה משמעותית, אלא רק קצת. צר לי, אבל אתה טועה. SS מוסיפה מסת שריר וכוח בצורה משמעותית בתוך זמן קצר. אל תשכח שמסת שריר זו תופעת לוואי של עלייה בכוח.

לא תמיד, זה יותר מורכב מזה.
נפלאות הגוף האנושי:s85:

• פותח/ת השרשור
בשביל לענות על השאלה האם לג פרס יזיק לך או לא אתה צריך להבין שזה לא כל כך פשוט.
אם אתה עושה 10 סטים של סקוואט באימון (אני מגזים בכוונה) ואחרי זה רוצה לעשות לג פרס לכשל לעוד 10 סטים - אז כנראה שכן, זה בהחלט מיותר ומזיק.

אבל ברמה הנכונה של נפח ועצימות, זה לא יזיק. אבל אתה צריך להבין בעצמך מה הסיבה שאתה מבצע לג פרס? כוח? היפרטרופיה? באיזה חלק של התנועה / שריר? וכד׳...

בעיקרון המטרה שלי היא להוסיף קצת נפח לרגליים מבלי לערב גב תחתון משום שיש לי דדליפט אחר-כך.
העניין הוא, ששמתי לב שאם אני מבצע דדליפט לאחר הסקוואט (גם עם חימום והכל) אני חלש מדי (לא תפוס, פשוט חלש) בגב התחתון ואני לא מצליח להתקדם כמו שצריך (הטכניקה יוצאת זוועה). תרגיל נוסף לרגליים שיהווה מעין "זמן מנוחה" לגב התחתון אחרי הסקוואט עוזר לי בכך שכשאני בא לדדליפט אני "רענן" ומסוגל לעשות את התרגיל פיקס בטכניקה נכונה, וכך גם להעלות במשקלים.

אשמח לשמוע
מה?
אולי זה לא יספק אותך, אבל אף מפתח גוף ברמה עולמית לא עשה SS.
גם פאוורליפטרים ברמה עולמית לא עושים SS.
SS היא תוכנית טובה למתאמן המתחיל, אבל רק בגלל שזאת תכנית מוכנה מראש שקובעת בשבילך איך להתקדם ומתי להעלות משקלים, משהו שרוב המתאמנים המתחילים לא יודעים לעשות בעצמם.
עבודה עם מאמן מקצועי בתחום מנטרלת את הסיבה לעשות SS.
תוכלו לחלוק עליי, אבל מאמן שנותן למתאמן שלו לבצע SS, פשוט עצלן מדי לבנות תכנית מותאמת אישית למתאמן שלו.

• פותח/ת השרשור
יאפ. מבצעים תוכנית לא מאוד שונה ממה שאני עושה, רק מספרים אחרים, התקדמות שונה וכו׳.

ההבדל הוא שמתחילים לא חייבים תרגילי עזר בשביל להתקדם, אבל זה לא אומר שזה לא יעזור להם להתקדם יותר / לגדול יותר / להתקדם יותר מהר וכו׳.

מעבר לזה, בתור מתחיל מאיפה לך איזה תרגילי עזר אתה צריך? אתה כנראה לא תדע לאבחן מה ״חסר״ לך כי אתה בנקודה התחלתית שהכל חלש יחסית.

נגיד מה התוכנית שאתה עובד איתה?
אילו תרגילי עזר אתה מוסיף לתכנית ומה השיקולים שלך בבחירת תרגילי עזר?
זה הגיוני שאני לא מצליח לעשות דדליפט כבד כתרגיל הבא אחרי סקוואט כבד?
אשמח לקצת הכוונה בנושא הזה.

אשמח לשמוע
זה אותו דיון שחוזר על עצמו שוב.. חחח

זה לא שככל שאתה יותר חזק אתה בהכרח יותר שרירי. לצורך העניין אם מתאמן חדש יעשה fbw הכי פשוטה ויתקדם מתי שיוכל בלי תכנון מדויק כמו ss, המשקלים בהכרח יהיו נמוכים יותר אסל הוא לא בהכרח יגדל פחות. Ss אכן לא לגיטימית לעליה במסת שריר

זה לא שככל שאתה יותר חזק אתה בהכרח יותר שרירי. לצורך העניין אם מתאמן חדש יעשה fbw הכי פשוטה ויתקדם מתי שיוכל בלי תכנון מדויק כמו ss, המשקלים בהכרח יהיו נמוכים יותר אסל הוא לא בהכרח יגדל פחות. Ss אכן לא לגיטימית לעליה במסת שריר
אתה חוזר על אותה טענה של Sergio Katz
אתה שוכח שנפח של סטים X משקל X חזרות הוא לא רעיון חכם תמיד , מפני שהמשקל על המוט חשוב מאד. תראה לי כמה אנשים לוחצים בנץ' 60 קילו ל20 חזרות שיש להם חזה גדול יותר משל אלו שלוחצים 120 ל10 חזרות? שניהם אתו נפח.
בחלומות הלילה אתה תראה 2 אנשים שעולים אתו דבר במשקל הגוף למשך ארבעה חודשים, ואחד יסיים עם 150 סקוואט בתום הארבעה חודשים, והשני יסיים עם 80 סקוואט בתום הארבעה והרגליים שלהם אתו דבר

אתה שוכח שנפח של סטים X משקל X חזרות הוא לא רעיון חכם תמיד , מפני שהמשקל על המוט חשוב מאד. תראה לי כמה אנשים לוחצים בנץ' 60 קילו ל20 חזרות שיש להם חזה גדול יותר משל אלו שלוחצים 120 ל10 חזרות? שניהם אתו נפח.
בחלומות הלילה אתה תראה 2 אנשים שעולים אתו דבר במשקל הגוף למשך ארבעה חודשים, ואחד יסיים עם 150 סקוואט בתום הארבעה חודשים, והשני יסיים עם 80 סקוואט בתום הארבעה והרגליים שלהם אתו דבר.
מה?
אולי זה לא יספק אותך, אבל אף מפתח גוף ברמה עולמית לא עשה SS.
גם פאוורליפטרים ברמה עולמית לא עושים SS.
SS היא תוכנית טובה למתאמן המתחיל, אבל רק בגלל שזאת תכנית מוכנה מראש שקובעת בשבילך איך להתקדם ומתי להעלות משקלים, משהו שרוב המתאמנים המתחילים לא יודעים לעשות בעצמם.
עבודה עם מאמן מקצועי בתחום מנטרלת את הסיבה לעשות SS.
תוכלו לחלוק עליי, אבל מאמן שנותן למתאמן שלו לבצע SS, פשוט עצלן מדי לבנות תכנית מותאמת אישית למתאמן שלו.
למה שבילדר ברמה עולמית יעשה SS? הוא הרבה מעבר לרמה הזו. ולמה שליפטר ברמה עולמית יעשה SS? המטרה של SS היא לחזק אותך בצורה משמעותית מאד, והתוכנית תהפוך אותך ממתאמן מתחיל למתאמן בינוני. אף ליפטר ובילדר ברמה עולמית לא צריכים SS, מאחר והם לא יוכלו להתקדם בה (כאמור, מתאמנים ברמה עולמית. SS מיועדת למתאמנים מתחילים)
אתה מנסה להיכנס לדיונים על זה ש "מתאמן מתחיל" לא יודע להתאמן כמו שצריך לכן לא כדאי לו לעשות SS (עזוב את זה שזה לא נכון וללמוד את תרגילי הבסיס אפשר לבד אפילו מצפייה בסרטונים ביוטיוב). אתה גם מוסיף שאם יהיה לאתו מתאמן מתחיל מאמן מקצועי לא תהיה לו סיבה לעשות SS - מה שסותר קצת את הטענה שלך, שאומרת שבגלל שמתאמן מתחיל לא יסתדר לבד הוא לא ילמד טוב את הטכניקה של תרגילי הבסיס.
מאמן שנותן למתאמן שלו SS, ברוב המקרים זה מאמן שיודע מה טוב בשביל המתאמן, הרבה יותר טוב מכל תוכנית עם 15 סטים לשריר כשמשקלי העבודה נמוכים מאד והגדילה תהיה קטנה מאד.

בחלומות הלילה אתה תראה 2 אנשים שעולים אתו דבר במשקל הגוף למשך ארבעה חודשים, ואחד יסיים עם 150 סקוואט בתום הארבעה חודשים, והשני יסיים עם 80 סקוואט בתום הארבעה והרגליים שלהם אתו דבר

בחלומות הלילה אתה תראה 2 אנשים שעולים אתו דבר במשקל הגוף למשך ארבעה חודשים, ואחד יסיים עם 150 סקוואט בתום הארבעה חודשים, והשני יסיים עם 80 סקוואט בתום הארבעה והרגליים שלהם אתו דבר.

למה שבילדר ברמה עולמית יעשה SS? הוא הרבה מעבר לרמה הזו. ולמה שליפטר ברמה עולמית יעשה SS? המטרה של SS היא לחזק אותך בצורה משמעותית מאד, והתוכנית תהפוך אותך ממתאמן מתחיל למתאמן בינוני. אף ליפטר ובילדר ברמה עולמית לא צריכים SS, מאחר והם לא יוכלו להתקדם בה (כאמור, מתאמנים ברמה עולמית. SS מיועדת למתאמנים מתחילים)
אתה מנסה להיכנס לדיונים על זה ש "מתאמן מתחיל" לא יודע להתאמן כמו שצריך לכן לא כדאי לו לעשות SS (עזוב את זה שזה לא נכון וללמוד את תרגילי הבסיס אפשר לבד אפילו מצפייה בסרטונים ביוטיוב). אתה גם מוסיף שאם יהיה לאתו מתאמן מתחיל מאמן מקצועי לא תהיה לו סיבה לעשות SS - מה שסותר קצת את הטענה שלך, שאומרת שבגלל שמתאמן מתחיל לא יסתדר לבד הוא לא ילמד טוב את הטכניקה של תרגילי הבסיס.
מאמן שנותן למתאמן שלו SS, ברוב המקרים זה מאמן שיודע מה טוב בשביל המתאמן, הרבה יותר טוב מכל תוכנית עם 15 סטים לשריר כשמשקלי העבודה נמוכים מאד והגדילה תהיה קטנה מאד.

קשה להבין את טענותיך.
אני טענתי שאף מפתח גוף ברמה עולמית לא עשה (בעבר) SS בתחילת דרכו. הסיבה היא שפשוט זאת לא התכנית האידיאלית להיפרטרופיה.
אפשר להשיג כוח התחלתי איתה, וזאת מהות התכנית (Starting Strength).
אבל לא כוח מירבי, ולרוב גם לא היפרטרופיה אידיאלית.
(אשמח לראות סיפור הצלחה של SS שמבצע אותה באופן רצוף ומחזיק בשיא עולם כלשהו בפאוורליפטינג)
אין לי רצון לענות על טענותיך האחרות
משום שזה לא דיון על האם SS טוב להיפרטרופיה (נפתחו די והותר נושאים כאלה) אלא דיון שמטרתו לעזור לפותח הדיון להחליט בנוגע לאימון הרגליים שלו.
אז בוא נפסיק להספים לת'אנדר פיסט את האשכול ונעזור לו. מי שיש לו מה להוסיף לנושא הדיון מוזמן.

איזו תוכנית יש שבה אתה מוסיף 15 קילו לסקוואט שלך בשבוע? התוכנית כל כך טובה שלסיים SS עם 140 סקוואט נהיה דבר שבשגרה. רוצה לדבר על עולם המציאות? תראה את החברה החזקים בפורום (סופטי, רקון ועוד מלא). איזו תוכנית הם עשו? SS. אושר ואחיו סיימו סקוואט על 190 קילו, רקון על 180.. לפני כמה שנים התפרסם אשכול עם השאלה "באיזה משקלים סיימתם SS"? והממוצע היה, להערכתי, 150 סקוואט לפחות. זה שיש מאמנים בעולם שלא נותנים את הSS למתאמנים המתחילים שלהם - זה דבר אחד. אבל אתה לא יכול להכחיש את ההצלחה אדירה של התוכנית (בעיקר סקוואט ודדליפט)
תוכנית שטובה נטו לסקוואט ודדליפט, לפלג גוף עליון היא פח. ומבחינת מסת שריר היא כמעט ולא תקדם אף אחד וריפטו בעצמו יגיד לך את זה, יש עוד מלא סיבות למה לדעתי היא לא אידיאלית למתחילים אבל לא ניכנס לזה עכשיו.

תוכנית שטובה נטו לסקוואט ודדליפט, לפלג גוף עליון היא פח. ומבחינת מסת שריר היא כמעט ולא תקדם אף אחד וריפטו בעצמו יגיד לך את זה, יש עוד מלא סיבות למה לדעתי היא לא אידיאלית למתחילים אבל לא ניכנס לזה עכשיו.
מבחינת מסת שריר כל מי שעשה את התוכנית כהלכתה יגיד לך שהיא אדירה. לפלג גוף עליון הנפח לא גדול מספיק, מסכים אתך.
רגע, תן לי להבין אותך. SS לא אידיאלית למתחילים כי היא מרימה את הסקוואט מ40 ל140 ואת הדדליפט מ60 ל160?

מבחינת מסת שריר כל מי שעשה את התוכנית כהלכתה יגיד לך שהיא אדירה. לפלג גוף עליון הנפח לא גדול מספיק, מסכים אתך.
רגע, תן לי להבין אותך. SS לא אידיאלית למתחילים כי היא מרימה את הסקוואט מ40 ל140 ואת הדדליפט מ60 ל160?

בדיוק.
אתה מבין? היא טובה מדי.

קשה להבין את טענותיך.
אני טענתי שאף מפתח גוף ברמה עולמית לא עשה (בעבר) SS בתחילת דרכו. הסיבה היא שפשוט זאת לא התכנית האידיאלית להיפרטרופיה.
אפשר להשיג כוח התחלתי איתה, וזאת מהות התכנית (Starting Strength).
אבל לא כוח מירבי, ולרוב גם לא היפרטרופיה אידיאלית.
(אשמח לראות סיפור הצלחה של SS שמבצע אותה באופן רצוף ומחזיק בשיא עולם כלשהו בפאוורליפטינג)
אין לי רצון לענות על טענותיך האחרות
משום שזה לא דיון על האם SS טוב להיפרטרופיה (נפתחו די והותר נושאים כאלה) אלא דיון שמטרתו לעזור לפותח הדיון להחליט בנוגע לאימון הרגליים שלו.
אז בוא נפסיק להספים לת'אנדר פיסט את האשכול ונעזור לו. מי שיש לו מה להוסיף לנושא הדיון מוזמן.
איך אתה יודע שאף מפתח גוף ברמה עולמית לא עשה SS? חוץ מזה SS היא תוכנית שאמורה לחזק אותך בצורה משמעותית. אני לא טוען שהיא אידיאלית לבניית מסת שריר בכל מצב. העניין הוא שהיא הכי טובה לבניית מסת שריר למתאמן שזה עתה דרך בחד"כ והמשקלים שלו נמוכים מאד. תוך זמן קצר נרוויח 2 דברים בולטים מאד:
1. התחזקות בצורה משמעותית, שכאשר המתאמן יעבור לתוכנית עם נפח גבוה יותר - הוא יראה גדילה בצורה משמעותית מפני שהמשקלים שלו כבר לא נמוכים.
2. עלייה משמעותית במסת השריר עקב העלייה האדירה בכוח ובנפח הכללי
ביקשת ליפטר ברמה עולמית שביצע SS? קבל. אושר סופטי. סופטי בעצמו טוען שSS היא התוכנית הכי טובה לבניית מסת שריר למתאמן מתחיל.
אתה טוען שיש תוכניות שיחזקו אותך יותר מSS בהתחלה? אחלה, בוא נשמע איזו תוכנית תעלה לי את הסקוואט ביותר מ15 קילו בשבוע
מצטער אבל עדיף לעשות fbw מאשר ss.
התקופה החולנית והאובססיבית כלפי ריפטו עברה כבר מזמן.
אתה לא מסכים איתי, סבבה.
בוא נשמע את הטענות שלך.
לבוא ולומר "עדיף fbw מאשר SS" לא משכנע כי אתה לא מביא שום נימוקים, הסברים ופירוטים. ושכחת לציין שSS זה fbw
בדיוק.
אתה מבין? היא טובה מדי.
יפה אחי
אני שמח שהחלטתי לגרום לך לפקוח את העיניים ולהבין שSS היא התוכנית האידיאלית למתאמן מתחיל.

איך אתה יודע שאף מפתח גוף ברמה עולמית לא עשה SS? חוץ מזה SS היא תוכנית שאמורה לחזק אותך בצורה משמעותית. אני לא טוען שהיא אידיאלית לבניית מסת שריר בכל מצב. העניין הוא שהיא הכי טובה לבניית מסת שריר למתאמן שזה עתה דרך בחד"כ והמשקלים שלו נמוכים מאד. תוך זמן קצר נרוויח 2 דברים בולטים מאד:
1. התחזקות בצורה משמעותית, שכאשר המתאמן יעבור לתוכנית עם נפח גבוה יותר - הוא יראה גדילה בצורה משמעותית מפני שהמשקלים שלו כבר לא נמוכים.
2. עלייה משמעותית במסת השריר עקב העלייה האדירה בכוח ובנפח הכללי
ביקשת ליפטר ברמה עולמית שביצע SS? קבל. אושר סופטי. סופטי בעצמו טוען שSS היא התוכנית הכי טובה לבניית מסת שריר למתאמן מתחיל.
אתה טוען שיש תוכניות שיחזקו אותך יותר מSS בהתחלה? אחלה, בוא נשמע איזו תוכנית תעלה לי את הסקוואט ביותר מ15 קילו בשבוע

אתה לא מסכים איתי, סבבה.
בוא נשמע את הטענות שלך.
לבוא ולומר "עדיף fbw מאשר SS" לא משכנע כי אתה לא מביא שום נימוקים, הסברים ופירוטים.

יפה אחי
אני שמח שהחלטתי לגרום לך לפקוח את העיניים ולהבין שSS היא התוכנית האידיאלית למתאמן מתחיל.

אתה צודק בהרבה דברים אבל אתה נחרץ מדי.
SS היא לא התכנית האידיאלית.
היא תכנית טובה, לכלל האוכלוסיה.
אפשר לבנות כוח איתה ואפשר בהחלט לבנות יותר כוח עם תכניות אחרות.
היא תוכנית פשוטה. וזה למה היא מוצאת חן בעיניי.
אך גם מארק ריפטו ה"אליל" של ה-SS אינו חסין מטעויות.
ובנוגע לציטוט של אושר סופטי. עם כל הריספקט לבן-אדם, זה לא נכון.
יש דרכים הרבה יותר טובות לעלות במסת השריר בתור מתחיל מה גם שלא רק שאין בה מספיק נפח להיפרטרופיה, ככל שמשקלי העבודה שלך כבדים יותר, יותר קשה לך לבנות מסת שריר.
כך שכשתסיים את ה-SS, תצטרך לעבוד הרבה יותר קשה ממתאמן שמתחיל תכנית היפרטרופיה במשקלים יותר נמוכים (בניגוד לדעת הריפטוזאורים המצויים).
זה מגוחך, אני יודע. אבל זה נכון.

אתה מבין למה אני לא ממליץ לך להיות נחרץ כל כך בנושא הזה?

תפתח לך מסת שריר ברגליים, לא יותר מזה.
וזה שהיא מעלה לך את הסקוואט ודדליפט לא אומר שהיא אידיאלית, בדיוק בגלל זה היא לא אידיאלית. כי הגוף העליון נשאר חלש ביחס לתחתון.

וזה שהיא מעלה לך את הסקוואט ודדליפט לא אומר שהיא אידיאלית, בדיוק בגלל זה היא לא אידיאלית. כי הגוף העליון נשאר חלש ביחס לתחתון.
אני סיימתי SS בעברי על 95 בנץ', ויש כאלה שמסיימים אותה על 100+. (לפני ארבע שנים בערך עשיתי SS)

מעניין אותי, איזה נפח חסר בפלג גוף העליון?
זה בגלל שהיא לא עובדת על הפיק בבייספס? (תמיד ידעתי)
אני סיימתי SS בעברי על 95 בנץ', ויש כאלה שמסיימים אותה על 100+. (לפני ארבע שנים בערך עשיתי SS)
כן, אבל זה לא אומר הרבה בנוגע למסת השריר באזור הזה.
אז התחזקת בחזה. מעולה, זאת מטרת התכנית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית