הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חלבון בזמני ארוחה מוגדרים

Johnny_i

משתמש פעיל
355
51
נק' מוניטין:
58
355
51
לאחרונה הבנתי שחלבון נספג יותר טוב או יותר מהר כשמגדירים זמני ארוחות, כמו למשל כל שלוש שעות ארוחה עם חלבון תהיה יותר אפקטיבית מנגיד ארוחה אחת גדולה מלאה בחלבון.

הנושא מתייחס להיפרטרופיה.

מיתוס? יש היגיון? אשמח להסברים. תודה.

אתה מדבר על הבולשיט הזה שהגוף סופג רק 30 גרם חלבון בארוחה? זה בולשיט
מצד שני יהיה לך יותר קל לפצל לארוחות לאורך כל היום

• פותח/ת השרשור
אתה מדבר על הבולשיט הזה שהגוף סופג רק 30 גרם חלבון בארוחה? זה בולשיט
מצד שני יהיה לך יותר קל לפצל לארוחות לאורך כל היום

לא, זה אני יודע שזה בולשיט..
אני מתכוון לספיגה של חלבון בכללי, האם זה יותר תורם מבחינת עליה במסת השריר אם מפצלים את החלבון לכמה ארוחות ביום או שזה לא משנה?

אני מתכוון לספיגה של חלבון בכללי, האם זה יותר תורם מבחינת עליה במסת השריר אם מפצלים את החלבון לכמה ארוחות ביום או שזה לא משנה?

אם אתה צורך חלבון מאבקת חלבון עם מים ללא כל תוספת, תהיה בעיה בכמות גדולה בפעם אחת, משום שאז החלבון לא ייספג.
בצריכה של חלבון ממזון, כמו מבשר או ביצים וכו'... , החלבון ייספג גם בכמות גדולה.

אגב, גם אם אתה מוסיף לשייק החלבון חלב, זה גורם לחלבון להתעכל יותר לאט ויותר חלבון נספג בכללי.

חחחח אתה גדול

אתם מדברים בדיוק על אותו דבר. וכן, בולשיט

• פותח/ת השרשור
אם אתה צורך חלבון מאבקת חלבון עם מים ללא כל תוספת, תהיה בעיה בכמות גדולה בפעם אחת, משום שאז החלבון לא ייספג.

אגב, גם אם אתה מוסיף לשייק החלבון חלב, זה גורם לחלבון להתעכל יותר לאט ויותר חלבון נספג בכללי.

תודה על הפירוט וההסבר, תדע לך שאתה עוזר לי לא מעט עם הטיפים וההסברים שלך ואני מעריך את זה - אתה באמת נותן תשומת לב ולא מזלזל וסתם מבלבל במוח.
ולגבי השייק, טוב לדעת!

לספיגה אין קשר. יכול להיות שלמטרת בניית שריר צריכה תכופה יותר של חלבון תהיה יעילה, נגיד כל כמה שעות, אבל זה לא הבדל ששווה להתאבד עליו.
אם יש לך את האופציה וזה נוח לך, אז לך על זה, אם זה דורש ממך מאמצים מיוחדים אז לא

תלוי גם מה אוכלים.
פחממות מתעכלות הכי מהר, אחריהם חלבונים ושומן לוקח הכי הרבה זמן לעכל. אוכל יכול להיות גם 8 שעות בכיבה ואז 15 שעות במעיים, אז אין צורך לאכול נגיד בשר אדום כל 3 שעות 😃

אפשר הסבר למה?
אני שותה שייק חלבונים 2 מנות (בערך 55 גרם חלבון) בבת אחת, אז זה לא נספג?

אפשר הסבר למה?
אני שותה שייק חלבונים 2 מנות (בערך 55 גרם חלבון) בבת אחת, אז זה לא נספג?
זה לא שזה לא נספג, פשוט לא הכל יילך לבניית מסת שריר.
תהליכי סינתוז חלבון בשריר ותהליכי פירוק חלבון בשריר מתרחשים כל הזמן. כאשר קצב הסינתוז גבוה מקצב הפירוק, השריר מתאושש ונבנה.
אם תאכל בארוחה אחת כמות חלבון גבוהה שמגיעה ממזון מוצק פשוט תגרום לתהליך עיכול ארוך יותר בגוף ולהפרשה ארוכה יותר של חומצות אמינו למחזור הדם.
לעומת זאת, אם מדובר בחלבון ממקור נוזלי כמו שייק חלבון, ספיגה החלבון תהיה מהירה מדי והחל מבערך 20 גרם חלבון יכולת הספיגה תלך ותפחת.
כמו שאמרתי, רק אם זה אבקת חלבון נטו.
הוספת חלב/שיבולת שועל/חמאת בוטנים לשייק? קצב הספיגה של החלבון יהיה יותר איטי ויותר חלבון יילך לתהליכי הבנייה של השריר.

• פותח/ת השרשור
זה לא שזה לא נספג, פשוט לא הכל יילך לבניית מסת שריר.
תהליכי סינתוז חלבון בשריר ותהליכי פירוק חלבון בשריר מתרחשים כל הזמן. כאשר קצב הסינתוז גבוה מקצב הפירוק, השריר מתאושש ונבנה.
אם תאכל בארוחה אחת כמות חלבון גבוהה שמגיעה ממזון מוצק פשוט תגרום לתהליך עיכול ארוך יותר בגוף ולהפרשה ארוכה יותר של חומצות אמינו למחזור הדם.
לעומת זאת, אם מדובר בחלבון ממקור נוזלי כמו שייק חלבון, ספיגה החלבון תהיה מהירה מדי והחל מבערך 20 גרם חלבון יכולת הספיגה תלך ותפחת.
כמו שאמרתי, רק אם זה אבקת חלבון נטו.
הוספת חלב/שיבולת שועל/חמאת בוטנים לשייק? קצב הספיגה של החלבון יהיה יותר איטי ויותר חלבון יילך לתהליכי הבנייה של השריר.

זאת בדיוק התשובה שציפיתי לקבל מהשאלה שלי, שוב תודה רבה לך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית