הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משקל עבודה לטווחי היפרטרופיה

Duality

משתמש קבוע
1,277
574
נק' מוניטין:
772
1,277
574
האם יש אחוז מסויים מהRM1, שלפיו כדאי לעבוד בטווחי חזרות של 8-12? אם כן אז מהו?

70-75% ל-8 חזרות ייתן התקדמות מעולה.
אתה תמיד תרצה להיות חזרה-שתיים מכשל מוחלט ולכן בשביל 8 חזרות תחפש את האחוזים של 9-10 חזרות.
(שים לב ש-80% כבר יביא אותך לכשל)

אז בעצם ל8-10 חזרות 75-80% זה מספיק?

אני בספק שאתה תוכל לעבוד עם 80% מה 1RM ל8-12 חזרות בתרגילים מורכבים כמו בנץ, סקוואט או דדליפט. אולי במקרה הטוב תגרד את ה8 חזרות, אבל אני מניח שהמטרה שלך היא גם לראות איזשהי התקדמות וככה יהיה לך מאוד קשה.
הייתי ממליץ לך להתחיל באזור ה 65% אם הכוונה שלך לעבוד בטווח חזרות שציינת. משם תתקדם כל אימון ע״י הוספת משקל למוט, הוספת סט/ים או חזרות (עד 12 נניח).
דרך אגב אני עובד בדיוק בשיטה הזו בבלוק הנוכחי.

70-75% ל-8 חזרות ייתן התקדמות מעולה.
אתה תמיד תרצה להיות חזרה-שתיים מכשל מוחלט ולכן בשביל 8 חזרות תחפש את האחוזים של 9-10 חזרות.
(שים לב ש-80% כבר יביא אותך לכשל)
75%-80% ייתן התקדמות נוראית מהסיבה הפשוטה שהוא לא יוכל להתקדם ככה, הוא יוכל לבצע את זה פעם אחת וזהו.
המחשבון הזה הוא כדי לתת את המקסימום למספר חזרות, אם אתה רוצה לבצע עבודה עם זה קח את האחוז שיוצא לך שם ותוריד עוד 10%-15% (תלוי כמה סטים יש לך לעשות וכמה אתה רגיל סוג העבודה)

75%-80% ייתן התקדמות נוראית מהסיבה הפשוטה שהוא לא יוכל להתקדם ככה, הוא יוכל לבצע את זה פעם אחת וזהו.
המחשבון הזה הוא כדי לתת את המקסימום למספר חזרות, אם אתה רוצה לבצע עבודה עם זה קח את האחוז שיוצא לך שם ותוריד עוד 10%-15% (תלוי כמה סטים יש לך לעשות וכמה אתה רגיל סוג העבודה)

אז אתה אומר שתהיה לו התקדמות טובה ב-65%-70%?
תהיה לו התקדמות אפקטיבית גם ב-50% מה-1RM ל-8 חזרות?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית