הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבי גב תחתון

rednose

משתמש קבוע
1,021
390
נק' מוניטין:
726
1,021
390
בן 36 מתאמן כ10 שנים לערך ,
מבצע סייקל בשנה לאחות את הרקמות כדי לאחות את הרקמות מה שעוזר ללא ספק ,
מאמן כושר אמנם לא מתעסק עם זה כבר ,
אני מבצע דדליפט משקל נמוך לא כמו בעבר שהייתי מרים 120 דדליפט ,
מקפיד לעשות תרגילים לחיזוק גו תחתון ,
מתיחות לגב בכל סוף אימון ,
מתאמן על הבטן כדי לאזן בין הגו תחתון לבטן ומבצע תרגילים בעמידה בעיקר כפיפת מרפק בעמידה וכולי משתדל לא לבצע לחיצת כתפיים עם משקולות כי זה מצריך לקחת משקולות מהרצפה כאשר אני יושב מה שלדעתי מותח את הגו התחתון חשבתי שאולי זו הבעיה ,
אני ארצה לשמוע חוות דעת מקצועית ממנהל הפורום ,
אני קם בבקרים עם כאבי גב תחתון מה שנעלם אחרי יום יומיים לערך ואז חוזר שוב סוג של לופ ולא מבין מה הבעיה ?

מן הסתם הפסקתי להתאמן אני מתאמן כ3-4 פעמים בשבוע לא כמו בעבר אמנם די חזק .

לדעתי זה די כללי מדי כדי לאבחן אבל אני הולך להמר...

אתה עושה תרגילים כלשהם שכוללים כיפוף גו תחתון? (FLEXION)

אני אישית יש לי נטייה די חזקה לATP, והגו התחתון על גבול הלא יכול להיות ״עגול״, ולכן לפעמים השרירים שם מכווצים ומתוחים ויש לי כאבים באיזור.

אם יש בעיה של ATP, רצוי לדעתי לכלול תנועות עם כפיפה, כמו לדוגמא דדליפט עם קטלבל עם גב כמה שיותר עגול, במיוחד גו תחתון (משקל קל מאוד, נגיד 12 ק״ג).

בנוסף, לרוב כאבי גב של מתאמנים קשורים לגלוטס תפוסים/מתוחים. הייתי מנסה לעסות עם כדור קשיח (בטוח יש ביוטיוב כמה שיטות).

יש לאחרונה הרבה מחקר לגבי האספקט הפסיכולוגי של כאבי גב, שמסתבר שהוא משמעותי מאוד.
לדעתי המקרה שלך הפן הפסיכולוגי חזק, כי נראה שאתה זהיר מאוד לגבי הגב התחתון, אולי אפילו זהיר מדי, וזה גורם לך להרגיש יותר כל דבר קטן.
אבל זו כמובן רק תיאוריה, וכן שווה ללכת לייעוץ מקצועי על ידי פיזיותרפיסט שיבדוק האם באמת קיימת בעיה

• פותח/ת השרשור
לדעתי זה די כללי מדי כדי לאבחן אבל אני הולך להמר...

אתה עושה תרגילים כלשהם שכוללים כיפוף גו תחתון? (FLEXION)

אני אישית יש לי נטייה די חזקה לATP, והגו התחתון על גבול הלא יכול להיות ״עגול״, ולכן לפעמים השרירים שם מכווצים ומתוחים ויש לי כאבים באיזור.

אם יש בעיה של ATP, רצוי לדעתי לכלול תנועות עם כפיפה, כמו לדוגמא דדליפט עם קטלבל עם גב כמה שיותר עגול, במיוחד גו תחתון (משקל קל מאוד, נגיד 12 ק״ג).

בנוסף, לרוב כאבי גב של מתאמנים קשורים לגלוטס תפוסים/מתוחים. הייתי מנסה לעסות עם כדור קשיח (בטוח יש ביוטיוב כמה שיטות).
אנסה למתוח את הגלוטאוס מכיר את התרגילים עם הכדור טניס אגב זה פצצה
יש לאחרונה הרבה מחקר לגבי האספקט הפסיכולוגי של כאבי גב, שמסתבר שהוא משמעותי מאוד.
לדעתי המקרה שלך הפן הפסיכולוגי חזק, כי נראה שאתה זהיר מאוד לגבי הגב התחתון, אולי אפילו זהיר מדי, וזה גורם לך להרגיש יותר כל דבר קטן.
אבל זו כמובן רק תיאוריה, וכן שווה ללכת לייעוץ מקצועי על ידי פיזיותרפיסט שיבדוק האם באמת קיימת בעיה
נראה לי זה מה שאעשה אפנה פשוט לפיזיותרפיסט וזה הכל
אנסה למתוח את הגלוטאוס מכיר את התרגילים עם הכדור טניס אגב זה פצצה

הייתי אצל כירופרקט שאמר לי שהגב שלי כמו קרש ושאני צריך להפחית באימוני המשקולות ולעשות 3 פעמים בשבוע טיפול כירופרקטי דבר שנראה לי הזוי נראה לי רצה לעשות קופה מן הסתם , לא מקשיב לו נשמע לי חרטטן רציני , אפנה לפיזיותרפיסט בנושא ,
באופן כללי ידוע לי שכל עוד אין הקרנות לרגליים ונימול הכל תקין זה כנראה סתם מתיחה שאני מבצע או עומס .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית