הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה קצב האירובי הטוב ביותר לסיבולת לב ריאה?

המשורר

משתמש קבוע
1,144
343
נק' מוניטין:
489
1,144
343
אני רוצה לשפר את הסיבולת שלי ושלא פתאום במהלך היום אתחיל לנשום בכבדות או אשים לב לקצב לא מואץ.
2 קילומטר ב9 דקות פעם-פעמיים בשבוע זה מספיק במידה ואני מתקרב לגבול קצה היכולת? או לרוץ נגיד 20 דקות+ בקצב איטי-בינוני זה הכרחי? אינטרוולים אני כבר שונא ולא מעוניין.

רצוי שתרוץ בקצב שאתה יכול לדבר בו בצורה מקוטעת, מילה/נשיפה , מילה/נשיפה . לדוגמא לספור מ 1 עד 10.

ריצה מהירה לא משפרת את היכולת של הגוף להשתמש בחמצן כמקור אנרגיה אלא בפחמימות.

• פותח/ת השרשור
רצוי שתרוץ בקצב שאתה יכול לדבר בו בצורה מקוטעת, מילה/נשיפה , מילה/נשיפה . לדוגמא לספור מ 1 עד 10.

ריצה מהירה לא משפרת את היכולת של הגוף להשתמש בחמצן כמקור אנרגיה אלא בפחמימות.

זאת נחשבת לריצה מהירה בעינייך? מה לעזאזל

אבל בריצת 2000 נתתי מעצמי הרבה יותר
זה רק מחזק את מה שחנן כתב.
המטרה שלך כרגע היא לא לראות כמה מהר אתה מסוגל לרוץ 4 ק"מ. המטרה שלך היא לבנות בסיס אירובי.
לכן בריצה של 20-30 דקות אתה לא אמור להיות all out ואפילו לא קרוב, זה אמור להיות בין נוח למעט קשה,מבחן הדיבור כפי שחנן הסביר הוא אינדיקציה טובה.
ספורטאי סיבולת עושים את רוב האימונים שלהם באיזורים האלה של מאמץ ודופק.

• פותח/ת השרשור
אם בריצת 2000 רמת המאמץ של 10. בקצב 5:10 רמת המאמץ היא 8-9, אתה אמור לרוץ ברמת מאמץ 6-7 כלומר לאט יותר ממה שעשית
מה זה יתן? הצלחתי לרוץ ככה 21 דקות כמעט/4 קילומטר, נראה לי סבבה

מה זה יתן? הצלחתי לרוץ ככה 21 דקות כמעט/4 קילומטר, נראה לי סבבה
אתה בא לשכנע את עצמך או שפתחת אשכול כשי לשמוע אנשים?

בוא תרוץ 2000 שלוש פעמים בשבוע תקרע את עצמך וזה ירגיש לך הכי משמעותי בעולם, ותראה איך תשתפר

• פותח/ת השרשור
אתה בא לשכנע את עצמך או שפתחת אשכול כשי לשמוע אנשים?

בוא תרוץ 2000 שלוש פעמים בשבוע תקרע את עצמך וזה ירגיש לך הכי משמעותי בעולם, ותראה איך תשתפר

להשתפר מאיזו בחינה? אז לרוץ לאט יותר לחצי שעה? זה לא מעניין אותי כל כך ואני משתעמם אבל לא רוץ להפוך לפדלאה
אז סבבה, בהצלחה

אתה ציני?

להשתפר מאיזו בחינה? אז לרוץ לאט יותר לחצי שעה? זה לא מעניין אותי כל כך ואני משתעמם אבל לא רוץ להפוך לפדלאה

אתה ציני?
שאלת איך לשפר את היכולת האירובית וקיבלת תשובות טובות, או שאתה לא יודע מה אתה שואל או שאתה סתם מתעלם מהתשובות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית