הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה שאלות בנושא

Adam12345

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
אהלן אני בן 22 ומתאמן כבר כמה שנים, מרגיש שאני די קרוב לפונטציאל של הגוף שלי בתור "טבעי"
וחושב להתחיל סייקלים, לא להתחרות וכאלה אלא בישביל עצמי כדי לחצות את הגבול והמשיך להתקדם..
השאלה שלי היא מה קורה אחרי שאני מסיים סייקל ועושה PCT כמו שצריך מה אז ? נגיד ועליתי בסייקל 3-4 קילו שריר כמה מהם ישארו לאחר הPCT? במידה ואוכל נכון ואשקיע באימונים.. והאם אהיה חייב לעשות עוד סייקל כדי להמשיך להתקדם ובעצם אכנס ללולאה לא נגמרת של סייקל/PCT ? כי בסופו של יום אני לא רוצה כל החיים להזריק אבל באמת רוצה להתקדם ויודע שזה לא אפשרי להראות מטורף בתור אדם טבעי .. האם ברגע שאפסיק עם החומרים ארד חזרה ? או שיהיה לי "שאריות" ואוכל להמשיך להתקדם ?

לא כדי להשמיץ או משהו, אבל יש לי ספק עצום אם בגיל 22 ואחרי כמה שנים של אימונים אתה מתקרב לפוטנציאל הגנטי שלך.
יכול להיות שאתה כבר מתקרב לשלב שבו באמת תצטרך להשקיע חכם יותר בתזונה והאימונים אחרת לא תתקדם כמעט, אבל פוטנציאל גנטי לא.
ניסית להשקיע קודם כל את הכסף במאמן ו\או תזונאי?

מצטט מאיפושהו, נראלי רלוונטי
"יש אנשים שמסתדרים עם trt חיים שלמים"

ולגבי השורה הראשונה שלך, אתה לא מתקרב לפוטנציאל שלך בתור טבעי, מסכים עם התגובה לעיל

יש אנשים שבצורה טבעית הגיעו למשקלים מפגרים שהם מרימים ומסת שריר מכובדת ביותר, לא מאמין שאתה כבר שם

נכון זה קורץ להזריק וכל זה אבל עדיף שלא.

לגבי השאלה שלך עם הpct ושאריות וכאלה, מצטרף לשאלה, משום מה זה מעניין גם אותי

נגיד ועליתי בסייקל 3-4 קילו שריר כמה מהם ישארו לאחר הPCT? במידה ואוכל נכון ואשקיע באימונים..
אם זה באמת שריר ולא נוזלים, כאשר עושים pct טוב אפשר להשאר עם מרבית השריר לזמן מסוים.
לאחר מכן, כאשר טסטוסטרון יחזור לקדמותו תתחיל לאבד את העודף ״מעל גנטי״ שלך. הגוף זה דבר מאוד מחושב, הוא לא יחזיק סתם בשר בלי סיבה. אבל עוד שתהיה בסייקל, אתה כבר תתחיל לחשוב על סייקל הבא. זה אף פעם לא נגמר, תרצה להתקדם עוד ועוד.

יש תאוריות לגבי ״זכרון שרירים״, חלקם מעניינים, אבל עדיין לא מוכחים.

ולגבי השורה הראשונה שלך, אתה לא מתקרב לפוטנציאל שלך בתור טבעי, מסכים עם התגובה לעיל

יש אנשים שבצורה טבעית הגיעו למשקלים מפגרים שהם מרימים ומסת שריר מכובדת ביותר, לא מאמין שאתה כבר שם

איך אפשר לדעת שבן אדם שם?
הרי לכל בן אדם יש תקרת זכוכית שונה

אהלן אני בן 22 ומתאמן כבר כמה שנים, מרגיש שאני די קרוב לפונטציאל של הגוף שלי בתור "טבעי"
וחושב להתחיל סייקלים, לא להתחרות וכאלה אלא בישביל עצמי כדי לחצות את הגבול והמשיך להתקדם..
השאלה שלי היא מה קורה אחרי שאני מסיים סייקל ועושה PCT כמו שצריך מה אז ? נגיד ועליתי בסייקל 3-4 קילו שריר כמה מהם ישארו לאחר הPCT? במידה ואוכל נכון ואשקיע באימונים.. והאם אהיה חייב לעשות עוד סייקל כדי להמשיך להתקדם ובעצם אכנס ללולאה לא נגמרת של סייקל/PCT ? כי בסופו של יום אני לא רוצה כל החיים להזריק אבל באמת רוצה להתקדם ויודע שזה לא אפשרי להראות מטורף בתור אדם טבעי .. האם ברגע שאפסיק עם החומרים ארד חזרה ? או שיהיה לי "שאריות" ואוכל להמשיך להתקדם ?
אני לא מבין בסייקלים ואין לי תשובה לשאלות שלך.
ואני כמו אחרים פה סקרן למה אתה חושב שהגעת לפוטנציאל הגנטי שלך.

אני לא מפקפק בהישגים שלך, אני בטוח שאתה נראה פצצה וממש חזק, ואולי פשוט שואף למשהו מעבר לזה.
אבל האם תוכל לשתף כמה פרטים עליך וההישגים שלך בשביל הסקרנות שלי.
תמיד הייתי סקרן לשמוע ממישהו שמיצא את הגוף שלו לגמרי.
כמה אתה שוקל?
מה הגובה שלך?
כמה אתה מרים בתרגילים החזקים שלך?
כמה אחוז שומן אתה?
ואולי גם תמונה של הגוף.

איך אפשר לדעת שבן אדם שם?
הרי לכל בן אדם יש תקרת זכוכית שונה
יש את נוסחת הFFMI שנותנת הערכה לגבי מסת שריר אפשרית, אצל מתאמנים טבעיים הטופ הוא בערך 25.
זו נוסחה די דומה לBMI רק שהיא מוסיפה משתנה נוסף, אחוז שומן.

יש את נוסחת הFFMI שנותנת הערכה לגבי מסת שריר אפשרית, אצל מתאמנים טבעיים הטופ הוא בערך 25.
מאוד מעניין.
אסביר לך.
מכיר חברה לא טבעיים אם ffmi נמוך מ25 בנוסף מכיר חברה טבעיים שמגיעים ליותר מהמספר הנל
אני מעל 25. זה די מגניב.
מ26 זה נחשב חשוד.
נראה שאצטרך להתחיל חומרים עוד מעט.
לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא

• פותח/ת השרשור
לא כדי להשמיץ או משהו, אבל יש לי ספק עצום אם בגיל 22 ואחרי כמה שנים של אימונים אתה מתקרב לפוטנציאל הגנטי שלך.
יכול להיות שאתה כבר מתקרב לשלב שבו באמת תצטרך להשקיע חכם יותר בתזונה והאימונים אחרת לא תתקדם כמעט, אבל פוטנציאל גנטי לא.
ניסית להשקיע קודם כל את הכסף במאמן ו\או תזונאי?

כמובן שלא הגעתי לפוטנציאל. אמנם מתאמן מגיל 14 שזה 8 שנים אך היו הפסקות ולא כל החיים הייתי 100% נעול בתזונה אך אני שם לב שעם הזמן ניהיה מאוד מאוד קשה להתקדם.. והרצון להראות ״מוזרק ואסתטי״ גובר

משקלים לא הדבר שהכי מעניין אותי, מעניין הגוף אני מתאמן כי אני אוהב להתאמן .. אני יחסית חזק אבל לא מתעסק עם סטים של פחות מ8 חזרות.. ולא מחפש להתקדם במשקלים כל עוד אני מרגיש גירוי בשריר גם במידה וצריך להוסיף דרופ סט

אם זה באמת שריר ולא נוזלים, כאשר עושים pct טוב אפשר להשאר עם מרבית השריר לזמן מסוים.
לאחר מכן, כאשר טסטוסטרון יחזור לקדמותו תתחיל לאבד את העודף ״מעל גנטי״ שלך. הגוף זה דבר מאוד מחושב, הוא לא יחזיק סתם בשר בלי סיבה. אבל עוד שתהיה בסייקל, אתה כבר תתחיל לחשוב על סייקל הבא. זה אף פעם לא נגמר, תרצה להתקדם עוד ועוד.

יש תאוריות לגבי ״זכרון שרירים״, חלקם מעניינים, אבל עדיין לא מוכחים.

זה בדיוק הקטע.. בתור מישהו שרוצה להזריק בישביל עצמי לא בישביל להתחרות לא כלום אלא רק כדי לחצות גבולות .. האם אני יהיה חייב להשאב לזה? או שסייקל/2 יוכלו לתת לי תוצאות יפות שישארו לתקופה של שנה וחצי +..
בנוסף במידה ואשאב לזה אם אעשה הכל כראוי סייקל,PCT והכל .. כמה אפגע לעצמי בבריאות? במידה ואעשה הכל ״לפי הספר״

אני לא מבין בסייקלים ואין לי תשובה לשאלות שלך.
ואני כמו אחרים פה סקרן למה אתה חושב שהגעת לפוטנציאל הגנטי שלך.

אני לא מפקפק בהישגים שלך, אני בטוח שאתה נראה פצצה וממש חזק, ואולי פשוט שואף למשהו מעבר לזה.
אבל האם תוכל לשתף כמה פרטים עליך וההישגים שלך בשביל הסקרנות שלי.
תמיד הייתי סקרן לשמוע ממישהו שמיצא את הגוף שלו לגמרי.
כמה אתה שוקל?
מה הגובה שלך?
כמה אתה מרים בתרגילים החזקים שלך?
כמה אחוז שומן אתה?
ואולי גם תמונה של הגוף.

לגבי תמונה הייתי מעלה אבל בטוח שכמה אנשים פה בפורום מכירים אותי ואני מעדיף להשאר אנונימי..
לגבי משקל 86 1.74 14-16% שומן.. כרגע בחיטוב
בנץ פרס 100 קילו סקוואט 140 בגג לא מתלהב ממשקל גבוה מעדיף לעשות 12-15 חזרות עם משקל נמוך ובכללי לא מתלהב ממשקלים אני עושה מתח עם 10 קילו עלי מקבילים עם 10/15/20 תלוי כמה אני סחוט סוף אימון.. שוב אני משתדל לגרות את השריר בטכניקה טובה ואיטית ואם צריך גם דרופ סטים .. לא מתלהב משקלים

בדקתי יצא 24.15 משהו כזה ... לא יודע כמה זה נכון אני יחסית דחוס והרבה אנשים שואלים אם אני מזריק , אמנם לא חטוב ויבש אבל יחסית גדול וחזק

האם אני יהיה חייב להשאב לזה?
זה אולי השוואה קצת מוגזמת, אבל זה דומה לנגיד התנסות בסמים פסיכודליים כמו LSD כדי "לחצות גבולות", עקרונית זה לא מזיק ישירות לבריאות בטווח הקצר, במיוחד אם עושים את זה עם ידע. זה לא ממכר, אבל כן נשאבים לזה ואורך חיים יכול להשתנות. בגלל שאתה "חוצה גבולות" פעם אחד, לאחר מכן תמיד לא תהיה מרוצה מחוויה שאתה מקבל בטבעי.

או שסייקל/2 יוכלו לתת לי תוצאות יפות שישארו לתקופה של שנה וחצי +..
סייקל זה 2-3 חודשים + חודש-חודשיים PCT+ קצת מנוחה, אז שני סייקלים יקחו לך גם ככה שנה. בתקופה הזאת תוכל להשיג את המטרות שלך, אבל לאחר מכן זה די יחזור לקדמותו, גם אם תשמור מאוד על תזונה ואימונים.

בנוסף במידה ואשאב לזה אם אעשה הכל כראוי סייקל,PCT והכל .. כמה אפגע לעצמי בבריאות? במידה ואעשה הכל ״לפי הספר״
אז לא כדאי לעשות "לפי הספר" אם אתה מתכוון לפרוטוקולים כלליים שמפורסמים פה ושם. צריך קודם לרכוש מספיק ידע, להבין מה עובר על הגוף שלך בסייקל, מה ולמה צריך לעשות בPCT וכו וכו' ואז כבר להתאים לעצמך את מה שיהיה הכי טוב לגוף שלך,ליכולות כלכליות שלך ואורך החיים. כדי לא לשלם הון לעשר אנדוקרינולוגים עוד 8 שנים שתרצה להביא ילדים. גם אם יגידו לך "סתם עושה סרט, כולה קצת טסט אננט זה משחק ילדים", אל תקשיב לטמבלים כאלה, יש לך עוד 60 שנה לחיות עם אותם אשכים, כבד והיפופיזה. אז אם כבר החלטת לעבור לצג האפל, תלמד את הנושא טוב טוב ותתחיל בסייקל הכי חלש שאפשר, כי משם תרצה רק לעלות מינונים וחומרים.

אבל טכנית, אם יש לך חומר נקי ואיכותי נזק בריאותי בטווח קצר נמוך מסייקל של אקמול צינון ואנטיביוטיקה במצב של דלקת ריאות לדוגמה.

• פותח/ת השרשור
זה אולי השוואה קצת מוגזמת, אבל זה דומה לנגיד התנסות בסמים פסיכודליים כמו LSD כדי "לחצות גבולות", עקרונית זה לא מזיק ישירות לבריאות בטווח הקצר, במיוחד אם עושים את זה עם ידע. זה לא ממכר, אבל כן נשאבים לזה ואורך חיים יכול להשתנות. בגלל שאתה "חוצה גבולות" פעם אחד, לאחר מכן תמיד לא תהיה מרוצה מחוויה שאתה מקבל בטבעי.

סייקל זה 2-3 חודשים + חודש-חודשיים PCT+ קצת מנוחה, אז שני סייקלים יקחו לך גם ככה שנה. בתקופה הזאת תוכל להשיג את המטרות שלך, אבל לאחר מכן זה די יחזור לקדמותו, גם אם תשמור מאוד על תזונה ואימונים.

אז לא כדאי לעשות "לפי הספר" אם אתה מתכוון לפרוטוקולים כלליים שמפורסמים פה ושם. צריך קודם לרכוש מספיק ידע, להבין מה עובר על הגוף שלך בסייקל, מה ולמה צריך לעשות בPCT וכו וכו' ואז כבר להתאים לעצמך את מה שיהיה הכי טוב לגוף שלך,ליכולות כלכליות שלך ואורך החיים. כדי לא לשלם הון לעשר אנדוקרינולוגים עוד 8 שנים שתרצה להביא ילדים. גם אם יגידו לך "סתם עושה סרט, כולה קצת טסט אננט זה משחק ילדים", אל תקשיב לטמבלים כאלה, יש לך עוד 60 שנה לחיות עם אותם אשכים, כבד והיפופיזה. אז אם כבר החלטת לעבור לצג האפל, תלמד את הנושא טוב טוב ותתחיל בסייקל הכי חלש שאפשר, כי משם תרצה רק לעלות מינונים וחומרים.

אבל טכנית, אם יש לך חומר נקי ואיכותי נזק בריאותי בטווח קצר נמוך מסייקל של אקמול צינון ואנטיביוטיקה במצב של דלקת ריאות לדוגמה.

לגבי אם החומר נקי ואיכותי , אני מכיר רק בחור אחד שמספק בדרום ..
בנוסף אי אפשר להתחיל בחומר כמו "טורניבול" לדוגמא ללא טסט
א' בתור התחלה.
ב' כדי לראות איך משפיע על הגוף חומרים ?
ושאתה אומר שאם אקח חומר נקי ואיכותי ואעשה סייקל חלש של טסט+חומר מסויים אחר לא יהיה לי בעיה עם הביצים לאחר מכן ?
כאילו כן חשוב לי לשמור על הבריאות בסופו של יום כלום לא שווה אם לא אצליח לשמור על הבריאות ועל רמות טסט סבירות לאחר תקופת PCT
השאלה זה אם אעשה הכל לפי הספר במידה ובחרתי לעבור ל"צד האפל" ואקח חומרים נקיים ואיכותים אחרי סייקל/2 במידה ועשיתי PCT נכון ורכשתי ידע אני יחזור לאותו מצב בריאותי שהייתי פלוס מינוס ?
כי כרגע לפי הבדיקות דם האחרונות שעשיתי רוב הדברים שרשומים שם היו מעל הממוצע

לגבי תמונה הייתי מעלה אבל בטוח שכמה אנשים פה בפורום מכירים אותי ואני מעדיף להשאר אנונימי..
לגבי משקל 86 1.74 14-16% שומן.. כרגע בחיטוב
בנץ פרס 100 קילו סקוואט 140 בגג לא מתלהב ממשקל גבוה מעדיף לעשות 12-15 חזרות עם משקל נמוך ובכללי לא מתלהב ממשקלים אני עושה מתח עם 10 קילו עלי מקבילים עם 10/15/20 תלוי כמה אני סחוט סוף אימון.. שוב אני משתדל לגרות את השריר בטכניקה טובה ואיטית ואם צריך גם דרופ סטים .. לא מתלהב משקלים
אני ואתה די דומים בנתונים, אם כי אני טיפה יותר נמוך, כבד וחטוב כנראה ממך.
אין לי ספק שיש לך לאן להתקדם כטבעי.
אני יודע שהמשקלים לא מעניינים אותך, אבל בלי להעליב הם ממש נמוכים. אם תצליח לעלות את המשקלים, כנראה אימון ההיפוטרופיה שלך תהיה יותר אפקטיבית והתוצאות יהיו בהתאם.

בסופו של דבר זה הגוף שלך והחיים שלך, ותעשה מה שליבך חפץ.
אבל תדע לך שחומרים זה עולם שקשה לצאת ממנו, אף אחד לא עושה סייקל פעם אחת וזהו.
אני ממליץ לך ללכת לסדנה של קבלה עצמית, לקרוא ספרות על ביטחון עצמי, ולוותר על משהו כל כך מושך ומסוכן.

אולי הגיע הזמן להתקדם בספורט חדש כמו פאוורליפטינג, או שחיה או ריצה?
פשוט חבל על הגוף.

• פותח/ת השרשור
אני ואתה די דומים בנתונים, אם כי אני טיפה יותר נמוך, כבד וחטוב כנראה ממך.
אין לי ספק שיש לך לאן להתקדם כטבעי.
אני יודע שהמשקלים לא מעניינים אותך, אבל בלי להעליב הם ממש נמוכים. אם תצליח לעלות את המשקלים, כנראה אימון ההיפוטרופיה שלך תהיה יותר אפקטיבית והתוצאות יהיו בהתאם.

בסופו של דבר זה הגוף שלך והחיים שלך, ותעשה מה שליבך חפץ.
אבל תדע לך שחומרים זה עולם שקשה לצאת ממנו, אף אחד לא עושה סייקל פעם אחת וזהו.
אני ממליץ לך ללכת לסדנה של קבלה עצמית, לקרוא ספרות על ביטחון עצמי, ולוותר על משהו כל כך מושך ומסוכן.

אולי הגיע הזמן להתקדם בספורט חדש כמו פאוורליפטינג, או שחיה או ריצה?
פשוט חבל על הגוף.

לגבי הנתונים.. לא מתרגש כי אני די דחוס יחסית עם גנטיקה מעולה.
לגבי הסייקל אני יודע שחומרים זה עולם שקשה לצאת ממנו בגלל זה אני שוקל אם להכנס אליו.
לגבי סדנה של קבלה עצמית או בטחון עצמי כנראה שממש לא הבנת.. אני לא אחד שחסר לו ואפילו לא קרוב ! יש לי יותר מידי ביטחון עצמי ואגו בשמיים ויש לי גוף יפה. הבעיה היא שאני די הרבה זמן מתקשה לעלות עוד במסה ובו זמנית להשאר חטוב ושואף להראות כמו Andrei deiu ואנשים IFBB PRO
לגבי משקלים אם אתה רוצה תדעה שלי ? זה חרטא. בולשיט אחד גדול. לא יודע למה כל כך הרבה אנשים חושבים שמשקל יקבע את רמת המסה שתעלה .. מעדיף לעבוד לאט ונקי עם משקל קל.. ויש לי תוצאות מוכחות בשטח.
לגבי ספורט חדש ? אני 8 שנים מתאמן וכנראה שכל החיים אמשיך לפתח גוף, לא מדבר אלי כל מה שמסביב.
הייתי מעלה לפה תמונה שלי אבל אמרתי לך מעדיף להשאר אנונימי כי בטוח כמה אנשים מכירים אותי פה ובמילא חושבים שאני מזריק אז עכשיו ברגע שהם יראו שאני עוד שוקל את זה .... מעדיף שלא ידברו עלי 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית