הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה קצב האירובי הטוב ביותר לסיבולת לב ריאה?

המשורר

משתמש קבוע
1,144
343
נק' מוניטין:
489
1,144
343
אני רוצה לשפר את הסיבולת שלי ושלא פתאום במהלך היום אתחיל לנשום בכבדות או אשים לב לקצב לא מואץ.
2 קילומטר ב9 דקות פעם-פעמיים בשבוע זה מספיק במידה ואני מתקרב לגבול קצה היכולת? או לרוץ נגיד 20 דקות+ בקצב איטי-בינוני זה הכרחי? אינטרוולים אני כבר שונא ולא מעוניין.

על מה אתה מתבסס? אם אני נותן מעצמי יותר בריצה של ה9-10 דקות מאשר הריצה של ה20-30?
ריצת 2000 היא בתחום האנ-אירובי

שיפור היכולת האירובית (שימוש בחמצן כמקור אנרגיה) דורש אימונים ארוכים יותר ובעצימות קלה יותר.

ההמלצה על 2-3 אימונים שבועיים במשך 20-30 דקות בעצימות בינונית, נניח 10 קמ״ש עבור מי שרץ 2000 ב 9 דקות יהיו התחלה טובה

• פותח/ת השרשור
טו

שיפור היכולת האירובית (שימוש בחמצן כמקור אנרגיה) דורש אימונים ארוכים יותר ובעצימות קלה יותר.

ההמלצה על 2-3 אימונים שבועיים במשך 20-30 דקות בעצימות בינונית, נניח 10 קמ״ש עבור מי שרץ 2000 ב 9 דקות יהיו התחלה טובה

10 קמש זה קילומטר ב6 דקות?

הכי טוב לעשות תוכנית מסודרת ולשלב גם ריצות בנפח גבוה למרחקים ארוכים וגם ריצות בעצימות גבוהה למרחקים קצרים.

• פותח/ת השרשור
הכי טוב לעשות תוכנית מסודרת ולשלב גם ריצות בנפח גבוה למרחקים ארוכים וגם ריצות בעצימות גבוהה למרחקים קצרים.

זו אבל מטרה שולית(אם כמה שהיא חשובה), הכי חשוב לי כרגע זה גוף וגם משקלים זה אחלה.

תוכנית מסודרת שתאפשר שיפור דורשת לפחות 3 אימונים וכשעתיים-שלוש שבועיות , עבור מי ששיפור האירובי היא לא מטרה מרכזית. זה הרבה ויפריע לאימוני הכוח.

2/3 אימונים של 20-30 דקות בקצב בינוני , יתנו יכולת ארובית סבירה ונקודת פתיחה לתוכנית מסודרת בהמשך.

תוכנית מסודרת שתאפשר שיפור דורשת לפחות 3 אימונים וכשעתיים-שלוש שבועיות , עבור מי ששיפור האירובי היא לא מטרה מרכזית. זה הרבה ויפריע לאימוני הכוח.

2/3 אימונים של 20-30 דקות בקצב בינוני , יתנו יכולת ארובית סבירה ונקודת פתיחה לתוכנית מסודרת בהמשך.

עד כמה זה יפגע באימונים בחדכ?

עד כמה זה יפגע באימונים בחדכ?
קשה להעריך, אבל הייתי אומר שתוכל לתת 70-80 אחוז מהיכולת בהשוואה לרק אימוני כוח. אבל זה כמובן תלוי בתזונה והתאוששות באופן כללי וכמובן הרמה שלך

הפרטה מוצלחת מבוססת על תחרות. מערכת חינוך גם אם תהיה מבוססת על תמריצים על הצלחות לא תאפשר גיוס של עובדי חינוך טובים באזור הפריפריה בהשוואה למרכז ואזורים מבוססים שיוכלו להשקיע עוד.

בנוסף חינוך מבוסס הצלחות דוחק את החלשים הצידה כי הם ״מפריעים״ לציונים

• פותח/ת השרשור
אני חייב לומר שהשאלה מאוד צרמה לי ממישהו בן 17.

לא מאשים אותך, מאשים את מערכת החינוך של מדינת ישראל.

זאת עוד בעיה קטנה, משרד החינוך איבד את מטרתו. פעם המטרה הייתה הלמידה והציון היה דבר שולי שנוצר אולי כדי לתת מדד מסוים וכלי לשיפור, היום התהפכו היוצרות והציון נהיה המטרה, לא אכפת להם מהידע שנצבור או להעביר לנו שיעורים לחיים שיוכלו לשמש אותנו בחיי היומיום ובסיטואציות משמעותיות, אלא אנחנו סתם בולעים כמויות של חומר לא הכרחי, חומר שלא מעניין כמעט אף אחד, ומקיאים אותו לתוך דף שנועד כביכול לקבוע איך החיים שלנו יראו, לפי מה שהם אומרים. זה לא הגיוני שאני ועוד 20 אנשים שונים לחלוטין בכיתה, ועוד אלפי נערים, שכל אחד מאיתנו בנאדם אחר לחלוטין, ילמד בדיוק את אותם הדברים, אנחנו אנשים שונים לחלוטין, לכל אדם יש תחומי עניין שונים. אתה חושב שזה מגרד למישהו את הביצה במערכת הגדולה שלנו? לא, זה לא.

הפרטה מוצלחת מבוססת על תחרות. מערכת חינוך גם אם תהיה מבוססת על תמריצים על הצלחות לא תאפשר גיוס של עובדי חינוך טובים באזור הפריפריה בהשוואה למרכז ואזורים מבוססים שיוכלו להשקיע עוד.

בנוסף חינוך מבוסס הצלחות דוחק את החלשים הצידה כי הם ״מפריעים״ לציונים

בשיטת השוברים לכל הורה מירוחם יש אותו משאב כמו כל הורה מצפון תל אביב ככה שזה ימשוך המון אנשי חינוך טובים לאזור הפריפריה בשביל משכורת גבוהה.
חינוך מבוסס הצלחות לא דוחק את החלשים החוצה, הוא לוקח אותם קדימה כי ככה מודדים אותו. אם יראו שבבית ספר מסוים הרבה תלמידים נושרים, למה שעוד הורים יבואו אליהם וישקיעו את השובר שלהם אצלם?

• פותח/ת השרשור

יצאתי לריצה ולאחר כמה דקות ששמתי לב שאני על 5:10 לקילומטר הבנתי כמה משעמם יהיה לרוץ בקצב של 6 לקילומטר, שיעמום גובל בעינוי.
הצלחתי לרוץ 4 קילומטר בקצב הזה(20:42 שני

יצאתי לריצה ולאחר כמה דקות שאני על קצב של 5:10 לקילומטר, הבנתי כמה משעמם יהיה לרוץ בקצב של 6 דקות לקילומטר, שיעמום גובל בעינוי.
הצלחתי לשמור על הקצב הזה במשך 4 קילומטר(20:42 שניות לכל הריצה)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית