הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בחירות 2020

@drhjnk
לא אהבתי את הליגלוג שלך!
אני עובד עם אנשים,המון אבל המון לא רוצים לגשת להצביע!
נכון שזה לא בסדר לא להצביע,אבל אם כולנו הינו מתאגדים לעשות כזה דבר
המנהיגים היו מתחילים להבין שיש להם עסק עם עם לא פראייר

לא הולך להגיב פה לכל אחד ואחד לגביי התקציב @MasterSplitter הבין אותי כבר כי יש לו הבנה כלכלית בסיסית.
כתבתי שאם חמש שנים לא תהיה ממשלה אז הגירעון יוכחד, זה לא אומר שאם תורכב ממשלה תוך שנתיים אז הגרעון יקטן! זה אומר שהוא פשוט יצומצם.

הדבר היחיד שמסריח במהלך הזה היא העובדה שמגדירים את ההחלטה על המינוי של פרקליט המדינה כהחלטה של שר המשפטים שרק צריך "להתייעץ" עם מנדלבליט בעוד מדובר בדבר הרבה יותר מורכב מזה.

אבל שר המשפטים הוא הנציג של הריבון לכן סמכותו עולה על כל סמכות אחרת. בעולם מתוקן באמת כל עולמו של היועץ המשפטי הוא לייעץ אבל לא במדינה שלנו שהוא משולב עם תפקיד התובע הכללי.

יש לך הוכחות לכך?

איזה מדינות נמצאות בראש סולם העושר העולמי?

אתה לא צריך להוכיח שזה מאמר דעה.
שאלתי אותך אם יש לך דרך להראות לי שלממשלת מעבר יש אותן סמכויות בדיוק כמו לממשלה קבועה.

בחוקי היסוד.

לא ריבלין נתן לו להרכיב ממשלה כי כחול לבן ביקשו מהרשימה המשותפת להוריד חלק מהתמיכה בהם (אחת מ4 המפלגות הורידה את התמיכה בכחול לבן) ואז הם יצאו עם פחות מנדטים

זה לא משנה, הם לא היו יושבים עם גנץ בכל מקרה ה55 של נתניהו הרבה יותר רלוונטים מה56 שהיו יכולים להיות לגנץ.

כן. נראה לי סביר שלממשלת מעבר שכבר בשלטון תקופה ארוכה מאוד, לא צריכות להיות סמכויות מעבר לדברים מינימליים בהחלט. זה ברירת מחדל אבל אנטי דמוקרטי לתת להם לעשות מה שממשלה רגילה עושה, כי הם לא נבחרו. בייחוד שיש קונפליקט מאוד חזק בין הממשלה לבין הפרקליטות - כל מינוי (לא משנה של מי) יהיה מאוד חשוד ומפוקפק לאור ההתקפות על הפרקליטות ומערכת המשפט.

לא נראה לך סביר שאוחנה יוכל למנות מ"מ לשלושה חודשים סהכ? במה היא יכולה לעזור לו? הרי שי ניצן כבר הגיש את הכתב אישום.

קל להגיד שאוסטרליה במצב טוב -למרות- הנטיות השמאלניות הכלכליות שלה ולא בגלל זה. אגב, בתקופת המשבר הכלכלי העולמי (GFC) ממשלת לייבור (שאני לא חסיד שלהם) חילקו 1000$ לכל אזרח והפצירו בו לבזבז את זה כאוות נפשו, המהלך המאוד שמאל-כלכלי הזה הציל את אוסטרליה מהמשבר באופן כמעט חד משמעי בגלל הבוסט לכלכלה שזה הביא.

לא מכיר את המקרה הזה
בכל מקרה אתה טוען שאתה מעדיף יותר מדיניות כלכלית ליברלית מאשר סוציאליסטית אז זה אמור להיות לך ברור ככל שתלך ימינה יותר המצב ישתפר והכל שתלך שמאלה המצב ידרדר, כמובן שאפשר לשלב וזה לא יהיה אסון נוראי, כל מדינה ומה שהיא בוחרת ליישם.
מהקצת שקראתי על אוסטרליה לא נראה שהיא מדינה עם כ"כ אספקטים סוציאליסטים, לצורך העניין במדד קלות עשיית עסקים היא נמצאת במקום יחסית גבוה.

בשורה התחתונה, ניתן לקיים כלכלה מוצלחת עם נטייה ימינה וגם עם נטייה שמאלה. המורכבות שבדבר יותר רב מימדית מאשר ימינה/שמאלה על הסקאלה. אני חושב ששנינו נסכים שבישראל יש אלמנטים שליליים של מדיניות שמאל כלכלית (מיסים גבוהים מאוד, איגודי עובדים בריוניים) בנוסף לאלמנטים שליליים של מדיניות ימין כלכלית (השקעה נמוכה באזרח מבחינת חינוך, תרופות, ביטוח לאומי).

מסכים שיש בישראל הכלאה לא חכמה בכלל של מדיניות כלכלית. אבל השקעה נמוכה בחינוך? בבריאות? התקציבים עולים בשנים אחרונות בעשרות אחוזים והמצב עדיין חרא. תקציב החינוך גבוה יותר מתקציב הביטחון! אז הבעיה לא בכמה כסף משקיעים, זה איך וכל עוד לא נשנה את התמריצים לא משנה כמה מיליארדים נוסיף לתקציב המצב לא ישתפר.

לא הולך להגיב פה לכל אחד ואחד לגביי התקציב @MasterSplitter הבין אותי כבר כי יש לו הבנה כלכלית בסיסית.
כתבתי שאם חמש שנים לא תהיה ממשלה אז הגירעון יוכחד, זה לא אומר שאם תורכב ממשלה תוך שנתיים אז הגרעון יקטן! זה אומר שהוא פשוט יצומצם.
זה מצחיק שאתה אומר את זה שאתה מתעלם ממושגים בסיסים בכלכלה רק כדיי להצדיק הטענה שלך.
שהיה מה שהיה נהנה לך בדעתך.
ישראל היא מדינה ״מוזרה״, מצד אחד יש מיסים גבוהים מאוד, קצבאות נרחבות לאוכלוסיות מסויימות, אבל מצד שני תמורה מאוד נמוכה מבחינת תמיכה של הממשלה לרוב האזרחים. אני בהחלט תומך בלקחת את ישראל לימין הכלכלי, ללא ספק (גם לפיד אגב).
אתה שוכח משהו שלישראל יש שלמדינות אחרות אין, מימון ענק לצבא.
חצי מהכסף מתבזבז על והרבה פעמים לא בצדק. הפתרון לכך הוא פשוט צבא פרטי רק זה לא יקרה כי ברור לכולם למה.
מעבר לכך השימוש בכספים בישראל לא שקוף מספיק ורק לפרוטוקול לפני כמה זמן ניסו להעביר חוק שיאפשר למדינה לא לענות בהקשר למה היא עושה עם הכספים שלה ובכך לפגוע בחוק חופש המידע.
הא וכמובן יש המגזר ההציבורי השמן שלא משנה כמה ביבי ניסה להילחם נגדו עדיין חונק את המדינה.

אתה לא צריך להוכיח שזה מאמר דעה.
שאלתי אותך אם יש לך דרך להראות לי שלממשלת מעבר יש אותן סמכויות בדיוק כמו לממשלה קבועה.
הבחור פה אמר לך כמה פעמים חוקי יסוד משומה אתה לא מוכן לקבל את זה ואתה גם לא מוצא משהו שסותר את זה אני לא מבין למה אני צריך לספק לך הוכחות נגד חוקי יסוד שאני מסכים איתם

אם בהקלטות זה היה לפיד במקום נתניהו, לא היה הבדל, בטח שלא מבחינתי, בכל הליך קבלת ההחלטות לגבי העמדה לדין.
אוקיי אם ככה למה אתה לא מתלונן על גנץ/לפיד/אשכנזי כמו על ביבי ויותר מזה למה אתה תומך בהם?
@drhjnk
לא אהבתי את הליגלוג שלך!
אני עובד עם אנשים,המון אבל המון לא רוצים לגשת להצביע!
נכון שזה לא בסדר לא להצביע,אבל אם כולנו הינו מתאגדים לעשות כזה דבר
המנהיגים היו מתחילים להבין שיש להם עסק עם עם לא פראייר
אני לא מתכוון להצביע אבל לא להצביע לו הופך אותך ללא פריאר או הליכוד או כחול לבן עומדים
להרוויח במקרה וכמות של מצביעים של היריבה לא יצביעו כדי להראות שהם לא פריארים ואז מה עשית בזה?

לא משנה, הם לא היו יושבים עם גנץ בכל מקרה ה55 של נתניהו הרבה יותר רלוונטים מה56 שהיו יכולים להיות לגנץ.
זה שביבי יותר רלוונטי מגנץ זה משהו אחד (מסיבה שליברמן פשוט לא ילך עם הערבים ואז לגנץ אין שום דרך להרכיב ממשלה) אבל לגנץ כן היו יותר ממליצים כי ליברמן לא המליץ על אף אחד

תגיד, אתה קורא חצי הודעה?

רמז:
אין הקלטות של לפיד.
תגיד אתה עושה צחוק כל כאילו הקלטות זה הדבר היחיד שיכול להעיד על משהו בעייתימה עם פגישות עם אותו נוני מוזס פגישות סודיות ובניגוד לביבי לפיד גם קידם את חוק ישראל היום מדהים שאתה פשוט מתעלם ממה שלא נוח לך וחוזר כמו תקליט שבור על המילה הקלטות
שלא תגיד שאני לא ברור הנה אני ממספר לך בעיות
לא שאני מצפה שתגיב לי כנראה אתה פשוט תתעלם כי זה לא נוח לך
1. לפיד נפגש בדירות מסתור עם נוני מוזס עשרות פעמים כשהם מדברים על חוק ישראל היום ולפיד משחיר את הפגישות מהיומן לאחר מכן והוא מקדם את חוק ישראל היום
2. לפיד מקבל מתנות ממילצ'ין ומנסה בודק עם אפשר לקדם חוק שיטיב עם מילצי'ן
3. אשכנזי משקר למשקיעים (עבירה על החוק) ומפסיד להם עשרות מיליוני שקלים
4. גנץ מנסה להוציא חוזה מהמדינה ללא מכרז מוציא 4 מיליון ללא מכרז

לפיד נפגש בדירות מסתור עם נוני מוזס עשרות פעמים
אם זה דירת מסתור אז איך גילית אותה?

אני צוחק כמובן. אם אתה רואה בעייתיות בדברים האלה אתה יכול לפנות לגורמים האחראיים. פנייה אחת לבג"ץ מטעם תנועה אנונימית גרמה להוצאת צו מניעה נגד מינוי פרקליט המדינה אז אם הם יכולים גם אתה יכול... (כאן אני דווקא לא צוחק)

תגיד אתה עושה צחוק כל כאילו הקלטות זה הדבר היחיד שיכול להעיד על משהו בעייתימה עם פגישות עם אותו נוני מוזס פגישות סודיות ובניגוד לביבי לפיד גם קידם את חוק ישראל היום מדהים שאתה פשוט מתעלם ממה שלא נוח לך וחוזר כמו תקליט שבור על המילה הקלטות
שלא תגיד שאני לא ברור הנה אני ממספר לך בעיות
לא שאני מצפה שתגיב לי כנראה אתה פשוט תתעלם כי זה לא נוח לך
1. לפיד נפגש בדירות מסתור עם נוני מוזס עשרות פעמים כשהם מדברים על חוק ישראל היום ולפיד משחיר את הפגישות מהיומן לאחר מכן והוא מקדם את חוק ישראל היום
2. לפיד מקבל מתנות ממילצ'ין ומנסה בודק עם אפשר לקדם חוק שיטיב עם מילצי'ן
3. אשכנזי משקר למשקיעים (עבירה על החוק) ומפסיד להם עשרות מיליוני שקלים
4. גנץ מנסה להוציא חוזה מהמדינה ללא מכרז מוציא 4 מיליון ללא מכרז

אפשר רפרנסים לדברים החמורים שכתבת?
אין לי הרבה זמן אז בינתיים אני אתייחס רק לנקודה הראשונה, כתבה מעניינת על "ישראל היום":
כיצד באמת ריסק "ישראל היום" את שוק העיתונות המודפסת בישראל
לפי מקורותיך, לפיד קיבל משהו מתמיכה בחוק "ישראל היום"? הוא לא הסתיר מאף אחד את יחסיו עם נוני מוזס שהיו ידועים לכולם ובהחלט אפשר להבין למה הוא רצה לקדם את החוק (שציפי לבני קראה לו "פמפלט" בכלל ולא עיתון, ממומן ללא מטרת רווח ועם הפסדים כל חודש ע"י חברו המליארדר של אדם שכולנו מכירים ואוהבים, בנימין נתניהו).

אם זה דירת מסתור אז איך גילית אותה?

אני צוחק כמובן. אם אתה רואה בעייתיות בדברים האלה אתה יכול לפנות לגורמים האחראיים. פנייה אחת לבג"ץ מטעם תנועה אנונימית גרמה להוצאת צו מניעה נגד מינוי פרקליט המדינה אז אם הם יכולים גם אתה יכול... (כאן אני דווקא לא צוחק)
נורא מצחיק אתה, חשבת לעבור לסטנד אפ?

אני צוחק כמובן אבל איך אתה תקרא לדירה ששני אנשים הולכים אליה שלא שייכת לאף אחת מהם כבעל הדירה לא בדירה ומחביאים את הפגישות?

אתה לא רואה בעייתיות בדברים שכתבתי?

אפשר רפרנסים לדברים החמורים שכתבת?
אין לי הרבה זמן אז בינתיים אני אתייחס רק לנקודה הראשונה, כתבה מעניינת על "ישראל היום":
כיצד באמת ריסק "ישראל היום" את שוק העיתונות המודפסת בישראל
לפי מקורותיך, לפיד קיבל משהו מתמיכה בחוק "ישראל היום"? הוא לא הסתיר מאף אחד את יחסיו עם נוני מוזס שהיו ידועים לכולם ובהחלט אפשר להבין למה הוא רצה לקדם את החוק (שציפי לבני קראה לו "פמפלט" בכלל ולא עיתון, ממומן ללא מטרת רווח ועם הפסדים כל חודש ע"י חברו המליארדר של אדם שכולנו מכירים ואוהבים, בנימין נתניהו).
כן לפיד קיבל ביקורת חיובית (כמו הרבה מאוד חכים אחרים שתמכו בחוק ישראל היום) בדיוק מה שביבי לא קיבל (קצת מצחיק ביבי לא תמך בחוק ישראל היום ולא קיבל ביקורת חיובית ומואשם בשוחד לעומת לפיד שתמך וקיבל אבל שום שוחד) לדעתי למחוק פיגשות מהיומן נחשב להסתיר אתה לא מסכים?

תאמת כל מה שאני כותב אפשר למצוא מחיפוש של דקה בגוגל בגלל שאני מכבד אותך אכתוב (אבל כן ציפיתי ממך לחפש דקה לבד)
1.
יומנו של לפיד חושף: עשרות פגישות עם נוני מוזס הושחרו - חדשות 13
2.
לפיד ביקש מהאוצר לגבש חוות דעת על חוק שיטיב עם ידידו מילצ'ן
News1 | לפיד קיים בביתו שתי פגישות סמויות עם מילצ'ן, רובין ופאקר לדון בסיוע שביקשו
3.
נכשל הגישור בתביעה הייצוגית נגד גבי אשכנזי ומנכ"ל חברת שמן לשעבר
ייצוגית בסך 65 מיליון שקל נגד חברת שמן ומנהליה: "הטעו משקיעים"
4.
רוני אלשיך דאג לפטור ממכרז של 50 מיליון שקל לחברה של בני גנץ
שכחתי לציין שהוא גם שיקר על מה שיש לחברה שלו כדי לקבל 4 מיליון שקל מתוך ה50 ישר

וגם בוא לא נשכח ממסך הרפז

שים לב שניסיתי להביא כמה שיותר אתרים נתרלים (כנס לאתרים שמזוהים עם הימין ותקבל עוד הרבה הסברים על כל מה שציינתי)

תאמת כל מה שאני כותב אפשר למצוא מחיפוש של דקה בגוגל בגלל שאני מכבד אותך אכתוב (אבל כן ציפיתי ממך לחפש דקה לבד)

עדיין לא קראתי ואתייחס בהמשך, אני אדם עסוק מאוד - רק רציתי להגיב שהמתודולוגיה של לטעון טענות חמורות או שנויות במחלוקת בפני עשרות/מאות אנשים ולתת לאנשים לחפש בעצמם את המקורות מוטעית מהיסוד בכל תחומי החיים, לא רק כאן.

1.
יומנו של לפיד חושף: עשרות פגישות עם נוני מוזס הושחרו - חדשות 13

כרגע בוא נתמקד בסעיף הראשון, אולי מישהו אחר ירים את הכפפה לגבי האחרים.

הנה תגובתו של יאיר לפיד בפייסבוק לגבי ה"חשיפה":
Yair Lapid - יאיר לפיד

ביומניו הפרטיים של אדם הוא יכול לכתוב ולעשות מה שהוא רוצה, זה שמישהו גנב את היומנים אח"כ ונתן לתקשורת בשביל לנסות למצוא אייטם ולמשוך רייטינג לא רלוונטי.

כמו שכבר כתבתי, יאיר לפיד לא הסתיר את קשריו עם נוני מוזס, למעשה כל עמישראל ידע עליהם. מיהו המקור שהשחיר את הפגישות עם נוני מוזס? האם ייתכן שהמקור שנתן את יומניו של יאיר לפיד לחדשות עשר השחיר אותם בעצמו בשביל ליצור אייטם?
האם הפגישות האלו היו סודיות? האם יאיר לפיד ניסה להסתיר את פניו כשהוא נפגש עם נוני מוזס? או שאולי מישהו ניסה להשחיר את פניו ברבים ולקחת את תשומת הלב הציבורית ממר נתניהו? האם היתה כאן איזושהיא טרנזקציה או יחסי "תן-קח"? אם הפגישות עם נוני מוזס לא היו מושחרות ביומניו הפרטיים של יאיר לפיד, האם מישהו בכלל היה בא בטענות אליו?

בתור מישהו שהצביע בעבר גם ליאיר לפיד וגם לנתניהו אני באמת לא מבין מה לא בסדר עם עמדתו של יאיר לפיד נגד "ישראל היום" כשמלכתחילה תפקידו של "ישראל היום" היה להביא לפגיעה משמעותית בידיעות אחרונות ובעיתונות הכתובה - העיתון מעולם לא הרוויח כסף בכל שנות פעילותו, אפילו לא רבעון בודד.

נתניהו רצה לאזן את התקשורת השמאלנית וביקש מאחד החברים המיליארדרים שלו לפתוח עיתון מתחרה ברמה גבוהה שרק יפסיד כסף כל חודש במטרה לפגוע בעיתונות הכתובה שלא תומכת בו - זה בסדר? אם אני הייתי בכנסת גם אני הייתי תומך בחוק "ישראל היום", עם כל הכבוד לנתניהו (והיה פעם הרבה כבוד).

עדיין לא קראתי ואתייחס בהמשך, אני אדם עסוק מאוד - רק רציתי להגיב שהמתודולוגיה של לטעון טענות חמורות או שנויות במחלוקת בפני עשרות/מאות אנשים ולתת לאנשים לחפש בעצמם את המקורות מוטעית מהיסוד בכל תחומי החיים, לא רק כאן.
"לחפש בעצמם" זה לכתוב את מה שכתבתי בגוגל ולמצוא עשרות תוצאות שאומרות בול את זה (וזה מה שאני עשיתי בשביל להביא לך את הכתבות)
אולי מישהו אחר ירים את הכפפה לגבי האחרים.
מהסעיפים הכי חמורים אתה מתעלם (50 מיליון שקל)
תגיד פשוט שאתה לא יודע אבל יותר חשוב לך להיות אנטי ביבי ומפריע לך לדעת שכולם גרועים כמוהו אם לא יותר
Yair Lapid - יאיר לפיד

ביומניו הפרטיים של אדם הוא יכול לכתוב ולעשות מה שהוא רוצה, זה שמישהו גנב את היומנים אח"כ ונתן לתקשורת בשביל לנסות למצוא אייטם ולמשוך רייטינג לא רלוונטי.

כמו שכבר כתבתי, יאיר לפיד לא הסתיר את קשריו עם נוני מוזס, למעשה כל עמישראל ידע עליהם. מיהו המקור שהשחיר את הפגישות עם נוני מוזס? האם ייתכן שהמקור שנתן את יומניו של יאיר לפיד לחדשות עשר השחיר אותם בעצמו בשביל ליצור אייטם?
האם הפגישות האלו היו סודיות? האם יאיר לפיד ניסה להסתיר את פניו כשהוא נפגש עם נוני מוזס? או שאולי מישהו ניסה להשחיר את פניו ברבים ולקחת את תשומת הלב הציבורית ממר נתניהו? האם היתה כאן איזושהיא טרנזקציה או יחסי "תן-קח"? אם הפגישות עם נוני מוזס לא היו מושחרות ביומניו הפרטיים של יאיר לפיד, האם מישהו בכלל היה בא בטענות אליו?

בתור מישהו שהצביע בעבר גם ליאיר לפיד וגם לנתניהו אני באמת לא מבין מה לא בסדר עם עמדתו של יאיר לפיד נגד "ישראל היום" כשמלכתחילה תפקידו של "ישראל היום" היה להביא לפגיעה משמעותית בידיעות אחרונות ובעיתונות הכתובה - העיתון מעולם לא הרוויח כסף בכל שנות פעילותו, אפילו לא רבעון בודד.

נתניהו רצה לאזן את התקשורת השמאלנית וביקש מאחד החברים המיליארדרים שלו לפתוח עיתון מתחרה ברמה גבוהה שרק יפסיד כסף כל חודש במטרה לפגוע בעיתונות הכתובה שלא תומכת בו - זה בסדר? אם אני הייתי בכנסת גם אני הייתי תומך בחוק "ישראל היום", עם כל הכבוד לנתניהו (והיה פעם הרבה כבוד).
בוא נסתכל על העובדות בבקשה
1. לפיד נפגש עם מוזס לא במשרד של מוזס לא במשרד של לפיד לא אצל מוזס ולא אצל לפיד אלא בבית שלא שייך לאף אחד מהם בלי שדייר הבית נמצאים בבית
2. לפיד מקבל סיקור חיובי בידיעות אחרונות
3. לפיד תומך בחוק ישראל היום

לעומת ביבי שגם לא תמך בחוק ישראל היום וגם לא קיבל סיקור חיובי...

אני באמת חושב שזכותו של בן אדם לעשות מה שהוא רוצה עם הכסף שלו כולל לחלק עיתונים חינם הוא לא מחייב אנשים לקרוא אותם ואנשים לא חייבים לקחת אותם

מהסעיפים הכי חמורים אתה מתעלם (50 מיליון שקל)
תגיד פשוט שאתה לא יודע אבל יותר חשוב לך להיות אנטי ביבי ומפריע לך לדעת שכולם גרועים כמוהו אם לא יותר

אני לא מתעלם, כבר התייחסתי לזה בשרשור אחר - אני פשוט עומד לפסול את כל מה שכתבת סעיף אחד אחרי השני, פרה פרה.

בוא נסתכל על העובדות בבקשה
1. לפיד נפגש עם מוזס לא במשרד של מוזס לא במשרד של לפיד לא אצל מוזס ולא אצל לפיד אלא בבית שלא שייך לאף אחד מהם בלי שדייר הבית נמצאים בבית
2. לפיד מקבל סיקור חיובי בידיעות אחרונות
3. לפיד תומך בחוק ישראל היום

לעומת ביבי שגם לא תמך בחוק ישראל היום וגם לא קיבל סיקור חיובי...

אני באמת חושב שזכותו של בן אדם לעשות מה שהוא רוצה עם הכסף שלו כולל לחלק עיתונים חינם הוא לא מחייב אנשים לקרוא אותם ואנשים לא חייבים לקחת אותם

גם אני נפגש לפעמים עם אנשים אצל אחרים, אז מה? ומאיפה אתה יודע שדיירי הבית לא נמצאים בבית? ומה בדיוק לפיד הרוויח מזה? כולם ידעו על הקשר שלו עם נוני מוזס, זה לא חדש ולא הפתיע אף אחד (בניגוד לנתניהו והקשרים שלו עם אלוביץ).

אני עדיין לא רואה משהו פסול שלפיד עשה כאן שמצדיק חקירה, ואני ממש לא מאנשי "רק לא ביבי" - אני כן חושב שהוא היה פעם ראש ממשלה טוב, אבל אני כבר לא חושב שזה המצב.

ומאיפה אתה יודע שדיירי הבית לא נמצאים בבית?
"הפגישות הדיסקרטיות בין לפיד ומוזס נחשפו על ידי העיתונאית אילה חסון בנובמבר האחרון, ברקע חקירת תיק 2000. הפגישות לא דווחו במסגרת בקשות חופש מידע על יומני הפגישות של שרים ובכירים, ואף הועלמו או הושחרו לכאורה מאותם יומנים שהועברו לתקשורת ולעיון הציבור. לפי הדיווח של חסון, הפגישות נערכו בימי שישי בבוקר בביתו של איש עסקים מסביון, שלא נהג להשתתף בפגישות אלא רק נתן את ביתו כמקום מפגש. לוואלה! NEWS נודע כי הפגישות נערכו בסופי שבוע בביתו של רואימי, שנחשב למקורב למוזס ומתגורר בבית הסמוך לו בסביון. "
חשיפה: זה איש העסקים שבביתו נפגשו בחשאי יאיר לפיד ונוני מוזס

ושוב פעם למה הפגישות מושחרות אפילו לפיד לא טוען שזה לא הוא השחיר

ומה בדיוק לפיד הרוויח מזה?
תזכיר לי מה ביבי הרוויח ממוזס?
ויש לא מעט פרסום חיובי על לפיד בידיעות אחרונות תקן אותי אם אני טועה

זה מצחיק שאתה אומר את זה שאתה מתעלם ממושגים בסיסים בכלכלה רק כדיי להצדיק הטענה שלך.
שהיה מה שהיה נהנה לך בדעתך.

ממה התעלמתי?

אתה שוכח משהו שלישראל יש שלמדינות אחרות אין, מימון ענק לצבא.
חצי מהכסף מתבזבז על והרבה פעמים לא בצדק. הפתרון לכך הוא פשוט צבא פרטי רק זה לא יקרה כי ברור לכולם למה.
מעבר לכך השימוש בכספים בישראל לא שקוף מספיק ורק לפרוטוקול לפני כמה זמן ניסו להעביר חוק שיאפשר למדינה לא לענות בהקשר למה היא עושה עם הכספים שלה ובכך לפגוע בחוק חופש המידע.
הא וכמובן יש המגזר ההציבורי השמן שלא משנה כמה ביבי ניסה להילחם נגדו עדיין חונק את המדינה.

מסכים עם חלק גדול מהנאמר.

כרגע בוא נתמקד בסעיף הראשון, אולי מישהו אחר ירים את הכפפה לגבי האחרים.

Yair Lapid - יאיר לפיד

אתה מבין שמי שתמך בחוק הזה עשה את זה רק כי ישראל היום לא לטובתו?(לדוגמה איילת שקד) פגיעה חמורה ביותר בחופש הביטוי.
חוק בולשביקי לחלוטין.
אני לא מבין, מישהו פה לא יודע שלפיד ומוזס הם חברים משכבר הימים? באמת כזה קשה לעשות 1+1?

ממה התעלמתי?

מעבר לכך חלק גדול מהשוק הפרטי גם נפגע הדוגמה הכי טובה לכך היא קבלנים שעובדים עם המדינה לא מקבלים שכר התקצב מוקפא, המעסיק לא יכול להיכנס לפשיטת רגל או לפטר עובדים עובדים אגב חוסר חובות שמצברים. הנה דוגמה אישית החברה של אבא שלי הרכיבה כמה כיורים לקבלן מסוים ומאז תחילת הבחירות לא ראינו שקל , עכשיו תחשוב לבד איך זה פוגע בכול השרשראת הכלכלית של המדינה. אני מבין למה את חושב שאולי הקפאת הממשלה זה לא כזה עניין גדול אבל זה כן וזה פוגע בעיקר במעמד הביינים ופה הבעיה.
(וכול זה מבלי לדבר על השירותים החדשים שנבלמים כי פשוט אין וועדה שתדון בזה)

קודם כל כתבת שהתעלמתי ממושגים בכלכלה, לא ראיתי פה שום דבר כזה.
דבר שני מדינה אמורה לעשות לכמה שיותר תושבים כמה שיותר טוב, זה שיש כמה אנשים שנפגעים זה לא אומר שהמצב הכללי לא הופך לטוב יותר.
הדוגצה הכי רלוונטית להיום לדעתי זה אובר, ברגע שזה יכנס זה יעשה טוב למיליוני אנשים אבל יפגע במידה מסוימת בנהגי מוניות ששילמו על מספר ירוק וכו'.

קודם כל כתבת שהתעלמתי ממושגים בכלכלה, לא ראיתי פה שום דבר כזה.
דבר שני מדינה אמורה לעשות לכמה שיותר תושבים כמה שיותר טוב, זה שיש כמה אנשים שנפגעים זה לא אומר שהמצב הכללי לא הופך לטוב יותר.
הדוגצה הכי רלוונטית להיום לדעתי זה אובר, ברגע שזה יכנס זה יעשה טוב למיליוני אנשים אבל יפגע במידה מסוימת בנהגי מוניות ששילמו על מספר ירוק וכו'.
מה זה קשור לנושא?
אני מדבר על השרשרת הכלכלית הדבר הכי בסיסי בכלכלה ie אני קונה משהו ובכך מעביר את הכסף למקור אחר ועוזר לכלכלה ולתעשייה להתפתח.
שיש לי לי עיקוב בתשלומים שלי אני קונה פחות ובכך הכלכלה ובכך התעשייה פחות מתפתחת ועם הזמן נוצר פקק בתנועה הכלכלית(זה למשל למה שביתה זה קונסט כול מסוכן לכלכלה)
אובר לא קשור בכלל למשוואה פה כי זה כלי בשוק החופשי לצמצמם עליות ובכך מגזזז עלויות כלומר יוקר המחיה יורד האזרח יכול לבזבז פחות על דבר אחד ולהשקיע בעוד דברים ובכך התעשייה מתפתחת( קפיטילזם בנוי על בזבזנות ועל יחסי עסקים בשוק החופשי שבניגוד לסעה הרווחת הם דברים טובים שבונים כלכלכה יציבה) וכול זה בלי להיכנס לסיכון של פשיטת רגל של אותם וצר עוד חובות בשרשרת המזון ויכול לעלות את אחוזי האבטלה.

מה זה קשור לנושא?
אני מדבר על השרשרת הכלכלית הדבר הכי בסיסי בכלכלה ie אני קונה משהו ובכך מעביר את הכסף למקור אחר ועוזר לכלכלה ולתעשייה להתפתח.
שיש לי לי עיקוב בתשלומים שלי אני קונה פחות ובכך הכלכלה ובכך התעשייה פחות מתפתחת ועם הזמן נוצר פקק בתנועה הכלכלית(זה למשל למה שביתה זה קונסט כול מסוכן לכלכלה)
אובר לא קשור בכלל למשוואה פה כי זה כלי בשוק החופשי לצמצמם עליות ובכך מגזזז עלויות כלומר יוקר המחיה יורד האזרח יכול לבזבז פחות על דבר אחד ולהשקיע בעוד דברים ובכך התעשייה מתפתחת( קפיטילזם בנוי על בזבזנות ועל יחסי עסקים בשוק החופשי שבניגוד לסעה הרווחת הם דברים טובים שבונים כלכלכה יציבה) וכול זה בלי להיכנס לסיכון של פשיטת רגל של אותם וצר עוד חובות בשרשרת המזון ויכול לעלות את אחוזי האבטלה.

כל זה נכון במימדים רציניים הרבה יותר.
מה שקורה זה בהיקפים ככ קטנים שזה לא פוגע כמעט במשק. ללא ספק היתרונות של התקופה הזו עולה על החסרונות, ובהרבה.
בנוסף סהכ הבאת לי סיפורים על מי שאתה כביכול מכיר, עד כמה זה אמיתי, אני לא יודע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית