הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כרס שהתפתחה במסה

מצב
השרשור נעול

liam123

משתמש מתחיל
31
1
נק' מוניטין:
1
31
1
אהלן, התאמנתי בעבר ולפני חודש בערך חזרתי ובחודש הזה הספקתי להעלות הרבה במשקל
אני 1.70 שוקל כרגע 74 המטרה שלי הייתה כעיקרון לסיים את המסע שאגיע ל76-77 קילו עם כמות מסה מכובדת
ועכשיו אני מוצא את עצמי אחרי חודש במסה שנעשו טעויות בה והתייחסתי אליה יותר בתור מסה מלוכלכת מאשר נקייה וקיבלתי כרס לא קטנה שהתחילה להפריע לי.

לעניין, הייתי שמח לטיפים איך להתקדם במסה בלי להעלות את הכרס יותר מדי ובכל זאת להעלות בשריר בצורה מכובדת (כי אני עדיין לא קרוב למטרה שלי) חשבתי על לעבור לחיטוב לתקופה אבל ממש לא מיציתי עם המסה..

תוכיח.

יופי, נגמרו הטיעונים אז התחלנו אם ה"לי יש יותר גדול אז אני צודק". זה בסדר אחי, אתם מתאמנים יותר קשה, אתם יותר סוסים, כל הכבוד, אבל זה לא מעניין ולא קשור לנושא. אתם מתחרים בליפטינג, עברתם דבר או שניים באימונים (= משקלים מכובדים) אז יש לכם אפשרות לבחור לאן פניכם מועדות. יכול להיות שיש לכם אינטרס להישאר בטווח של קטגוריה מסויימת ולנסות להתנהל סביבה אז ההמלצות האלה יכולות להיות טובות לכם (שגם לזה יש גבול ובסוף אין מנוס מ....ניחשת נכון, לעלות קטגוריה). פותח האשכול שוקל שבעים ומשהו קילו ומדבר פה על כרס קטנה בזמן שהסקוואט שלו בטח לא מגרד את ה-100. זה בנאדם שצריך לאכול ואתם מאכילים אותו סרטים על מסה מבוקרת. תיהיו לי בריאים.
הוא ממהר לאנשהו שהוא צריך לאכול 4000 קלוריות ביום?

תוכיח.

יופי, נגמרו הטיעונים אז התחלנו אם ה"לי יש יותר גדול אז אני צודק". זה בסדר אחי, אתם מתאמנים יותר קשה, אתם יותר סוסים, כל הכבוד, אבל זה לא מעניין ולא קשור לנושא. אתם מתחרים בליפטינג, עברתם דבר או שניים באימונים (= משקלים מכובדים) אז יש לכם אפשרות לבחור לאן פניכם מועדות. יכול להיות שיש לכם אינטרס להישאר בטווח של קטגוריה מסויימת ולנסות להתנהל סביבה אז ההמלצות האלה יכולות להיות טובות לכם (שגם לזה יש גבול ובסוף אין מנוס מ....ניחשת נכון, לעלות קטגוריה). פותח האשכול שוקל שבעים ומשהו קילו ומדבר פה על כרס קטנה בזמן שהסקוואט שלו בטח לא מגרד את ה-100. זה בנאדם שצריך לאכול ואתם מאכילים אותו סרטים על מסה מבוקרת. תיהיו לי בריאים.

הבחור ההוא לא עשה מסה מתונה עם כל הכבוד.
הוא עלה סתם במשקל ולא התחזק.
זה סותר לחלוטין את הטענה שלך.
הנה הוא היה בפלוס קלורי עצום ולא התחזק ולא נעליים.
אז כנראה שהבעיה היא לא בתזונה...
סיבות אפשריות:
1) טכניקה גרועה.
2) תכנית אימונים שלא נכונה לו.
3) חוסר בשעות שינה.
והיד עוד נטויה...

מה יש לך להגיד על זה?

סיבות אפשריות:
1) טכניקה גרועה.
3) חוסר בשעות שינה.
והיד עוד נטויה...

מה יש לך להגיד על זה?

שאתה לא יודע לקרוא ולא מבין קונטקסט. תחזור ותקרא את ההודעה שלו. רצוי כמה פעמים.

@HalfSquat עלייה במשקל/עודף קלורי צריכה להיות מותאמת לשלב שהמתאמן נמצא בו.
בשלב בו מנסים להתקדם מסקווט 40 ל 100, אפשר להיות בפלוס קלורי מינימאלי אם בכלל ורק להקפיד על מספיק חלבון ומנוחה.

התשובה תשתנה כשתרצה להתקדם מ 140 ל 200 ובטח מ 270 ל 300

מתאמן שיעמיס קלוריות בשלב הראשון יצבור בעיקר עודף משקל מבאס

שאתה לא יודע לקרוא ולא מבין קונטקסט. תחזור ותקרא את ההודעה שלו. רצוי כמה פעמים.
באמת? אתה מעליב את האינטליגנציה שלי.

ציטוט מההודעה של פותח הפוסט:
ועכשיו אני מוצא את עצמי אחרי חודש במסה שנעשו טעויות בה והתייחסתי אליה יותר בתור מסה מלוכלכת מאשר נקייה וקיבלתי כרס לא קטנה שהתחילה להפריע לי.

הבנתי לא נכון?

תוכיח.

להוכיח? בבקשה:
צוות EVB - קצב עלייה במסת השריר - מחקר

זה ממש לא טיעון "לי יש יותר גדול אז אני צודק". אני מראה לך אנקדוטה על זה שאנשים שעושים אימונים קשים מאד מתאוששים מעולה עם פלוס קלורי מתון. אם תחפש אתה תראה שהיום כל ספורטאי ברמה גבוהה נוהג בגישה הזאת, כי פשוט אין צורך ביותר מזה כדי להתאושש. אתה פשוט סתם תשמין עוד בלי סיבה מהותית.
אגב, אני אף פעם לא ניסיתי להגביל את עצמי לשום קטגוריה ואני במסע מתמיד של לעלות עוד במשקל כי עדיין יש לי לאן לעלות. לנסות להישאר באותה קטג' משקל כשעוד לא מקסמת את השריר שאתה יכול לבנות זה טיפשי. במיוחד בארץ כשאין משמעות באמת לניצחון בתחרות אז אין שום סיבה הגיונית להילחם על להישאר בקטגוריה מסויימת

שוב, ובפעם האלף כי לא נראה לי שאני אקבל תשובה כאן ממישהו, איך אתה יודע מה "מתון"? איך אתה יודע מה מספיק להתקדמות ומה לא? חוץ מזה, על כל ק"ג שתעלה אתה תעלה גם בשריר וגם בשומן, אם תבחר לעלות ק"ג משקל גוף בחודש אתה תעלה גם בשריר וגם בשומן ואם תבחר לעלות את הק"ג האלה כל שבוע-שבועיים זה יהיה אותו דבר, גם שריר וגם שומן, אז אני לא מבין למה אני צריך לבזבז לעצמי את הזמן ולהתחזק בצורה איטית עם עודף קלורי "מתוןןןןןן" (שוב, מה זה?) אם אפשר פשוט לאכול בקצב גבוה יותר ולהתקדם יותר? את התשובה אני יודע, אתם מפחדים לאבד את הקוביות ולצבור גם שומן ביחד עם השריר (לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה), הכל סבבה. מי שרוצה להתקדם יותר לאט שיתקדם יותר לאט, אבל לבוא ולספר לי פה סיפורים על מסה נקייה שמשיגים עם עליה "מתונה", זה בולשיט. במחילה.

מי שמתקדם בזמן חיטוב זה מתאמן שנמצא עדיין בשלב של התקדמות לינארית. אין פה שום קשר להיקף החיטוב. ככל שאתה קרוב יותר לפוטנציאל הגנטי שלך <= ככל שאתה מתאמן יותר מתקדם, הגוף שלך נהיה פחות סלחן לניסיון התקדמות בתנאים גרועים ( = חיטוב או עלייה "מתונה" או "מבוקרת"). חבר'ה שנמצאים בשלב של התקדמות חודשית עם קילומטראז' רציני באימונים שמגובים במשקלי עבודה מכובדים, לא יכולים להתקדם באמת בחיטוב.

אם אני מנסה להתקדם אבל מצד שני אוכל כמו ילד סומלי, מה יקרה בדיוק לכל הרקמות שנפגעות כתוצאה מהאימון ולא מקבלות את התחזוקה שהן צריכות כדי להתאושש? ישארו אותו דבר?

אני מקשיב לטיעונים ולא לאנשים. בנתיים מה שהבאתם פה זה טיעונים חלשים מאוד, אם אפשר בכלל לקרוא להם טיעונים.

אתה תעשה מה שבא לך, אבל יש אנשים שהמטרה שלהם היא שיפור מבחינה אסתטית. זה ידע די נפוץ שיש גבול למסת השריר שאפשר להוסיף בחודש, אתה לא תעלה קילו מסת שריר בשבוע, וכנראה גם לא בשבועיים אלא אם רק התחלת להתאמן. אתה מבקש טיעונים אבל החלק המודגש אפילו לא מתיישב עם היגיון בריא: בעודף קלורי מה שלא יהפוך לשריר יאגר כשומן, וכמות השריר שאפשר לעלות היא מוגבלת.

זה לא נשמע שאתה באמת מחפש טיעונים, זה יותר נשמע שאתה מחפש רציונליזציה לאכילת יתר. אם אסתטיקה לא חשובה לך ומראה מגושם לא מפריע לך וכל מה שמעניין אותך זה המשקל על המוט, אז עוד אפשר לתת קייס שעדיף לאכול קצת יותר מדי מאשר מעט מדי. אם הבן אדם מודאג לגבי הכרס שלו אז אולי סדר העדיפויות שלו קצת שונה משלך.

ככל שאתה מתאמן יותר מתקדם הסיכויים שתיחלש בחיטוב הם יותר גדולים (או ודאיים והשאלה היא עד כמה), ככל שהחיטוב יהיה יותר ארוך או הירידה יותר מהירה ככה תיחלש יותר.
אז תאמין או לא, בדיוק כמו שיש קצב ירידה במשקל שבו יחס השומן לשריר חלקי אורך הזמן שיקח לך לסיים, נותנים לך תמורה מקסימלית בהתאם
לרמה והמטרה שלך, יש את אותו דבר רק עם עליה במשקל.

אה ואם זה לא מספיק, אז היה גם מחקר רלוונטי לנושא, אתה מוזמן לשמוע את ד"ר אריק הלמס ב-4:15

מעט ענווה לא תזיק לך.

מי אמר את זה? אז אולי תאכל בפלוס של 5000 קלוריות וזהו, יש מגבלה לבניית שריר מעבר לזה לא יתרום לך שום דבר.
אין שום הגבלה לבניית מסת שריר. ואם יש, היא בטח לא מגיעה בפלוס קלורי של 1000.
אתה מוזמן לשאול את מייק (שתומך בטענה שלך) אם יש דבר כזה שאחרי קלוריה 2708 כל מה שתכניס לגוף ילך לשומן. אני בהחלט מוכן להסכים על זה שמפלוס קלורי מסוים העלייה תשתנה לרעה לטובת השריר, ובניית השריר אפילו תהיה זניחה, אבל לא שאין לקלוריות שום משמעות בטח ובטח כשמדובר בעלייה במסת השריר.

אין שום הגבלה לבניית מסת שריר. ואם יש, היא בטח לא מגיעה בפלוס קלורי של 1000.
אתה מוזמן לשאול את מייק (שתומך בטענה שלך) אם יש דבר כזה שאחרי קלוריה 2708 כל מה שתכניס לגוף ילך לשומן. אני בהחלט מוכן להסכים על זה שמפלוס קלורי מסוים העלייה תשתנה לרעה לטובת השריר, ובניית השריר אפילו תהיה זניחה, אבל לא שאין לקלוריות שום משמעות בטח ובטח כשמדובר בעלייה במסת השריר.
קראת את המחקר שיניב קישר כאן?

זה רק מחליש את הטענה שלך, אם בחיטוב אי אפשר להתקדם אז אתה חצי שנה במסה ועולה במשקלים וחצי שנה לא עושה כלום בחיטוב במקרה הטוב או הולך אחורה במקרה הרע.
אני תמיד עולה במשקל הגוף רק בצורה מלוכלכת, ויש לי סקוואט 4 פלטות לסינגל.. איך זה מסתדר עם "לא עושה כלום בחיטוב במקרה הטוב או הולך אחורה במקרה הרע"?
קראת את המחקר שיניב קישר כאן?
על פי מה שראיתי במחקר - הקבוצה שצרכה יותר קלוריות צברה יותר מסת גוף רזה, לעומת הטענה הרווחת פה - שהחל מקלוריה 2742 כל קלוריה שתכניס תלך לשומן
הבעיה שאתה מפספס פה היא שלעלות קילו בשבוע לא יתן את אותו יחס שריר:שומן של עליה כמו קילו בחודש. כשתעלה קילו בחודש הרוב המוחלט יהיה לטובת השריר. כשתעלה קילו בשבוע הרוב המוחלט סתם ילך לך לשומן ואתה תמצא את עצמך שורף זמן בחיטובים מיותרים.
אני כמעט יכול להבטיח לך שהאימונים שאני או אופיר (MasterSplitter) עושים הרבה יותר קשים מהאימונים שאתה עושה הן מבחינת המשקלים שאנחנו מרימים והן מבחינת הנפחים שאנחנו עושים וכנראה שיש לנו גם ניסיון הרבה יותר גדול בתחום מלך. ונחש מה? כשאני אוכל מספיק כדי לעלות חצי קילו - קילו בחודש אני מתקדם מעולה, השרירים מתאוששים ואני בונה שריר. פעם אחרונה שחיטבתי בכוונה (ולא בגלל טיול אחרי צבא או מחלה) הייתה ב2014. למה זה? כי אני פאקינג עולה במשקל בקצב מתון של לא יותר מקילו בחודש בממוצע, אני מתחזק בונה שריר ולא יותר מדי שומן בתהליך וככה אני יכול להתקדם יותר טוב לאורך זמן.
ידוע לי, על פי אשכולות משנים קודמות שאתה מאמן. האם יש לך מתאמנים שעשו SS ואכלו בפלוס קלורי של 200 (עלייה של 800 גרם בחודש) ואשכרה מיצו את SS או לפחות היו קרובים לסיום? אני שואל באופן לא מוטה.

נערך לאחרונה:
אני בהחלט מוכן להסכים על זה שמפלוס קלורי מסוים העלייה תשתנה לרעה לטובת השריר, ובניית השריר אפילו תהיה זניחה, אבל לא שאין לקלוריות שום משמעות בטח ובטח כשמדובר בעלייה במסת השריר.

מגבול מסוים אין לקלוריות שום משמעות.

מגבול מסוים אין לקלוריות שום משמעות.
אני שומע את זה כל כך הרבה, ובכל זאת - לא קיבלתי ראייה אחת.
סיבות אפשריות:
1) טכניקה גרועה.
3) חוסר בשעות שינה.
והיד עוד נטויה...

מה יש לך להגיד על זה?
איפה בדיוק ראית שהטענה היא שהסיבה היחידה לתקיעה היא פלוס קלורי נמוך?

אני שומע את זה כל כך הרבה, ובכל זאת - לא קיבלתי ראייה אחת.

איפה בדיוק ראית שהטענה היא שהסיבה היחידה לתקיעה היא פלוס קלורי נמוך?
קיבלת, זה מול העיניים שלך אם תדפדף למעלה. התעלמת.

כתוב במחקר בפירוש שהקבוצה שצרכה יותר קלוריות עלתה במסת הגוף הרזה בחצי קילו יותר.
לא כתוב את זה.
כתוב שהיא לא הייתה במאזן קלורי מבוקר והמשיכה לצרוך "בערך" את אותן קלוריות שצרכו מקודם.
ל-2 הצדדים הייתי אומר, לא לסמוך על מחקרי דיווח עצמי. לא אמין בכלל.

לא כתוב את זה.
כתוב שהיא לא הייתה במאזן קלורי מבוקר והמשיכה לצרוך "בערך" את אותן קלוריות שצרכו מקודם.
ל-2 הצדדים הייתי אומר, לא לסמוך על מחקרי דיווח עצמי. לא אמין בכלל.
"תוצאות המחקר הראו שקבוצת האכילה החופשית עלתה רק 0.2% ממשקל הגוף בשבוע (סך כללי של 1.2 ק״ג לערך) ואילו קבוצת הייעוץ התזונתי עלתה רק 0.4% ממשקל הגוף בשבוע (סך כללי של 2.7 ק״ג לערך). כמו כן, קבוצת האכילה החופשית עלתה את רוב רובו של המשקל במסת גוף רזה – עלייה של 1.9% שהיו שווים ל 1.2 ק״ג בממוצע, לעומת 2.8% של קבוצת הייעוץ התזונתי שהיו שווים ל 1.7 ק״ג בממוצע (כאמור אכלה גם יותר קלוריות), הבדל זה לא הגיע למובהקות סטטיסטית. ההבדל המשמעותי ביותר בין הקבוצות היה מבחינת מסת השומן, בעוד שקבוצת האכילה החופשית העלתה רק 0.2 ק״ג שומן בממוצע, קבוצת הייעוץ התזונתי העלתה כ 1.1 ק״ג שומן בממוצע. מבחינת ביצועים ספורטיביים: לא נצפו הבדלים בין הקבוצות בשיפור של בנץ׳ פרס וסקוואט."
כתוב בפירוש שהקבוצה שצרכה יותר קלוריות צברה יותר מסת גוף רזה, ויותר שומן.

אני תמיד עולה במשקל הגוף רק בצורה מלוכלכת, ויש לי סקוואט 4 פלטות לסינגל.. איך זה מסתדר עם "לא עושה כלום בחיטוב במקרה הטוב או הולך אחורה במקרה הרע"?

על פי מה שראיתי במחקר - הקבוצה שצרכה יותר קלוריות צברה יותר מסת גוף רזה, לעומת הטענה הרווחת פה - שהחל מקלוריה 2742 כל קלוריה שתכניס תלך לשומן

ידוע לי, על פי אשכולות משנים קודמות שאתה מאמן. האם יש לך מתאמנים שעשו SS ואכלו בפלוס קלורי של 200 (עלייה של 800 גרם בחודש) ואשכרה מיצו את SS או לפחות היו קרובים לסיום? אני שואל באופן לא מוטה.
א אני לא מאמן אבל יש מספר לא קטן של אנשים שאימנתי לא רשמית. והתשובה היא חד משמעית כן.
אני אגב עליתי מ130 סקוואט ו180 ודדליפט 135 ל185 בחודשיים כשעליתי בהם בערך קילו וחצי במ.ג

"תוצאות המחקר הראו שקבוצת האכילה החופשית עלתה רק 0.2% ממשקל הגוף בשבוע (סך כללי של 1.2 ק״ג לערך) ואילו קבוצת הייעוץ התזונתי עלתה רק 0.4% ממשקל הגוף בשבוע (סך כללי של 2.7 ק״ג לערך). כמו כן, קבוצת האכילה החופשית עלתה את רוב רובו של המשקל במסת גוף רזה – עלייה של 1.9% שהיו שווים ל 1.2 ק״ג בממוצע, לעומת 2.8% של קבוצת הייעוץ התזונתי שהיו שווים ל 1.7 ק״ג בממוצע (כאמור אכלה גם יותר קלוריות), הבדל זה לא הגיע למובהקות סטטיסטית. ההבדל המשמעותי ביותר בין הקבוצות היה מבחינת מסת השומן, בעוד שקבוצת האכילה החופשית העלתה רק 0.2 ק״ג שומן בממוצע, קבוצת הייעוץ התזונתי העלתה כ 1.1 ק״ג שומן בממוצע. מבחינת ביצועים ספורטיביים: לא נצפו הבדלים בין הקבוצות בשיפור של בנץ׳ פרס וסקוואט."
כתוב בפירוש שהקבוצה שצרכה יותר קלוריות צברה יותר מסת גוף רזה, ויותר שומן.
כן. מסה רזה.
מה זה מסה רזה?
קצת שריר, הרבה מים, עצמות וסחוס.
עלייה של 2 קילו מסה רזה יכולה להיות 1 קילו מסת שריר וכל השאר נוזלים.

"לא נצפו הבדלים בין הקבוצות בשיפור של בנץ׳ פרס וסקוואט."
האין זה תומך במה שאנו טוענים? שאין לקלוריות השפעה על משקלי העבודה מגבול מסוים? לא באמת תוכל להעלות את משקלי העבודה בצורה משמעותית אם תאכל בפלוס של 1,000 במקום 500.

וב-1.1 קילו יותר שומן. ההבדל במסה הרזה לא הגיע למובהקות סטטיסטית.
לא. היא העלתה 1.1 ק"ג שומן בממוצע בסך הכל, לא 1.1 קילו יותר.
ולא בזה אנו עוסקים, אלא בשאלה האם מפלוס קלורי מסוים כל קלוריה תלך אוטומטית לשומן?

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית