הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כרס שהתפתחה במסה

מצב
השרשור נעול

liam123

משתמש מתחיל
31
1
נק' מוניטין:
1
31
1
אהלן, התאמנתי בעבר ולפני חודש בערך חזרתי ובחודש הזה הספקתי להעלות הרבה במשקל
אני 1.70 שוקל כרגע 74 המטרה שלי הייתה כעיקרון לסיים את המסע שאגיע ל76-77 קילו עם כמות מסה מכובדת
ועכשיו אני מוצא את עצמי אחרי חודש במסה שנעשו טעויות בה והתייחסתי אליה יותר בתור מסה מלוכלכת מאשר נקייה וקיבלתי כרס לא קטנה שהתחילה להפריע לי.

לעניין, הייתי שמח לטיפים איך להתקדם במסה בלי להעלות את הכרס יותר מדי ובכל זאת להעלות בשריר בצורה מכובדת (כי אני עדיין לא קרוב למטרה שלי) חשבתי על לעבור לחיטוב לתקופה אבל ממש לא מיציתי עם המסה..

על סמך מה אתה אומר את זה (זכר בוגר ובריא)? זה סקוואט 3 פעמים בשבוע עם דדליפט לסירוגין, ואתה אמור להוסיף משקל כל אימון, אני חושב שיש מספיק אנשים שיתקעו בשבוע החמישי... למעשה הם יתקעו במצב שבו ההתייעלות העצבית הגיעה להאטה והמשקל נעשה מספיק כבד כדי שהם יצטרכו עוד מסת שריר כדי להתחזק, אבל קצב העליה במסה (שריר) גם כן מאט כי הם כבר פחות שחיפים והתשישות עולה כי כל פעם עובדים קרוב למקסימום... אז אחרי דילואוד שוב מתקדמים, אבל זה יכול בקלות להיות מצב של 3-4 אימונים אחורה, ואז 2-3 אימונים קדימה (אחרי PR, וזה בנדיבות) ואז שוב צריכים דילואוד.

ובמצב המתואר ההכנסה הקלורית זה לא מה שיגביל אותם, אלא העצימות הגבוהה שמביאה לתשישות על נפח עבודה נמוך (יחסית), במקרים מסוימים עם שילוב של נטיה גנטית להרכב סיבים קצת יותר איטיים, מה שעלול להצריך נפח עבודה יותר גבוה כדי לגרום להיפרטרופיה... ותתפלא, הם יכולים להיות גם זכרים בריאים. SS היא פשוט לא תוכנית שמתאימה לכל מתאמן אחרי שלב מסוים.

וברור שלא קראתי את הדיון, אתה חושב שזה מספיק מעניין וחשוב כדי שאקרא דיון באורך של ספר קצר עם סיפור שחוזר על עצמו שנכתב בצורה גרועה?

מה הקשר אסתטיקה? לא יודע, תגיד לי אתה... פותח האשכול דיבר על אסתטיקה ואז אתה ו-half squat הגעתם והתחלתם לבלבל את המוח. האם יש הבדל בין עליה נקיה ומלוכלכת מבחינת התחזקות? ככל שהמתאמן רחוק מהפוטנציאל הגנטי שלו ככה ה-"רווח" היחסי שלו מעליה מלוכלכת גדול יותר.

"תן לי להסביר לך משהו - העודף הזה (מספר הקסם הזה) לא קיים, ואם הוא כן קיים, הוא נמצא בפלוס קלורי גדול מאוד, הרבה יותר ממה שאתה חושב. "

קודם כל, תפתח את המילון ותחפש את המילה הסבר. אתה קורא לזה מספר קסם כחלק מטיעון איש קש. העודף הקלורי שבו תיהיה תמורה מקסימלית, זה מספר שבאופן תאורטי ניתן לחשב אם בוחרים מטרה ומציבים את כל המשתנים הרלוונטיים, שמבחינה פרקטית, נכון להיום אולי אי אפשר לבצע בפועל. עכשיו שאמרתי את זה, עם כל הכבוד (ואין הרבה), אני לא צריך שאתה, ילדון חצוף שהיה בן 10 כשאני עשיתי SS, תתנשא עליי, וכל רגע נוסף שאני מבזבז עליך זה עלבון לאינטיליגנציה שלי.
בשביל שאלות כמו שלך יש את הספר של מארק ריפטו.
רואים שלא קראת את הספר, כי אם כן, היית רואה שאתה שואל שאלות שיש עליהן תשובות כבר. צר לי לומר לך, זכר בוגר ובריא לא אמור להיתקע בשבוע החמישי של SS בסקוואט, ואם הוא כן נתקע - הוא עושה משהו לא נכון.
אתה בכלל לא יודע איך SS עובדת, ומה העקרונות שעומדים מאחוריה והסיבות ללמה כך בנויה התוכנית, לא קראת בכלל את הספר ואתה מרשה לעצמך לקבוע קביעות על SS. למקרה שלא ידעת, עלייה במסת השריר היא תופעת לוואי של עלייה בכוח.. כך שמי שעושה SS כהלכתה מוסיף כמות משמעותית של שריר, כך שהטיעון שלך מראש שגוי, וכל זה להבדיל מתוכניות FBW אחרות שבהן כן יש נפח גבוה ואני רואה אנשים נתקעים שם במשקלי העבודה לפני שהם מגיעים לשבוע החמישי ומתקדמים בצורה יותר איטית (בגלל הנפח הגבוה).. באופן כללי, אפשר לראות שאתה לא עשית את התוכנית (או שעשית ונכשלת בה כי לא עשית אותה כמו שצריך) כי אתה פולט פה כל כך הרבה שטויות שמראות שאתה לא יודע בכלל למה SS בנויה כמו שהיא בנויה, ואיך ההתקדמות בכל אימון במשקלים נשמרת, ושאתה לא יודע בכלל שבשלב מסוים חותכים את קצב ההעלאה במשקלים בחצי, ושיש גם סקוואט קל באמצע השבוע בשלב מסוים. אתה קובע קביעות רציניות מאוד - כמו זה שבSS התקיעות מגיעות בלי קשר לתזונה אלא רק בגלל שיש עצימות גבוהה מאוד וזה מוביל לתשישות והגוף לא מצליח להתאושש ממנה - לכן תהיה תקיעה מאוד מהירה גם אם אוכלים בפלוס קלורי עצום. לצערך, המציאות מוכיחה לנו ששחיפים שעושים SS כהלכתה משפרים את הסקוואט שלהם מ40 ל-140 בכמה חודשים. על פי הקביעה שלך - מי שהיה עושה SS כהלכתה היה מסיים עם סקוואט 80 ותוספת עלייה של 15 ק"ג במשקל. מה לעשות? המציאות מראה אחרת+ מאמן שבעסק כל כך הרבה שנים שיגיד שאתה מדבר שטויות. אתה רוצה לחלוק על ריפטו? תצטרך להביא ראיות רציניות ביותר כמו להביא כמות מתאמנים זהה שעשו SS בפלוס קלורי נמוך לעומת פלוס קלורי רציני ונתקעו באותה נקודה, והתקדמו באותה מידה ובאותו פרק זמן, או להביא ראיות שאין קשר בין יותר משקל גוף= יותר משקל על המוט
HalfSquat פתח את הנושא לגבי מסה מלוכלכת, הוא הותקף ונחלצתי לעזרתו. זה הסיפור. משם זה התגלגל, והדיון הוא כבר מזמן לא קשור לאסתטיקה.
עוד פעם איש הקש הזה? אתה אמיתי?
מראש הייתי מוכן לקבל את הטענה שיש מספר קסם כלשהו ממנה כל קלוריה נוספת שתכניס תהפוך לשומן, אבל לא כשמדובר בפלוס של 1000, או 1,500, אלא הרבה יותר רחוק מזה, הרבה יותר. אני גם מוכן לקבל את הטענה שככל שהפלוס הקלורי גדל חלק קטן יותר הולך לשריר, ואפילו בכמות זניחה - אבל לא את זה שהחל מקלוריה 3212 כל קלוריה שתכניס תהיה 100% שומן. אם יש מספר קסם כזה שממנו כל קלוריה נוספת שתכניס תהפוך לשומן , הוא רחוק מהמספרים שננקבו כאן.
אני מתנשא עליך, ואתה טוען שכל רגע שאתה דן איתי זה עלבון לאינטיליגנציה שלך.
אל תיקח את הדברים קיצוני - אני וקוצר ממשיכים לדון כמו בני אדם ועם כבוד אחד לשני בלי רצון לפגוע.

קראתי את SS ואת PP לפני 9-10 שנים. פשוט אולי בניגוד אליך SS זה לא הספר היחיד שקראתי, וריפטו זה לא המאמן היחיד שלמדתי ממנו.

"עליה במסת שריר היא תופעת לוואי של עליה בכוח"

בדיוק מה שהייתי מצפה לשמוע מילד ריפטואיסט שלא יודע להבדיל בין ימין לשמאל. עליה במסת שריר היא פונקציה של עליה ביכולת לבצע עבודה (נפח) בעצימות של 60% מ-1RM ומעלה. עצימות עבודה גבוהה משמע יותר תשישות ליחידת נפח, ככה שברגע שעובדים בעצימות מעל 85% מ-RM1 האדפטציה העיקרית מתחילה לנוע לכיוון היעילות העצבית וה-RATE CODING. המידה שבה עליה בכוח מביאה לעליה במסת שריר היא פרופורציונלית
למידה שבה היא עונה על ההגדרה הנ"ל (היכולת לבצע עבודה בעצימות שציינתי). העליה במסת שריר היא לא בדיוק פרופורציונלית למידת השיפור בכוח.

האם ב-SS מוסיפים כמות משמעותית של שריר? כן, אבל בעיקר בפלג הגוף התחתון, אתה רוצה דוגמא לאיך זה יכול להיראות?

אתה חושב שככה נראות תוצאות אופטימליות להיפרטרופיה (או עליה בכוח) בפלג הגוף העליון? איך אתה מסביר את זה שאחרי 7 שבועות בתוכנית יש לו שתי פלטות בסקוואט אבל אפילו לא אחת בבנץ'?

אפשר להשיג את כל מה שמשיגים ב-SS (וגם יותר) עם כל תוכנית שמיישמת progressive overload בנפח ועצימות שמתאימים למתאמן. אתה חושב שאי אפשר היה לשפר את התוצאות של חואן (הבחור בסרטון) בשניה ע"י הוספה של בנץ' קל ופרס קל בימים של הפרס והבנץ'? או חס וחלילה הוספה של עוד תרגיל או שניים לפלג הגוף העליון?

וכן, כל רגע שאני דן איתך זה עלבון לאינטיליגנציה שלי ומראה לי באיזו קלות אני מתפתה להגיב לילד שלא יודע על מה הוא מדבר, יוצא בהצהרות שקריות כמו "לא קראת את SS, אתה לא מבין את העקרונות שעומדים מאחוריה"... לך תעשה חמוצים. זאת כנראה חולשה שלי שאני לא יכול להתאפק מלהגיב לבן אדם שיוצא בהצהרות שקריות ומתנהג ביהירות גועלית.

קוצר ממשיך לדון בכבוד (למרות שאני לא מבין למה, זה חסר טעם לגמרי, חבל על המאמץ), לך לא הייתה טיפת כבוד מתחילת הדיון.

קראתי את SS ואת PP לפני 9-10 שנים. פשוט אולי בניגוד אליך SS זה לא הספר היחיד שקראתי, וריפטו זה לא המאמן היחיד שלמדתי ממנו.

בדיוק מה שהייתי מצפה לשמוע מילד ריפטואיסט שלא יודע להבדיל בין ימין לשמאל. עליה במסת שריר היא פונקציה של עליה ביכולת לבצע עבודה (נפח) בעצימות של 60% מ-1RM ומעלה. עצימות עבודה גבוהה משמע יותר תשישות ליחידת נפח, ככה שברגע שעובדים בעצימות מעל 85% מ-RM1 האדפטציה העיקרית מתחילה לנוע לכיוון היעילות העצבית וה-RATE CODING. המידה שבה עליה בכוח מביאה לעליה במסת שריר היא פרופורציונלית
למידה שבה היא עונה על ההגדרה הנ"ל (היכולת לבצע עבודה בעצימות שציינתי). העליה במסת שריר היא לא בדיוק פרופורציונלית למידת השיפור בכוח.

האם ב-SS מוסיפים כמות משמעותית של שריר? כן, אבל בעיקר בפלג הגוף התחתון, אתה רוצה דוגמא לאיך זה יכול להיראות?

אתה חושב שככה נראות תוצאות אופטימליות להיפרטרופיה (או עליה בכוח) בפלג הגוף העליון? איך אתה מסביר את זה שאחרי 7 שבועות בתוכנית יש לו שתי פלטות בסקוואט אבל אפילו לא אחת בבנץ'?

אפשר להשיג את כל מה שמשיגים ב-SS (וגם יותר) עם כל תוכנית שמיישמת progressive overload בנפח ועצימות שמתאימים למתאמן. אתה חושב שאי אפשר היה לשפר את התוצאות של חואן (הבחור בסרטון) בשניה ע"י הוספה של בנץ' קל ופרס קל בימים של הפרס והבנץ'? או חס וחלילה הוספה של עוד תרגיל או שניים לפלג הגוף העליון?

וכן, כל רגע שאני דן איתך זה עלבון לאינטיליגנציה שלי ומראה לי באיזו קלות אני מתפתה להגיב לילד שלא יודע על מה הוא מדבר, יוצא בהצהרות שקריות כמו "לא קראת את SS, אתה לא מבין את העקרונות שעומדים מאחוריה"... לך תעשה חמוצים. זאת כנראה חולשה שלי שאני לא יכול להתאפק מלהגיב לבן אדם שיוצא בהצהרות שקריות ומתנהג ביהירות גועלית.

קוצר ממשיך לדון בכבוד (למרות שאני לא מבין למה, זה חסר טעם לגמרי, חבל על המאמץ), לך לא הייתה טיפת כבוד מתחילת הדיון.

מזל שריפטו למד מהטעויות שלו, כיום לדוגמא הוא טוען שאפשר להוסיף יותר נפח בבנץ' כשנתקעים.

אני אשמח לענות לך, אבל לא נראה שאתה מחפש את האמת, אלא לריב ולהתנגח. לא משנה מה אכתוב לך אתה לא תקבל את זה כי מראש קבעת לעצמך מסקנה בראש, שהיא הנכונה, ואסור לחלוק עליה.
מה שגם, לא נראה שיש לך כבוד למתדיין איתך, והזלזול שלך לא גורם לי לרצות לעזור לך.
קוצר, בניגוד אליך, דיבר בכבוד רב ושמר על איכות הדיון, ואני משבח אותו על כך. אתה רוצה לריב ולהתנגח? זה לא הקטע שלי. ואם קראת את SS אז השאלות שלך מקודם מיותרות כי אתה יודע את התשובות, או כי לא הבנת את הספר ואתה פשוט עוד אחד מאלה שנכשלו בתוכנית ומאשימים אותה.. אולי קראת את SS, אבל הידע שלך בה מועט, ולא מספיק כדי להצהיר שזו תוכנית גרועה. וגם הכישלון שלך בSS הוא לא מספיק בשביל להצהיר זאת, כי אתה בכלל לא יודע איך מתנהלים בתוכנית.
אם לא ידעת - מטרת התוכנית SS היא לבנות כוח בצורה משמעותית למתאמנים מתחילים. זו לא תוכנית שאמורה לבנות לך פיק בבייספס, ולא תוכנית אופטימלית לבניית מסת שריר.. להצהיר על SS שהיא גרועה כי לא גדלת בה כמו בתוכנית עם נפח גבוה זה בעצם לכתוב שעשית תוכנית שלא מתאימה למטרות שלך ובגלל שהיא לא הביאה לך את המטרות שלך, למרות שלא היתה צריכה היא תוכנית גרועה. ובניגוד למה שאתה חושב - כן מקבלים מסה בפלג גוף העליון בSS.. מובן שאם לא עשית את התוכנית כמו שצריך אז לא השגת הרבה ממנה.
אתה טוען שכל תוכנית אחרת תביא יותר תוצאות מSS? סבבה. תביא לי תוכנית אחת שתעלה את הסקוואט שלך מ40 ל-140 ב4 חודשים (דוגמה לצורך המחשה).
אם תרצה לטעון שעלייה במסת השריר היא לא תופעת לוואי של עלייה בכוח תצטרך להוכיח את דבריך. מה אתה חושב? שאם הבנץ' שלך תחילת המסה היה 80X5, והוא יישאר אותו דבר בסוף המסה 80X5 עם עלייה של 15 ק"ג במשקל, וכנ"ל לגבי שאר משקלי העבודה, אז אתה תראה גדילה משמעותית? שטויות.
אה ו.. תרצה להסביר לי מה הקשר בין ההגדרה שהבאת לעלייה במסת שריר לכך שעלייה במסת השריר היא תופעת לוואי של עלייה בכוח?
ריפטואיסט .. לול. שנים שלא ראיתי את המילה הזאת בפורום הזה.. מה שכתבת לגבי זה שעלייה בכוח תוביל לעלייה במסת השריר בצורה פורפורציונאלית אבל זה שעלייה במסת השריר לא תוביל לבניית כוח בצורה פורפוציונאלית זו טענה שגויה לחלוטין. למעשה, מחקרים מראים הפוך. מחקרים מראים שיותר עלייה בכוח לא מחייבת יותר מסת שריר. היה מחקר שפורסם בפורום לפני כמה זמן. במחקר היו 2 קבוצות:
קבוצה אחת עשתה תוכנית כוח, והקבוצה השנייה עשתה תוכנית למטרת היפרטרופיה. תוצאות המחקר היו כי הקבוצה שעשתה תוכנית למטרת כוח העלו את משקלי העבודה משמעותית יותר מהקבוצה השנייה, אך ההיפרטרופיה היתה אותו דבר.
אגב, 2 פלטות בסקוואט ופלטה אחת בבנץ' בSS זה סבבה

נערך לאחרונה:
זה כלכך פתטי שאתה אפילו לא מבין מה אני אומר, מכניס לי מילים לפה, מסיק מסקנות בנוגע לאימונים שלי וההתקדמות שלי ב-SS ומתנהג כאילו אתה בעמדה שאתה יכול "לעזור לי"...

כתבתי שעליה בכוח תוביל לעליה במסת שריר באופן פרופורציונלי למידה שהיא תביא לשיפור ביכולת להתמודד עם יותר נפח עבודה בעצימות של 60% מ-1RM ומעלה, לפני שאתה אומר שאני טועה לפחות תבין מה אני אומר. זה פשוט קומי שבתגובה לזה שאני כותב שעליה במסת שריר היא לא בדיוק פרופורציונלית לעליה בכוח, אתה כותב "זה שגוי לגמרי, מחקרים מראים שמה שאתה אומר הוא נכון!"

"אתה לא מחפש את האמת."

כן אה... אתה אפילו לא מצליח לקרוא ולהבין את מה שאני כותב, ואני אמור לנהל איתך דיון?

צר לי, אני מכבד את מי שמתנהג באופן שראוי לכבוד, בנוגע אליך אני לא יודע אם לצחוק או לרחם.

"אם תרצה לטעון שעליה במסת שריר היא לא תופעת לוואי של עליה בכוח..."

אני טוען שזאת לא דרך חכמה לחשוב על עליה במסת שריר בהקשר של עליה בכוח, כי העליה בכוח כשלעצמה היא לא הגורם המכריע לעליה במסת שריר, שזה בדיוק מה שהמחקר שציינת אומר (ולא ראיתי אותו עדיין, זה בהנחה שמה שאתה אומר זה נכון, ונוכח יכולת הבנת הנקרא שהפגנת אני בספק)... הוא אומר שההיפרטרופיה הייתה זהה בשתי הקבוצות למרות השיפור הגדול יותר בכוח אצל מתאמני הכוח, אתה רוצה לדעת מה השתפר
אצל שתי הקבוצות בוודאות?

היכולת להתמודד עם נפח עבודה גבוה יותר, מתאמני הכוח השיגו את זה באמצעות עליה במשקלי העבודה והבילדרים ככל הנראה השיגו את זה באמצעות עליה בנפח, אבל תאמר לי, מה הפרוטוקול הספציפי של מתאמני הכוח? הם עשו SS? יש לי תחושה שלא.

אני לא אמרתי ש-SS היא תוכנית גרועה, מה שכן היא לא הכי טובה לשיפור במסה ובכוח בפלג הגוף העליון. עכשיו בוא תראה עד כמה אתה נלוז:

מה שאני כתבתי:

"אפשר להשיג את כל מה שמשיגים ב-SS (וגם יותר) עם כל תוכנית שמיישמת progressive overload בנפח ועצימות שמתאימים למתאמן"

מה שאתה אומר בתגובה:

"אתה טוען שכל תוכנית אחרת תביא יותר תוצאות מSS? סבבה."

דבר אחד בטוח, זה שהתוצאות שלי ב-SS היו יותר טובות מהתוצאות שלך בהבנת הנקרא. אבל באמת שזאת אשמתי שאני ממשיך להתווכח עם בן אדם שכבר הוכיח שהוא אפילו לא מסוגל להבין את מה שהוא קורא.

זה כלכך פתטי שאתה אפילו לא מבין מה אני אומר, מכניס לי מילים לפה, מסיק מסקנות בנוגע לאימונים שלי וההתקדמות שלי ב-SS ומתנהג כאילו אתה בעמדה שאתה יכול "לעזור לי"...

כתבתי שעליה בכוח תוביל לעליה במסת שריר באופן פרופורציונלי למידה שהיא תביא לשיפור ביכולת להתמודד עם יותר נפח עבודה בעצימות של 60% מ-1RM ומעלה, לפני שאתה אומר שאני טועה לפחות תבין מה אני אומר. זה פשוט קומי שבתגובה לזה שאני כותב שעליה במסת שריר היא לא בדיוק פרופורציונלית לעליה בכוח, אתה כותב "זה שגוי לגמרי, מחקרים מראים שמה שאתה אומר הוא נכון!"

"אתה לא מחפש את האמת."

כן אה... אתה אפילו לא מצליח לקרוא ולהבין את מה שאני כותב, ואני אמור לנהל איתך דיון?

צר לי, אני מכבד את מי שמתנהג באופן שראוי לכבוד, בנוגע אליך אני לא יודע אם לצחוק או לרחם.

"אם תרצה לטעון שעליה במסת שריר היא לא תופעת לוואי של עליה בכוח..."

אני טוען שזאת לא דרך חכמה לחשוב על עליה במסת שריר בהקשר של עליה בכוח, כי העליה בכוח כשלעצמה היא לא הגורם המכריע לעליה במסת שריר, שזה בדיוק מה שהמחקר שציינת אומר (ולא ראיתי אותו עדיין, זה בהנחה שמה שאתה אומר זה נכון, ונוכח יכולת הבנת הנקרא שהפגנת אני בספק)... הוא אומר שההיפרטרופיה הייתה זהה בשתי הקבוצות למרות השיפור הגדול יותר בכוח אצל מתאמני הכוח, אתה רוצה לדעת מה השתפר
אצל שתי הקבוצות בוודאות?

היכולת להתמודד עם נפח עבודה גבוה יותר, מתאמני הכוח השיגו את זה באמצעות עליה במשקלי העבודה והבילדרים ככל הנראה השיגו את זה באמצעות עליה בנפח, אבל תאמר לי, מה הפרוטוקול הספציפי של מתאמני הכוח? הם עשו SS? יש לי תחושה שלא.

אני לא אמרתי ש-SS היא תוכנית גרועה, מה שכן היא לא הכי טובה לשיפור במסה ובכוח בפלג הגוף העליון. עכשיו בוא תראה עד כמה אתה נלוז:

מה שאני כתבתי:

"אפשר להשיג את כל מה שמשיגים ב-SS (וגם יותר) עם כל תוכנית שמיישמת progressive overload בנפח ועצימות שמתאימים למתאמן"

מה שאתה אומר בתגובה:

"אתה טוען שכל תוכנית אחרת תביא יותר תוצאות מSS? סבבה."

דבר אחד בטוח, זה שהתוצאות שלי ב-SS היו יותר טובות מהתוצאות שלך בהבנת הנקרא. אבל באמת שזאת אשמתי שאני ממשיך להתווכח עם בן אדם שכבר הוכיח שהוא אפילו לא מסוגל להבין את מה שהוא קורא.
קודם כל, תצטט אותי כשאתה כותב לי משהו. הערתי לך על זה גם מקודם. אם לא תצטט אותי, לא אענה לך.
דבר שני - אתה זה שכתבת שהעלייה בכוח היא פורפוציונאלית למסת השריר. אם לא ידעת אז פירוש המילה פרופורציונאלי הוא מותאם בגודלו ביחס לחלקים האחרים או מידתי. אם תרצה לומר שלא התכוונת לכתוב שעלייה בכוח בהכרח מביאה לעלייה במסת השריר בצורה משמעותית תצטרך לפשט את דבריך, או לדבר על הנושא יותר בהרחבה.
וכן, רואים שנכשלת בSS. אתה עוד אחד מהנכשלים שבאו והאשימו את התוכנית בכישלון שלהם שהגיע בכך שהם לא עשו אותה נכון (אני כמובן לא טוען שכל מי שנכשל בתוכנית מאשים אותה)
ובאמת שהתאכזבתי, חשבתי עכשיו אחרי הניסיון הכושל שלך להרגיז אותי ולפגוע בי תביא לי איזה משהו עסיסי שאשכרה ייתן פייט לטענות שלי.. אבל זה לא קרה.. לא אחרי כל טחינת המוח על זה שאני מתנהג בפתטיות וכו' וכו'
רוצה להסביר לי בבקשה איך המשפט שלך:
כתבתי שעליה בכוח תוביל לעליה במסת שריר באופן פרופורציונלי למידה שהיא תביא לשיפור ביכולת להתמודד עם יותר נפח עבודה בעצימות של 60% מ-1RM ומעלה,
קשור לטענות שלי, לנושא, או באופן כללי לצד עמוק בדיון?
איפה בדיוק ראית שאני טוען שעלייה בכוח בתוכניות כוח תוביל ליותר בניית מסת שריר מאשר תוכנית עם נפח גבוה? למעשה, כתבתי מספר פעמים בדיון עם קוצר שתוכנית עם נפח גבוה תבנה יותר שריר מאשר SS (כמובן שהנפח צריך להיות גדול יותר בתוכנית האחרת). אם היית טורח לקרוא את הדיון היית יודע את זה.
ואם לא הבנת, כתבתי שמחקרים מראים בדיוק הפוך מהטענה שלך, לא כמו הטענה שלך. אם מחקרים היו מראים כמו הטענה שלך מראש המחקרים שהבאתי הם לטובתך (כל זה היה כמובן שלא הבנתי את דבריך. אחרי שהבנתי את דבריך הבנתי שהמחקר שהבאתי לא קשור לדיון מפני שלא הבנתי אותך, שאתה טוען שיש לך ידע יותר מבסיסי באימונים אבל אין לך מושג שבנפח גם משקל על המוט הוא פרטמר חשוב - שאם המשקל קל לך מאוד אז תוסיף כמה נפח שתרצה. אתה לא תגדל.. ושאין לך מושג על מה הדיון כלל וכלל, אבל בכל זאת הבעת את דעתך (בנושא שלא קשור לדיון, אבל מורעף עליי מכעס). לזכותך ייאמר שהתייחסת לנושא אחד שקשור לדיון, למרות שגם הטענה שלך עליו לא שרדה.
ברור שאתה לא מחפש את האמת, רואים עליך. קוצר הוא אחד שאשכרה היה מוכן להקשיב ולשמוע, אתה חם עליי עוד מהעמודים הקודמים.. אולי זה קשור לעובדה שאני בא ומנפץ לך מיתוסים שגדלת עליהם מאז שהתחלת להתאמן כמו מספר הקסם שמופיע החל מקלוריה 2753 (דוגמה להמחשה.. זה יכול להיות גם 2800, 2900, 2500 וכו' וכו')? כל קלוריה שתכניס תהפוך לשומן.
רואים שאתה מונע מכעס ולכן התגובות שלך.. אתה לוקח דברים קשה מדי. מכל הלב, אני ממליץ לך ללכת לאיש מקצוע שיעזור לך.. נניח, פסיכולוג.. אחרי כמה פגישות אתה תרגיש הרבה יותר טוב (ואני לא אומר את זה כדי לפגוע..)
אם לא ידעת - תופעת לוואי של עלייה במסת השריר היא עלייה בכוח. והסברתי לך כבר שהכוונה שלי היא שלא תוכל להגדיל מסת שריר בצורה משמעותית בלי עלייה בכוח. ואם לא ידעת, עלייה בכוח לא פירושה "לעשות תוכניות כוח ולשים מטרה להעלות את הבנץ' שלך מ100 ל140" אלא פשוט לעלות בכוח. בין אם זה כי הוספת חזרות, או כי העלית משקל על המוט. אני טוען שעלייה בכוח צריכה לקרות גם בתוכנית כוח וגם בתוכנית היפרטרופיה (אמנם בתוכנית היפרטרופיה העלייה בכוח אמורה להתקדם בקצב איטי יותר מתוכנית כוח)
אני אביא לך דוגמה:
אתה מתחיל עכשיו מסה עם תוכנית נפח, והבנץ' שלך 80X5 אם תעלה 15 קילו במשקל (בשנה נניח) והבנץ' שלך יישאר 80X5 וגם שאר משקלי העבודה יישארו כמו שהיו - רוב העלייה תהיה שומן. תאמין בזה או לא אבל זו המציאות. ברגע שאתה לא מגביר את העומס הגוף שלך לא יצטרך להסתגל לעומס חדש, ואתה יכול לנחש שרוב העלייה תהיה שומן - גם אם עלית 10 קילו בשנה.
אם לא ידעת - חלק מנפח זה משקל על המוט. כך שלנסות להפריד עלייה במשקלי עבודה מעלייה בנפח לטווח הארוך יותר זה לסתור את עצמך, כי אף בילדר ברמה גבוהה הוא לא חלש (שאל את רוני קולמן לגבי הדדליפט והסקוואט שלו) וגם אם תעלה רק סטים והעומס כן יגדל, בשלב מסוים (כשהמשקל שאתה עובד איתו כבר הרבה מאוד זמן) יהיה קל ברמות.. וגם אם תעשה נפח גדול יותר מלפני כן אתה כבר לא תגדל מפני שלמשקל על המוט יש גם חשיבות.. מה לעשות? קשה מאוד עד בלתי אפשרי להיות חלש על 120 קילו, 1.80 ואחוז שומן חד ספרתי.. (סתם נתונים להמחשה שמדובר על בילדר עם מסת שריר ענקית).
שוב פעם אתה מדבר שטויות.. SS לא אמורה לבנות לך מסת שריר מטורפת. היא אמורה לעזור לך לבנות כוח מכובד ובסיס טוב, אף אחד לא אמר שSS תביא לך חזה 120 ס"מ.
למקרה שלא הבנת - המחקר הראה שההיפרטרופיה היתה זהה למרות שהקבוצה השנייה עלתה במשקלי העבודה משמעותית יותר.. ולמקרה שלא ידעת - אני מסכים ותומך בטענה שתוכנית עם נפח גבוה תבנה יותר שריר מתוכנית כוח (כמובן שצריך שהתוכנית עם הנפח הגבוה תהיה עם נפח גבוה יותר מתוכנית הכוח).. כתבתי את זה בדיון עם קוצר. אם היית קורא היית יודע..
מצחיק שירדת על הבנת הנקרא שלי , אבל עדיין לא הבנת כלום ממה שאני כותב..
ואם כבר מדברים - אז לא נראה לי שהזמינו אותך להרצות בגיל 19 וחצי על תחומים שאתה elite בהם בתמורה ל700 שקל למשך שעתיים הרצאה , ואם כן, אז בשנים הבאות אחר כך התעצלת מאוד..

נערך לאחרונה:
קודם כל, תצטט אותי כשאתה כותב לי משהו. הערתי לך על זה גם מקודם. אם לא תצטט אותי, לא אענה לך.
דבר שני - אתה זה שכתבת שהעלייה בכוח היא פורפוציונאלית למסת השריר. אם לא ידעת אז פירוש המילה פרופורציונאלי הוא מותאם בגודלו ביחס לחלקים האחרים או מידתי. אם תרצה לומר שלא התכוונת לכתוב שעלייה בכוח בהכרח מביאה לעלייה במסת השריר בצורה משמעותית תצטרך לפשט את דבריך, או לדבר על הנושא יותר בהרחבה.
וכן, רואים שנכשלת בSS. אתה עוד אחד מהנכשלים שבאו והאשימו את התוכנית בכישלון שלהם שהגיע בכך שהם לא עשו אותה נכון (אני כמובן לא טוען שכל מי שנכשל בתוכנית מאשים אותה)
ובאמת שהתאכזבתי, חשבתי עכשיו אחרי הניסיון הכושל שלך להרגיז אותי ולפגוע בי תביא לי איזה משהו עסיסי שאשכרה ייתן פייט לטענות שלי.. אבל זה לא קרה.. לא אחרי כל טחינת המוח על זה שאני מתנהג בפתטיות וכו' וכו'
רוצה להסביר לי בבקשה איך המשפט שלך:

קשור לטענות שלי, לנושא, או באופן כללי לצד עמוק בדיון?
איפה בדיוק ראית שאני טוען שעלייה בכוח בתוכניות כוח תוביל ליותר בניית מסת שריר מאשר תוכנית עם נפח גבוה? למעשה, כתבתי מספר פעמים בדיון עם קוצר שתוכנית עם נפח גבוה תבנה יותר שריר מאשר SS (כמובן שהנפח צריך להיות גדול יותר בתוכנית האחרת). אם היית טורח לקרוא את הדיון היית יודע את זה.
ואם לא הבנת, כתבתי שמחקרים מראים בדיוק הפוך מהטענה שלך, לא כמו הטענה שלך. אם מחקרים היו מראים כמו הטענה שלך מראש המחקרים שהבאתי הם לטובתך (כל זה היה כמובן שלא הבנתי את דבריך. אחרי שהבנתי את דבריך הבנתי שהמחקר שהבאתי לא קשור לדיון מפני שלא הבנתי אותך, שאתה טוען שיש לך ידע יותר מבסיסי באימונים אבל אין לך מושג שבנפח גם משקל על המוט הוא פרטמר חשוב - שאם המשקל קל לך מאוד אז תוסיף כמה נפח שתרצה. אתה לא תגדל.. ושאין לך מושג על מה הדיון כלל וכלל, אבל בכל זאת הבעת את דעתך (בנושא שלא קשור לדיון, אבל מורעף עליי מכעס). לזכותך ייאמר שהתייחסת לנושא אחד שקשור לדיון, למרות שגם הטענה שלך עליו לא שרדה.
ברור שאתה לא מחפש את האמת, רואים עליך. קוצר הוא אחד שאשכרה היה מוכן להקשיב ולשמוע, אתה חם עליי עוד מהעמודים הקודמים.. אולי זה קשור לעובדה שאני בא ומנפץ לך מיתוסים שגדלת עליהם מאז שהתחלת להתאמן כמו מספר הקסם שמופיע החל מקלוריה 2753 (דוגמה להמחשה.. זה יכול להיות גם 2800, 2900, 2500 וכו' וכו')? כל קלוריה שתכניס תהפוך לשומן.
רואים שאתה מונע מכעס ולכן התגובות שלך.. אתה לוקח דברים קשה מדי. מכל הלב, אני ממליץ לך ללכת לאיש מקצוע שיעזור לך.. נניח, פסיכולוג.. אחרי כמה פגישות אתה תרגיש הרבה יותר טוב (ואני לא אומר את זה כדי לפגוע..)
אם לא ידעת - תופעת לוואי של עלייה במסת השריר היא עלייה בכוח. והסברתי לך כבר שהכוונה שלי היא שלא תוכל להגדיל מסת שריר בצורה משמעותית בלי עלייה בכוח. ואם לא ידעת, עלייה בכוח לא פירושה "לעשות תוכניות כוח ולשים מטרה להעלות את הבנץ' שלך מ100 ל140" אלא פשוט לעלות בכוח. בין אם זה כי הוספת חזרות, או כי העלית משקל על המוט. אני טוען שעלייה בכוח צריכה לקרות גם בתוכנית כוח וגם בתוכנית היפרטרופיה (אמנם בתוכנית היפרטרופיה העלייה בכוח אמורה להתקדם בקצב איטי יותר מתוכנית כוח)
אני אביא לך דוגמה:
אתה מתחיל עכשיו מסה עם תוכנית נפח, והבנץ' שלך 80X5 אם תעלה 15 קילו במשקל (בשנה נניח) והבנץ' שלך יישאר 80X5 וגם שאר משקלי העבודה יישארו כמו שהיו - רוב העלייה תהיה שומן. תאמין בזה או לא אבל זו המציאות. ברגע שאתה לא מגביר את העומס הגוף שלך לא יצטרך להסתגל לעומס חדש, ואתה יכול לנחש שרוב העלייה תהיה שומן - גם אם עלית 10 קילו בשנה.
אם לא ידעת - חלק מנפח זה משקל על המוט. כך שלנסות להפריד עלייה במשקלי עבודה מעלייה בנפח לטווח הארוך יותר זה לסתור את עצמך, כי אף בילדר ברמה גבוהה הוא לא חלש (שאל את רוני קולמן לגבי הדדליפט והסקוואט שלו) וגם אם תעלה רק סטים והעומס כן יגדל, בשלב מסוים (כשהמשקל שאתה עובד איתו כבר הרבה מאוד זמן) יהיה קל ברמות.. וגם אם תעשה נפח גדול יותר מלפני כן אתה כבר לא תגדל מפני שלמשקל על המוט יש גם חשיבות.. מה לעשות? קשה מאוד עד בלתי אפשרי להיות חלש על 120 קילו, 1.80 ואחוז שומן חד ספרתי.. (סתם נתונים להמחשה שמדובר על בילדר עם מסת שריר ענקית).
שוב פעם אתה מדבר שטויות.. SS לא אמורה לבנות לך מסת שריר מטורפת. היא אמורה לעזור לך לבנות כוח מכובד ובסיס טוב, אף אחד לא אמר שSS תביא לך חזה 120 ס"מ.
למקרה שלא הבנת - המחקר הראה שההיפרטרופיה היתה זהה למרות שהקבוצה השנייה עלתה במשקלי העבודה משמעותית יותר.. ולמקרה שלא ידעת - אני מסכים ותומך בטענה שתוכנית עם נפח גבוה תבנה יותר שריר מתוכנית כוח (כמובן שצריך שהתוכנית עם הנפח הגבוה תהיה עם נפח גבוה יותר מתוכנית הכוח).. כתבתי את זה בדיון עם קוצר. אם היית קורא היית יודע..
מצחיק שירדת על הבנת הנקרא שלך, אבל עדיין לא הבנת כלום ממה שאני כותב..
ואם כבר מדברים - אז לא נראה לי שהזמינו אותך להרצות בגיל 19 וחצי על תחומים שאתה elite בהם בתמורה ל700 שקל למשך שעתיים הרצאה , ואם כן, אז בשנים הבאות אחר כך התעצלת מאוד..

מעניין שכל טענה של מעריצי SS נגד אלו שמבקרים את התוכנית זה שהם נכשלו בתכנית בגלל שהם לא עשו אותה נכון והם מאשימים אותה בבעיות שלהם. זה טיעון איש הקש קלאסי.

צודק. באמת שטויות.
אני חושש שאתה מראש לא מבין מה אתה כותב.
אם תרצה לומר שכל הביקורות שלי על אלה ששונאים את SS הם בגלל הכישלון שלהם בה - הדבר הזה היה שגוי מראש. לצערך, יש המון שלא עשו SS ובכל זאת שונאים אותה. אם הייתי כותב להם שזה בגלל שהם נכשלו בתוכנית מזמן הטענה שלי היתה הופכת חסרת בסיס ולא רלוונטית. ואם לא ידעת - המשפט "אתה עוד אחד מהנכשלים שבאו והאשימו את התוכנית בכישלון שלהם שהגיע בכך שהם עשו אותה לא נכון" - לא אומר שאני טוען שכל מי שמאשים את התוכנית זה בגלל שהוא נכשל בה בעצמה.

@Texas Method לרוע המזל אני לא יכול המשיך בדיון איתך.
יש לך ראיה מאוד צרה, ובטוח שהכל שחור או לבן, במיוחד באימרות של אחרים. אתה מאמין שאם אני אומר ש-X זה לא מה שתמיד קורה, אז אתה חושב שאני טוען ש-X בחיים לא יקרה וזה תמיד יהיה Y. אתה עושה את זה גם איתי וגם עם אחרים.
צברת ידע מסויים וזה אחלה, אבל אתה בטוח שזה היה היחיד שקיים, למרות שכולם פה אומרים לך שהם מכירים את הידע הזה, ועוד דברים, וניתן לראות שמה שאתה טוען הוא לא אבסולוטי כמו שאתה חושב.
אני לא רואה סיבה להמשיך את הדיון כי פשוט חסר לך עוד ידע מסויים ונקודות מבט שונות על הנושא מכדי שיהיה אפשר לדון בצורה שנגיע לאיזושהי הסכמה

@Texas Method לרוע המזל אני לא יכול המשיך בדיון איתך.
יש לך ראיה מאוד צרה, ובטוח שהכל שחור או לבן, במיוחד באימרות של אחרים. אתה מאמין שאם אני אומר ש-X זה לא מה שתמיד קורה, אז אתה חושב שאני טוען ש-X בחיים לא יקרה וזה תמיד יהיה Y. אתה עושה את זה גם איתי וגם עם אחרים.
צברת ידע מסויים וזה אחלה, אבל אתה בטוח שזה היה היחיד שקיים, למרות שכולם פה אומרים לך שהם מכירים את הידע הזה, ועוד דברים, וניתן לראות שמה שאתה טוען הוא לא אבסולוטי כמו שאתה חושב.
אני לא רואה סיבה להמשיך את הדיון כי פשוט חסר לך עוד ידע מסויים ונקודות מבט שונות על הנושא מכדי שיהיה אפשר לדון בצורה שנגיע לאיזושהי הסכמה
אני יודע שזה השלב שאני אמור לומר לך שאתה טוען האשמות חמורות, ותצטרך להוכיח אותן.
אך בהתחשב בנסיבות, אני סולח ומוותר הפעם.
כל טוב.
ואם פגעתי פה במישהו (כולל אתה, קוצר) אני מתנצל.

אני באמת לא מבין למה יש פה חברה וותיקים (פי כמה וכמה ממני) שכל פעם נכנסים ומשקיעים בדיונים אין סופיים וחסרי טעם עם הליצן התורני

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית