הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מצב נטרלי

nivoni

משתמש פעיל
346
27
נק' מוניטין:
46
346
27
היי חברים, אתן דוגמא ותגידו לי את דעתכם.

גבר בן 25
שוקל 70 ק"ג
גובה 1.70

עושה 3-4 אימונים בשבוע בחדר כושר בתכנית אימונים שנניח שהיא בנויה היטב

הבן אדם מתאמן בתכנית ומתמיד בה 5 שנים נניח (מגיל 25 עד גיל 30)

אבל לכל אורך התקופה הזאת הוא היה על מאזן קלורי נטרלי, ונשאר לאורך כל התקופה 70 ק"ג
מבחינת משקלי עבודה, הוא עלה אבל ממש במעט

מה בעצם זה נותן לבן אדם?

אשמח לשמוע כמה דעות

אני אשתמש בציטוט של ד"ר מייק ישרטל על הנושא הזה:

"בן אדם יכול לעלות ביותר מסת שריר אחרי תקופה אחת של מסה וחיטוב מאשר בן אדם שמתאמן על ניטרלי (ריקומפיזיציה) במשך כל החיים שלו".

מה זה נותן? להתחזק הוא התחזק בקושי, מסת שריר כנראה גם כן הוסיף בהתאם, ואולי התחטב טיפה, מה השאלה?

• פותח/ת השרשור
אני אשתמש בציטוט של ד"ר מייק ישרטל על הנושא הזה:

"בן אדם יכול לעלות ביותר מסת שריר אחרי תקופה אחת של מסה וחיטוב מאשר בן אדם שמתאמן על ניטרלי (ריקומפיזיציה) במשך כל החיים שלו".

מה זה נותן? להתחזק הוא התחזק בקושי, מסת שריר כנראה גם כן הוסיף בהתאם, ואולי התחטב טיפה, מה השאלה?

כן זה ברור שבתקופה של מסה וחיטוב אפשר להשיג יותר,
השאלה כמה זה אפקטיבי לבן אדם שמתאמן לטווח הארוך ומגיע לחדר כושר 3-4 פעמים בשבוע להשאר במצב נטרלי, האם הוא לא מבזבז את זמנו?

זה מאוד תלוי ברמה של המתאמן..
אם אתה מתאמן מתחיל סביר להניח שתראה תוצאות בזמן הקרוב.
אם אתה מתאמן וותיק כנראה שתשמר את מסת השריר שלך ואולי גם להעלות קצת
להגיד מבזבז את הזמן זה לא נכון כי לכל אחד והמטרות שלו, מי שנהנה להתאמן ויש לו מסת שריר כבר שהוא מרוצה ממנה מגיע לחדכ כדי לשמר את מה שיש לו, ואוהב להתאמן, אז אי אפשר להגיד עליו שהוא מבזבז את הזמן, אם אתה מחפש לעלות במשקל ובמסת שריר, וזה המטרה שלך, אז כנראה אפשר לעשות את זה בצורה הרבה יותר יעילה

היי חברים, אתן דוגמא ותגידו לי את דעתכם.

גבר בן 25
שוקל 70 ק"ג
גובה 1.70

עושה 3-4 אימונים בשבוע בחדר כושר בתכנית אימונים שנניח שהיא בנויה היטב

הבן אדם מתאמן בתכנית ומתמיד בה 5 שנים נניח (מגיל 25 עד גיל 30)

אבל לכל אורך התקופה הזאת הוא היה על מאזן קלורי נטרלי, ונשאר לאורך כל התקופה 70 ק"ג
מבחינת משקלי עבודה, הוא עלה אבל ממש במעט

מה בעצם זה נותן לבן אדם?

אשמח לשמוע כמה דעות
זה תכלס מה שאני עושה בשנים האחרונות.
אני 170 ב 70 קילו אני נראה(להרגשתי) סבבה ביחס בין גודל לשומן. ירידה במשקל מביאה אותי למראה צנום שמתבטא בעיקר בצוואר דק וידיים קטנות, במשקל גבוה יותר היקף הבטן יוצר מראה ״שמן״

היעד של האימונים מבחינתי זה לשמור על רמה סבירה של כוח שתתמוך באימוני הרכיבה שלי.
מבחינת אורח החיים שלי, אין לי כרגע מוטיבציה להכנס לתקופות מסה/חיטוב.

ההתקדמות אכן איטית אם בכלל אבל אני נהנה כל פעם לקחת לי סוג של פרויקט להשתפר בו.
בגילי 43 , רמת ה״אושר״ שלי לא תלויה האם יש לי קוביות או אני מסוגל להרים עוד X קחלו בתרגיל מסוים

לא נשאלה השאלה הכי רלוונטית: מה המטרה שלו?

אם התכנית שלו בנויה היטב, הוא צריך להשתפר משמעותית מנקודת ההתחלה אחרי 5 שנים.

אם הוא מתחיל משחיף עם בטן על 70 קילו ומסיים שרירי על 10% ב70 קילו עם מסת שריר נחמדה ושיפור מדדי כוח וסיבולת אירובית ואנאירובית, אז זה טוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית