הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה שאלות חשובות יותר ופחות בקשר להתאוששות

שיר1

משתמש קבוע
1,286
1,413
נק' מוניטין:
1,912
1,286
1,413
אז:
1. כבר תקופה שאני מקפידה לאכול לפחות 1.5 גרם חלבון לק"ג משקל גוף ליום. ואחרי איזשהו שיפור עדיין מרגישה קושי להתאושש. כלומר, אני מסוגלת להתקדם באימונים, אבל תחושות בשרירים, וכאבי מפרקים (הייתי באמצע פיזיותרפיה, אני עדיין מתרגלת, ועיסוי עצמי כמה שניתן, אבל לא ראיתי פיזיותרפיסט כבר חודש וחצי). למרות שלכאורה אולי לא החלמתי לפני שיצאתי לתקופת הזנחה עדיין זה מוזר לי ממש. כבר לא זוכרת מה זה תחושה חלקה, ששום דבר לא מציק.
‏השינה שלי בדר"כ על 6 שעות בלילה, אבל גם פה נתתי פוש והתחלתי לישון מעט יותר, אומנם לא עקבי.
השאלה שלי: האם יש אולי חסרים תזונתיים שעליי לבדוק/להשלים שמקשים על ההתאוששות שלי? או שבכלל זה נורמלי שהשרירים שלי בנוקשות/רגישות/כאבים/סתם תחושות לא נעימות חלק גדול מאוד מהזמן?
או שיש דברים נוספים שאני צריכה לשים לב אליהם? דברים נוספים לעשות לטובת ההתאוששות?

2. שאלה טיפשית וזניחה: ‏הגיוני שיש הבדל ממשי בין עיסוי עצמי ובין עיסוי שמישהו אחר עושה לי, גם אם לצורך העניין הטכניקה והעוצמה והכל זהה? או שאני סתם מדמיינת..

3. עוד שאלת קיטבג: ‏האם המוגלובין נמוך (על רקע מחסור בברזל) הוא אולי גם פקטור ב(חוסר) התאוששות? אם כן עד כמה משמעותי?

4. ‏ואחת חשובה: לאחרונה בערב שאחרי אימון (זאת אומרת כשמגיע הלילה ביום/ערב שהתאמנתי בו. בעיקר אם זה היה ערב), נוחתת עליי עייפות נוראית, כמעט קריסה, עד כדי סחרחורות, תחושת נוקשות ואולי קצת נימול באזור הצוואר הצמוד לקרקפת (שזה ממש חדש) ולהתחיל לאבד את זה, ממש, אם אני לא הולכת לישון. כאילו הגוף מכריח אותי להיכנס למצב מאוזן. משהו פסיכי.
קרה למישהו?
רעיונות למה זה?
הצעות?
משהו?

יש עוד אבל נעצור את החפירה פה.
מודה מראש לכל הקוראים הסבלניים ולכל מי שיואיל להתייחס 🙃🙌

1. חוסרים תזונתיים נקבעים על פי צורך, כלומר לאחר ניתוח התפריט שלך, הצרכים שלך ובדיקות הדם שלך. זו שאלה שכדאי להפנות לדיאטנית קלינית.
2. יכולים להיות הבדלים, בעיקר בהקשר של החזקת הגוף לעומת הרפיה וכן אלמנטים פסיכולוגיים שקשורים לחוויית הטיפול (וכן, לחלק מהאנשים זה משמעותי)
3+4 נשמעים לי איכשהו קשורים. המוגלובין או ברזל נמוכים קשורים הן לחוויות של חולשה וסחרחורת והן לדברים אחרים. מציע לפתור את זה בהקדם ולבצע אימון מתון עד שזה מתאזן ותרגישי טוב יותר.

1. כבר תקופה שאני מקפידה לאכול לפחות 1.5 גרם חלבון לק"ג משקל גוף ליום. ואחרי איזשהו שיפור עדיין מרגישה קושי להתאושש. כלומר, אני מסוגלת להתקדם באימונים, אבל תחושות בשרירים, וכאבי מפרקים (הייתי באמצע פיזיותרפיה, אני עדיין מתרגלת, ועיסוי עצמי כמה שניתן, אבל לא ראיתי פיזיותרפיסט כבר חודש וחצי). למרות שלכאורה אולי לא החלמתי לפני שיצאתי לתקופת הזנחה עדיין זה מוזר לי ממש. כבר לא זוכרת מה זה תחושה חלקה, ששום דבר לא מציק.
‏השינה שלי בדר"כ על 6 שעות בלילה, אבל גם פה נתתי פוש והתחלתי לישון מעט יותר, אומנם לא עקבי.
השאלה שלי: האם יש אולי חסרים תזונתיים שעליי לבדוק/להשלים שמקשים על ההתאוששות שלי? או שבכלל זה נורמלי שהשרירים שלי בנוקשות/רגישות/כאבים/סתם תחושות לא נעימות חלק גדול מאוד מהזמן?
או שיש דברים נוספים שאני צריכה לשים לב אליהם? דברים נוספים לעשות לטובת ההתאוששות?
אפשר להוסיף מעט חלבון, שינה ושתית מים.
2. שאלה טיפשית וזניחה: ‏הגיוני שיש הבדל ממשי בין עיסוי עצמי ובין עיסוי שמישהו אחר עושה לי, גם אם לצורך העניין הטכניקה והעוצמה והכל זהה? או שאני סתם מדמיינת..
יש אנשים שיותר נוח להם עיסוי עצמי, ויכולים לתת לעצמם עיסוי טוב יותר כי הם מרגישים את המקום והעוצמה.
אני לא מאלה, אני מעדיף לשכב ברוגע ושיפרקו לי את הגב.
3. עוד שאלת קיטבג: ‏האם המוגלובין נמוך (על רקע מחסור בברזל) הוא אולי גם פקטור ב(חוסר) התאוששות? אם כן עד כמה משמעותי?
בהחלט הייתי במצב הזה.
4. ‏ואחת חשובה: לאחרונה בערב שאחרי אימון (זאת אומרת כשמגיע הלילה ביום/ערב שהתאמנתי בו. בעיקר אם זה היה ערב), נוחתת עליי עייפות נוראית, כמעט קריסה, עד כדי סחרחורות, תחושת נוקשות ואולי קצת נימול באזור הצוואר הצמוד לקרקפת (שזה ממש חדש) ולהתחיל לאבד את זה, ממש, אם אני לא הולכת לישון. כאילו הגוף מכריח אותי להיכנס למצב מאוזן. משהו פסיכי.
זה מאוד נורמלי, אין לי פיתרון קסם מלבד לאכול משהו מתוק או ארוחה.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה!! 🙃
1. חוסרים תזונתיים נקבעים על פי צורך, כלומר לאחר ניתוח התפריט שלך, הצרכים שלך ובדיקות הדם שלך. זו שאלה שכדאי להפנות לדיאטנית קלינית.
2. יכולים להיות הבדלים, בעיקר בהקשר של החזקת הגוף לעומת הרפיה וכן אלמנטים פסיכולוגיים שקשורים לחוויית הטיפול (וכן, לחלק מהאנשים זה משמעותי)
3+4 נשמעים לי איכשהו קשורים. המוגלובין או ברזל נמוכים קשורים הן לחוויות של חולשה וסחרחורת והן לדברים אחרים. מציע לפתור את זה בהקדם ולבצע אימון מתון עד שזה מתאזן ותרגישי טוב יותר.
אני אחדד בנוגע ל-1. אמנם עשיתי לאחרונה בדיקות דם, אבל יש דברים שצריך לבקש ספציפית. זה דבר אחד. אני לא נגישה עכשיו כל כך לשירותים רפואיים וגם לא לדיאטנית. הפיזיותרפיסטית שלי מלמלה בזמנו משהו על לבדוק מגנזיום, אז תהיתי אם יש דברים נוספים שמקושרים באופן ישיר יחסית לנושא הזה, ואם יש משהו שכדאי לי לשים לב אליו בתנאים שלי כרגע (הייתה עכשיו תקופה עם תזונה דלה בירקות, עכשיו חוזרת לאט לאט לסדר).
בקשר ל-4 זה מוזר, כי אני מאז ומתמיד או עם המוגלובין נמוך, או עם המוגלובין נמוך מאוד, והתופעה שהזכרתי היא כן יחסית חדשה.
גם השאלה שלי הייתה אם מחסור בברזל עלול איכשהו גם לפגוע ביכולת של השריר להתאושש ולהיבנות.

אפשר להוסיף מעט חלבון, שינה ושתיית מים
אני אוכלת לפחות 1.5-1.6 של חלבון מלא (לא סופרת לא מלא), אתה חושב שיותר מזה יעשה הבדל? אני באמת שואלת.
מים אני שותה המון.
שינה אשתדל.
יש דברים נוספים שהיית מציעה לנסות?
זה פשוט בלתי אפשרי כבר 😳:fever2:😭

שוב תודה ענקית לשניכם על ההתייחסות. מעריכה מאוד

אני אוכלת לפחות 1.5-1.6 של חלבון מלא (לא סופרת לא מלא), אתה חושב שיותר מזה יעשה הבדל? אני באמת שואלת.
רק אחרי שתנסי ליום או יומיים תדעי.
יש דברים נוספים שהיית מציעה לנסות?
ברזל, אני חושב שהוא דבר ענק שכדאי להתעכב עליו.
לפני שנה סבלתי מאנמיה חריפה, לא הצלחתי להתאושש בכלל, ומרוב התכבצויות, לא הצלחתי להירדם שרקגרם למצב להיות יותר סבל.
הפסקתי עם חגורת אימונים לתקופה, מחשש שאולי זה גרם דימום פנימי.
ותיספתי מהברזל הזה Now Foods, ברזל, עוצמה כפולה, 36 מ"ג, 90 כמוסות צמחיות (יש לי נסיון רב עם אנמיה, כי סבלתי ממנו הרבה לפני 7 שנים).
לקחתי אותו עם וויטמין C על קיבה ריקה (סיבים ומאכלים אחרים פוגעים בספיגה).
בנוסף לקחתי את זה Natural Sources, All Liver, 60 Capsules
תוך מעט יותר מחודש, הברזל שלי היה תקין.
אבל חשוב לבדוק שאין דימום אחר בגוף, או לעצור את זה כי שם נאבד כל הברזל.
הפיזיותרפיסטית שלי מלמלה בזמנו משהו על לבדוק מגנזיום, אז תהיתי אם יש דברים נוספים שמקושרים באופן ישיר יחסית לנושא הזה,
לא ידוע לי שבדיקת מינרלים מלבד ברזל אמינים בבדיקת דם, מכיוון שרוב המגנזיום נמצא בתאים ולא מסתובב בדם.
נראה לי שכדאי לתסף במגנזיום שלוש ימים ולראות אם יש שיפור.

מגנזיום לא נמצא מחקרית כתורם לשיפור התכווצוית. אבל היסטורית ממליצים עליו כמו שהיו ממליצים על מרק עוף לצינון.
ברזל יכול להיות קשור כפי שכבר כתבתי

• פותח/ת השרשור
ברזל, אני חושב שהוא דבר ענק שכדאי להתעכב עליו.
לפני שנה סבלתי מאנמיה חריפה, לא הצלחתי להתאושש בכלל, ומרוב התכבצויות, לא הצלחתי להירדם שרקגרם למצב להיות יותר סבל.
הפסקתי עם חגורת אימונים לתקופה, מחשש שאולי זה גרם דימום פנימי.
ותיספתי מהברזל הזה Now Foods, ברזל, עוצמה כפולה, 36 מ"ג, 90 כמוסות צמחיות (יש לי נסיון רב עם אנמיה, כי סבלתי ממנו הרבה לפני 7 שנים).
לקחתי אותו עם וויטמין C על קיבה ריקה (סיבים ומאכלים אחרים פוגעים בספיגה).
מעניין. מה הייתה רמת ההמוגלובין שלך באותה תקופה?

יש לי טראומה מתוספים עשירים בברזל. הם עוצרים (לשון עצירות) בצורה מטורפת.
יש לך אולי רעיונות/המלצות למתן את זה? (אם חווית..)

מה זה ועל מה זה?

מעניין. מה הייתה רמת ההמוגלובין שלך באותה תקופה?
בשפל שלי הוא היה 8.4. מתחת 8 לגברים כבר נותנים עירוי דם.
לפני שנה הוא היה בסביבות 10-11. היום הוא באזור 13.
יש לי טראומה מתוספים עשירים בברזל. הם עוצרים (לשון עצירות) בצורה מטורפת.
יש לך אולי רעיונות/המלצות למתן את זה? (אם חווית..)
בגלל שהיו לי בזמנו בעיות עיכול, הייתי חייב למצוא פיתרון לברזל שלא יגרום לעצירות, אז ניסיתי להשיג ברזל בעיקר מהתזונה מכבד וצימוקים.
אבל משום מה זה לא עזר מספיק.
ואז קניתי את התוסף הזה Flora, Floradix, Floravital, Iron + Herbs Supplement, Liquid Extract Formula, 23 fl oz (700 ml) שעזר לי אפילו יותר מהעירוי ברזל, וגם לא גרם שום אי נוחות או בעיות.
אבל ראיתי שזה אותו ברזל שיש כאן Now Foods, ברזל, עוצמה כפולה, 36 מ"ג, 90 כמוסות צמחיות, ולא רק שהיה מינון גבוה יותר במוצר הזה, אלא גם יותר זול.
אז לקחתי את זה עם וויטמין C בכמות 3,000 מ"ג שהוא נוגד עצירות. ולא הרגשתי שום אי נוחות.
לקחתי גם בנפרד וויטמין B12 ו B6 בתוך המולטי וויטמינים שלי.
אבל העיצה הכי טובה לדעתי, זה לקחת את התוספים על קיבה ריקה, ולא עם אוכל כמו שכולם ממליצים.
מה זה ועל מה זה?
זה עוזר לברזל, ולפריטין.
קראתי חוות דעת של הרבה שהשתמשו בזה וזה ממש עזר להם.
אני חושב שזה ממש טוב ומאוד טבעי. זה ברזל, אבל לא בצורה הקשה לפירוק.

בשפל שלי הוא היה 8.4. מתחת 8 לגברים כבר נותנים עירוי דם.
לפני שנה הוא היה בסביבות 10-11. היום הוא באזור 13.

וואו, קשוח.
לי תמיד יש המוגלובין גבוה, סביבות ה15-13. (בודקת לפני תרומות דם)
אבל שנייייייםם שלא עשיתי בדיקת דם, אז אין לי באמת מושג מה קורה אצלי :>

שירוש יכול להיות שהנוקשות של השרירים היא בגלל שממש קר איפה שאת נמצאת עכשיו? :0

וואו, קשוח.
לי תמיד יש המוגלובין גבוה, סביבות ה15-13. (בודקת לפני תרומות דם)
אבל שנייייייםם שלא עשיתי בדיקת דם, אז אין לי באמת מושג מה קורה אצלי :>

שירוש יכול להיות שהנוקשות של השרירים היא בגלל שממש קר איפה שאת נמצאת עכשיו? :0
כשהברזל נמוך בכל מקום קר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית