שאלה על יוגורט

• פותח/ת השרשור Rayman
  • פורסם בתאריך

Rayman

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
האם הוספת יוגורט (חלבון/לא חלבון) בתפריט שבועי,
פוגע בגדילה של השריר ?
הכוונה היא, שלאחרונה יצא לי להתקל במספר מאמרים שטוענים שיש ליוגורט קשר ישיר להורדת רמת הטסטוסטרון בגוף ולכן צריך להמנע מאכילה קבועה לאורך השבוע, לעומת זאת זה תחליף נח לארוחה קלילה בערב / עבודה..
דעות?

• פותח/ת השרשור
המאמר מחזק את מה שאמרתי, שבו האסטרוגן נמצא בצורה דומיננטית יותר ומשפיע על גברים יותר מנשים, שוב אני לא קובע שום עובדה ומתעניין תשובה מספקת האם זה נכון להוסיף את זה לתפריט שבו יוגורט לוקח חלק קבוע על בסיס יום יומי.
מבקש תשובה יותר מפורטת מכן ולא, תודה

קבצים מצורפים

• 1B9F6CFD-1855-4071-941F-F6765EFBAD33.png
    1B9F6CFD-1855-4071-941F-F6765EFBAD33.png
    KB 63.3 · צפיות: 45
המאמר מחזק את מה שאמרתי, שבו האסטרוגן נמצא בצורה דומיננטית יותר ומשפיע על גברים יותר מנשים, שוב אני לא קובע שום עובדה ומתעניין תשובה מספקת האם זה נכון להוסיף את זה לתפריט שבו יוגורט לוקח חלק קבוע על בסיס יום יומי.
מבקש תשובה יותר מפורטת מכן ולא, תודה
אם היית קורא את הפסקה הבאה היית רואה שאלה לא תוצאות משמעותיות:

באופן תמוה החוקרים בחרו לבדוק את רמת ההורמונים לא בדם אלא בשתן, אף על פי שידוע כי חלק מההורמונים שנמצאים בחלב עשויים למצוא את דרכם בשתן באותה הצורה שבא נצרכו, ולא ניתן לדעת האם וכיצד השפיעו על רמתם בדמם של הנבדקים. אם לומר את האמת, המחקר הזה קצת מצחיק ומשעשע. מדוע אתם שואלים? פשוט מאוד. כל אדם שמבין קצת במטבוליזם ובמערכת ההורמונלית, וקרא מחקר או שניים בנושא, יודע שגם לאחר ארוחה שכלל לא כללה חלב נראה תוצאות הורמונליות דומות, במידה שמסתכלים על פרוטוקולי מדידה דומים. באחד המחקרים, למשל, שבו נצרכה ארוחה גדולה של כ-1,300 קלוריות ללא חלב כלל, נצפתה ירידה של כ-25% ברמת הטסטוסטרון אצל גברים [34]. במחקר נוסף, נראה שגברים שצרכו טופו ובשר רזה, רמת הטסטוסטרון שלהם ירדה בכ-15% ו-20% בהתאמה [35]. נדרש לציין שרמות הטסטוסטרון בגוף האדם משתנות באופן טבעי במהלך היום בשיעור של עד 40%, כאשר רמתן גבוהה בעיקר בשעות הבוקר [36].

קיצר חלב ומוצריו לא פוגעים בהורמונים בשום צורה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית