הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

זווית כפות הרגליים בסקוואט

Duality

משתמש קבוע
1,277
574
נק' מוניטין:
772
1,277
574
לאחרונה בגלל פציעה קטנה במפשעה שכנראה נגרמה בגלל עמידה קצת רחבה מדי ועומס על השריר, אני מנסה להתרגל לעמידה יותר צרה בסקוואט, קצת יותר מרוחב כתפיים. עכשיו בגלל המבנה גוף שלי מרגיש לי מאוד מוזר וקצת לא נוח לעשות סקוואט ברוחב הזה, אבל שמתי לב שכאשר אני פותח את הכפות רגליים לזווית של 45 מעלות אז זה מסתדר. השאלה שלי היא האם זה קריטי כי הבנתי שבעמידה צרה יותר רצוי לשמור על זווית של 30 מעלות, או שאני סתם מתעסק בשטויות ואני צריך לעשות איך שנוח לי?

• פותח/ת השרשור
לכל אחד יש מבנה שונה של הרגליים ואגן, וזה יכול לגרום לשינויים משמעותיים בין הסקוואט של כל אחד.
אם ככה מרגיש לך הכי טבעי והכי טוב, אז תעשה מה שבא לך
שמתי לב כבר הרבה זמן שבמהלך הסט אחת מהכפות רגליים (בשמאל או ימין) תסתובב כלפי חוץ לבד יותר מהכף רגל השנייה, וזה גורם לסקוואט להיות קצת פחות מאוזן. מה בטכניקה יכול לגרום לזה?

לא חושב שזה עניין של טכניקה כמו שזה עניין של אנטומיה או שוני בגמישות/מוביליטי בין הרגליים, אצלי ימין יותר גמישה משמאל וזה משפיע על הירידה.
תנסה למצוא את העמידה האופטימלית בשבילך, ב-SS ההמלצה היא 30 מעלות כי הם מנסים לתת טכניקה שתתאים לכמה שיותר אנשים.

יש פה עוד מידע שימושי:

• פותח/ת השרשור
לא חושב שזה עניין של טכניקה כמו שזה עניין של אנטומיה או שוני בגמישות/מוביליטי בין הרגליים, אצלי ימין יותר גמישה משמאל וזה משפיע על הירידה.
תנסה למצוא את העמידה האופטימלית בשבילך, ב-SS ההמלצה היא 30 מעלות כי הם מנסים לתת טכניקה שתתאים לכמה שיותר אנשים.

יש פה עוד מידע שימושי:

אם אני עומד ב30 מעלות אז הסקוואט פשוט מרגיש לא טבעי ונוח, כאילו שאין לי מספיק מקום להכניס את האגן בין הרגליים בירידה. בגלל זה אם אני אנסה 30 מעלות הכפות רגליים לאט לאט יפתחו יותר החוצה במהלך הסט, כנראה כי הגוף שלי נוטה לפוזיציה הזו באופן טבעי. אבל קורה לי גם שכף רגל אחת מסתובבת יותר מהשנייה לבד ואז זה גורם לסקוואט להיראות קצת לא מאוזן.

לא אמרתי שאתה צריך לעמוד ב-30 מעלות, הנקודה שלי הייתה לגבי ההמלצה הכללית של SS שאמורה להיות ממוצעת. יש אנשים שיעשו סקוואט עם כפות רגליים לגמרי לפנים, יכול להיות שיהיו כאלה שיעדיפו 45 מעלות או יותר, הנקודה היא שאתה צריך למצוא איפה אתה הכי חזק. יכול להיות שבצד
אחד המוביליטי יותר טוב ושם הטווח המתאים הוא יותר גדול ומצד שני הרגל השניה מחפשת את הזווית שהכי מתאימה לה, אז אולי תנסה ללכת לזווית
שאליה כף הרגל השניה מסתובבת מלכתחילה בשתי הרגליים.

שמתי לב כבר הרבה זמן שבמהלך הסט אחת מהכפות רגליים (בשמאל או ימין) תסתובב כלפי חוץ לבד יותר מהכף רגל השנייה, וזה גורם לסקוואט להיות קצת פחות מאוזן. מה בטכניקה יכול לגרום לזה?
זה דבר ראשון חוסר איזון בלחיצה שלך לאורך כל כף הרגל.
דבר שני, זה כנראה קשור לזווית כף הרגל או רוחב העמידה, אבל בלי לראות ולנסות אי אפשר לדעת

טיפ ששמעתי מRussel Orhii, תעמוד ותכווץ את הישבן חזק ותשים לב שהרגליים מתיישרות אוטומטית לזווית שאמורה להיות נוחה לך.

Toes Forward or Angled Out When You Squat?

Research has shown that turning the toes out more than 30-degree is less effective (2). For this reason, you should perform barbell squats with your feet turned out anywhere from 10-30 degrees. Always use a position that is most comfortable for your body.
אני מסכים עם המון דברים שהוא אומר, אבל זה דווקא אחד הדברים שאני לא לגמרי מסכים

• פותח/ת השרשור
אני חושב שכל הכללה היא בכלליות לא טובה (קצת פרדוקס).

תמיד תמצא מקרי קיצון שלא רלוונטים להכללה.
אימון אחרון ניסיתי לא לסובב את כפות הרגליים יותר מ30 מעלות והיה סבבה. הבעיה היא שהסקוואט שלי קצת עקום משום מה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית