הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מעבר ממסה לחיטוב

RM55889

משתמש מתחיל
107
26
נק' מוניטין:
70
107
26
צהריים טובים לכולם .. 😃
אז אני מתכננת בקרוב להתחיל לעשות חיטוב , רוב התרגילים שאני עושה כרגע הם תרגילי כוח ואירובי של כמה דק' לצורך חימום בתחילת האימון .
אז מלבד העניין של לאכול פחות קלוריות יש צורך לשנות משהו בתוכנית האימונים או שזה לא ממש משנה ?

לפי מה שאני יודעת אפשר לשמור על אימוני הכח כמו שהם, לא צריך לשנות יותר מדי רק להשתדל שלא לרדת במשקלי עבודה עד כמה שאפשר...
את יכולה כמובן להוסיף עוד אירובי אם יוצא שאת אוכלת מעט מדיי, וכככה תוכלי לאכול יותר...
על כמה קל' היית במסה? את יודעת מה הניטרלי שלך?

באימונים ברוב המקרים לא. ברמה העקרונית הטווח בין הנפח (באימונים כמובן) המינימלי לתחזוקה והנפח המקסימלי שאפשר להתאושש ממנו מצטמצם, לחלק גדול מהמתאמנים זה אומר להמשיך כרגיל. מבחינת התזונה ברוב המקרים רצוי להוריד קלוריות בהדרגה ולתת למשקל להתייצב במשך משהו
כמו שבועיים (מאזן ניטרלי/תחזוקה) ואז להתחיל לרדת. אחרת השינויים במשקל בגלל ירידה בנוזלים יכולים קצת לבלבל וקשה למדוד אם הירידה
מתבצעת בקצב טוב.

• פותח/ת השרשור
באימונים ברוב המקרים לא. ברמה העקרונית הטווח בין הנפח (באימונים כמובן) המינימלי לתחזוקה והנפח המקסימלי שאפשר להתאושש ממנו מצטמצם, לחלק גדול מהמתאמנים זה אומר להמשיך כרגיל. מבחינת התזונה ברוב המקרים רצוי להוריד קלוריות בהדרגה ולתת למשקל להתייצב במשך משהו
כמו שבועיים (מאזן ניטרלי/תחזוקה) ואז להתחיל לרדת. אחרת השינויים במשקל בגלל ירידה בנוזלים יכולים קצת לבלבל וקשה למדוד אם הירידה
מתבצעת בקצב טוב.

ואיך אני אמורה לדעת כמה קלוריות מומלץ לי לאכול ?
כי אני בתכלס לא הקפדתי ממש לאכול בדיוק מה שאני צריכה בתקופת המסה . אכלתי על עיוור מה שנקרא ואולי הקפדתי על החלבון לראות שאני באמת עומדת בערכים .
לפי מה שאני יודעת אפשר לשמור על אימוני הכח כמו שהם, לא צריך לשנות יותר מדי רק להשתדל שלא לרדת במשקלי עבודה עד כמה שאפשר...
את יכולה כמובן להוסיף עוד אירובי אם יוצא שאת אוכלת מעט מדיי, וכככה תוכלי לאכול יותר...
על כמה קל' היית במסה? את יודעת מה הניטרלי שלך?

להוסיף אירובי אם אני לא אוכלת הרבה ? זה לא אמור להיות הפוך?
התחלתי מ53 .
וכן כלומר בדקתי במחשבון ,bmi באינטרנט חח

יש כל מיני שיטות חישוב לצריכה הקלורית היומית יש במאמר נוסחאות:

איך לרדת במשקל? אימון לירידה במשקל: המדריך השלם להורדת שומן וחיטוב הגוף

הנוסחאות אמורות לתת מספר בקירוב, לא הייתי מצפה שזה יהיה 100% אבל זה נותן הערכה לא רעה.
מחזק.
לעקוב אחרי המשקל ולראות שיש קצב ירידה תקין של אחוז בשבוע, כמובן אחרי הירידה הראשונית של נוזלים וכו'.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית