הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון איך הגב העליון והטרפזים *מניעים* את המשקל בבנץ פרס

איתמר .ק.

משתמש פעיל
930
409
נק' מוניטין:
316
930
409
בעזהי"ת

א. נכון שהאדקטורים פועלים בציר אופקי, אבל צירים זה לא אומר ששריר פועל בזווית 90 או ב-0 מעלות, וכבר ב-80 או 10 מעלות בהתאמה, הוא נותן לך כוח אפס. בסקוואט לואו באר בהחלט יש ציר אופקי חלקי, ונקודת המבט החשובה ביותר להאם שריר משתתף בתנועה - היא האם הוא מתארך בשלב האקסצנטרי שלה. כשהוא מתארך, ובלואו-באר הם בהחלט מתארכים, הוא יספק לך כוח כיווץ בעת התקצרותו.

ב. אותו דבר לגבי הלטיסימוס והטרפזים, כשהמרפק מקביל לאזור הקו האחורי של הגיו, הפקטורליס נמצא קרוב לאי-ספיקה אקטיבית, ובטח לא באזור הפעולה המירבי שלו - ולעומת זאת לא רק שהשרירים האחוריים שבהחלט מתארכים תחת הורדה נכונה של המוט אל החזה ולכן בהחלט יתנו לך כיווץ, אלא שהם נמצאים באורך כיווץ שהרבה יותר נוח להם להפעלת כוח.
בתגובה כאן אליהו הסביר בערך מה הכוונה, לא מובן לי איך הגב שהוא מושך יכול לדחוף אשמח להסבר טוב יותר...
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

@elchonon
@StrongEnough

נערך לאחרונה:
בתגובה כאן אליהו הסביר בערך מה הכוונה, לא מובן לי איך הגב שהוא מושך יכול לדחוף אשמח להסבר טוב יותר...
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

@elchonon
@StrongEnough
הדעה שלי היא ששרירי גב לא עוזרים באופן ישיר להרים יותר משקל אבל כן יעזרו לך באופן עקיף. כתבתי על זה יותר פה:

• פותח/ת השרשור
הדעה שלי היא ששרירי גב לא עוזרים באופן ישיר להרים יותר משקל אבל כן יעזרו לך באופן עקיף. כתבתי על זה יותר פה:

זה מוזר שיש התלבטות לגבי זה, לכאורה זה משהו שקל לבדוק לא?
כלומר להסביר איך הם כן עובדים או לא עובדים

יש משפט קצר שמסביר הרבה מהעקרונות והתכנון של פאוורליפטינג שבכלל לא רלוונטי לפיתוח גוף, ולכן לא פגשתי הרבה מפתחי גוף שמבינים את המושג הזה, ולא משנה כמה אנסה להסביר ולהמחיש אותו.

זה הולך ככה "יציבות זה כוח".

רגליים יציבות בסקוואט פירושו יכולת לגייס יותר כוח לביצוע התנועה. לעמוד על מזרן, נעלי ספורט, כשהמוט לא במקום יציב על בגב, כשהידיים לא מקובעות, אין יכולת לגייס את מירב הכוח.

לג דרייב מייצב את הגוף ומאפשר גיוס כוח רב יותר. תחת משקל כבד הלטיסימוס מייצב את הזרועות והכתפיים ומאפשר בנץ' חזק יותר. תנסה להתיש לחלוטין את הגב שלך, תייצר דומה רציני שיכאב לך להרים את היד, ותנסה לעשות ככה בנץ' פרס כבד, מיד תיווכח כמה שהיציבות של הגב חשובה לייצור כוח.

הטרפזים זה סיפור מעט שונה, הם ממש מתקצרים בזמן הלחיצה, הם פעילים מאוד בלחיצה.

אולי גם הסרטון הזה יעזור לך.

קישור לצפייה: https://youtu.be/TCBAJoQvms8

• פותח/ת השרשור
יש משפט קצר שמסביר הרבה מהעקרונות והתכנון של פאוורליפטינג שבכלל לא רלוונטי לפיתוח גוף, ולכן לא פגשתי הרבה מפתחי גוף שמבינים את המושג הזה, ולא משנה כמה אנסה להסביר ולהמחיש אותו.

זה הולך ככה "יציבות זה כוח".

רגליים יציבות בסקוואט פירושו יכולת לגייס יותר כוח לביצוע התנועה. לעמוד על מזרן, נעלי ספורט, כשהמוט לא במקום יציב על בגב, כשהידיים לא מקובעות, אין יכולת לגייס את מירב הכוח.

לג דרייב מייצב את הגוף ומאפשר גיוס כוח רב יותר. תחת משקל כבד הלטיסימוס מייצב את הזרועות והכתפיים ומאפשר בנץ' חזק יותר. תנסה להתיש לחלוטין את הגב שלך, תייצר דומה רציני שיכאב לך להרים את היד, ותנסה לעשות ככה בנץ' פרס כבד, מיד תיווכח כמה שהיציבות של הגב חשובה לייצור כוח.

הטרפזים זה סיפור מעט שונה, הם ממש מתקצרים בזמן הלחיצה, הם פעילים מאוד בלחיצה.

אולי גם הסרטון הזה יעזור לך.

קישור לצפייה: https://youtu.be/TCBAJoQvms8

אני יודע שייבות זה כוח, אולי לא הבנתי נכון את מה שכתב אליהו, אבל הבנתי שהליטימוס מתארך תחת הורדה נכונה של המוט ולכן בשעת העלייה הוא גם עזור להניע את המשקל, כמו אדקטורים בסקוואט.
הבנתי אותו לא נכון?

אני יודע שייבות זה כוח, אולי לא הבנתי נכון את מה שכתב אליהו, אבל הבנתי שהליטימוס מתארך תחת הורדה נכונה של המוט ולכן בשעת העלייה הוא גם עזור להניע את המשקל, כמו אדקטורים בסקוואט.
הבנתי אותו לא נכון?
סליחה, ערבבתי את דעתי עם דעתו של אליהו.
לדעתי הלטיסימוס מייצב חשוב בבנץ'.
אבל מהשיחות שלי עם אליהו, הבנתי שבגלל שבתחתית התנועה המרפק יורד מאוד נמוך, הרבה מתחת לקו הכתפיים, שם בדיוק הגב מתארך, ובכמה סנטימטרים הראשונים של הלחיצה, הלטיסימוס עושה חלק מהעבודה.

• פותח/ת השרשור
סליחה, ערבבתי את דעתי עם דעתו של אליהו.
לדעתי הלטיסימוס מייצב חשוב בבנץ'.
אבל מהשיחות שלי עם אליהו, הבנתי שבגלל שבתחתית התנועה המרפק יורד מאוד נמוך, הרבה מתחת לקו הכתפיים, שם בדיוק הגב מתארך, ובכמה סנטימטרים הראשונים של הלחיצה, הלטיסימוס עושה חלק מהעבודה.
זהו, הבנתי שהוא טוען שהגב העליון עובד, אני שואל איך?
גם אתה וגם סטרונגאינף התאמנתם אל אליהו ושניכם לא מסכימים שהגב באמת מניע את המשקל, אין לא הוכחה/הסבר איך זה עובד?

זהו, הבנתי שהוא טוען שהגב העליון עובד, אני שואל איך?
גם אתה וגם סטרונגאינף התאמנתם אל אליהו ושניכם לא מסכימים שהגב באמת מניע את המשקל, אין לא הוכחה/הסבר איך זה עובד?
אני לא יודע אם אני לא מסכים שהגב מניע את המשקל, לטענת אליהו אם המרפק יורד מתחת לקו הכתפיים, הגב מתארך ומתקצר בלחיצה ולכן הוא מסייע.
אני לא יודע אם זה מדויק או לא.
אני חושב שזה די מובן הטענה שלו, אני פשוט לא יודע בבירור כמה זה באמת עובד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית