הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בחירת רופא

• פותח/ת השרשור BeN35
  • פורסם בתאריך

BeN35

משתמש משקיע
6,598
5,386
נק' מוניטין:
7,568
6,598
5,386
אהלן חברה
האם לדעתכם רופא פריון ורופא אנדוקרנילוג
יודעים ומתמצאים באותו הנושא
לדוגמא הורמונים?
האם לרופא פריון ״יותר חשוב״ שתפקוד האשכים יהיה עצמאי?
בעוד שאנדוקרנילוג ״מחפש״ שההורמונים יהיו מאוזנים?

עקרונית , אתה מעלה טסט ומוריד אסטרדיול. זה עוזר לתהליך הרזיה, כמובן שהוא לא יקרה מעצמו - עדיין צריך גרעון קלורי ועדיף גם פעילות ספורטיבית. רק שחילוף החומרים שלך יהיה יותר מהיר בגלל הטסט היותר גבוה.
החוזק של לטרוזול ואנסטרוזול די דומים , רק שלטרוזול הוא מגיע בכדורים של 2.5 מג לעומת 1מג של לטרוזול

• פותח/ת השרשור
@Viking
ואוו.
זה אומר שתצטרך להשתמש בהם כל החיים??
זאת אומרת ש״החלפת״ מכנית גם את הבלוטה וגם את האשכים?

אם הוא לוקח HCG אז בעתיד הוא יוכל לעשות pct ולהחזיר פוריות, בלוטה ממשיכה לתפקד בכל מקרה כי פשוט לא מפרישה LH בזמן trt אבל שאר תפקודה נשמר

אם הוא לוקח HCG אז בעתיד הוא יוכל לעשות pct ולהחזיר פוריות, בלוטה ממשיכה לתפקד בכל מקרה כי פשוט לא מפרישה LH בזמן trt אבל שאר תפקודה נשמר
טסט גורם לסנתוז חלבון מוגבר אבל לאשכים להפסיק לקבל מסה
HCG עושה שיהיה מסת שריר באשכים
האם שילוב של טסט וhcg יכול לעשות פלאים שם למטה? ליצור שרירי אשכים חזקים או איך שזה לא עובד או שהלכתי רחוק פה?

HCG מתפקד כמו LH אצלך בגוף.
טסט גורם לכל הגוף לעבור שינויים כאלה ואחרים אבל משפיע על היפופיזה והיא בתורה מורידה ייצור של LH, LH זה הורמון שמעודד אשכים לתפקד - ליצור זרע,טסטוסטרון וכו' .לכן אם תיקח עכשיו שנתיים טסט - אשכים מתחילים להתנוון כי מבחינת הגוף אין בהם צורך הרי יש המממון טסט כל הזמן.
פה נכנס HCG, הוא מעודד את אותם תהליכים באשכים וגם אם אין LH בגוף, HCG ישמור אותם על אש קטנה.
HCG כמובן לא יגרום לך להתאושש מהסייקל, כי כל עוד יש HCG לא תתחיל יצירה טבעית של LH. יש כאלה שלפני PCT שמים קצת HCG בשביל לעודד אשכים לחזור לעצמם ואז עם SERM כבר מפעילים ייצור של LH וFSH
וכן עקרונית אם אתה מזריק טסט וגם HCG אתה עלול לקבל רמה יותר גבוה של טסט מאשר רק עם טסט, אבל זה לא כל כך פרקטי לדעתי

• פותח/ת השרשור
@Pharmacist
אני קורא וקורא ולא מצליח להבין למה האנדולוג נתן לי לטרוזל?
הוא טען שזה כן ישפיע על הLH וfsh
לכן גם ביקש בדיקות דם רק ל:
LH,fsh,test,e2

לא יודע, אולי הוא יודע עליך\בדיקות שלך\מצב הבריאותי שלך משהו שאנחנו לא יודעים. תנסה , זה רק שבועיים , לא יקרה שום נזק בלתי הפיך.

• פותח/ת השרשור
@Pharmacist
קראתי קצת הפורומים וכתבות בחו״ל
כן יש התקשרות עקיפה לLH.
אני בהחלט נותן לזה צאנס,אבל לדעתי המינון גבוה מידי,אבל מי אני שאחלוק על פרופסור.
התחלתי טיפול שאני עם אסטרדיול קטן מ70.
זה יוריד את זה עוד עכשיו,מה שיכול לגרום לתופעה הפוכה ממה שאנחנו רוצים.
עייפות,אי עליה במסת שריר,קושי בזיקפה וכו

זה יוריד את זה עוד עכשיו,מה שיכול לגרום לתופעה הפוכה ממה שאנחנו רוצים.
עייפות,אי עליה במסת שריר,קושי בזיקפה וכו
נכון יש מצב לכל זה, אבל AI מאוד סלקטיביים ולא תהיי הרבה השפעה לטווח ארוך. תוך שבועיים אסטרדיול יחזור לעצמו.

500iu
זה מלא .. תנסה לחפש ברשת מה הכמות לדמות שיחרור של בן אדם אנוש .
אני לא זוכר בדיוק ניראה לי זה 75 יום כן יום לא , רק בשביל הבריאות הייתי מפחית .
ותיראה שגם אם לא תמצא ברשת מה המינון המדוייק לסייקל בשילוב HCG לדימויי שיחרור הורמונים אנושי זה בערך כל 3.5 ימים להזריק 125iu (ממה שאני זוכר).

נשאלה פה שאלה על לטרוזול אם הוא מעלה LH אז תדעו לכם שלטרוזול זה החומר הכי חזק להעלאת כל הגונדוטרופינים פלוס טסטוסטרון והנה השוואה תראו מעלה טסטוסטרון יותר מ300% ומעלה טסטוסטרון חופשי ברמה מפחידה מעל 900 % בעוד שקלומיפן מעלה טסטוסטרון ב250% וטסטוסטרון חופשי בקושי על טמוקסיפן וטורמיפן אני לא מתייחס זה חומרים עם הרבה חסרונות מומחי הרפואה של ארצות הברית (אחת המדינות הבולטות ביותר בתחום ההורמונים אנדוקרינולוגיה) הגיעו למסקנה שרק קלומיפן ולטרוזול אידיילים לטיפול בבעיות הורמונליות ופריון על זה אם השקיעו מאמצים והניבו פירות אנקלומיפן זה קלומיפן שמותאם לגבר
לפלוטרוזול זה לטרוזול שמותאם לגבר מדענים בכירים אומרים עליו שזה הדבר הבא והאחרון

תסתכלו מה כדור אחד של לטרוזול בשבוע מחולל
Letrozole once a week normalizes serum testosterone in obesity-related male hypogonadism.
Loves S1, Ruinemans-Koerts J, de Boer H.
Author information

Abstract
OBJECTIVE:
Isolated hypogonadotropic hypogonadism (IHH) is frequently observed in severely obese men, probably as a result of increased estradiol (E(2)) production and E(2)-mediated negative feedback on pituitary LH secretion. Aromatase inhibitors can reverse this process. This study evaluates whether letrozole once a week can normalize serum testosterone in severely obese men and maintain its long term effect.

DESIGN:
Open, uncontrolled 6-month pilot study in 12 severely obese men (body mass index>35.0 kg/m(2)) with obesity-related IHH and free testosterone levels <225 pmol/l, treated with 2.5 mg letrozole once a week for 6 months.

RESULTS:
Six weeks of treatment reduced total E(2) from 123+/-11 to 58+/-7 pmol/l (P<0.001, mean+/-s.e.m.), and increased serum LH from 4.4+/-0.6 to 11.1+/-1.5 U/l (P<0.001). Total testosterone rose from 5.9+/-0.5 to 19.6+/-1.4 nmol/l (P<0.001), and free testosterone from 163+/-13 to 604+/-50 pmol/l (P<0.001). Total testosterone rose to within the normal range in all subjects, whereas free testosterone rose to supraphysiological levels in 7 out of 12 men. The testosterone and E(2) levels were stable throughout the week and during the 6-month treatment period.

CONCLUSION:
Letrozole 2.5 mg once a week produced a sustained normalization of serum total testosterone in obese men with IHH. However, free testosterone frequently rose to supraphysiological levels. Therefore, a starting dose <2.5 mg once a week is recommended.

PMID:

18426834

DOI:

10.1530/EJE-07-0663

המידע שלי שאוב אך ורק ממקומות מדעיים כמו NCBI אחד האתרים הגדולים בעולם לתוצאות מחקרים רפואיים מדעיים ותאמין לי שאני אחד החזקים בתחום זכיתי להיפגש עם הרבה רופאים חזקים בתחום

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית