אין קצב עליה מומלץ, תלוי בך...
בעיקרון במסה נקייה שאני עשיתי כיוונתי לאיזור החצי ק״ג בחודש, אפילו לפעמים פחות.
בהתחלה כמובן תהיה תגובה הרבה יותר טובה של הגוף, השרירים יתחילו לתת אותותיהם על המשקל, יש המון משתנים, תנסי לפחות להציב לעצמך מטרות נראות ולא מספרים שלא יגידו לך כלום.
ומתאמן מתחיל זה לא משהו קבוע... בדרך כלל אחד עם פחות משנה של אימונים כמו שצריך ולא ״הייתי מתאמן בצבא ועושה שכיבות סמיכה בסופשים״ אז אפשר להסתכל על זה אחרת.
יש אנשים שיתאמנו 3 שנים וירימו 70 ק״ג בבנץ׳ ורמת הידע שלהם תהיה לא גבוה במיוחד אז אפשר להתייחס אליהם כמתחילים.
יש כאלו שיתאמנו שנה אבל כמו שצריך וילמדו המון בנושא ויעשירו את הידע שלהם ככה שקצת קשה לקרוא להם מתאמנים מתחילים.
בקיצור, אינדיווידואלי.
כן זה הרגע שעוברים מהילוך ראשון להילוך שני, בהילוך הראשון כמעט כל דבר שתעשי יתן תוצאות, בהילוך השני כבר צריך להתחיל להציב מטרות, להתוות דרך ולדבוק בה.
לא צריך להיות פדנט ולהישקל כל יום כי זו אינדיקציה מוטעית לחלוטין.
יש נשים ששוקלות 65 שנראות פי אלף יותר חטובות ועם גוף מדהים לעומת כאלו ששוקלות 50...
זו לא הדרך לעקוב אחרי ההתקדמות שלך.
אוקיי.
אז אצלי המצב הוא כזה שהתאמנתי 5 חודשים ואכלתי רק 1,000 קל', אז ההתקדמות הייתה בהתחלה מהירה, אבל אחרי חודש - חודשיים פשוט נתקעתי לחלוטין.
בשלושת החודשים האחרונים אזרתי אומץ, והתלחתי להעלות לאט לאט את הקלוריות. היום אני אוכלת 1,600 כבר 3 שבועות. בשבועיים האחרונים עליתי חצי קילו(!) שזה אומר שאם זה ימשיך ככה אני אגיע לקילו עלייה בחודש (!)
והעלייה הזו היא למרות שאני פעילה מבחינת אירובי (הליכה / אופניים באופן שגרתי) 🤦♂️
מצד שני אני מתקדמת די טוב במשקלי עבודה ונפחי אימון.
אבל עדיין, העלייה לא מהירה מדיי? אולי היא תיעצר?
ואין לי ממש ממוצע שקילות שבועי כי כרגע יש לי גישה למשקל רק בסופי שבוע.