הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חיזוק הגב העליון בדדליפו

• פותח/ת השרשור Dmk
  • פורסם בתאריך

Dmk

משתמש קבוע
1,046
628
נק' מוניטין:
1,402
1,046
628
שלום לכולם

אני בתכנית 5/3/1 כבר מספר חודשים, והיום כשעשיתי את הסט העצים ביותר של הדדליפט לבלוק הקרוב שמתי לב שהגב העליון שלי התעגל ומאוד הקשה עליי בתנועה.

אני מקדיש לגב העליון 8 סטים בשבוע, 4 בכל יום עם תנועה של פלג הגוף התחתון.
בדרכ זה 4 סטים של מתח ו4 סטים של חתירה (בהישענות על ספסל - מניח שזו אחת הסיבות שהגב העליון שלי לא התחזק מספיק בפוזיציה) ומחליף ביניהם באופן קבוע.

אני עושה חוץ מזה BBB ששם הולך סבבה בדדליפט. עושה רושם שהגב קורס רק כשהמשקל נהיה כבד יותר.

אשמח לשמוע אילו אקססוריז עליי להוסיף/להחליף כדי לעזור לחזק את המקום. בעדיפות למשהו שלא דורש ראק ומוט - נטו כי אני במכון קטן וכבר עושה לפני זה 8 סטים כוללים של סקוואט ודדליפט.

השאלה האם אתה מתקשה לנעול עם הגב , או פשוט מאבד נעילה באמצע הדדליפט בטרפזים (מה שדרך אגב לא כזה איום)

דווקא קראתי לאחרונה שמעט עיגול בגב העליון הוא דווקא בסדר ויכול קצת להועיל, לעומת עיגול בגב התחתון שצריך מאוד להקפיד.
בכל מקרה תבדוק אם זה טכניקה או משקל.

• פותח/ת השרשור
השאלה האם אתה מתקשה לנעול עם הגב , או פשוט מאבד נעילה באמצע הדדליפט בטרפזים (מה שדרך אגב לא כזה איום)

מאבד את הנעילה, אבל זה בסופו של דבר מקשה יותר על הגב התחתון שלי ובחזרה האחרונה זה גם הקשה על הנעילה.
על אף שיש המון דדליפטרס מדהימים שעושים דדליפט עם גב עגול (רובם בעצם) - אני לא חושב שאני נמצא בשלב שאני יכול או רוצה להגיד "פאק איט" ולוותר על זה.

מאבד את הנעילה, אבל זה בסופו של דבר מקשה יותר על הגב התחתון שלי ובחזרה האחרונה זה גם הקשה על הנעילה.
על אף שיש המון דדליפטרס מדהימים שעושים דדליפט עם גב עגול (רובם בעצם) - אני לא חושב שאני נמצא בשלב שאני יכול או רוצה להגיד "פאק איט" ולוותר על זה.
rack pulls above the knee,power shrugs ו dumbbell shrugs אמורים לפתור את הבעיה אבל מציע לך לפרסם סרטון טכניקה שנראה בדיוק איפה הבעיה.

לא הבנתי מה הכוונה איבוד הנעילה בטרפזים? אתה אמור להתחיל את התנועה שהטרפזים שלך מאורכים כמה שיותר (הפוך מתנועה ״לא רוצה״ / שראגס).

לגבי תרגילים שיעזרו - אני אישית ממליץ על תרגילים בטווח תנועה מלא לחלוטין שיפעיל את השרירים במצב מכווץ לגמרי (שכמות צמודות, חזה החוצה) - פייס פולס, חתירות.

• פותח/ת השרשור
rack pulls above the knee,power shrugs ו dumbbell shrugs אמורים לפתור את הבעיה אבל מציע לך לפרסם סרטון טכניקה שנראה בדיוק איפה הבעיה.
שראגס באמת יכולים לעזור? לא מדובר בטרפז אמצעי ובלאטס יותר?

לא הבנתי מה הכוונה איבוד הנעילה בטרפזים? אתה אמור להתחיל את התנועה שהטרפזים שלך מאורכים כמה שיותר (הפוך מתנועה ״לא רוצה״ / שראגס).

לגבי תרגילים שיעזרו - אני אישית ממליץ על תרגילים בטווח תנועה מלא לחלוטין שיפעיל את השרירים במצב מכווץ לגמרי (שכמות צמודות, חזה החוצה) - פייס פולס, חתירות.
ובמידה ואני כבר עושה פייס פולס וחתירות - האם כדאי להוסיף נפח?

מתח / פולי עליון כמובן לא יזיק. אבל חשוב לעבוד בטווח מלא מבלי ״לרמות״ על מנת לעבוד על החלק שאתה רוצה לתת לו דגש. שיעזור בדדליפט.

• פותח/ת השרשור
מתח / פולי עליון כמובן לא יזיק. אבל חשוב לעבוד בטווח מלא מבלי ״לרמות״ על מנת לעבוד על החלק שאתה רוצה לתת לו דגש. שיעזור בדדליפט.
כמובן. אני משתדל מאוד שלא להשלות את עצמי.
כדאי גם להוסיף נפח אם אני עושה כבר?

• פותח/ת השרשור
להוסיף נפח ביחס למה? למתי?

באופן כללי תמיד צריך להוסיף נפח (לאורך זמן), אחרת תתקע במקום.

אם צריך להוסיף סטים שבועיים. ההתקדמות התרגילים הנועדים לגב העליון מתקדמים בצורה איטית יותר מהמיין ליפטס - ויכול להיות שנכון לעכשיו הגב לא מקבל מספיק נפח. אז אני בעצם שואל אם להוסיף נפח לגב העליון יכול לעזור למצב.

אולי הבעיה היא יותר מדי נפח?
אולי הגב העליון לא מצליח להתאושש דווקא ואז אתה נחלש בדדליפט?

אני מתקשה להאמין שזהו המקרה באמת על אף שאין באמת לדעת. ציינתי בתוכן האשכול את הנפח שאני מקדיש לגב העליון ובנוסף את הנפח של הדדליפט.

לתקן גב עליון עגול זה משהו שלוקח הרבה זמן. חודשים לכל הפחות אם לא יותר, מעבר להתקדמות בתרגילי גב, רצוי להתמקד בצורת הביצוע, טווח תנועה מלא במיוחד בחלק של הכיווץ בתנועה.

זה לא משהו פשוט כמו ״להוסיף נפח״.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית