הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בלינארית של קנדיטו: ימי ה-"Control" אמורים להיות "מפרכים"?

Dissonant Harmony

משתמש פעיל
927
811
נק' מוניטין:
2,107
927
811
רקע:

-מיציתי תקופת אימונים שהתמקדה בעבודה לטריפלים, דאבלים, ובעיקר הרבה סינגלים.

-אני crap בסטים של 6, אבל מסתדר יחסית סבבה עם סטים של 4.

-----

מה קורה כעת:

לפני שלושה שבועות התחלתי להתאמן בלינארית של קנדיטו (Strength Control), והסטים של ה-"Control" הדביקו מהר מאוד את הסטים של ה-"Strength".

לצורך העניין: 6x100kg בבנץ' זה סט "מציק", אבל 4x100kg בספוטו פרס הוא סט "סביל יחסית".

הבעיה היא שימי הקונטרול מרובי-סטים, והמנוחה שלי ביניהם נעשית ארוכה יותר, ופתאום 3x6 בנץ' פרס זה 8 דק' עבודה, אבל 6x4 Spoto Press זה 20 ומשהו.

*הבנץ' פרס הובא כדוגמה. זה נכון לכל תרגילי ה-Control.

-----

בעיה:

אין באמת בעיה, כי אני מתקדם.

עם זאת, זה מרגיש מוזר מבחינה רעיונית, כי נוצר הרושם שאני "עובד קשה" כדי לאמן את ה-Spoto Press, ואילו ה-Bench Press הוא תרגיל העזר.

ואמנם לא אכפת לי (אני לא מתחרה באף אחד מהם), אבל נראה לי שזה לא הרעיון. 😛

-----

התייעצות:

בהנחה שאני רוצה לאמן דווקא את התרגילים בגרסתם "הרגילה":

-האם כדאי לי להוסיף לימי ה-Strength סטים, ולהוריד אותם מהימים של הקונטרול?

-אולי עדיף לי להוריד דרסטית את המשקלים של תרגילי הקונטרול, ולהתייחס אל האימונים האלה כאל "ימי התאוששות ותרגול טכניקה קלילים"? (אבל אם ככה, אז למה 6 סטים?)

-אציין שבינתיים אני לא נתקע, ולכן לא מתלונן. (אז אם ימי ה-Strength הם זריזים, מה אכפת לי? אפשר להתייחס לזה כאל "ברכה", וזהו).

נערך לאחרונה:
אולי עדיף לי להוריד דרסטית את המשקלים של תרגילי הקונטרול, ולהתייחס אל האימונים האלה כאל "ימי התאוששות ותרגול טכניקה קלילים"? (אבל אם ככה, אז למה 6 סטים?)

זה בערך המטרה שלהם, המשקלים בקונטרול אמורים להיות בערך 70% מהRM1, ככה שימי קונטרול אמורים להיות מאתגרים, אבל הם לא אמורים להיות כל כך קשים שאתה תהיה בסיכון של כשל.

• פותח/ת השרשור
זה בערך המטרה שלהם, המשקלים בקונטרול אמורים להיות בערך 70% מהRM1, ככה שימי קונטרול אמורים להיות מאתגרים, אבל הם לא אמורים להיות כל כך קשים שאתה תהיה בסיכון של כשל.
בגדול, קנדיטו אומר להתחיל מ-75%-80% מה-1RM, ומשם פשוט התקדמתי, כי יכולתי.
הוא מדגיש שהימים של ה-Strength אמורים להיות הימים שבהם אני משקיע את המאמץ שלי, אז כאמור, זה קצת נוגד את הקונספט אם ימי ה-Strength הם "שטות זריזה", וימי ה-Control הם איפה שאני "עובד ממש.

אניוויז, בחרתי לקבע את תרגילי הקונטרול על 76% מה-TM שלי. שיהיו קלים...מקסימום יהיה מקום לאוטו-רגולציה: אם בא לי לתקתק אותם ו-"לפנות מקום" לימים אחרים, אז אפשר, כי המשקל קל, ואם בא לי להקשות, אז אני תמיד יכול לעבוד טמפו, או עם פאוז ארוך, או כל וריאצית קונטרול אחרת שזורמת לי. (נגיד: עוד עצירות בדד, אחד-ורבע סקוואט...)

בגדול, קנדיטו אומר להתחיל מ-75%-80% מה-1RM, ומשם פשוט התקדמתי, כי יכולתי.
הוא מדגיש שהימים של ה-Strength אמורים להיות הימים שבהם אני משקיע את המאמץ שלי, אז כאמור, זה קצת נוגד את הקונספט אם ימי ה-Strength הם "שטות זריזה", וימי ה-Control הם איפה שאני "עובד ממש.

אניוויז, בחרתי לקבע את תרגילי הקונטרול על 76% מה-TM שלי. שיהיו קלים...מקסימום יהיה מקום לאוטו-רגולציה: אם בא לי לתקתק אותם ו-"לפנות מקום" לימים אחרים, אז אפשר, כי המשקל קל, ואם בא לי להקשות, אז אני תמיד יכול לעבוד טמפו, או עם פאוז ארוך, או כל וריאצית קונטרול אחרת שזורמת לי. (נגיד: עוד עצירות בדד, אחד-ורבע סקוואט...)
עשית אולי קפיצות גדולות יותר במשקלים בימי קונטרול ממה שעשית בימי כוח?

• פותח/ת השרשור
עשית אולי קפיצות גדולות יותר במשקלים בימי קונטרול ממה שעשית בימי כוח?
חחח, מן הסתם. אבל זהו. החלטתי מה לעשות אתם. אני משתמש באפליקציה שבה אפשר ממש לתכנת את התכנית שלך, והיא כבר אומרת לך מה לעשות לפי איך שהכנת אותה. שמתי את תרגילי הקונטרול על 76% לרביעיות. (והכוח על 86% לשישיות)..
מכיוון שהמשקל קל, אני יכול פשוט להחליט לעשות מזה אימון קל, או לשלוט ברמת הקושי לפי משך הפאוז / קצב ביצוע התרגיל. (בקיצור - הרעיון הוא כן להתמקד בימי הכוח, ולשחרר לעצמי את רמת הקושי של ימי הקונטרול לפי תחושתי).
.

דיסו יא גיבור, אתה לא מתקדם מידי בשביל התכנית? בכל זאת זכור לי משקלים יפים בלוג
לא הייתי אומר שיפים, אבל חוץ מזה - אני 8 חודשים לפחות מזגזג בין פציעות (ואף אחת מהן לא פציעת אימונים!), אז לצערי די נתקעתי במקום.

בכ"א, אני לא עושה את הלינארית כהלכתה (בחרתי אקססורי כבדים, את המתח החלפתי ב-2 סטים של פרס, ו-2 של גוד מורנינג, כאשר מתח אני עושה באופן ספונטני בעבודה), האימונים שלי מתחילים ב-"חימום" של סנאטץ' היי פולס ופאוור קלינס, ומעבר לזה אני רוקד, ועושה גם אימוני וויטליפטינג, אז בסך הכל נפח העבודה שלי גדול יותר.

טפו טפו אני מתאושש יפה מהשין ספלינט, ואני מקווה שבחודש-חודשיים הקרובים הסקוואט והפרונט סקוואט יטפסו יפה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית